EN KJEMPESTOR OPPLEVELSE Å FÅ VÆRE MED PÅ “SINGING DAY” MED KOMPONISTEN JOHN RUTTER :)

Når man synger i kor får man oppleve mye, og vi får tilbud om å være med på seminarer m.m. Det er alltid kjempegøy, og ikke minst til stor motivasjon for oss korsangere. Som korsangere får vi synge sanger og klassiske verk av ulike komponister. Da mener jeg ikke bare komponister som Bach, Mozart, Vivaldi osv.
 
 
Gjennom alle årene jeg har sunget i kor, har jeg fått være med på å synge sanger og verk av en nålevende Engelsk komponist som heter for John Rutter. John Rutter er 72 år, og er en kjent dirigent og komponist i England. John Rutter har jobbet både med poffkor og amatørkor i England. Han har også komponert sanger for Dronning Elisabeth.
 
 
Forrige helg arrangerte Norges Korforbund noe som het for “Singing Day” i Oslo Domkirke (06.05.2017) og på Kimen Kulturhus på Stjørdal (07.05.2017), og med ingen ringere enn John Rutter som dirigent 🙂 Selvsagt var mannen min og jeg med på “Singing Day” på Stjørdal sammen med ca. 200 korsangere fra Trondheimsområdet. John Rutter fortalte at han hadde vært i Bergen og i Stavanger tidligere, men aldri i Trøndelag.
 
 
Det var en kjempestor opplevelse. Vi begynte kl.10.30, og var ferdige kl.16.30. Det var laget et hefte med korarrangement og stykker som John Rutter hadde komponert, og det var kjempegøy å få synge hans sanger og korarrangementer 🙂 Jeg kunne gjerne ha sunget mer den dagen jeg, og var heller ikke sliten i stemmen 🙂
 
 
Personlig ble jeg betatt av flere av John Rutter sine korsanger, for han komponerer så enkelt, romantsik, harmonisk og virkningsfullt 🙂
 
 
Du verden for en energi John Rutter hadde, og han hadde kjempegode historier som han fortalte 🙂 John Rutter skapte god stemning allerede fra første taktsalg.
 
 
Vi korsangerne som var med på “Singing Day” fikk et minne for livet, og jeg angrer ikke en eneste dag for at jeg ble med på dette. Det var litt av en opplevelse 🙂
 
 
Jeg tok noen bilder med mobilen som jeg har lyst til å dele med dere 🙂
 
 

070517_singingday_deltakere11

Kimen Kulturhus på Stjørdal fylt med 200 korsangere som ville oppleve å synge John Rutter sine sanger, og ikke minst oppleve ham som dirigent 🙂

 
 

070517_singingday_deltakere12

Bildet er tatt under “Singing Day” på Kimen Kulturhus på Stjørdal 🙂

 
 

070517_signeringskoe3

Mange av korsangerne som deltok på “Singing Day” ønsket å få John Rutter sin signatur på notene sine 🙂 Det lever vi korsangere lenge på 🙂

 
 

070517_john_rutter5

John Rutter var kjempeengasjert med god humor, og ikke minst faglig dyktig dirigent 🙂

 
 
Ønsker å dele et par videoer med sanger som John Rutter har komponert. Opptakene er gjort av hvor andre kor synger.
 
 

Sangen “Look At Your World” av John Rutter 🙂 Den sangen er en av mine favorittsanger som John Rutter har laget 🙂

 
 

Nok en kjempefin sang komponert og arrangert av John Rutter som heter: “The Lord Bless You And Keep You”. Her er det Nidarosdomens Guttekor som synger den 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “EN KJEMPESTOR OPPLEVELSE Å FÅ VÆRE MED PÅ “SINGING DAY” MED KOMPONISTEN JOHN RUTTER :)

 1. Kjekt å lese innlegget ditt, og det virker som om dere hadde en kjekk dag med opplevelser 🙂

  Jeg har hørt noen av John Rutter sine stykker sammen kor, for da pappa spilte i symfoniorkesteret her i Kristiansund spilte de sammen med kor som sang hans sanger.

  Det virker kjekt å synge i kor, men selv om pappa jobbet som musiker i symfoniorkesteret har ikke jeg arvet noen av hans musikalske genser 🙂 Jeg liker å synge, men sangen min hører best til på badet i dusjen 🙂

  Fin, fin lørdag ønskes deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂 Det var en kjempestor opplevelse å få oppleve John Rutter, og han har arrangert og komponert masse flotte korverk 🙂

   Det vil jeg tro du har gjort ja. Da vi var ferdige kl.16.30 kunne jeg glatt ha sunget mer, for jeg var ikke sliten i stemmen en gang 🙂 Du skulle ha hørt de historiene han fortalte 🙂 Vi lo godt over det han fortalte ja 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Kerr my du opplev gjennom koret 🙂 Kanonartig å læs innleggeet ditt og se bildan din 🙂

  Æg må sei at det høres moro ut å søng i kor men æg har ikkje sangstæmme og hadd æg sunge høyt hadd måkan fløye sin vei i rein skrækk 🙂 Æg lik godt å fær på korkonserta førr det eine koret på hiemplassen min kjenne æg fleire som søng i og æm e flenk 🙂

  Æg ønska dæg ein fin kveld 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Ja vi er da med på forskjellige ting gjennom koret, og opplever mye spennende 🙂 Dagen med John Rutter var kjempemorsomt, interessant og ikke minst lærerrikt, for det var morsomt å oppleve mannen “live” 🙂

   Det er kjempegøy å synge i kor, og hvis jeg drar sliten på korøvelse, er jeg full av energi når jeg kommer hjem 🙂

   Ha, ha, ha 😀 Det tror jeg ikke. Alle kan lære seg å synge. Det er det forsket på.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, pur og bloggklem fra Toril og kattene

 3. Koselig at du skrev litt om hva dere opplever i koret hvor du og mannen din synger 🙂 Jeg kan levende forstå at det var en opplevelse å være med på singing day, og som jeg forstår av innlegget ditt betyr han mye for kormiljøet 🙂

  Det var moro å synge i skolekoret på Katta, og det hadde vært moro å synge i kor. Nå er jentene så store at det er ingen unnskyldning, men for meg er det å våge meg på noe nytt som er utenfor min komfortsone. Jeg har hørt Strindheim blandakor, og de er flinke. Hvis jeg skulle ha begynt å synge i kor hadde det blitt dem siden de øver i nærmiljøet mitt 🙂

  Som ekte Trondheimer synes jeg det var moro at du delte Nidarosdomens guttekor sitt innlegg. Sønnen til naboen år synger der, og jeg så ham på videoen 🙂

  En fin kveld ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

 4. Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

  Det var en kjempestor opplevelse, og det var kjempegøy å oppleve John Rutter “live”. Han hadde mange morsomme og gode historier å fortelle, og det løste opp mellom oss som kor og ham. Han er jo en formell Engelskmann, men så jordnær mann. Du verden altså 🙂

  Ja, jeg har kjempemange gode minner fra skolekoret fra de to årene vi var med der 🙂 Vi hadde jo noen store sangoppdrag. Det jeg husker var når vi sang på juleavslutningsgudstjeneste i Nidarosdomen, og vi som var russ hadde gått rundt om natten siden vi hadde julebord kvelden i forveien. Tror flere ikke var i særlig god form 😀

  Strindheim Blandakor er kjempeflinke. Jeg har hørt dem flere ganger, og de jobber målbevisst 🙂

  Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge