MAIOPPDATERING I ORD OG BILDER :)

I går var det Kristi Himmelfartsdag, eller “himmelsprett” som vi kaller dagen her i Trøndelag 🙂 Ute er det grått vær og regn, men naturen har godt av litt regn, for det var tørt ute. Synes egentlig regnet er kjempegodt jeg, og ikke minst så lukter det kjempegodt etter det har regnet. Det trenger ikke å regne i syv 14 dager da.
 
 
Mai måned har vi hatt kjempefint vær med mye sol og lite nedøbør. Det har vært kjempeherlig 🙂
 
 
Uken som har gått har vært en rolig uke. Fredag 19.05.2017 var jeg til legen, for jeg har fått betennelse i høyre albue. Det er så kjedelig, for jeg fikk en ukes treningsforbud 🙁 Som jeg savner treninga, men i morgen skal jeg til fysioterapeuten slik at hun får gitt meg behandling. Uttrøying av armen går ikke, for jeg får ikke til å flekse håndleddet nok etter jeg stivet av håndleddet i 2007 og 2008. Det legen mente jeg måtte prøve er trykkbølgebehandling med 4 behandlinger. Hvis det ikke hjelper kommer fastlegen til å henvise meg til ortoped. Nå har jeg gått i 5 år uten betennelse i albuen, men nå er betennelsen tilbake. Det er bare slik reumatismen min er. Leddene mine blir betente med jevne mellomrom.
 
 
Jeg setter meg ikke ned og klager av den grunn, for blir jeg bedre av det? Nei. Det blir jeg ikke. Jeg har så mye positivt i hverdagen min. og jeg har lært meg hvordan jeg skal takle min reumatisme. Akkurat det er første bud for meg.
 
 
Klart det er kjedelig å ha fått tilbake betennelsen i albuen slik at jeg ikke har fått trent. Synes det er kjempegøy å trene, og styrketrening med vektr gir meg energi. Jeg kan komme hjem fra trening full av energi, for så å gå i gang å vaske leiligheten etterpå 🙂
 
 
Samme etter en korøvelse også. Kan gå på korøvelse så sliten og trøtt, men når man kommer hjem fra korøvelse er man full av energi og opplagt 🙂
 
 
Det finnes styrkeøvelser jeg kan gjøre uten å belaste armen, og det er bare å la være å ta vekt på. Kluet er å bruke sin egen muskelkraft for å få musklene til å jobbe. Akkurat det får jeg høre mer i morgen når jeg skal til fysioterapeuten.
 
 
Uken her har gått fort. I morgen er det fredag og helg igjen. Siden jeg har betennelse i albuen har jeg takket nei til to spillejobber på fløyta. Spillejobbene jeg får tilbud om kan jeg reguleere selv. I uka her fikk jeg beskjed om fullstendig ro slik at smertene i albuen skal roe seg. Jeg smører med oridusgel, og tar en ibux 600 mg samt en parasett. Det hjelper meg om natten slik at jeg får sove.
 
 
Tirsdag 23.05.2017 var det korøvelse, og vi holder på å øve til sangerstevne vi skal på i juni. Det gleder jeg meg kjempemasse til 🙂 Koret hvor mannen min og jeg er med i skal synge på konsert i hallen på lørdag. Da har vi fri på søndag til å dra for å høre på andre kor som skal synge. Det skal bli kjempegøy 🙂 På sangerstevner møter man andre sangervenner fra andre kor som man har blitt kjent med gjennom kormiljøet 🙂
 
 
Onsdag formiddag 24.05.2017 kom ei venninne av meg på besøk. Hun jobber som sykepleier på St. Olavs Hospital her i Trondheim, og bruker å stikke innom til en kopp kaffe og prating før hun skal på jobb de dagene hun har seinvakt 🙂 Det var kjempekoselig 🙂
 
 
I helgen må jeg bade kattene mine, for neste helg skal jeg på utstilling i Sverige, nærmere bestemt Østersund. På lørdag er vi invitert hjem til et vennepar av oss, og det blir kjempekoselig 🙂 Søndag tenker vi på å hente min mor hit en tur. Søndager er kjedelig dager for min mor, og da er det godt for henne å komme seg en tur ut.
 
 
Har lagt om kostholdet nå, og har gått ned noen kilo. Jeg stresser ikke med det, men tar det rolig og pent, for da blir det best resultater. Har lastet ned en app på mobilen hvor jeg teller kalorier, men blir ikke hysterisk om jeg går over kalorigrensen en dag. På den appen fører jeg inn alt jeg spiser. Merket det godt på bunaden i år at den satt løsere rundt brystet enn hva den gjorde i fjor. I år var bunaden litt slamsete rundt brystet.
 
 
Jeg har merket at treningen har gitt resultater, og det er kjempestor motivasjon bare det i seg selv 🙂 Har økt i vekter i alle øvelser, og det er jeg kjempefornøyd med. I juni skal jeg øke vektbelastning igjen. Som fysioterapeuten min sier så bør man trene en god stund med samme vektbelastning før man øker i vekter, for det gir finest muskelvekst 🙂
 
 
Selv om jeg er 80% ufør har jeg mer enn nok å henge fingrene i, og hver eneste dag gir kjempestor glede 🙂 Er jo en engasjert person som er med i forskjellige styrer og komiteer. Jeg sitter i styret i katteklubben jeg er medlem i, jeg sitter i styret i interesseklubben oss som har abyssiner og somali (Aby- og somaliringen), jeg er med i PR-komiteen i koret og jeg sitter i redaksjonen i koravisen i Norges Korforbund Sør-Trøndelag (Bel Canto) 🙂 Jeg synes det er viktig å engasjerer seg på organisasjonsplan i de hobbyene man har.
 
 
Som raumatiker og 80% ufør har jeg to valg. Det ene valget er å sette meg ned, synes synd på meg selv, og det andre valget er å fokusere på det positive, glede meg over alt det kjempeherlige jeg holder på med. Selvsagt velger jeg det siste, og med god grunn 🙂 Saksbehandleren min på NAV sa til meg da jeg fikk innvilget min uføretrygd at hun var ikke bekymret for meg siden jeg hadde så mange forskjellige interesser, og de ordene tar jeg til meg 🙂
 
 
Jeg har lyst til å dele noen bilder med dere som jeg har tatt i mai måned, og jeg håper dere liker dem 🙂
 
 

050517_stiklestad_kirke6

Bilde av Stiklestad Kirke som jeg tok før vi skulle i minnesamvær på Stiklestad Kulturhus 05.05.2017 🙂

 
 

140517_tulipaner6

Kjempefine tulipaner i bedet 🙂

 
 

160517_blomster_tre4

Himmelen gjennom grenene på treet 🙂

 
 

090517_groenne_knopper_bjoerk5

Himmelen gjennom grennene på treet 🙂

 
 

170517_bunad_anno_2016_bunad_anno_2017(2)

Meg selv i bunaden anno mai 2016 (øverst til hyre), og meg selv i bunaden mai 207 (nederst) 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “MAIOPPDATERING I ORD OG BILDER :)

 1. Tusen takk for sist, og det var koselig å besøke deg som vanlig 🙂

  Det høres ikke godt ut med betennelsen i armen din, og jeg forstår godt at du synes det er kjedelig å ikke få trene. Likevel er du like positiv, blid og engasjert i dine gjøremål. Husk på at du har rett til å si at du har vondt. Hvis noen sier at du syter og klager er det de som har et problem med å sette seg inn i din situasjon. Det handler om respekt.

  Jeg synes det står stor respekt av det du har fått til siden Januar da du begynte å trene for fullt. Tenk på det utgangspunktet du hadde da du begynte kontra det du har nå? Jeg har sagt det til deg at det vises at du har gått ned, og du skal være stolt av det du har fått til. Det høres fornuftig ut den måten du gjør det på med trening, og et sunt kosthold som du har laget deg. Jeg vet at dyre dietter er tull og tøys fra ende og annen, for da går de ned fort, men legger på seg så fort kroppen får vanlig mat igjen.

  Bildene var fine, og jeg likte bildet av den blå himmelen hvor du ser grenene på treet. Det var en fin kontrast 🙂

  En fin kveld ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg, og kjempekoselig at du likte innlegget og bildene mine 🙂

   Takk for besøket 🙂 Det var kjempekoselig med et kaffebesøk, og de spontane kaffebesøkene dine før du skal på jobb er kjempekoselige 🙂

   Det er vondt ja, og det kjennes. På fredag da jeg var til fysioterapeuten gikk hun igjennom øvelsene med meg for å se hvilke øvelser som trigger betennelsen. Nå skal jeg prøve trykkbølgebehandling 4 ganger, og hjelper ikke det må jeg belage meg på operasjon.

   Jeg kan ikke gjøre noe fra eller til med reumatismen min, for slik er den. Kommer ingen vei med å sette meg ned og synes synd på meg selv. Det blir det verre av.

   Tusen takk for kjempekoselig tilbakemelding 🙂 Jeg er kjempestolt at du aner ikke en gang, og nå er jeg avhengig av treningen min 🙂 Det gir meg kjempemasse glede og energi 🙂 Jeg har jo alltid elsket det jeg drev med som yngre med turn og airobic.

   Ønsker deg en kjempefin søndagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Åhhh snuppa mi;)) Jeg forstår ikke hvordan du klarer å være så positiv når du har betennelser i leddene. For jeg vet at betennelser er vondt. Og likevel klarer du å være det positive og råherlige venninna mi som alltid tenker på andre før du tenker på deg selv;))

  Det er rett at du tenker positivt. For jeg tror situasjonen ville være mye verre hvis du hadde syntes synd på deg selv. Positiv tankegang er alfa omega. Jeg kjenner mange som har en eller annen form for kronisk sykdom. Og noen få av dem snakker om plagene sine hele tiden.

  Jeg håper du får lov til å begynne å trene når jeg vet at treningen gir deg glede. Og jeg får dårlig samvittighet når jeg ser på snappene dine, instagram, facebook og blogg hvor flink du er å trene. Du gir meg inspirasjon. Vi er noen damer i nabolaget som går turer i trimløypen ikke så langt fra der vi bor Det er råfint å gå turer der;))

  Råfine bilder du har lagt ut på bloggen din;)) I dag har vi hatt det varmt i Oslo. Og jeg er glad for at jeg har hatt fri fra jobb;)) Jeg har råkost meg i hagen;))

  Det er merkbar forandring på deg. Fortsett med jobben du har gjort. For du skal være stolt;)) Du er råfin på bildene snuppa mi;))

  Ha en fin kveld;))

  Stoor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Du snakker om å snakke med splittet øgletunge….My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen <3 🙂 Setter kjempestor pris på de kjempenydelige ordene du skriver <3 🙂

   Du husker sikkert at min far hadde amputert sin venstre arm? Han lærte meg en ting som ekte Finnmarking, og det var at humøret og optimismen må man ha med seg, hvis ikke blir livet svart. Det er det ikke verdt 🙂

   Jeg bestemte meg den dagen jeg fikk diagnosen reumatisme at det skulle ikke stoppe meg, og jeg skulle fortsette å ha en aktiv og meningsfylt hverdag 🙂

   Merket det på bunaden ja at den satt løsere rundt brystet på vesten enn i fjor 🙂 Det gir spire for vider jobbing 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Det er kjekt at du oppdaterer bloggen din så ofte som du gjøre, og jeg synes det er kjekt når du å lese det du skriver. Din positivitet viser seg gjennom det du skriver og bildene du legger ut 🙂

  De dagene du ikke oppdaterer bloggen din savner jeg bloggoppdateringene dine. Jeg leser blogger når jeg skal ha et avbrekk, drikker kaffe eller tar en pust i bakken.

  Vakre vårbilder du har tatt. Jeg ser forskjell på deg og særlig på ansiktet ditt. Flinka 🙂

  Fin, fin søndag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Åh jeg blir kjemperørt over de kjempefine ordene du skriver til meg <3 🙂 Setter kjempestor pris på det <3 🙂

   Jeg elsker jo å ta bilder om våren, og jeg tar nok de aller fleste bildene mine når det er oppholdsær 🙂

   Tusen takk 🙂 Jeg merket det godt på vesten rundt brystpartiet på bunaden, og det gir inspirasjon til å fortsette jobben fremover 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge