EN KJEMPEKOSELIG SOMMER I ORD OG BILDER :)

Endelig har sommerværet med sol og varme kommet til Trondheim, og det passer oss litt blåfrosne Trøndere kjempegodt 🙂 Været i juli har vært stort sett regn og grått vær. Vi må bare nyte de kjempeherlige soldagene nå som vi har dem 🙂

Det er kjempeherlig å ta en morgenkaffe og frokostsmoothien ute på verandaen, og lese avisen. Bare nyte stillheten, ro og fred. Da er en sommermorgen perfekt for meg 🙂

Forkjølelsen jeg fikk 22.06.2017 satt i kroppen i fire uker, og det gikk så langt at jeg fikk broniktt. Heldigivs ikke bakteriell bronkitt. Snakket med fadtlegen og fysioterapeuten min, og jeg fikk treningsforbud frem til hosten hadde gitt seg. Først mot forrige helg roet hosten seg, og det var kjempegodt.

På de 4 ukene jeg ikke har fått trent har jeg vært rastløs, og jeg har savnet treningen kjempemasse! Onsdag 19.07.2017 ar jeg i gang med treningen igjen. Fysioterapeuten jeg går til fortalte at hvis man har vært syk i 4 uker, må man bruke 4 uker til å trene seg opp igjen. Jeg fikk beskjed om å ikke ta meg helt ut, men trene med lett belastning. Måtte gå ned i vektbelasning på apparatene, men heldigivs ikke så mye. Jeg syntes den første treningen etter sykdomsukene gikk over all forventning, og det var ikke så tøft jeg hadde trodd. I dag var jeg til fysioterapeuten og trente bein og styrke for mage. Fysioterapeuten min mente at en god ting for å trene seg opp etter sykdom er å trene helkropp en dag i uka, overkropp en dag i uka og bein en dag i uka nå i 3-4 uker. Der etter kan jeg gå over til å trene full kropp to ganger uken som jeg gjorde før jeg ble syk og overkroppsøkt og en beinøkt i tillegg. I dag greide jeg 20 minutter på tredemølla, så det er jeg kjempefornøyd med 🙂 Jeg trente såpass tidlig på dagen at det var kjøligere inne enn ute, og det var kjempegodt å trene såpass tidlig 🙂

Da broniktten stod på som verst måtte jeg ta fri fra å øve, og jeg måtte takke nei til spillejobber på fløyta. Det er nytteløst å spille fløyte når man sliter med luftveisinfeksjon, for du må stoppe opp å hoste midt i en sang. Nå er jeg sterkt tilbake med øvingen, og jeg øver 2-3 timer hver dag 🙂 Til uken som kommer har jeg to spillejobber på fløyta.

Nå har min mann gått ut i ferie, og i morgen reiser han opp til Namdalen. Han og hans svoger skal jobbe med noe snekkerarbeid på fjøset på landstedet som familien til manninen min har. Min søster og hennes mann er på hytta, og da kan ikke jeg reise ut av byen med tanke på min mor. Hvis både søsteren min og jeg er bortreist samtidig blir hun forvirret og redd. Selv om hun bor i omsorgsbolig med omsorgsarbeidere 24/7 hjelper det ikke. Hvis alt går bra med min mor, og hun har en rolig uke, reiser jeg kanskje opp til Grong for å besøke svigermor neste helg, og mannen min og jeg kommer hjem neste søndags 30.07.2017.

Onsdag 12.07.2017 var vi familien (søsteren min, mannen hennes, min niese, hennes samboer, begge ungene til min niese, moren min, mannen min og jeg) på en restaurant i Trondheim som heter for Tregården spiste 🙂 Vi feiret 83 års dagen til min mor, og det det var kjempekoselig 🙂 Maten var kjempegod der også 🙂

Torsdag 13.07.2017 var mannen min og jeg på besøk hos mor, for da var det selve bursdagen hennes. På omsorgsboligen gjør de det slik at vi i familien/pårørende kommer til ettermiddagskaffe på fellesstua, og da drikker vi kaffe og spiser kake sammen med de andre beboerne. Det er pleierne som bestiller kake til den som har bursdag, og det er kjempekoselig 🙂

Tirsdag 18.07.2017 om dagen traff jeg to av mine nærmeste venniner (Else Marit og Irene) på en kafè på City Syd. Else Marit er hjemme på ferie til sine foreldre, og hun ønsket at vi skulle treffe vår felles venninne Irene. Irene og familien reiser på ferie i morgen. Vi hadde det kjempekoselig, og vi satt og pratet. Vi ble sittende på kafeen i 3 timer før vi dro, for vi hadde mye å prate om som vanlig 🙂

Jeg har hatt en kjempekoselig sommer så langt, og vi har hatt det sosialt med venner og familie. De ukene jeg var syk passet jeg på å få nok hvile. Været var jo ikke av det beste, så det var egentlig helt greit å sysle med avslappende ting som å lese bøker og blader, høre på musikk, strikke, fargelegge, fotografere og se på TV. Jeg har også fått truffet noen venner til en kopp kaffe på en kafè, og det er kjempekoselig 🙂

Enda er sommeren ikke ferdig, og vi har flere planer for denne sommeren som jeg gleder meg kjempemasse til 🙂

Tirsdag 01.08.2017 skal vi på konsert i Granåsen med Robbie Williams, og jeg gleder meg kjempemasse. 03.08.2017 – 06.08.2017 reiser vi til Bergen, for 04.08.2017 skal vi jammen meg på nok en Robbie Williams konsert 🙂 Billettene i konserten i Bergen har vi fått gjennom jobben til mannen min 🙂 Det gjør meg ikke noe å høre konserten til Robbie Williamns to ganger, for Robbie Williams er en artist jeg liker kjempegodt. Jeg gleder meg kjempemasse, for jeg har aldri vært i Bergen før 🙂 Jeg skal også treffe min bloggvenninne Synskepeggy mens jeg er i Bergen, og det blir kjempekoselig 🙂

Det går kjempebra med kattene 🙂 I september 2016 tok jeg av Nadina p-pillen i håp om at hun skulle få løpetid, men løpetiden til Nadina har uteblitt. Nå derimot passet det damen å få løpetiden sin. Jeg er i tenkeboksen om Nadina skal få ett kull til eller ikke. Nadina blir 8 år, men fødslene hennes har vært lette. Flere av mine abyssinervenner og kollegaer sier at det ikke er noen fare når hun har lette fødsler. Det som skjer når fertile hunnkatter er 7-8 år gamle er at de får færre kattunger. Dersom jeg velger å pare Nadina igjen blir det i løpet av høsten 2017.

Nadina er kosejenta ja, og hun er utspekulert så det holder. Når matfar tar frem avisen for å lese skal du være bomsikker på at Nadina kjenner sin besøkelsestid. Da hopper hun opp, går frem og tilbake på avisen, vil ha kos, og hvis Nadina ikke får det går hun til angrep på avsien 🙂 Nadina er ei kjempeherlig kosejente, og hun elsker å ligge i fanget for å få kos <3 🙂 Det er matfar som teller for Nadina, og hun er først ute med å finne hans fang, men hvis fanget hans er opptatt kommer hun og legger seg i fanget mitt <3 🙂 Nadina er den mest tålmodigste katten av trekløveret mitt 🙂 Hun godtar absolutt alt!

Dixie Rose er også ei kosejente <3 🙂 Hun deler på både mannen min og meg. Hvis Nadina ligger i fanget til matfar, og mitt fang er ledig kommer Dixie over i mitt fang 🙂 Dersom Dixie ser at Elvis ligger i fanget mitt, kommer hun også for å legge seg i fanget mitt. Ikke noe er mer avslappende enn å ha malende katter i fanget <3 🙂

Dixie har fått mer pels på magen etter hun tok keisersnitt og ble kastrert i januar. I etterkant slikket hun på seg eksem. Vi greide å få bukt med eksemet ved å smøre henne, og Dixie har gått med skjerm. Det mangler litt pels på magen, men det er mye mer enn hva det var. Jeg har valgt at Dixie må ha på skjerm for å være 100% sikker for at hun ikke begynner å slikke på det lille området på magen som mangler pels. Dixie er så tålmodig, og det gjør henne ingenting å gå med skjerm. Hun godtar den kjempeflinke Dixiemor <3 🙂

Elvis er knyttet til meg, og det er nok matmor som teller mest for ham. Hvis fanget mitt er opptatt kan han gå å legge seg i fanget til matfar også. Elvis er en kosegutt <3 🙂 Han erter Nadina og Dixie også litt, men da sier de i fra, og forteller hvor skapet står. Det gjør de rett, for de skal ikke finne seg i hva som helst. Han vet å innynde seg til matmor 🙂 Særlig når vi sitter og spiser middag. Da hopper han opp på vedovnen, og kommer snikende med forlabbene på skulderen, og til slutt legger han seg over skulderen med forlabbene ned. Der ligger han og maler, og prøver hardt på å innynde seg til en ørliten smakebit av middagen, men matmor er standhaftig. Ingen mat ved middagsbordet for kattene. Restene fra middagen kan de få smake når vi har spist ferdig!

Akkurat nå som Nadina har løpetid må jeg le 🙂 Nadina kryper rundt med halen til sides. Plutselig løper Elvis bort til henne, stiller seg over henne, slikker Nadina på hodet, og biter seg fast i nakken. Så er det som rullegardinen går ned, og han vet ikke hva mer han skal gjøre 🙂 Det ser litt komisk ut ja 🙂

På utstillingen 08.07 – 09.07.2017 påpekte veterinæren at Elvis var litt rød i tannkjøttet. Jeg bestilte en time til veterinæren vår, og fikk undersøkt ham. Det var betennelse i tannkjøttet og litt tannstein. Veterinæren renset tannkjøttet for betennelse, og han fjernet tannsteinen og plakk. Noen katter har mye tannstein, mens andre katter har det ikke. Nadina blir 8 år, og hun har over hodet ikke tannstein. Dixie blir 6 år, og hun har heller ikke tannstein. Hos oss får kattene kun tørrfòr, og det er det aller beste for kattene!

Grace som bor hos fòrverter var ogås til sin årlige helsesjekk hvor hun fikk sin vaksine, samt pass og jeg tok en DNA-prøve av henne. Grace er nå 2,7 kg, og hun var frisk som en fisk 🙂 I løpet av høsten 2017 skal jeg pare Grace, og jeg har to potensielle som jeg kan bruke på henne. Den ene hannkatten er drømmehannkatten, men da må DNA-prøen til Grace vise at hun er bærer av blodtypegen A. Dersom hun ikke er bærer av blodtypegen A har jeg en annen kjempeflott hannkatt jeg kan bruke på Grace 🙂 Det blir en kjempespennende høst 🙂

Så er det altså helg igjen, og lørdag reiser mannen min opp til Namdal. I morgen kveld får jeg besøk av barndomsvenninnen min Else Marit, og det blir kjempekoselig. Søndag skal jeg få til å dra på treningssenteret en tur for å trene en overkroppsøkt i rett tid på dagen. Om ettermiddagen skal min yngste nevø og jeg dra innom min mor på besøk til en kopp kaffe 🙂

Jeg håper alle sammen av dere har en like fin sommer som jeg har 🙂

Har tatt noen bilder som jeg ønsker å dele med dere 🙂 Håper dere liker dem 🙂

Ett nytt mønster med kreativ fargelegging feridg 🙂

 

Enda et mønster med fargelegging 🙂 Skal ærlig innrømme at det er avslappende å sitte med fargelegging, og særlig nå når det har vært regnvær 🙂

 

Har jo lagt om kostholdet, og spiser nå ren mat. En av de beste middagene er karbonadedeig, brokolliblanding og mager cottage cheese. Det er kjempegodt 🙂

 

Nå som det har vært kjempefint og varmt vær koser kattene seg ute på verandaen, og her er det godpusejenta Nadina som nyter sol og varme <3 🙂

 

På katteklubben min (Katteklubben Midt-Norge) hadde vi en proffersjonell fotograf som tok bilder av kattene. Jeg kan med hånden på hjertet si at hun er en kjempeflink fotograf. Fra før har jeg bilder av Nadina som hun tok i 2015. Denne gangen tok hun bilder av Dixie og Elvis. Her er et bilde av godpusejenta Dixie <3 🙂 Foto: Maria Westling

 

Et annet bilde som Maria Westling tok av meg og Dixie <3 🙂 Fotograf: Maria Westling

 

Fotograf Maria er eier av kullbror til Elvis (Elton), og vi gjorde et lite forsøk med både Elvsi og Elton, og det var å ta et bilde av brødrene sammen, og det gikk kjempefint 🙂 Her er Elvis og Elton sammen for første gang siden de var 12 uker gamle <3 <3 🙂 Fotograf: Maria Westling

 

Godpusegutten koser seg ute på verandaen <3 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “EN KJEMPEKOSELIG SOMMER I ORD OG BILDER :)

 1. Trivelig og kjekt blogginnlegg du har skrevet om hverdagen din. Det er kjekt å lese at du har fått begynt med treningen igjen, og det er godt å komme tilbake til rutinene etter en har vært syk.

  Jeg fikk snappene fra deg da Irene, Else Marit og du var på kafeen, og det var kjekt å se. Du kan tro jeg lo godt av de snappene dere sendte 🙂 Når Else Marit og familien kommer til Kristiansund skal jeg treffe henne, og det gleder jeg meg til 🙂

  Heldige deg som skal på konsert 🙂 Robbie Williams har masse bra musikk. Har du aldri vært i Bergen? Da er det på tide at du reiser dit. Bergen er en av de fineste byene i Norge. Du kan glede deg 🙂

  Kjekke bilder du har lagt ut på bloggen din 🙂 De bildene som fotografen har tatt var vakre, og kjekt at dere fikk tatt bilde av begge brødrene sammen da 🙂

  Jeg begynte mine to siste ferieuker nå, og det er godt, for jeg trenger ferie nå. Eldstesønnen jobber i sommerjobben hvor han har jobbet de siste årene. I år reiser han og noen kamerater på forskjellige festivaler, og det virker som om de har det kjekt sammen 🙂

  Fin, fin lørdag og helg til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Jeg blir kjemperørt over de fine kommentarene jeg får fra dere 🙂

   He, he he 🙂 Det var kjempegøy å snappe for deg, for vi følte jo du måtte bli med oss litt også 🙂

   Kjempegøy at du skal treffe Else Marit da, og det blir sikkert kjempekoselig 🙂

   Tusen takk for det 🙂 Vet du jeg skal ærlig innrømme at jeg elsker bildene som fotografen har tatt av kattene, og hun er kjempeflink å fotografere dyr. Hun har tålmodighet, og skjønner at det å fotografere dyr handler om tid og tålmodighet 🙂

   Nei, jeg har aldri vært i Bergen før, og jeg gleder meg kjempemasse til å reise til Bergen. Det vi har bestemt oss å se er Bryggen, Fisketorget, Fløyen Akvariet og Trollhaugen 🙂

   Ser ut som du har hatt en kjempefin sommer så langt du også 🙂

   Kjempegøy for sønnen deres å reise på festivaler, og det ser ut til å være populært for ungdommene. Akk den som var ung du 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Snuppa mi;)) Tusen takk for sist. Det var råkoselig å treffe deg og søtingene dine. Vi fikk jammen pratet og ledd masse;)) Men vi må treffes en dag etter vi kommer hjem fra familieturen til Møre og Romsdal før vi reiser hjem til Oslo.

  Sååå råkoselig blogginnlegg med råfine bilder;)) Åhhhh bildene av kattene var bare råfiiine;))

  Jeg synes det du fargelegger er råfint. Og jeg holder på å fargelegge i fargeboken min. Jeg har den med på ferie. Og jeg har farget ferdig 3 mønstre.

  Råherlig å lese at du har hatt en fin ferie;)) Vi har hatt det råfint hjemme i Trondheim hos mamma og pappa. Jeg har vært mye sammen søstrene mine og familiene deres. Og vi har truffet slektninger. Herlig at det ble så godt vær. Vi dro til Ringvebukta og koste oss der et par dager. Det var råherlig;))

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Når voksne bloggere skriver kvalmende kommentarer som går på utseende har det gått for langt;((My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen <3 🙂 Det var kjempekoselig å treffee deg, og jeg gleder meg til du, Irene og jeg skal treffes over neste helg 🙂 Kjempegøy at vi får til å treffe hverandre alle tre, og at det passer for alle tre 🙂

   De bildene som fotografen har tatt er jeg kjempefornøyd med, og hun er kjepeflink. Hun får frem uttrykket til abyssinerne mine. Ikke minst er hun tålmodig, og skjønner at å fotografere dyr handler om tid og tålmodighet 🙂

   Selv varierer jeg litt hva jeg holder på med. Hvis det er regn og grått vær strikker og hekler jeg mye, men jeg kan like gjerne ta fargeboken og fargeblyantene mine med ut på verandaen og sette meg ned for å slappe av. Det er jo avslappende 🙂

   Så kjempekoselig at dere har hatt det fint hjemme hos familien 🙂

   Ferien her har vært kjempekoselig, og det har vært kjempegodt med avkobling 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 3. Herlighet så nydelige og fine bilder som fotografen har tatt av kattene. Jeg elsker det sorthvitt bilde av deg og Dixie. Det var noe av det fineste bilde jeg har sett <3

  Fine farger på fargeleggingen. Det har ikke jeg tålmodighet til å holde på med, for det virker så tidkrevende. Et par av mine arbeidskollegaer holder på med fargelegging, og de kjøper seg mange nye bøker som de bruker. Jeg holder meg til strikking jeg 🙂

  Jeg å få takke for en superkoselig kveld sammen Else Marit og deg 🙂 Koselig at vi fikk til å treffe hverandre når hun er hjemme i Trondheim 🙂 Else Marit reiser ikke hjem til Oslo før om to uker, og vi rekker en kafètur til sammen som vi ble enige om. Det gleder jeg meg til 🙂

  Jeg synes det er koselig å lese om kattene, og jeg trekker på smilebåndet hver gang du skriver om dem. Det er som å se dem for meg 🙂

  En fin kveld ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra fra deg 🙂

   Jeg er kjempefornøyd med bildene som fotografen tok av kattene, og det er så koselig å ha ordentlige bilder som jeg kan bruke på bloggen min, på hjemmesiden for katteoppdrettet og på visittkort 🙂 Smeltet også for det svarthvittbildet ja 🙂

   Tusen takk 🙂 Fargelegging er avslappende hobby, og det er en fin syssel å holde på med hvis det regner ute. Jeg liker godt å variere på hva jeg holder på med.

   Takk i like måte 🙂 Det var kjempekoselig å treffe deg også, og kjempegøy at det klaffet for alle tre for en kafëtur.

   Jeg synes det er kjempekoselig å fortelle om kattene mine, for jeg elsker dem alle tre av hele mitt hjerte <3 🙂 De er edelstenene våre <3 <3 <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge