LES DETTE BLOGGINNLEGGET SOM STINE JENSEN HAR SKREVET! ER DU ET GODT FORBILDE FOR BARN OG UNGDOMMER?

Til orientering vil jeg si klart ifra med en gang at dette innlegget som jeg skriver nå skriver nå er skrevet på generelt grunnlag! Blogginnelgget er ikke, og da mener jeg ikke rettet mot noen spesielle bloggere men absolutt alle bloggere i alle aldre fra 18 år og oppover, toppbloggere og ikke toppbloggere! 
 
 
Dersom noen bloggere føler seg provosert, eller tror at blogginnlegget handler om seg selv får bare tro det, men de tar fullstendig feil! Blogginnlegget er heller ikke skrevet for å mobbe andre bloggere!
 
 
Mitt blogginnlegg skriver jeg fordi jeg som voksen blogger engasjerer meg i kampen mot dette sykelige jaget etter det perfekte utseendet når så mange benytter seg av kosmetiske behandlinger som å ta botox, restylane, ta juviderm eller at en plastisk operasjon som f.eks. å legge inn silikon i baken, operere nesen sin og ta silikon i brystene sine.
 
 
Plastiske operasjoner og kosmetiske behandlinger var noe som hørte “Hollywoodstjernene” til på 80-tallet. Vi som var ungdommer på 80-tallet stilte oss et spørsmålstegn hvorfor skuespilleren Linda Evans som spilte i serien Dynastiet kunne være så vakker i godt voksen alder.
 
 
Dessverre har denne trenden som hørte til “Hollywoodstjernene” også blitt en vanlig del av vårt samfunn 🙁 Det er kjempetrist at kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner har blitt så “normalt” i dagens samfunn 🙁 Vi er i ferd med å ende opp i et samfunn hvor rynker er bannlyst, hvor store lepper er “fint”, hvor man skal ha stor rumpe og store pupper. Dette er og blir så langt fra det naturlige som det går an å komme!
 
 
Vi er på vei til å bli et tvers igjennom falskt samfunn hvor det som faktisk er og blir normalt og vakkert utseende hos en jente/dame gutt/mann blir erstattet med falsk og unaturlig utseende! 
 
 
Vi er mange motstandere av kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi som har fått nok av denne “normaliseringen”! 
 
 
Jeg har sagt det før, og sier det igjen har ansvar for å være gode rollemodeller for den oppvoksende generasjon, og det er foreldre og vi signifikante (viktige) andre rundt en unge og tenåringer som kan være med å snu denne falske trenden som har inntatt samfunnet vårt når det gjelder jaget etter det perfekte utseendet med å ta en kosmetisk behandling eller en  plastisk operasjon. 
 
 
Jeg anbefaler alle sammen å lese dette kjempeflotte blogginnlegget som Stine Jensen har skrevet: 
 
 
http://mrsjensen.blogg.no/1517058372_restylane_og_et_par_plastiske_operasjoner_senere.html
 
 
Innlegget til Stine Jensen beskriver ren og skjær fakta! Se for deg en datter gjennom de ulike aldrene som observerer moren sin. Denne datteren observerer hvilke signaler moren sender ut og handlinger som moren gjør. 
 
 
Etter du har lest det kjempeflotte blogginnlegget til Stine Jensen, vil du bli som denne mammaen at du er et dårlig forbilde for dine unger? Mener du fortsatt at voksne ikke har ansvar for hva slags signaler vi sender ut til unger og tenåringer? 
 
 
Husk det er i hjemmet ungene lærer de grunnleggende verdiene, at ungene lærer seg holdninger til ting rundt seg og at unger utvikler selvtillit og trygghet på seg selv! Dette lærer de av sine foreldre, sine søsken, besteforeldre, tanter og onkler.
 
 
Ungene begynner så i barnehage, på skole og med ulike fritidssysler. Der møter de flere voksne som skal være gode rollemodeller for ungene. 
 
 
Slik fortsetter denne sirkelen av viktige rollemodeller og utvides. Når ungene blir gamle nok til å være på sosiale medier som instagram, blogg, facebook osv vil de også møte voksne i alderen 25 år og oppover. De voksne på sosiale medier bør og skal være seg ansvaret bevisst for hvilke signaler de sender ut når det gjelder kroppspress og blogging om det perfekte utseende om kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner! Voksne på sosiale medier skal og bør være gode forbilder når det gjelder å tenke over hva slags verdier de sender ut til tenåringer! De som ikke forstår det er ikke gode rollemodeller og forbilder, men noen store egoister i mine øyne! 
 
 

Bildet lånt her: http://www.elmundo.es/blogs/elmundo/happyfm/2013/06/07/kim-kardashian-nuevas-operaciones.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “LES DETTE BLOGGINNLEGGET SOM STINE JENSEN HAR SKREVET! ER DU ET GODT FORBILDE FOR BARN OG UNGDOMMER?

 1. Supert innlegg som bloggeren Stine har skrevet, og innlegget hennes treffer spikeren på hodet 🙂 Det er flott at du trekker frem blogginnlegget hennes, for det var veldig bra skrevet.

  Du behøver ikke unnskylde deg for å skrive et innlegg om at du er imot kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi. Hvis noen mener at du mobber dem med å skrive den typen innlegg som det du har gjort. Du har like mye rett til å skrive innlegg om et stort samtfunnsproblem om streben etter et perfekt og falskt utseende, for det er et blitt samfunnsproblem som fører til press slik at det går utover psyken til ung og voksne.

  Jeg synes det er veldig flott at du engasjerer deg i det økende samfunnsproblemet. Det skal du aldri unnskylde deg for at du gjør. Lov meg det. Hvis noen er tullete at de mener at du mobber når du skriver innlegget ditt peker det i retning hos problemer hos dem.

  Jeg levde meg inn i teksten til Stine, og jeg så for meg denne personen og moren i de forskjellige epokene av livet hennes.

  En mor som er sykelig opptatt av utseende sitt og som ikke er fornøyd med utseendet sitt vil automatisk sende ut signaler til barnet sitt. Barn oppfatter mer enn hva vi voksne vet. Det er ikke nok med at moren er kritisk til seg selv og utseende sitt, men hun kan være kritisk til andre sitt utseende.

  Du har skrevet et velformulert og et veldig flott innlegg 🙂

  Jeg ønsker deg en fin kveld 🙂

  Stor bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Adventstiden skaper stemning og forventning 🙂My Profile

  • Gry: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg vet det, men jeg synes ikke det er moro å bli beskyldt for å mobbe andre bloggere når jeg skriver et kritisk innlegg f.eks. om kosmetiske behandlinger som en del av mitt engasjement for samfunnet. Det er jo de som som tror at innleggene handler om dem som har problemet, og ikke jeg. Da får de heller la være å la seg irritere, for det er valgfritt om man vil lese en blogg.

   Kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi er et økende samfunnsproblem, for det som var naturlig og ekte er i ferd med å forsvinne. Det synes jeg er kjempetrist, og disse holdningene og verdiene skal ingen av oss voksne lære våre unger opp til.

   Jeg synes blogginnlegget til Stine Jensen var kjempebra skrevet, og jeg satt med klumpen i halsen da jeg leste innlegget hennes. Ble vel mer irritert på moren som var egoistisk og tenke på seg selv og sitt eget beste. Slike foreldre er dårlige forbilder for ungene.

   Jeg er helt enig med deg at en mamma som hele tiden er opptatt av sitt utseende vil tidlig sende signaler til ungen sin som går på kropp og utseende, og jeg tror også at slike mødre kan finne på å kritisere sine unger og andre mennesker omkring seg for hvordan de ser ut.

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem Toril og kattene

  • Lillja: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Det som skremmer meg er at voksne mennesker som selv er foreldre ikke vet hva de utsetter ungene sine for når de tar kosmetiske behandlinger og evt. en plastisk operasjon for å rette på noe på kroppen de mener er feil. De er foreldre som skal være gode forbilder, og de skal gi ungene gode og sunne verdier. Det gjør de ikke når de tar restylane, botox eller legger inn silikon i brystene. Ungene er flinke til å observere at noe er galt! Jeg skulle ønske at tankeløse foreldre må begynne å tenke over konsekvensene av sine handlinger!

   Negativ fokus går i arv. Voksne som nekter på det er og blir store egoister!

   Jeg synes også blogginnlegget til Stine var kjempebra skrevet, og jeg følte med den ungen i fortellingen!

   Ønsker deg en kjempefin onsdag <3 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 2. Flott innlegg som både Stine og du har skrevet 🙂 Innlegget som Stine har skrevet er et skrekkeksempel på en voksen som er elendig forbilde.

  Jeg er mamma til to tenåringsjenter som blir 17 år og jeg kunne ikke ha fått meg til å være kritisk til kroppen og utseende mitt å ta botox, restylane eller legge inn silikon. Det er klart som dagen at vi som er foreldre har plikt til å være gode forbilder ovenfor våre barn. Hvis vi ønsker at våre barn skal akseptere å være fornøyde med utseende sitt må vi som foreldre også akseptere oss selv.

  Jeg synes det er trist at det finnes slike voksne dårlige forbilder og jeg mister respekten for dem. De ødlegger for sine barn mer enn hva de selv forstår.

  Alle voksne som har med barn og tenåringer å gjøre i alle situasjoner enten på skole, fritid og nettet skal være gode forbilder. De er ikke gode forbilder når de fyller kroppene sine med botox og restylane og gudene vet hva de holder på med.

  En fin kveld ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg følte slik med den ungen i fortellingen som Stine skrev, og jeg syntes kjempesynd på den ungen. Denne moren i fortellingen er ikke et godt forbilde for ungen sin! Hun er egoistisk, og hun sprer dårlige holdninger og dårlige grunnleggende verdier ovenfor sin unge!

   De voksne som ikke skjønner at de er dårlige forbilder når de sender ut signaler om at de er misfornøyde med utseende sitt slik at de må ta botox, restylane eller ta en plastisk operasjon er noen store egoister!

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Råbra skrevet snuppa mi;)) Og råbra innlegg som bloggeren har skrevet.

  Mammaen som er beskrevet minner meg om mammaen til venninnen til en tidligere klassevenninne av den ene datteren vår. Hun har alltid vært den som har strevd etter å se perfekt ut. Hun la inn silikon i puppene sine mens datteren gikk i 2. eller 3.klasse. Og hun begynte tidlig å ta botox for å bli kvitt rynkene sine og restylane. Damen er over 50 år gammel. Og det lyser falskt på lang avstand.

  Hun legger ikke to pinner i kors for å fortelle andre at de har mye rynker eller at de er overvektige. Datteren har blitt som mammaen sin. For den dagen hun var 18 år tok hun restylane i leppene. Og hun la inn silikon i puppene sine. Fra hun var 14-15 år gikk hun rundt og fortalte de andre venninnene at hun følte seg stygg. Jenta er langt fra stygg. To år på rad ble hun kåret til ballets dronning på ungdomsskolen.

  Datteren min og noen av venninnegjengen deres sa det til venninnen sin at de syntes det var tankeløst av henne å legge inn silikon i puppene før hun har fått barn. Og de reagerte på at hun tok restylane.

  Eplet faller ikke langt fra stammen.

  Mammaen til klassevenninnen til datteren min er prototypen på det jeg kaller for dårlig forbilde med dårlig påvirkningskraft.

  Jeg forstår ikke hvorfor voksne ikke bruker hodene sine når de vet at barna lærer av foreldrene. Og forteller en at de er dårlige forbilder mener de at vi rakker ned på dem. De er dårlige forbilder. Og det må de tåle å høre når de påvirker barna sine i gal retning.

  Døtrene mine begynte også å sminke seg da de kom på ungdomsskolen. Jeg kunne ikke nekte dem det. Det jeg snakket med døtrene mine om var at de skulle legge makeup på i dagslys og ikke lampelys. Kunsten er å sminke seg diskret.

  Det er råbra at du skriver om at du er kritisk til kosmetiske behandlinger og plastisk kirurgi på bloggen din. De aller fleste av oss ønsker et samfunn hvor ting skal være ekte. Hvis vi ikke engasjerer oss vil vi få et falsk samfunn hvor den oppvoksende generasjon kommer til å se ut som plastikaktige Barbiedukker med et forfalsket utseende.

  Alle vi som er bloggvennene dine og følgerne dine VET at du IKKE mobber noen med innleggene dine. Du ER samfunnsbevisst. Og du BRYR deg om samfunnet og den oppvoksende generasjon. Det er IKKE å mobbe. Du navngir INGEN i blogginnleggene dine. Hivs noen personer kjenner seg igjen i det du skriver har du truffet spikeren på hodet.

  Hva om innlegget ditt hadde stått på trykk i en avis skrevet av en hvilken som helst journalist? Ville de da ha ment at innlegget var mobbing? Jeg begynner å se meg lei på at noen blogglesere mener at bloggere som skriver samfunnskritiske spørsmål blir stemplet som mobbere.

  Ha en råfin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..En liten oppdatering med bilder;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar med innspill på blogginnlegget mitt Else Marit-vennen <3 🙂

   Da jeg leste blogginnlegget til Stine ble jeg revet helt med. Jeg følte med den ungen i fortellingen, og jeg kjente jeg ble kjempesint på denne tankeløse moren pga de holdningene, verdiene og signalene hun sendte ut til ungene sin når hun tok kosmetisk behandling og plastisk kirurgi!

   Huff 🙁 Denne moren til venninnen til datteren din er jo også et skrekkeksempel på en mor som har gitt datteren sin dårlige verdier når det gjelder kropp og utseende! De voksne som mener at de ikke påvirker ungene sine og andres unger når de tar kosmetisk behandling eller en plastisk operasjon må begynne å åpne øynene sine for hva de holder på med. Hvis de nekter for at de er dårlige forbilder er de mer egoistiske enn hva godt er!

   Jeg er helt enig! De må tåle å høre at de er dårlige forbilder, for det er fakta!

   Det å sminke seg er en kunst det også, og mange ungdommer er kjempeflinke. De snapper jo opp teknikker på youtbue. Da vi vokste opp fikk tips fra ukeblader vi 🙂

   Jeg vil ikke være en del av et falsk palstikksamfunn hvor holdninger om at det er stygt å ha rynker skal være det som er rådende!

   Tusen takk for kjempegode ord <3 🙂 Setter kjempestor pris på det <3

   Jeg kommer fortsatt til å ta opp samfunnstemaer som interesserer meg, og jeg lar meg ikke true til taushet om at noen (få) stempler innleggene mine som mobbing eller tror at det innleggene mine er myntet på dem.

   Det er nettopp det. Hvis innleggene mine var skrevet av en journalist hadde de ikke reagert i det hele tatt, men fordi jeg er en blogger som skriver mine meninger som jeg står for så mener de at det er mobbing!

   Ønsker deg en kjempefin onsdag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. To tommeltotter opp, en for deg og en for Stine Jensen. Blogg-Norge trenger flere bloggere som dere.

  Jeg støtter deg og din kritiske holdning til kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner og jeg kjenner jeg har lyst til å engasjere meg mer jeg også. Mitt engasjement gjør jeg når jeg deler blogginnleggene dine på facebook. Facebookvennene mine har delt blogginnleggene dine videre.

  Jeg sier som de andre som har kommentert at det finnes ikke mobbing i innleggene dine og heller ikke kommentarene du får. Når noen beskylder deg for at du mobber når du skriver blogginnlegg som handler om hvorfor du er motstander av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner er det fordi du forteller fakta. De føler seg truffet fordi det angår dem i aller høyeste grad men mobbing er det ikke. Om du hadde skrevet et blogginnlegg om hvorfor du er motstander av røyk hadde du fått røykerne imot deg. Du skal ikke la noen true deg til taushet fordi de ikke liker meningene dine.

  Okke som hva vi som er foreldre gjør påvirker vi ungene våre enten positiv eller negativt. Jeg er glad for at jeg har tre sønner. De er også opptatt av å se bra ut de også men jeg har aldri hørt at mine sønner har sagt at de ser stygge ut. Jeg tror det ligger mer til jenter enn gutter. Sjøl om jeg har sønner har jeg alltid prøvd å være bevisst for hva jeg gjør og hvilke verdier jeg vil gi guttene fra de var små. De var ikke så gamle før mannen min og jeg måtte være oppmerksomme på hva vi sa. Det hendte noen få ganger at en apekatt gjentok det vi sa og det var ikke neo han skulle ha sagt 🙂

  Jeg synes synd på de unga som har en mamma som hele tiden fikser noe på utseende sitt og jeg blir sing, oppgitt og lei meg. Det er nativt å tro at unger ikke blir påvirket av voksnes holdninger når det kommer til kosmetiske behandlinger og plastsik kirurgi. Den som mener noe annet er en stor idiot og en stor egoist.

  Jeg som forelder hadde reagert hvis noen av gutta våre hadde hatt en førskolelærer i barnehagen eller en lærer på barne og ungdomsskolen som hadde kommet med store lepper etter å ha tatt restylane. Enn så lenge har jeg tilgode å se slike ansatte i barne og på skolen. De som jobber så nært med unger i barnehage og i skolen skal være gode forbilder for unga.

  Jeg forstår ikke de mødrene som går rundt og tror at døtrene deres ikke blir påvirket. Det blir de og det er på tide at noen mødre begynner å tenke på konsekvensene av sine handlinger.

  Vi kan trekke en prallell til voksne på blogg som blogger om at de jevnlig tar kosmetiske behandlinger og har tatt plastiske operasjoner. Voksne bloggere skal være gode forbilder for unge jenter og de må tenke på at det er bloggere i 11-12 års alderen som blogger. Hvis de ikke klarer å se at de har påvirkningskraft for denne aldersgruppen har ikke voksne noe å gjøre på blogg. Det virker som om det er umulig at de som er avhengige av å ta jevnlige botox og restylane behandlinger til å frostå konsekvensene av sine handlinger ovenfor de unge jenter. Da mener jeg alle ikkebloggere og bloggere.

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt <3 🙂

   Da jeg leste blogginnlegget til Stine følte jeg sterkt med den ungen i historien, og jeg kjente jeg ble kjempesint på denne tankeløse og egoistiske moren pga de dårlige holdningene og dårlige verdiene hun gav ungen sin (ubevisst) gjennom det hun gjorde!

   Historien til Stine er et kjempegodt eksempel på det mange av oss motstandere av kosmetiske behandlinger og plastiske operasjoner har sagt og sier gang på gang at voksne har ansvar for hvilke verdier, signaler og holdninger de sender ut til unger og tenåringer!

   De grunnleggende verdiene og holdningene er det foreldrene som skal gi ungene sine, men senere i livet når når ungene begynner i barnehage, begynner på skolen og begynner på ulike fritidsaktiviteter skal voksne som jobber med unger og tenåringer også gi dem gode verdier og holdninger gjennom sin atferd!

   Ta et eksempel fra et håndballag for jenter 12 år som blir trent av to jenter i 18-19 års alderen. Hvis de to trenerne hadde stått og pratet seg imellom at i helga skal de drikke seg sørpe full, er det dårlige signaler og verdier å gi ovenfor jentene på håndballaget! Unger snapper opp mye mer enn hva vi voksne vet! Nettopp det er viktig å være seg bevisst!

   Voksne som nekter på at de ikke sprer dårlige holdninger og verdier når de er misfornøyde med utseende sitt slik at de må ta botox, restylane og plastiske operasjoner er store egoister! Jeg blir skremt av slike voksne!

   Tusen takk for gode ord <3 Det setter jeg kjempestor pris på 🙂

   Jeg kommer fortsatt til å skrive mine meninger når jeg skriver innlegg om emner som jeg er opptatt av og brenner for! Mine innlegg har aldri vært ment som mobbing, og jeg synes det er en uting å føle seg mobbet pga at man skriver et samfunnsengasjerende innlegg bare fordi man kanskje føler seg truffet!

   Hvis noen skriver et blogginnlegg på bloggen sin om at de mener at de som er uføretrygdet bør ut i jobb er ikke det mobbing av meg eller andre som ufør! Det er bloggeren som skriver innlegget sine meninger og tanker! Jeg kan late som om innlegget ikke eksisterer, og overse blogginnlegget!

   Ønsker deg en kjempefin onsdag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge