JULI MÅNED NÆRMER SEG SLUTTEN, AUGUST STÅR FOR DØREN OG JEG GLEDER MEG TIL Å REISE TIL BERGEN :)

To dager igjen av juli måned, og jeg spør igjen hvor har dagene og ukene blitt av? I juli måned begynte hustrig og kaldt for oss Trøndere, men den siste uken har vi endelig fått sommer, sol og varme i Trøndelag 🙂 Det sier vi ikke nei takk til 🙂 Kjempeherlig med sol og varme, og godværet må utnyttes for fullt!

Hver eneste morgen har jeg kost meg ute på veranaen med forkostsmoothien min, en kopp kaffe og avisen, og det er en perfekt sommerferiemorgen for min del 🙂

Lørdag 22.07.2017 fikk jeg besøk av barndomsvenninnen min. Hun og familien er hjemme i Trondheim på besøk til familien sin. Til daglig bor barndomsvenninnen min, mannen hennes og ungene deres i Oslo. Vi er kjempeflinke til å holde kontakt på sms, snakke på telefonen og chatte på facebook. Det var kjempekoselig å treffe henne.. Vi satt og pratet masse, og kvelden gikk kjempefort!

Søndag 23.07.2017 var jeg på besøk til min mor på omsorgsboligen der hun bor. Vi satt og pratet, drakk kaffe og jeg slappet av med strikking.

Mandag 24.07.2017 om dagen brukte jeg 2 timer å øve på fløyta mi, for jeg hadde spillejobb på fløyta onsdag 26.07.2017. Om ettermiddagen var søsteren min og jeg på besøk til mor. Været var så fint at vi koste oss ute i hagen med en kopp kaffe. Min mor har en dementsykdom som kalles for body lewy demens, og den demensformen går på parkinsonområdet.

Demensen er en relativt ny form for demens, men den er ikke arvelig. Den gir dårlig motorikk i hender og føtter, skjelvinger, hallusinasjoner, depresjoner, angst og forvirring. I tillegg medfører demensen problemer med å huske dag, måned, tidspunkt og klokkeslett. En demenspasient med diagnosen body lewy demens vil ikke bli helt borte som vanlig demens, men tilstanden forverres. Det har den gjort til moren min det siste halve året. Man kan ikke gi medisiner, for det forverrer parkinsonsymptomene. Ofte gjentar hun seg selv det hun har sagt mange ganger, og det er tungt å føre en samtale med henne. Derfor er det godt å være to stykker når vi besøker henne, for det blir tungt å føre en samtale når hun gjentar seg selv 100 ganger. Når vi er to stykker som besøker henne kan vi styre samtalen, og mor får delta, hun får bli med på spøk, hun får le og hun får diskutere.

Omsorgsboligen hvor min mor bor er det 8 beboere, og det pleiere som jobber der 24/7. Det er kjempetrygt å bo der for min mor, for da hun bodde i den gamle leilighetene sin hadde hun innvendig uro og angst for alt mulig. Hvis hjemmesykepleien var 5 minutter forsinket var hun så redd og ute av seg at dagen var ødelagt. Nå har hun det trygt, og hun er mye mer avslappet. Det er kjempegodt for både søsteren min og meg, og det var kjempetrist å se moren vår så redd og full av angst og uro før hun flyttet. Min mor er sosial av seg, og kommer lett i kontakt med andre mennensker. Derfor er en slik omsorgsbolig midt i blinken for henne 🙂 Hun går på dagsenter to dager i uka, og der trives hun kjempegodt 🙂

Både søsteren min og jeg så det var på høy tid at hun flyttet til omsorgsbolig, for hun kunne ikke ha bodd hjemme lengre. Vi måtte rykke ut nesten til alle døgnets tider for å bistå med ett eller annet. Hun hallisunerte nokså ofte, og gjør det enda også. Da ble hun livredd, og søsteren min og jeg måtte rykke ut for å roe henne. Vi slapp det vi hadde i hendene for å dra opp til henne. Det var så ille til tider at hun ble innlagt på korttidsopphold ved Øya Helsehus for å koble av noen dager. Huff 🙁 Det var kjempetrist å se henne så redd og engstelig, og hun hadde det ikke bra selv 🙁 Siden demensen rammer parkinsonområdet i hjernen kunne hun, og kan hun ikke få medisiner, for det vil forsterke symptomene.

Det ble alt for tøft for henne. Synes det er kjempetrist å se at min kjære mor har forfalt, for foreldre har alltid vært der for oss. De har vært der gjennom barneårene, ungdomsårene, som ung voksen og som voksen. Når vi var små var foreldrene våre de som viste oss veien ved å være trygge og gode rollemodeller for oss. De kom med råd, de var der når vi fikk skrubbsår på knærne, de var der når vi var lei oss, de veiledet oss slik at vi kunne velge hvilke valg vi ville ta, de lærte oss å stole på oss selv og de var de som var de vi kunne gå til hvis det var noe. Mor og far var klippene våre i livene til søsteren min og meg. Rollen har blitt snudd på hodet, for nå er mor avhenig av min søster og min sin hjelp.

Nå er det søsteren min og jeg som vil være der for moren vår ved å gi henne alt av vår kjærlighet, omsorg, trygghet og ta godt vare på henne slik at hun får en verdig alderdom <3 <3 <3

Både søsteren min og jeg besøker henne en dag hver i uka. Enten drar vi dit, eller så henter vi henne hjem til oss, og det synes hun er kjempekoselig 🙂

Jeg har kommet godt i gang med treningen til fysioterapeuten igjen etter de fire ukene jeg var syk, og det er kjempegodt 🙂 Denne uken her fikk jeg trent søndag 22.07, tirsdag 25.07, torsdag 27.07 og i dag. Søndag 22.07 trente jeg overkropp. Tirsdag og torsdag trente jeg hele kroppen og i dag trente jeg overkropp. Det er kun på armene jeg har gått ned i belasting, men i august skal jeg øke antall belastning på nedtrekk bredt grep og nedtrekk smalt grep. Jeg har virkelig funnet min form for trening som jeg stortrives med, og det gir ekstra motivasjon når jeg merker at jeg blir sterkere, og får mer utholdenhet. Målet i august måned er å komme meg opp til 4 km/t på tredemølla. På grunn av hælene mine og stivheten i ackillesscenene mine mener fysioterapeuten at høyere enn 4 km/t skal jeg ikke kjøre på tredemølla. 4 km/t i timen på tredemølla er kjempebra! Jeg er kjempeglad for at jeg har en kjempeflink fysioterapeut som vet hva hun holder på med, og jeg er kjempeglad for at jeg får gå å trene der 🙂

Betennelsen i albuen er der fortsatt, og jeg har fått 4 behandlinger med trykkbølge. Det har ikke hjulpet. Er innstilt mot at det går mot operasjon ut på høsten en gang. Likevel trener jeg bicepscurl med høyre arm, men da med 1 1/2 kg i vektbelastning.

På fredag 28.07.2017 var jeg til legen, og jeg fikk høre resultatet av CT’en jeg tok av høyre håndledd. I lengre tid har høyre håndledd vært smertefult. Når jeg f.eks. spiller på fløyta er det som det er smertefullt glipp i håndleddet. Jeg fikk svaret på hva som var feil. I 2005 ble jeg operert i høyre håndledd, og det ble satt inn stålpinner for å gjøre håndleddet stabilt. Da jeg skulle ta ut stålpinnene hadde den ene pinnen knukket, og noe skjedde i forbindelse med det. CT’n viste at det er et bein som rett og slett er bøyd ut av posisjon, og det er en stor bruskdannelse som stenger for slik at bevegelsen i leddet blir dårligere. Jeg har fått time til legen 22.08 for å finne ut litt mer hvordan vi griper det fatt. Legen mente at jeg måtte overføres til ortoped slik at jeg kan få hjelp. Tross alt er det viktig å ha en hånd som fungerer siden jeg jobber med fløytespilling. Det var kjempegodt å få svaret på hva det var som jeg har slitt med over en lang periode, og det er bare høyre håndledd jeg sliter med.

Tirsdag 01.08.2017 skal mannen min, min svigerinne, min venninne og jeg på Robbie Williams konsert i Granåsen, og gjett om jeg gleder meg 🙂 Det skal bli kjempegøy å høre ham live. På PC’n har jeg funnet frem mange sanger av ham som jeg hører på for å komme meg i riktig stemning.

Torsdag 03.08.2017 reiser mannen min og jeg til Bergen, for 04.08.2017 skal vi på Robbie Williamskonsert i Bergen. De konsertbillettene får vi dekket av jobben til mannen min 🙂 Jeg gleder meg kjempemasse til å reise til Bergen, og jeg gleder meg til å se byen. Planen vår er å dra opp til Fløyen, se Trollhaugen, se fisketorget og se de fine små smugene med de fine husene 🙂 Vi krysser alt vi har for at været viser seg fra sin beste side 🙂 Jeg skal også treffe min bloggvenninne Synskepeggy, og det gleder jeg meg til 🙂 Det skal bli kjempekoselig å reise til Bergen, og nå får jeg krysset av en ny by på kartet. Fotoapparatet skal bli pakket ned i kofferten ja, for når jeg er i Bergen skal jeg fotografere!

Jeg har fotografert litt også siden sist, og jeg ønsker å dele bildene mine med dere 🙂 Håper dere liker bildene 🙂 Ønsker alle mine blogglesere en kjempefin og god sommer videre <3 🙂
 

Har lagt om kostholdet, og spiser nå ren mat som karbonadedeig og kylling. Til kveldsgodis er det kjempegodt med mager kesam, frosne bringebær, sukrin gold og sukrinmelis 🙂 Det anbefaler jeg på det varmeste 🙂

 

En busk i hagen vår 🙂

 

Det å stoppe opp for å se og lukte på blomstene om sommeren er å være tilstede i nuet <3 🙂

 

Blomstene på en busk ute i hagen vår 🙂

 

Sommeren med alle de kjempenydelige blomstene er et praktfullt syn <3 🙂

 

La humla suse 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 thoughts on “JULI MÅNED NÆRMER SEG SLUTTEN, AUGUST STÅR FOR DØREN OG JEG GLEDER MEG TIL Å REISE TIL BERGEN :)

 1. Snuppa mi såååå råfint innlegg du har skrevet;)) Og så råfine bilder du har tatt;)) Artig å se bildene dine.

  Takk for sist ja. Og det var råkoselig å treffe deg og kattene dine;)) Herregud kvelden gikk alt for fort.

  Huff det høres vondt ut med albuen og håndleddet ditt. Men bra det blir gjort noe med det. Bra at du trener som du gjør. Og jeg synes du er råflink;)) Jeg har dårlig samvittighet når det kommer til trening. For tiden min strekker ikke til. Vi er noen nabodamer som går tur på turstien i området hvor vi bor en kveld i uka. Og jeg prøver å trene på treningssenteret av og til.

  Heldiggrisen som skal på Robbie Williams. Han har mye bra musikk. Hvis jeg hadde vist at vi skulle være i Trondheim da billettene ble lagt ut hadde jeg bestilt meg billett. Eldste storesøsteren min skal på konserten på tirsdag.

  Råartig at du og SP skal treffe hverandre;)) Det er alltid artig å treffe nye folk. Jeg husker jeg traff en brevvenninne jeg skrev med i 1983 i Trondheim. Og det var råaartig å treffe henne. Vi har holdt kontakten jevnlig i alle årene. I dag er vi venner på faceook også;)) Jeg har besøkt henne og familien.

  Ha en fin søndag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Når voksne bloggere skriver kvalmende kommentarer som går på utseende har det gått for langt;((My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen <3 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂 Jeg elsker jo å fotografere blomstermotiver og andre motiver om våren og sommeren.

   I like måte! Det var kjempekoselig å treffe deg. Gleder meg til å treffe deg etter vi kommer hjem fra Bergen, og da skal du få se bilder og høre om opplevelsene 🙂

   Jeg har slitt med håndleddet i lengre tid, og det sier "klikk-klikk" der som gjør vondt, særlig når jeg spiller fløyte, eller løfter på noe som er litt tungt.

   Det går kjempefint med treningen, og jeg tar mindre belastning på vektene når jeg trener biceps. I dag økte jeg på nedtrekk bredt grep og nedtrekk smalt grep. Jeg elsker å trene styrketrening med vekter, og jeg merker stor framgang fra da jeg begynte for alvor i januar i år 🙂 Pilen har gått oppover 🙂

   Gjett om jeg gleder meg til konserten da 🙂 Det skal bli kjempegøy 🙂 Robbie Williams har kjempebra musikk, og det skal bli en opplevelse å høre ham live. Lover snapchatvideoer utover kvelden 🙂 Vær du trygg!

   Jeg gleder meg til å treffe Synskpeggy. Både Synskepeggy og jeg skjønner at når vi skal treffe hverandre ikke faller i god jord hos en viss blogger som har prøvd alt hun kan for å ødelegge bloggvennskapet vårt.

   Jeg hadde også brevvenner da jeg var yngre, og ei traff jeg på turnstevne i Steinkjer på 80-tallet en gang 🙂 Det var kjempegøy 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  • Ann Sissel: Jeg gleder meg kjempemasse til å reise til Bergen, og nå får jeg krysset av en ny by på kartet over byer hvor jeg har besøkt. De sier at plassen i Bergen hvor Robbie Williams skal ha konsert er finere enn den i Trondheim. Her i Trondheim kan det bli mye leire hvis det regner. Enn så lenge holder været seg stabilt og fint med oppholdsvær 🙂

   Jeg gleder meg kjempemasse til konserten her i Trondheim i kveld også 🙂 Det skal bli en kjempestor opplevelse 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

 2. Takk for et koselig blogginnlegg som du har skrevet, og du verden for noen fine bilder du har deler med oss. Bildet av den gule blomsten var vakkert 🙂

  Fint å lese at formen din er bra igjen, og at du har gjenopptatt treningen som du liker så godt. Jeg savner å spille håndball, men meniskskaden i kneet satte en stopper for videre håndballspill for meg. Tanken har slått meg om jeg skulle melde meg inn på et treningssenter. Om våren, sommeren og høsten liker mannen min og jeg å gå turer i skog og mark. Det er avkobling og trening samtidig for meg. Jeg får se til høsten hva det blir til.

  Veldig bra at du har fått svar på hva som er galt med håndleddet ditt, og det er flott at du får behandling. Det hørtes ikke godt ut. Tennisalbue er ikke godt, men det er fint du likevel bruker den når du trener. Du gjør det helt riktig å ta mindre vekt på den armen som du har vondt i.

  Du aner ikke som jeg gleder meg til tirsdag til konserten i Granåsen. Det skal bli moro å høre ham live 🙂 Vi blir ikke alene som jeg skjønner.

  Du kan glede deg til å reise til Bergen. Bergen er flott by, og du må ta turen opp til Fløyen altså. Jeg var der og besøkte Mona Elisabeth da hun og familien bodde der. Jeg gleder meg til å høre hvordan dere har hatt det 🙂

  En fin kveld ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine. Jeg elsker jo å ta billedmotiv av blomster om sommeren. Det er meditasjon å stoppe opp for å se alle de kjempefine blomstene som blomstrer om sommeren <3 🙂

   Jeg er kjempeglad for at jeg har tatt fatt på treningen, og nå har jeg kommet inn inn treningsrutiene igjen. Det er kjempeherlig, og jeg stortrives med å trene styrketrening med vekter 🙂 Ja du kunne blitt med sammen meg, for det er jo kjempekoselig å trene sammen noen også. Da får man motivajon til å komme seg ut. Jeg merker at jeg har mye mer overskudd etter jeg har begynt å trene. Motivasjonen er jo å se at jeg blir sterkere 🙂

   Pga. stive achillesscener er det ikke godt for meg å gå turer i ulent terreng. Det gjør rett og slett vondt i achillesscenene og hælene mine. Flat mark går kjempefint å gå på, for da får jeg ikke vondt. Sørger for å ha gode joggesko på meg.

   Jeg er kjempeglad for at jeg fikk et svar på hva som gjør at håndleddet glipper, og at det gjør vondt. Det er smertefult når det skjer, men nå vet jeg hvorfor. Som fysioterapeuten sa i dag er det bedre å trene med liten vektbelastsning når jeg trener høyrearmen, for jeg trener likevek musklene, og det er lurt med tanke på en evt. operasjon.

   Jeg også gleder meg kjempemasse til konserten med Robbile Williams. Det skal bli kjempegøy 🙂 Bare ca. 5000 andre som skal på konserten. Tror det kommer til å bli sendt noen snaper i morgen fra Granåsen. Håper bare på at det blir oppholdsvær jeg da.

   Ja gjett om jeg gleder meg til å reise til Bergen 🙂 Vi har bestemt oss for å ta turen opp med Fløybanen, vi skal se Fisketorget, vi skal se Trollhaugen og selvfølgelig Akvariet.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Jeg synes alltid at det er kjekt å lese blogginnleggene dine hvor du forteller om hverdagen din, og du krydrer innleggene dine med fine bilder 🙂

  Det er trist å lese om moren din, men det er bra å høre at hun trives der hun bor. Jeg er glad for at mamma og pappa er i fin form. De begynner å få noen plager begge to. Pappa skiftet den andre hoften sin før jul, og han hører litt dårlig. Foreldre er foreldre samme hvor gamle vi blir. Siden moren din har sitt med angst og uro er det godt for henne å ha pleiere rundt seg hele døgnet. Du må hilse henne hvis hun husker meg. Jeg husker mammaen din som en stilfull dame, og hun var alltid blid når vi kom på besøk til deg. Vi følte oss hjemme når vi kom hjem til dere, og foreldrene dine tok oss imot med åpne armer.

  Først betennelse i albuen og så håndleddet, og så et bein som er bøyd. Jeg får vondt bare jeg tenker på det. Det er bar du ikke belaster for mye. Lykke til med behandlingen når du kommer i gang med den. Jeg håper for din del at du slipper å vente så lenge.

  Du nevner at du skal reise til Bergen ja, og du er heldig, og jeg vedder på at du kommer til å elske byen. Jeg savner årene vi hadde i Bergen, og jeg trivdes godt å bo der.

  Jeg skulle ha betalt mye for å være på konserten med Robbie, men det går ikke denne gangen. Tenk på meg, og du må hilse til kjente som du treffer 🙂

  Jeg skjønner at du har hatt en kjekk sommerferie, og det var kjekt å lese om det du har gjort 🙂

  Fin, fin søndags kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra fra deg 🙂 Så kjempekoselig at du synes det, og det blir jeg rørt og glad for å lese <3 🙂

   Det viktigste for søsteren min og meg er at hun har tryggheten rundt seg, og det har hun virkelig der hun bor nå. Hun er mye mer avslappet enn hva hun var før hun flyttet til omsorgsboligen sin. Det siste året da hun bodde i den gamle leiligheten sin var hun stressa, hadde agnst, var livredd og engstelig hele tiden. Huff 🙁 Det var kjempevondt å se henne til tider

   Heldigivs så også de på Kommunen dette, og de så behovet for at hun fikk plass på omsorgsboligen.

   Både mor og far likte kjempegodt å bli kjent med vennene mine, og vennene mine var alltid hjertelig velkommen hjem til oss. Dere venninnene mine og jeg kunne sitte lenge å prate med foreldrene mine før vi gikk for oss selv. De var heller ikke sene om å be dere venninnene mine spise middag hos oss hvis det passet for dere.

   Det skal jeg gjøre 🙂

   Håndleddet er vondt når det glipper inni der, og særlig når jeg står og spiller fløyte. Det passer jo dårlig når jeg skal spille fløyte at det glipper, og det har hendt at det har hoppet litt ut av ledd når jeg har hatt spillejobb på fløyta. Da må jeg bare bite tennene sammen, og spille videre. Kan ikke stoppe opp. Har på meg en håndleddsskinne nå hele dagen for å avlaste.

   Jeg har hørt flere av venninnene mine si at jeg kan glede meg til å reise til Bergen. Har jo vært på Flesland, og kjørt ut til Bekkjarvik med ferje. Selv om Flesland er Bergen, vil jeg ikke si at jeg har vært i Bergen. Vi har planene klare for hva vi skal gjøre, og hva vi vil se mens vi er der 🙂

   Sommerferien har vært kjempeherlig 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Kos deg med Bergensopphold. Skulle gjerne vært der en tur ja, men det blir nok en tur i høstferien i stedet for. Besøke bloggvenner jeg kjenner. Konsert er jo alltid gøy, så kos deg med det også 🙂 Ha en fin fredag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge