TILHENGERE AV KOSMETISKE BEHANDLINGER OG TÅPELIGE UNNSKYLDNINGER FOR Å TA SLIK BEHANDLING!

Som de fleste av mine bloggvenner og følgere vet så er jeg totalmotstander av at bloggere (uansett alder) som åpenlyst blogger om at de tar kosmetisk behandling i form av botox, restylane m.m eller plastisk kirurgi!
 
 
Årsaken til at jeg er motstander er fordi at jeg mener at det er alt for mye usunn kroppspress i samfunnet. Kroppspresset har økt mer og mer etter sosiale medier av ulike slag har dukket opp som instagram, facebook, youtube og blogg!
 
 
Det sitter usikre unge tenåringsjenter i alderen 13 – 19 år, usikre unge jenter i alderen 20 år og oppover og usikre voksne kvinner som på en elller annen måte sliter med selvbildet til sitt eget utseende, og som kanskje forakter utseendet sitt såpass mye at de er villige til å gjøre hva som helst for å endre på det.
 
 
Bedre blir det ikke når de daglig møter bloggere, youtubere og instagrammere som skriver og forteller om at de tar botox, restylane og har lagt inn silikon i puppene sine. Mange av de usikre unge jentene og kvinnene sammenlikner seg med andre jenter/kvinner, og de synes kanskje de som har tatt en kosmetisk behandling i form av botox, restylane eller lagt inn silikon i puppene ser perfekte og lykkelige ut! De usikre unge jentene og kvinnene vil prøve å bli like “lykkelige” de også.
 
 
Blir de lykkelige? Svaret mitt er klart nei! Lavt selvbilde til sitt eget utseende sitter kun i hodet, og ingen andre steder. Det disse usikre jentene og kvinnene skulle heller hatt samtaler med psykolog for å få rettet opp tankemønsteret sitt, og ikke en kosmetisk behandling eller plastisk kirurgi!
 
 
Derfor mener jeg at alle sammen som befinner oss på sosiale medier (facebook, instagram, youtube og blogg) har plikt å ta ansvar for den gale retningen som har økt de siste årene!
 
 
Vi som er motstandere av kosmetisk behandling og plastisk kirurgi møter de samme idiotiske unskyldningene hver gang vi skriver våre meninger om hvorfor vi er motstandere.
 
 
Det ene som blir trukket frem er at vi som er motstandere av plastisk kirurgi og kosmetiske behandlinger er sjalue. Hva? Sjalu??? Det gir da ingen mening! Hvis vi hadde vært sjalu på de som tar botox, restylane og opererer seg hadde vi gjort det vi også. Det å bruke sjalusikortet mot oss motstandere er oppbrukt for lengst!
 
 
Tilhengerne av kosmetiske behandlinger unnskylder seg alltid med at de tar så lite botox og restylane at de vil at det skal se naturlig ut. Det ser ikke naturlig ut. Etter man har tatt botox blir man totalt mimikkløs, for botoxen dreper cellene i huden. Huden i ansiktet blir stiv, og dermed blir de som har tatt botox mimikkløs. De som har tatt botox må jo sitte å dra seg i ansiktet for å prøve å overbevise oss motstandere at vi tar feil! Det vises kjempegodt på absolutt alle som har tatt botox, selv om de selv mener noe annet. Ta f.eks en 48 år gammel dame. Det normale for en dame på 48 år er at hun har rynker som viser at hun har levd noen år. Den som mener at det ser naturlig ut at en dame på 48 år med rynker plutselig en dag kommer med glatt og rynkefritt ansikt er enten blinde eller naive.
 
 
Tilhengere av kosmetiske behandlinger hevder bestemt at de ikke er avhengig av å ta f.eks. botox, men der tar de fullstendig feil. Man må vedlikeholde en botoxbehandling ved å ta ny behandling etter 6 måneder, og er ikke det å gjøre seg avhengig vet ikke jeg.
 
 
De av tilhengerne kosmetisk behandling og plastisk kirurgi som er bloggere, er youtubere eller deler bilder av sine kosmetiske behandlinger sine instagramprofiler blir dødelig fornærmet når vi som er motstandere sier at de ikke er gode forbilder for yngre og usikre jenter og usikre kvinner i alle aldre! De unnskylder seg med at når noen er over 18 år er de myndige og kan bestemme selv om de vil ta botox, restylane eller en plastisk operasjon. Greit nok over 18 år, men hjernen vår er ikke ferdigutviklet før man er 25 år. Linken jeg viser til handler om ungdommer og bilkjøring, men forskerne har forsket på at hjernen til oss mennesker ikke er ferdig utviklet før vi er 25 år gamle! Kilde: https://www.aftenposten.no/norge/i/Kp4Le/–Det-siste-vi-har-pa-plass_-er-det-vi-trenger-mest
 
 
Det vil si at selv om ei ung og usikker jente som ønsker å ta botox og restylane er over 18 år, er hun ikke kognitiv moden for konsekvensen av å ta en kosmetisk behandling eller en plastisk kirurgi. Som blogger, youtuber og instagrammer har du pokker meg et ansvar ovenfor yngre og usikre jenter og usikre kvinner som har et dårlig selvbilde til sin egen kropp og til sitt eget utseende!
 
 
Når tilhengerne av kosmetisk behandling og plastiske operasjoner får kritikk for sine holdninger kommer de alltid med den dårlige unnskyldningen om at vi motstandere også fikser på oss når vi går til frisøren, lakker neglene og sminker oss. Det å sminke seg, gå til frisøren eller lakke neglene kan ikke sammenliknes med kosmetisk behandling hvor man sprøyter nervegift inn i huden for å unngå og få rynker eller restylane i leppene for å få større lepper. Denne sammenlikningen som tilhengerne kommer med gir ingen mening!
 
 
Tilhengerne av kosmetisk behandling og plastisk kirurgi trekker fort frem mobbeofferkortet, og mener vi som er motstandere mobber! Det handler ikke om mobbing i det hele tatt, men det handler om å si fra fordi det sykelige kroppspresset og fokuset på utseende og kropp har blitt et økende samfunnsproblem siden så mange jenter faktisk sliter med lavt selvbilde til sitt eget utseende. Ikke minst er det skremmende når 12 åringer går med planer om å spare konfirmasjonspengene sine til den dagen de blir 18 år slik at de får tatt en kosmetisk behandling eller en plastisk operasjon.
 
 
Vi som er motstandere av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner har blitt flere og flere, og vi er mange som skjønner hvordan disse usikre jentene tenker. De usikre jentene som har så lavt selvbilde til sitt eget utseende vil suge til seg all informasjon om kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner. Informasjonen henter de fra bloggere, youtubere og instagramprofiler! Det hjelper ikke om informasjonen kommer fra toppbloggeren Eva på 21 år eller bloggeren Trine på 45 år. Informasjon er informasjon samme hva!
 
 
Jeg respekterer at de som er tilhengere av kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi velger å gjøre det. Det er deres eget valg, men det er på tide at tilhengerne nå begynner å skjønne alvoret av hva slags holdninger og verdier de sender ut i et samfunn hvor det er alt for mye sykelig kroppspress blant jenter/kvinner i alle aldre! De er med på å “normalisere” kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner!
 
 
Bloggere, youtubere og instagrammere som åpenlyst deler bilder og innlegg hvor de forteller at de benytter seg av kosmetiske behandlinger og plastsik kirurgi er med på å spre falske forhåpninger om at hvis man tar botox eller restylane blir man lykkelig. Det er rett og slett så galt som det går an å få bli!
 
 
Lovverket sier bl.a dette om å annosnere og markedsføre kosmetiske behandlinger/plastsik kriurgi:
 
 
“§ 2. Virkeområde
 
 
Forskriften gjelder annonsering og markedsføring av enhver art og i ethvert medium.”
 
 
“§ 4. Krav til markedsføringen
 
 
“Markedsføring av kosmetiske inngrep skal ikke utformes på en måte som er egnet til å virke støtende eller krenkende eller som spiller på folks lyter eller fordommer mot normale kroppsvariasjoner.”
 
 
Ҥ 5. Forbud mot bruk av pre- og postoperative bilder
 
 
“Markedsføring av kosmetiske inngrep skal ikke inneholde pre- og postoperative bilder.” Hvor mange bloggere er det ikke som har delt bilder av seg selv hvor de ligger med en restylanesprøyte i leppene, en botoxsprøyte i panna eller flasher puppen sin etter å ha tatt silikon? Ikke bare en, men flere!
 
 
Ҥ 7. Begrensninger i bruk av visse kommunikasjonsmetoder
 
 
“Det er forbudt å rette markedsføringshenvendelser vedrørende kosmetiske inngrep til forbrukere ved hjelp av elektroniske kommunikasjonsmetoder som tillater individuell kommunikasjon, som for eksempel elektronisk post eller tekstmelding til mobiltelefon.”
 
 
Kilde: https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/forskrift-om-markedsforing-av-kosmetiske/id92501/
 
 
Vil påstå at det er lovbrudd som bedrives på endel blogger. Det handler ikke om hva man synes er greit og ikke fra et subjektivt synspunkt hos bloggeren. Her er det ikke vi kritikere som er sjalu eller lar janteloven prate for oss. Dette er jo faktisk lovbrudd!
 
 
Til dere tilhengere av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner vil jeg si: “Slutt med å komme med tåpelige unnskyldninger, og godta at mange har dette falske kroppshysteriet langt opp i vrangstrupen!”
 
 

Bildet er lånt fra denne nettsiden: http://la.eonline.com/venezuela/enews/foto-kim-kardashian-se-hizo-una-cirugia-estetica-estando-embarazada/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 thoughts on “TILHENGERE AV KOSMETISKE BEHANDLINGER OG TÅPELIGE UNNSKYLDNINGER FOR Å TA SLIK BEHANDLING!

 1. Fint og reflektert skrevet innlegg 🙂 Jeg lo litt når jeg leste innlegget ditt, for det er som å høre unnskyldningene til de som tar botox og restyalene. Du treffer spikeren på hodet, og det til de grader.
  Når de som tar en kosmetisk behandling forsvarer seg og sier at vi som er imot denne typen skjønnhetsbehandling er sjalu er det noe av det mest idiotiske jeg hører og leser. Det er ren forsvarsposisjon fordi de tåler ikke å høre hva vi som ikke søtter slik type behandling mener.

  Jeg er ikke sjalu, og jeg kommer aldri til å bli sjalu på de som ødelegger sitt naturlige utseende slik de gjør. Hvor henter de sjalusikortet fra? Sannheten svir.

  De blir som trassige tenåringsjenter som ikke tåler å bli irettesatt med forsvarsmekanismene sine.

  Jeg er mamma til to jenter som blir 17 år, og jeg er glad for at de begge to har føttene godt plantet på bakken. Begge to er imot jenter og damer som ødelegger seg med botox og store lepper. De sitter og sier æsj når de ser på søstrene Kardeshian. Begge to har sagt rett ut hvis jeg hadde tatt botox eller restylane hadde de skjemtes over meg. Det synes jeg er sterke ord fra tenåringsjenter som er i alderen hvor de blir påvirket av venner. Begge to sminker seg.

  Det blir for dumt å sammenlikne botox og restylane med å sminke seg. Vi vet lite om konsekvensene av botox og restylane, og for den saks skyld kan det komme den dagen hvor forskerne finner ut at det er farlig for kroppen. Tro meg den dagen kommer før eller senere.

  Du linker linker til lovverket. Lovverket er ikke til å fornekte en gang. Mange bloggere som skriver innlegg på bloggene sine driver skjult reklame selv om de ikke får betalt. De reklamerer indirekte om at de tar botox eller restylane, og jeg har sett instagrambilder og bilder som bloggere har delt hvor de deler bilder under selve behandlingen. Lovverket du linker til er så tydelig, men svir for de som velger å blogge om det.

  En fin tirsdag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt.

   Du ser nå hvilke unnskyldninger denne “Merete” kommer med som en unnskyldning for at hun er tilhenger av kosmetisk behandling og plastisk kirurgi. De kjønner ikke selv hvor patetisk unnskyldningene er, men for oss utenforstående er unnskyldningene tåpelige. Det viser at de ikke har noen gode argumenter å komme med.

   Selvfølgelig er lovverket jeg linket til klart! Jeg anser alle som blogger om at de tar en kosmetisk behadling i form av restylane, botox eller plastisk kirurgi, og som deler bilder fra behandlingene sine evt. forteller åpenlyst om det for å drive ulolvlig skult reklame selv, om de ikke er sponset. De skriver om en behandling som de selv er fornøyde med, og det i seg selv er å reklamere samme hva de måtte mene. Dette lovverket har vært oppe til diskusjon på forskjellige diskusjonsformum, og motstandere av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner er enige hvordan vi tolker lovverket! Jeg mener at bloggere som ikke får sponset, men som likevel reklamerer er i gråsonen på grensen til å bryte med lovverket!

   Sjalusikortet trekker de fort frem ja. Nei, jeg er over hodet ikke sjalu på de som frivillig ødelegger ansiktene sine med gift- og nervestoffer! Jeg er kjempeglad det ikke er jeg som har valgt dette.

   Jeg skjønner ikke hvor de tar det fra at vi motstandere er sjalu! Det er en dum unnskyldnig som det går an å bli.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Så sant som det er sagt. Noen av disse damene ser jo ut som transvestitter på fylla (jeg har ingenting imot transvestitter) Folk er finest uten operasjoner. Det jeg reagerer på , er at ungdommen begynner å fikse på utseendet før de er skikkelig utvokst. De har den oppfatning at når man er myndig, vokser ikke kroppen lengre.

  Ungdommer er vakre mennesker og kan gjerne bruke sminke, men slik som enkelte smører seg inn og med full partysminke hver eneste dag, lurer jeg på hvor verden er på vei.

  Jeg har ingenting imot plastiske operasjoner når det gjøres med måte. Fikse en skjev nese, fikse utstående ører, rette på skjeve tenner osv osv. Det er dette som en bør bruke plastiske operasjoner.

  • Glafo: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt!

   He, he, he 🙂 Kjempebra sammenlikning 🙂 Jeg har heller ikke noe imot transvesitter.

   Ja, så absolutt er folk finest uten operasjoner og falske grep som f.eks. botox og restylane sprøytet inn i ansiktet. Det at jenter i 20 årene tar botox er bare tull. En 20 åring har ingen rynker! Rynkene kommer når man er i 30-årene.

   Det er også skummelt at de f.eks. legger inn silikon i puppene sine før kroppen har vokst ferdig! Mange som har lagt inn silikon forteller at puppene har blitt styggere etter de fikk unger. Det tenker de ikke over!

   Det jeg reagerer på, er unnskyldningene de som er tilhengere av kosmetiske behandlinger kommer med når de blir møtt med kritikk fra motstandere.

   Da er de raske å trekke frem sjalusikortet, mobbekortet, sammenlikningskortet mellom å ta botox/restylane kontra det å sminke seg, gå til frisøren eller ha på neglelakk, at botox blir brukt som medisin og at de tar så lite at det ikke vises,

   Når det gjelder plastiske operasjoner synes jeg det må være helsemessig årsaker. Se som Sophie Elise sitt tilfelle med tennene. Hun hadde jo ekstremt overbitt, og det kan i verste fall føre til belastningsskader i nakke samt vondt i hodet. Brystreduksjon hvis vedkommende sliter med plager i nakke og skuldre. Hvis man er kronisk tett i nesen kan man ta en neseoperasjon. Da kan det være neseveggen som er skjev. I slike tilfeller er plastisk kirurgi ok synes jeg.

   Du nevner sminke. Noen sminker seg på en måte at de ser ut som de skal på party, Det er ikke fint i det hele tatt.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 3. Råbra skrevet snuppa mi;)) Jeg er enig med det du skriver.

  Se på svarene som Merete skrev i kommentarfeltet på den andre bloggen din. Det er de samme unnskyldningene som mange av de som bruker botox og restylane unnskylder seg med.

  Merete skev mange av de unnskyldningene som du påpekte at som at hun tar ikke så mye. Men det hjelper ikke. Det vises godt at de har tatt botox. Du ser at huden er unaturlig stram og glatt. De som tar botox er blinde for det de ser i speilet. Og det gjelder de som tar restylane i leppene. De ser ikke at leppene er for store og unaturlige. Jeg finner ikke noe i nærheten som er naturlig i å ta botox og restylane.

  Herregud hvor tar de unnskyldningene fra? Og sammenligne botox og restylnae med å sminke seg eller annen form for hudpleie er på trynet. Sminker du deg sprøyter du ikke giftstoffer og ren medisin inn i huden. Og heller ikke når du bruker hudpleieprodukter for ansiktspleie.

  Botox som medisin er noe helt annet enn botox som kosmetisk behandling. Og det kan ikke sammenliknes. Bruk av botox som kosmetisk behandling er unaturlig.

  De som sverger til å bruke botox og restylane har de dummeste unnskyldningene som jeg ikke trodde var mulig. Og de virker desperate når de bortforklarer hvorfor de sverger til å ta botox og restylane.

  Mine to døtre i 20-års alderen er motstandere de også. De er på alder med Sophie Elise. Og de mener hun og mange andre toppbloggere har ødelagt seg helt når de har brukt botox og restylane. Døtrene mine forstår ikke hvorfor jenter som ikke har fått barn skal legge inn silikon bare for at det fint med større bryster. Da jeg var i tenårene hadde jeg små bryst. Men de forandret seg når jeg fikk barn. Unge jenter tenker ikke over at de ødelegger kroppene sine når de legger inn silikon. Og de tenker ikke over at den dagen de får unger forandres fasongen på brystene deres.

  Jeg må si takk for at du engasjerer deg. Og jeg heier på oppegående bloggere som deg og mange andre bloggere som er imot kosmetiske behandlinger.

  Ha en råfin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Så langt kan voksne bloggere hevne seg hvis de kommer på kant med andre bloggere….My Profile

  • Else Marit: Tusen tak for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt!

   Det er nettopp de unnskyldningene som “Merete” har skrevet i noen av sine kommentarer som jeg skrev om i innlegget mitt, og som jeg har lagt merke til mange av de bloggerne som er for kosmetiske behandlinger unnskylder seg med!

   De er raske å skyte ut sjalusikortet, sammenlikne kosmetisk behandling med sminke, neglelakk og det å gå til frisøren, mobbekortet, de kommer alltid med at botox blir brukt som medisn og at de tar så lite at det ikke vises. Samme hvor lite de tar så ser det unaturlig ut, og det vises. Det er tull fra ende til annen at de sier at de tar så lite at det ikke vises. Samme hvor mye de selv mener at de tar lite, så vises det!

   Der sa du det når det gjelder hudpleieprodukter kontra botox. Greit nok så har de kommet frem til at måten mange unge sminker seg på med lag på lag nå kan være kreftfremkallende. Det gjenstår å se hva de finner ut. Er jo ikke bra å bruke foundation, pudder osv på huden, og huden må jo få hvile og puste. Det er kjempestor forskjell på å sprøyte inn lik- og nervestoffer kontra det å bruke foundation og pudder!

   Mange som har tatt silikon før de har fått unger har fått store problemer med puppee sine etter de fødte unger. Jeg skjønner ikke at det er lov heller jeg da å legge inn silikon i puppene til en tenåringsjente som ikke er ferdig utviklet! Det er rene galskpaen!

   Jeg støtter en ting, og det er plastisk kirurgi f.eks. operere puppene hvis vedkommende sliter med skuldre og nakke. Det har med helse å gjøre.

   Tusen takk! Ja, jeg kommer fremdeles til å engasjere meg i kampen om denne tvers igjennom falske “motetrenden” med botox, restylane og plastiske operasjoner for å ta seg bra ut!

   Jeg står for meningene og holdningene mine. Når jeg skriver innleggene mine er det ikke rettet mot enkeltpersoner, men om bloggere, youtubere og instagrammere i alle aldre fra 18 år og oppover!

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Hva skal jeg si annet enn at innlegget ditt er bra og viktig tema. Jeg er negativ og motstander av kosmetiske behandlinger. Ingen i min vennekrets har utført en kosmetisk behandling, og de jeg omgås med er motstandere selv. De fnyser ved tanken.

  Jeg har lest svarene på forskjellige facebooksider og diskusjonsforum hvor temaet har blitt tatt opp og jeg kjenner igjen de bortforklaringene de kommer med når de desperat prøver på å unnskylde seg selv hvorfor de har tatt botox eller restylane. Det er standardsvar og bla, bla, bla fra de fleste av dem og det blir for dumt å lese.

  Jeg har forståelse for at de vil forsvare hvorfor de tar restylane og botox men bortforklaringene sine kunne de ha spart seg for.

  De bortforklarer seg med masse svadasvar når alle de som tar avstand fra skjønnhetsbehandlinger som botox og restylane og det falske kroppshysteriet forteller dem sannheten. Det er ikke så kjekt å få høre at de er dårlige forbilder.

  Jeg leste linken til lovverket du la med i innlegget ditt og jeg tolker lovverket for å gjelde alle som blogger om at de tar en kosmetisk behandling eller plastisk operasjon og forteller hvor bra dette er. Det er reklame for prodkuktet de tar og når en blogger forteller hvor supert det er å få botox for å få bort rynkene reklamerer bloggeren indirekte for produktet. Den typen reklame ligger i grenselandet siden det ikke er sponset men det er reklame for et produkt som jeg tolker det. De som støtter botox og restylane nekter på det for de vil ikke innrømme at de bryter med lovverket.

  En fin, fin kveld ønskes deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt!

   Jeg også har lest mer enn nok svar fra tilhengerne av kosmetiske inngrep og plastiske operasjoner som kommer med de mest tåpeligste unnskyldninger som jeg himler med øynene av.

   Når de trekker frem sjalusikortet sier det mer om disse tilhengerne enn om oss som er motstandere! Aldri i livet om jeg er sjalu på oppblåste jenter med fake ansikt og lepper til og brukes som sugekopper! Tåler de ikke å høre at man er totalmotstander av kosmetiske operasjoner og plastiske operasjoner uten å komme med de tåpelige unnskyldningene sine har de store problemer med respekt.

   Jeg repskterer at de tar en kosmetisk operasjon, men hvis de er bloggere skal de ta være gode forbilder. De er slett ikke gode forbilder når de åpenlyst blogger om at de tar botox, restylane eller en plastisk opersjon fordi de er misfornøyde med nesen! Det eneste de gør er å være med på å øke kroppspresset om “perfekt” utseende. Dette forstår de ikke selv!

   Jeg så intervjuet med Styleconnection i God kveld Norge på lørdag, og hun var ikke nådig i sine uttalelser! Er helt enig med henne!

   Som bloggere har de et fult og helt ansvar for hvilke signaler de gir usikre jenter som har et lavt selvbilde til sitt eget utseende! Det ansvaret fraskriver de seg, og de er elendige foriblder.

   Istedet unnskylder de seg med at usikre jenter ikke leser bloggene deres, og det er ansvarsfraskrivelse fra ende til annen! Usikre jenter som går med en drøm om å ta en kosmetisk behandling bryr seg ikke om det er en toppblogger eller en vanlig blogger som blogger om temaet. De googler og søker etter all informasjon på nettet!

   De får gjøre akkurat hva de ønsker så lenge de ikke blogger om det, og de som tar en kosmetisk behandling uten å være bloggere bryr jeg meg ikke noe om.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  • Atle: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Blir helt satt ut jeg nå, for jeg følte innlegget var litt rotete skrevet, og at jeg ikke fikk frem poengene klart nok.

   Jeg tror nok at lovgiver ikke bruker lovverket på denne måten, er nok fordi at de bloggerne som ikke er sponset men som skriver og forteller om at de har tatt en kosmetisk behandling eller plastisk operasjon er i grenseland. Tllhengerne av kosmetisk behandling og plastiske operasjoner fornekter jo at det finnes et slikt lovverk, for da vet de at mye av det de blogger om blir tatt fra dem.

   Selvsagt kan et lovverk tolkes på ulik måte fra menneske til menneske.

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

 5. Jeg synes det er supert at bloggere som deg tar opp denne kampen. Engasjement om kroppspress er meget viktig.

  Alle former for kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi er viktige elementer når det gjelder kroppspress i samfunnet. Det er ikke bare unge jenter som blir påvirket, men også voksne. Felles er at de mener ikke ser bra ut i deres egne øyne. De har et forvrengt og galt speilbilde av seg selv. Det signalet gir de automatisk gjennom det de skriver på bloggene sine når de publiserer innlegg hvor de forteller at de har tatt en kosmetisk behandling. Indirekte gir de signaler uten å være klar over det selv at rynker er ikke fint eller at store lepper er det som er finest.

  Felles for alle de som er brukere av alle former for kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi er personer som er har liten selvtillit og trygghet på seg selv. De aksepterer ikke utseende sitt, og de tror de kan kjøpe seg til en falsk ytre fasade.

  Jeg har lest hvordan noen bloggere angriper kritikerne på en usaklig og til dels ufin måte. Noen av brukerne av kosmetiske behandlinger mener rynker er stygt. De sier de ikke vil ha rynker når de blir gamle. Hvis de mener at rynker stygt kan de holde stilt om det. Ikke kast det ut mot de som er kritiske. De kan holde det for seg selv hvis de mener at rynker er stygt som de mener. Rynker er noe av det mest naturlige ved å bli voksen. Når brukerne av kosmetiske behandlinger sier høyt at rynker er stygt legger de grobunn for falske normer når det gjelder utseende.

  Standard unnskyldning fra brukerne av kosmetiske behandlinger er at de mener at kritikerne er sjalue på dem. Jeg er sterkt imot alle former for kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi, men jeg er ikke sjalu. Hvordan kan jeg være sjalu på brukere av kosmetiske behandlinger som frivillig ødelegger seg med injeksjoner i lepper og ansikt av et medisinsk stoff som blir brukt til migrenemedisin? Det er en årsak til at botoxen dreper alt av nerver og celler, og det er fordi det er medisin. Hvis noen hadde gitt meg gavekort på kosmetisk behandling hadde jeg blitt sint. Jeg hadde revet gavekortet i to, og bedt den som hadde gitt det til meg ryke og reise.

  Brukerne av kosmetiske behandlinger mener at de er forsiktige med hvor mye de tar. Det hjelper ikke hvor lite de mener tar, for alle andre rent bortsett fra brukerne selv ser at huden er stram, de er mimikkløse og vi ser at det at det er uekte. Mulig botoxen gjør brukerne blinde eller slik at de får dårlig syn:)

  Det er vondt for brukerne av kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi å høre sannhetens ord fra kritikerne, og jeg tror mange har fått øynene opp for den falske kroppshysteritrenden om at vi skal se perfekte ut. Jeg skulle ønske flere bloggere kunne bli bevisst og blogget om problematikken. Fortsatt er det alt for mange bloggere som er ubetenksomme når de blogger om kosmetiske behandlinger. De er automatisk med på å gi et falskt bilde på hva som er et perfekt utseende.

  Jeg ønsker ikke at datteren min skal ha forbilder som lager falske normer for hva som er et perfekt utseende. Datteren min har sunne og gode holdninger når det gjelder kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi.

  Det jeg blir skremt av er tankeløse voksne bloggere som ikke forstår det de holder på med når de blogger om sine kosmetiske behandlinger som de har tatt. Jeg blir sint på de tankeløse voksne bloggerne. De er tankeløse, og det står jeg for.

  På en bloggplattform med så mange yngre bloggere helt ned i 12 års alderen skulle det ha væt forbud mot å blogge om kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi. De som blogger om kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi skulle hatt en advarselsplakat på bloggene sine. 12 åringer er lettpåvirkelige, og det siste de trenger å få lese er at rynker er stygt eller at leppene skal være store.

  Takke meg til det som er det naturlige fra naturens side:)

  Du må ha en fin fredag:)

  Bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Adventstiden skaper stemning og forventning 🙂My Profile

  • Gry: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på innlegget mitt 🙂

   Det synes jeg også, for alle vi som blogger har et ansvar for verdier vi sender ut til yngre bloggere som usikre unge jenter og usikre eldre jenter. Nettopp dèt ansvaret må vi ta på alvor.

   Jeg blir kjempesint når særlig voksne bloggere (over 30 år) tilhengerne av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner fraskriver seg ansvaret når de sier at deres blogger ikke er i mågruppen for yngre usikre jenter og usikre eldre jenter. Det er det størte tullet jeg høre de sier, og det er ansvarsfraskrivelse så det holder! Usikre jenter både yngre og eldre som har et så lavt selvbilde og forakter sin egen kropp som kanskje går rundt med tanken på å ta kosmetisk behandling eller plastisk operasjon vil google informasjon på nettet. Det perfekte for dem er å lese hva andre bloggere skriver eller se youtubevideoer. De bryr seg ikke om det er bloggen til Sophie Elise eller Trine på 45 år sin blogg! Hvordan tilhengerne for kosmetisk behandling kan fraskrive seg det ansvaret de har som bloggere er klandreverdig!

   Du er ikke den eneste moren som sier at du ikke ønsker at datteren din skal ha disse som forbilder. Det sier mine venninner som har døtre også, og de er klare og tydelige i meningene sine hva de ønsker av verdier for sine døtre.

   Du har helt rett! Alle som blogger om kosmetiske behandlinger og plastiske operajoner speiler en tvers igjennom en falsk verden om et falskt ytre som ikke er i nærheten av perfekt!

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 6. Helt enig med deg, og fint skrevet innlegg. Dette med selvtillit sitter i hodet, men tror nok mange henger ytre greier på det og tror det skal hjelpe med ytre forandringer. En ting er hva man gjør mot seg selv, men det er faktisk utrolig mye kroppspress og fokus på utseende, og jeg tenker stakkars de som vokser opp nå. Glad jeg vokste opp da jeg gjorde 🙂 Jeg prøver på min egen måte å spre litt motsatt budskap innimellom, bad-selfie-utfordringer, frogge-tog osv… 😀 Ha en fin dag <3
  frodith recently posted..Lykkens dør…My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge