MIN KJEMPEKOSELIGE 17.MAI-FEIRING I ORD OG BILDER :)

Det har gått noen dager siden 17.mai. Jeg har ikke hatt tid til å blogge, for denne uken har gått i ett med føytespillingsjobb, koroppdrag, redaksjonskomittemøte i koravisen Bel Canto m.m.
 
 
Fra morgenen av 17.mai var det grått, og litt regn i lufta, men utover dagen dukket solen frem, og det ble kjempefint vær. Perfekt bunadsvær 🙂
 
 
Jeg håper dere hadde en fin 17.mai-feiring? Det hadde vi 🙂 Vi stod opp ca. kl.09.00, drakk kaffe, så på 17.mai-sendingen på NRK og gjorde oss i stand. Kl.13.00 var i byen og så på borgertoget. Det er 5 år siden sist vi var i sentrum og så på borgertoget, og da fikk jeg 17-mai-følelsen 🙂
 
 
17.mai de siste årene har vi vært på Heimdal sammen koret, og vi har bistått med å lede allsangen. I tillegg har vi som kor gått i folketoget på Heimdal. Det er mindre folk på Heimdal enn det er i Trondheim sentrum, men vi fikk god plass der vi stod og så på borgertoget. Du verden så langt borgertoget var! Jeg ble imponert over å se hvor mange studenter som gikk under de forskjellige studentorganisasjonene! Det var imponerende å se. I borgertoget gikk RBK-spillerne, kor, danseskoler, speidere, krigsveteraner, sykepleiere, turngrupper, forskjellige idrettslag og klubber. Det var godt humør og smil på alle sammen 🙂
 
 
Selv om mannen min og jeg ikke har unger, synes vi 17.mai er kjempekoselig dag som vi liker å markere. Jeg elsker 17.mai og Nasjonaldagen vår. Akkurat nå er det ingen unger i vår nærmeste familie som går i skoletoget, og derfor blir det ikke til at vi ser på skoletoget. I år fikk ikke vi i koret til å stille opp i folketoget på Heimdal. Vi bor ganske så spredd utover byen. Mange vil være sammen ungene sine og barnebarna sine, mens andre velger å reise på hyttene sine. Det var litt synd å ikke få gå i toget, for det er noe med det å få gå i toget bak fanen for koret vårt og gå og synge for de som står langs ruta for å se på 🙂
 
 
Om ettermiddagen kl.18.00 hadde vi 17.mai-kaffe mef familie og venner hjemme til oss, og det var kjempekoselig 🙂 De som kom var broren til mannen min, svigerinnen vår og nevøene til mannen min, et vennepar av oss og to av mine beste venninner 🙂 Det var kjempekoselig, og gjestene våre koste seg, drakk kaffe, spiste kaker og pratet 🙂
 
 
Vi hadde en kjempekoselig feiring av 17.mai 🙂
 
 
Ønsker å dele noen bilder som jeg tok, og håper dere liker bildene 🙂
 
 

160517_pavlovakake4

Pavlovakaken jeg laget 🙂

 
 

160517_marsipankake5

17.mai-kaken jeg laget 🙂

 
 

170517_pynt_spisebord5

17.mai-pynten på bordet 🙂

 
 

170517_flagg_veranda4

Flagget hengt opp 🙂 /p>
 
 

170517_foer_borgertog4

Forsvarets Distrikstmusikkorps oppstilt før borgertoget, og klar til avmarjs 🙂

 
 

170517_foer_borgertog3Politiet sitt musikkorps oppsttilt, og klare til avmarsj for borgertoget 🙂

 
 

170517_rbk_borgertog10

RBK i borgertoget med Mike Jensen som fanebærer 🙂

 
 

170517_rbk_borgertog11

RBK i borgertoget 🙂

 
 

170517_mannskoret_noekken_borgertog9

Fotballspillerne Bakenga og Bendtner i borgertoget for RBK 🙂

 
 

170517_mannskoret_noekken_borgertog7

Mannskoret Nøkken i borgertoget 🙂

 
 

170517_mannskoret_noekken_borgertog8

Mannskoret Nøkket i borgertoget 🙂

 
 

170517_mannskoret_noekken_borgertog9

Dirigenten for Mannskoret Nøkken prøver å dirigerer mens hun går i borgertoget. Nå vet jeg at kordirigenter er multitaskere 🙂

 
 

170517_sol_over_nidarosdomen3

Nidarosdomen med solen som holder på å bryte igjennom skylaget 🙂

 
 

170517_stemning_trondheim6

Trondheim sentrum var fylt med feststemnte og glade mennesker 🙂

 
 

170517_flagg6

3 flagg: Det Samiske flagget, det Norske flagget og bispeflagget 🙂

 
 

170517_pynt_veranda4

Pynt ute på verandaen 🙂

 
 

170517_toril_ute_veranda4

Meg selv ute på verandaen 17.mai 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “MIN KJEMPEKOSELIGE 17.MAI-FEIRING I ORD OG BILDER :)

 1. 17.mai var jeg med korpset på skolen for flaggheising på sykehjemmet. Etter flaggheisingen serverte vi foreldrene frokost til korpsmedlemmene. Vi tok t-banen til byen for å se på toget. Og vår yngste datter var med og gikk sammen russen.

  Det var en trøtt og sliten jente som kom hjem etter toget. Og hun la seg for å sove noen timer.

  Tradisjonen tro hadde vi grilling sammen med naboene våre. Og det var råkoselig;))

  Jeg hadde med meg mobilen til byen for å ta bilder av russetoget. Men mobilen lever sitt eget liv når det er fuktig og kaldt vær. Og da gikk den tom for batteri. Fy fader det var kjedelig. Mannen min tok bilder med kameraet vårt;))

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Du snakker om å snakke med splittet øgletunge….My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen <3 🙂

   Kjempekoselig å høre om deres 17.mai-feiring 🙂 Som korpsmamma har du vel nok å henge fingrene i på 17.mai, men de som spiller i korps sier jo at 17.mai er den fineste dagen å spille på, for det er mange glade og blide mennesker 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Det var virkelig kjekt å lese om hvordan dere feiret 17.mai, og du har delt vakre bilder fra nasjonaldagen 🙂 Vakre jenta i bunad, og bildet av deg var fint 🙂 Du er ei bunadsjente du 🙂

  17.mai gikk yngstemann i toget sammen klassen sin. Nest eldstemann ville ikke gå i tog i år, men han ble gladelig med til sentrum for å se på toget 🙂

  Hver 17.mai har vi tradisjon å spise middag hjemme hos svigerinnen og familien hennes, og det var kjekt 🙂 På menyen står det alltid rømmegrøt og spekemat.

  17.mai er en kjekk dag, og jeg bærer Nordmørsbunaden min med stolthet den dagen. Jeg er rimelig sikker på at Norge har den kjekkeste nasjonaldagen i en vakker vårmåned 🙂

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Kjempekoselig at du likte innlegget mitt 🙂

   Det var kjempekoselig sagt av deg. Jeg elsker bunaden min, og jeg bruker den i bryllup, konfirmasjoner og 17.mai. Av og til bruker jeg den på julaften også 🙂

   Hørtes kjempekoselig ut deres 17.mai-feiring også 🙂 Tenk at du har en 10.klassing og en russ neste år da 🙂 Herlighet! Årene går!

   Jeg er helt enig med deg! 17.mai er en kjempeherlig dag å feire Nasjonaldag på, for mai er en kjempenydelig måned hvor alt blomstrer, spirer og gror 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Det va kanonkost at fortælt om kordan du hadd det på 17 mai 🙂

  Samboern min og æg va og så på toget vi også og ætterpå gikk vi sammen toget bort tel skolen hvor det va kafetria og leika førr ungan. Vi møtt mang kjente som vi kom i prat med. Vi hadd 17 mai fæst om kvelden med grillings og det va kanonkost 🙂

  Hærre gud så kanonfine bilda du har tatt og det va kost og få sjå bilde av dæg med bunad. Æg har nordlandsbunad men æg syns den bunaden du har e en av dæm fineste bunadan som finnes. Du klædd bunaden og du e ei nydelig jenta 🙂

  Æg har tatt mæg ei pause fra skrivinga og æg va nættopp i kafeen på skola og hænta mæg en kopp kaffe og no læs æg mæg opp på blogg oppdatereinga.

  Æg ønska dæg ein fin dag 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg, og kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂 I år var det jo oppholdsvær det meste av 17.mai, og det var mye koseligere å ta bilder i år enn de to årene før 🙂

   Jeg synes nå Nordlandsbunaden er den fineste bunaden jeg da 🙂 Angrer ikke en eneste dag for at jeg kjøpte meg bunad da jeg gjorde det. Hadde jo bunad på 90-tallet, men da jeg skulle flytte fra Verdal tilbake til Trondheim ble esken med bunaden stjålet. Hadde ikke forsikring i det hele tatt, og fikk ikke noe igjen. Mest sannsynlig ble esken gjenglemt utenfor flyttebilen. Kjøpte meg ny bunad i 2000, og det er jeg kjempeglad for 🙂

   Sikkert kjempegodt for deg å ta deg pauser innimellom, for da kobler du av med masteroppgaveskrivingen. Hørtes kjempekoselig ut den måten dere feiret 17.mai på også ja 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

 4. 17.mai ble en fin dag for oss også 🙂 Vi begynte dagen med en koselig 17.mai frokost sammen hele familien som vi alltid pleier å gjøre. Deretter dro vi ned til byen for å se på barnetoget. Jentene gikk i borgertoget for håndballaget de spiller på. De ville være igjen for å se på russetoget sammen venninnene sine før de dro på tivoli. Tivoli er blitt tradisjon for jentene og vennene deres.

  Vi dro hjem til søsteren min hvor vi hadde vår tradisjonelle middag. Alt i alt ble det en koselig feiring som alltid.

  17.mai er en dag jeg alltid har likt, og kommer til å like. Vi hadde ikke behøvd å dra til byen for å se på barnetoget, men mine nieser og nevø synes det er moro når vi roper hurra til dem når de går i barnetoget for skolen sin. Du ser hvor øynene lyser opp når de ser oss. Det husker jeg fra da jeg gikk i toget med klassen min på barneskolen. Jeg tror det handler om å bli sett for barna som går i toget.

  Det var nydelige bilder du viser oss fra deres 17.mai, og jeg er glad for å lese at dere fikk en flott feiring 🙂 Bendtner sin påklening kan diskuteres hvor fin den var 🙂 Vi får unnskylde ham med at det er første gang han feirer Norges nasjonaldag 🙂

  Du verden så fint bilde med deg ute på verandaen i bunad. Fine Torilmor 🙂

  Jeg kommer innom i morgen som vi snakket om på chatten 🙂

  En fin kveld ønskes deg og dine 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg, og kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂

   Jeg elsker 17.mai, og jeg elsker å ha på meg bunaden min 🙂 Vi får en skolegutt i familien høsten 2018, og jeg vil tro vi da vil se ham i 17.mai-toget hvor de går 🙂 Det er noe for ungene når de har familie, slekt og venner som roper “Hurra” til dem når de går i toget 🙂

   Vi har flere venner med tenåringsbarn, og de var også på tivoli. Regner med at tvillingjentene dine ikke var alene på tivoliet 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge