MOTIVASJONEN ER FORTSATT 100% TILSTEDET, FOR RIKTIG KOSTHOLD OG TRENING GIR RESULTATER PÅ VEKTNEDGANGEN :)

Det er blitt fredag, og det er helg 🙂 Endelig denne uka fikk jeg kommet meg i gang igjen med treningen. Forrige uke måtte jeg ta ufrivillig treningsfri. Fikk betennelse i en tann, og måtte til tannlegen. Hadde så vondt i tanna, og jeg fikk antibiotika for å bli kvitt betennelsen. Jeg blir alltid kroppssyk de gangene jeg har tannsmerter, og denne gangen intet unntak! Derfor fikk jeg ikke trent noe forrige uke. Jeg ble helt rastløs når jeg ikke fikk trent noe, og jeg savnet treningen! 
 
 
Endelig er jeg i gang igjen, og tirsdag denne uken hadde jeg time i treningssalen hos fysioterapeuten. Fikk 3 nye øvelser jeg kan sette inn i fullkroppsøktprogrammet mitt, og det var kjempeherlig 🙂 Denne uken fikk jeg trent tirsdag og torsdag, og jeg tenker å få til en overkroppsøkt på treningssenteret imorgen eller på søndag. 
 
 
Jeg må trene med håndleddsstøtten på for å unngå smerter i håndleddet etter operasjonen jeg hadde i november. Det betyr at i øvelsen nedtrekk må jeg ta mindre vektbelasning, men jeg tar flere repetisjoner. Samme med bicepscurl for høyre arm. Den øvelsen gjør jeg på en lettere måte i kabel, og med mindre vektbelastning. Håndleddsstøtten gjør håndleddet mer stabilt under trening, og jeg merker den er god å ha på seg. 
 
 
Fysioterapeuten sier at to helkroppsøktdager og en overkroppsøkt i uka er mer enn nok for meg. Siden jeg sliter med kronisk betennelsesreumatisme trenger kroppen min kanskje lengre tid på å restituere seg etter trening, og derfor er tre økter i uka mer enn nok. Jeg velger å høre på henne, for hun kan faget sitt! 
 
 
Jeg har fått noen få anonyme kommentarer i kommentarfeltet mitt (som jeg har slettet) på at jeg burde trene flere ganger i uka samt komme meg ut for å gå tur! Dere som skriver slike feige anonyme kommentarer vet ikke hva dere snakker om! Jeg trener kun for meg selv, jeg trener for å bli sterkere, jeg trener for at kroppen min har godt av det og jeg trener for å gå litt ned i vekt! Ha det klart for dere anonyme at jeg tar ikke deres råd til meg for fem flate øre! Jeg spurte ikke dere om råd, fordi jeg tviler på at dere er utdannet leger, ortoped eller fysioterapeuter! Dere anonyme som forteller meg hva jeg bør gjøre hører jeg ikke på i det hele tatt! Jeg trener på den måte jeg har utbytte av, og ikke for at dere belærer meg om hva dere mener jeg burde gjøre! 
 
 
Min trening er lagt opp ut fra mine forutsetninger og min kroniske betennelsesreumatisme, og det er derfor jeg velger å trene to fullkroppsøktdager, hos fysioterapeuten min. Der har jeg faglærte fysioterapeuter jeg kan spørre om hjelp og råd. I trener jeg en overkroppsøkt på treningssenteret de ukene jeg er i form til det! Det er ikke krise om jeg ikke får trent dag nr.3 som er overkroppsøkt, men jeg ser på det som en bonustrening! 
 
 
Det går kjempebra med vektnedgangen min, og jeg er kjempefornøyd 🙂 Her om dagen prøvde jeg på meg bunaden min. Stakken er blitt for stor, og vesten er slamsete og for stor den også. 17.mai 2018 vil nok bunaden min henge på selve hengslene, og ikke på kroppen. Bare det i seg selv er kjempestor motivasjon til å fortsette trening og sunt kosthold! Jeg må med hånden på hjerte få lov til å si at jeg er stolt over hva jeg har klart å få til siden jeg begynte for fult med trening og sunt kosthold i januar 2018 🙂 
 
 
Jeg bruker ikke vekt, for det vet jeg kommer til å gjøre meg stresset. Som motivasjon bruker jeg gamle klær som jeg har mål å komme inn i!
 
 
Høsten 2002 fjernet jeg mandlene mine, og jeg raste ned i vekt. Da jeg oppdaget at det hadde vært en lettvint slankekur ble jeg som besatt på vekten, og jeg utviklet faktisk spiseforstyrrelse ut av det. Denne spiseforstyrrelsen slet meg med fra 2003 – 2004. Hvis jeg får være 100% ærlig var jeg stygg når jeg var så tynn som jeg var. På det tynneste i 2004 var jeg nede på 40-tallet i vekt. Aldri mer om jeg skal så lavt ned! 
 
 

Meg selv sommeren 2004.

 
 
Takket være mannen min, familien min og de kjempegode vennene mine åpnet de øynene mine, og jeg greide å snu spiseforstyrrelsen. Jeg kastet vekta, og begynte å spise! Problemet var at jeg la mer på meg mer enn det jeg tok av. I tillegg på den tiden var jeg mindre mobil, for jeg gjennomgikk flere operasjoner i achillesscenene og hælene mine. På grunn av operasjonene var ble det mye stillesitting på meg. Det er helt normalt at man legger på seg når man begynner å spise igjen! Kroppen min hadde gått på sparebluss gjennom to år, og forbrenningen var ødelagt! Når jeg begynte å spise mat tok kroppen til seg alt fordi den var innstilt på at nå fikk den ikke mer mat. Etter man har gjennomgått en slankekur er det kjempeviktig å venne kroppen til kalorier igjen. Det skal man gjøre kontrollert og rolig for å venne på kroppen mat.
 
 
Målet mitt med min vektnedgang nå er å finne en vekt jeg kan trives med, og som gjør at jeg kan være sunn og frisk. Kostholdsplanen min har jeg i samarbeid med fysioterapeuten hentet inspirasjon fra ulike nettsider, snappere og instagrammere som jeg følger. Jeg spiser det som kalles for rene produkter. Spiser karbonadedeig, kylling, mager kesam, mager cottage cheese, havregryn, speltlomper, egg, bringebær, grønnsaker og hvis jeg skal toppe havregrøten min gjør jeg det med surkin gold. På ukedagene holder jeg meg langt unna sjokolade og snop. Det går kjempebra. Jeg har ikke lyst på det en gang! I helgene kan jeg kose meg med sjokolade, men ikke mengder! 
 
 
Når jeg spiser den maten jeg gjør merker jeg at kroppen min føles mye lettere og bedre! Jeg passer på å få i meg nok proteiner, for det er kjempeviktig med tanke på å gå ned i vekt! Før hvert måltid veier jeg maten min, men det er fordi jeg lærer mye når jeg ser hva måltidet inneholder av de forskjellige næringsstoffene. Litt av opplegget på dietten jeg følger er hentet fra Grete Roede når det gjelder å telle kalorier. Det er nokså mye mat man skal ha for å holde forbrenningen i gang. Jeg ligger på mine kalorier i forhold til mine mål, og i forhold til hvor mange ganger jeg trener i uka. Den dietten jeg følger passer meg kjempebra, for jeg har mye energi, og faktisk mer energi nå enn hva jeg hadde før jeg begynte. 
 
 
Jeg føler seg at jeg er på riktig vei når det gjelder vektnedgang. Er bestemt på at jeg ikke vil oppgi vekta mi og antall kalorier jeg ligger på om dagen! Min diett er tilpasset meg. Hvis du ønsker å gå ned i vekt. Ta kontakt med en kostholdsveileder som kan sette opp en diettplan ut fra dine mål og forutsetninger. Alle har vi ulike forutsetninger. Noen ønsker å bygge masse muskler. De må ha en annen kostholdsplan enn meg som er en vanlig mosjonist som ønsker å komme meg i form, bli sterkere samt gå litt ned i vekt. 
 
 
Personlig er jeg kjempefornøyd med det jeg har greid så langt, og jeg gir meg ikke! Jeg er kjempemotivert til å fortsette, og jeg mener selv jeg gjør det på riktig måte for meg selv. Når jeg merker på klær at de blir løsere og at gamle klær passer tenner det motivasjonen enda mer 🙂 Jeg vil ikke oppgi hvor mange kilo jeg skal ned til, men jeg vil ned til en vekt som er sunn for meg som en voksen person. 
 
 
Noen har spurt meg om jeg kan legge ut bilder underveis. Her er jeg bestemt at jeg er ikke den bloggeren som deler bilder av meg hvor jeg poserer foran et speil og viser frem kroppen min. Det håper jeg at dere har forståelse for. Jeg ønsker heller å dele bilder fra trening, bilder av maten jeg spiser og litt om hvor jeg ligger an i løypen.
 
 
Grunnen til at jeg er fornøyd med det jeg har klart er fordi jeg har fått treningen som en del av hverdagen min. Jeg gleder meg til hver treningsøkt. Noen dager kan jeg være så sliten at tanken på å dra på trening er et ork, men når jeg først kommer meg på treningen så er det kjempeherlig, og jeg blir fylt med ny energi 🙂 Man angrer aldri på at man tok en treningsøkt! Jeg sliter med kronisk betennelsesreumatisme, og det at jeg trener 2-3 ganger i uka gjør meg kjempestolt. Tenk at jeg har kommet dit jeg er i dag. Jeg tror det ikke selv en gang, og det er lov å si at man er fornøyd med resultatet sitt 🙂 
 
 
Jeg var jo litt redd for hva andre syntes når jeg som overvektig kom inn på treningssenteret, og jeg husker jeg gruet meg første gangen jeg gikk inn der. Det var temmelig bortkastet! Det er absolutt ingen som tenker over at en overvektig kommer inn og trener, for det første har de som trener mer enn nok med seg og det de holder på med. Jeg er 100% sikker på at de aller fleste tenker at det er kjempebra at vedkommende trener! De dagene jeg bruker treningssenteret til å trene overkropp er det en god del pensjonister som kommer for å trene, og noen av pensjonistene imponerer meg med det de gjør! Tidligere i høst snakket med en eldre mann som sprang på tredemølla etter han var ferdig med oppvarmingen sin. Han var 80 år gammel, og han hadde skiftet kneet sitt. Nå ville han komme seg i form igjen. Det er bare å ta av seg hatten for 🙂 Rådet mitt er ikke tenk tanken på at andre ser ned på deg om du er litt overvektig og kommer inn på treningssenteret. Disse tankene er kun i ditt eget hode! 
 
 
Ønsker å vise noen bilder fra uka som har gått, og jeg håper dere liker dem 🙂 
 
 

Frokost er dagens viktigste måltid. Jeg varierer litt hva jeg spiser. De dagene jeg trener spiser jeg gjerne havregrøt med proteinpulver i. Topper havregrøten med frosne bringebær som jeg tiner i mikoen og sukrin gold 🙂 

 
 

På dager hvor jeg har smerter i leddene om morgenen kan jeg være litt slapp. Da tar jeg en scoop med PWO for å få opp energinivået mitt før treningsøkten 🙂 

 
 

Da jeg begynte å gå på tredemølla greide jeg å gå 1,5 km i timen i fart, og nå er jeg oppe i 4,4 km/t. Fra neste uke må jeg sette opp hastigheten til 4,5 for å få enda mer utbytte samt få opp pulsen enda mer 🙂 

 
 

Leggpress er favorittøvelsen min, og neste uke skal jeg øke i belastning i denne øvelsen 🙂 Det er kjempemotiverende 🙂 

 
 

Jeg fører alltid treningsdagbok etter hver treningsøkt for å se fremgangen, og det gir også kjempestor motivasjon 🙂 

 
 

En annen kjempegod frokost jeg spiser er mager kesam som jeg topper med frosne bringebær som jeg tiner i mikroen og sukrin gold 🙂 Det er kjempegodt 🙂 

 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “MOTIVASJONEN ER FORTSATT 100% TILSTEDET, FOR RIKTIG KOSTHOLD OG TRENING GIR RESULTATER PÅ VEKTNEDGANGEN :)

 1. Råfint innlegg snuppa mi;)) Og skal være fornøyd med jobben du gjør og har gjort.

  Jeg husker deg godt da du var på det tynneste. Og jeg er så ærlig mot deg at jeg ser at du var skremmende tynn en periode. Du så gammel ut den gangen. Jeg er glad for at du greide å komme deg bort fra spiseforstyrrelsen du hadde.

  Og nå ser det ut som du har et sunt og bevisst forhold til kosthold og trening. Det er det som er hemmeligheten. Sunt kosthold og trening er det beste. For oss som ser deg vises det godt at du har gått ned. Men du går ned på en fornuftig måte over tid. For på en måten blir kroppen din vant til det.

  Det er råbra at du ikke oppgir vekt og kalorier. Og det skal du aldri gjøre. For du vet aldri om det er en bloggleser som snapper opp og gjør det samme. Det kaller jeg for fornuftig av deg.

  Snakket med Irene på chat på facebook. Og hun fortalte at hun var støl etter dere trente sammen;)) Hehe;))

  Jeg backer deg opp snuppa mi;)) For jeg vet du kommer til å klare det. Jeg kjenner deg godt og vet at du har viljestyrke ut av en annen verden.

  Ha en råfin fredag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..En liten oppdatering med bilder;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen 🙂

   Setter kjempestor pris på støtten at du aner ikke <3 🙂 Jeg er kjempefornøyd med det jeg har klart å få til.

   Er kjempeglad for at jeg kom meg ut av det, og at de dumme mandlene skulle få hodet mitt ut på kjøret slik! Det var idiotisk av meg!

   Jeg vil ha et sunt forhold til kosthold og trening, og hodet mitt skal ikke få ta overtak! Det jeg har lært nå er at skal man forbrenne med trening må man spise. Jeg er ikke så striks, for jeg har en kosedag på lørdager. Det jeg har merket er at kroppen min har det mye bedre med den dietten jeg spiser nå, og jeg har kjempemasse overskudd!

   Raser man ned i vekt vil man gjerne gå opp det dobbelte, for kroppen går i sparemodus.

   Jeg kommer aldri til å oppgi vekt og antall kalorier på det jeg spiser. Det er fordi det jeg spiser er tilpasset meg, og ingen andre.

   He, he, he 🙂 Irene fortalte at hun var støl ja 🙂 Kjempekoselig å trene med henne 🙂

   Tusen takk, og det setter jeg kjempestor pris på <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Det er enestående at du fortsatt holder motivasjonen oppe, og du skal være stolt av deg selv 🙂 Du har ikke trent på mange år på grunn av operasjonene dine, og nå trener du 2 – 3 ganger i uken. Det er slike som deg som er et forbilde og motivasjon for andre i samme situasjon.

  Jeg leste litt om ren mat som du spiser. Det er prinsippet som Grete Roede dietten tar utgangspunkt i at du velger sunnere alternativer og magrere mat.

  Feilen mange gjør når de slanker seg er å spise altfor lite, og de forstår ikke at proteiner er uhyre viktig for metthetsfølelsen.

  Ikke bry deg om anonyme som skriver disse kommentarene til deg. Det finnes alt for mange kritikere der ute som tror de skal belære andre. Gjør det du skal gjøre, og ikke la slike kommentarer gå inn på deg. Når de er anonyme er det i hvert fall ikke noe å bry seg med. Du har fysioterapeut, ortoped og fastlegen din som er de som kjenner deg best.

  Du forteller at du la på deg etter du var på det tynneste, og du har helt rett. Når du begynte å spise skrek kroppen din etter mat, og den tok vare på alt den fikk. Kroppene våre er lure på det området. Med alle halsbetennelsene dine våren og sommeren 2002 og fjerning av mandlene dine er det ikke rart at du raste ned i vekt. Jeg husker fra en syforeningskveld hvor du hadde halsbetennelse, og du fikk ikke i deg vått eller tørt. Det tærer på kroppen med hissige halsbetennelser. Du oppdaget heldigivs at det var ikke den smarteste løsningen å slanke seg på, for du var altfor tynn en stund. Det er bra du ikke har mål om å se slik ut som du gjorde, og det gjør det trygt for vi som er dine nærmeste venninner å støtte deg med trening og vektnedgang.

  Det er moro når klær blir for store. Normalt sett må vi andre sy ut bunadene våre 🙂 Jeg så snappen din i går, og det var en del som skulle fylles der ja 🙂

  En fin, fin ettermiddag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

 3. Irene: Tusen, tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg, og tusen takk for besøket i går formiddag 🙂

  Jeg er kjempefornøyd med det jeg har klart til nå, og særlig når jeg tenker på det utgangspunktet jeg hadde da jeg begynte. Ser jo i treningsdagboken min at jeg har økt i alle øvelsene. Må jo også ta hensyn til belastningen slik at jeg unngår å få betente hæler, achillesscener og armer når jeg legger på vektbelastning. Der passer fysioterapeuten min nøye med.

  Kosthold og trening har mye å si, og man skal spise mat for å forbrenne. Det er mye mat også, og det er så vidt jeg klarer å få i meg alle måltidene for å komme opp i dagsbehovet mitt!

  Jeg bryr meg ikke om de feige anonyme kommentarene, for de kjenner meg ikke. De vet ikke hva de snakker om. Selv tror de at de sitter med fasiten om hva som er rett for alle andre, men de er ikke utdannet kostholdsveileder eller fysioterapeut. De feige anonyme tror de vet bedre enn alle andre, og har et sterkt behov for å kritisere alt andre gjør.

  Huff! De hyppige halsbetennelsen jeg hadde fra januar 2002 – september 2002 var plagsomt, og flere pencelinkurer. Etter jeg fjernet mandlene mine var i ikke hodet mitt med meg for fem flate øre, og det ballet på seg. Mandlene mine satt så dypt og hardt, og jeg ble jo sykemeldt en måned etter operasjoner. Fikk ikke lov til å spise annet enn saftis de 3 første ukene. Var rimelige lut lei saftis da ja! Jeg mistet hodet fullstendig på det tidsrommet, og det unner jeg ingen, absolutt ingen!

  Jeg måtte bare filme bunadsprøvingen på snap chat 🙂

  Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge