RETTEN TIL Å VÆRE ANONYM BLOGGER ELLER ANONYM LESER – RESPEKTERER DU AT EN BLOGGER ELLER EN LESER ER ANONYM?

På nettet har vi alle sammen retten på vår siden til å være anonym.Retten til å ytre seg anonymt er begrunennet i ytringsfriheten. “Denne retten må imidlertid avveies i forhold til personvernet og straffelovens forbud mot å spre hatefull propaganda”.   (Kilde: http://www.dagensperspektiv.no/meninger/redaktorens_mening/anonymitet-og-ytringsfrihet)
 
 
Debatten om anonymitet skjøt fart i 2011 i kjølevannet terrorangrepet da ABB viste til bloggeren “Fjordmann” som inspirasjonskilde og ideologisk hærfører. Det som var så spesielt med “Fjordmann” var at ingen visste hvem han var.(Kilde: http://www.dagensperspektiv.no/meninger/redaktorens_mening/anonymitet-og-ytringsfrihet)
 
 
Enhver som blogger eller en bruker på nettet har retten på sin side til å være anonym, enten som blogger, på et forum eller som bloggleser. Bloggstedet/nettportalen eller firmaet som leverer bloggløsningen/forumet er pliktet til at alle bloggere/brukere på forumet skal fylle ut kontaktopplysninger før de kan åpne selve bloggen eller profilen. “Et nettsted plikter å oppgi på lett synlig plass navn og kontaktadresse for den som er ansvarlig for nettstedets innhold eller informasjon om hvordan man kan komme i kontakt med de/den ansvarlige. Brudd på denne bestemmelsen medfører bot.” (Kilde: http://www.dagensperspektiv.no/meninger/redaktorens_mening/anonymitet-og-ytringsfrihet)
 
 
Hvis en blogger ønsker å være anonym fordi hun blogger om incestovergrep i barndommen har bloggeren retten på sin side å være en anonym blogger. Det er pga hennes egen sikkerhet at ingen skal finne ut hvem hun er. Akkurat den samme retten til å være anonym har leserne også retten på sin side å være.
 
 
Bloggstedet eller nettstedet har da noe som kalles ip-numre som kan spores tilbake til den som skriver. Det vil si hvis jeg som bloggleser hadde postet straffbar hatefull rasistisk propaganda i et kommentarfelt til en blogger vil bloggeren se et ip-nummer ved kommentaren min. Hvis kommentaren min hadde vært så rasistisk at det hadde brutt med Norsk Lov kunne noen anmeldt kommentaren min, og politiet kunne fått vite hvilket ip- nummer som hadde skrevet kommentaren. Her gjelder det straffbare rasistiske kommentarer som bryter med Norsk Lov, og ikke en kommentar som går på følgende: “Bloggen din er den dårligste bloggen som finnes”. 
 
 
Det er mange ulike grunner til at noen ønsker å være anonyme bloggere/nettbrukere. Kanskje ønsker bloggeren å leve i skjul i frykt for at noe skal skje ham/henne. Ingen av oss vet hvorfor en blogger/nettbruker ønsker å være anonyme. Disse årsakene er personlige årsaker.
 
 
Jeg har sett og lest flere bloggere hvor den som eier bloggen ønsker å være anonyme, og jeg som bloggeier respekterer deres valg. De har en grunn til hvorfor de ønsker å være anonyme. Disse blogger under et nicknavn som ikke kan knyttes til vedkommende blogger. De deler aldri private bilder av familiemedlemmer, unger, ektefeller og slekt, de deler ikke bilder av nærmiljøet, de deler ikke bilder av boligen og uteområdet utenfor boligen, de forteller minst mulig om familiene sine, de skriver aldri navn på familie, slekt og venner og absolutt alt de skriver er anonymisert. 
 
 
Det samme gjelder for de som kommenterer. Noen ønsker rett og slett ikke at navnet deres kommer på nettet, og de ønsker å være anonyme. Vi skal respektere valget om å være anonym! Det er en rettighet man har. 
 
 
En uting jeg har merket meg både på blogg og på ulike nettforum er at enkelte ikke tåler å se at noen bloggere ønsker å være anonyme. De gjør alt for å finne ut identiteten til de som er anonyme. Det gjør de ved  mase på bloggeren, stiller bloggeren ulke sprøsmål for å få bloggeren til å røpe seg selv, og det er kjempestygt gjort og respektløst ovenfor den som av en eller annen grunn ønsker å være anonym av en eller annen personlig årsak. Man har personvernloven i bakhånd hvis man ønsker å være anonyme, og da skal ikke tankeløse lesere og andre fiske ut identiteten til en anonym blogger!
 
 
Det samme gjelder en del av bloggleserne som ønsker å kommentere på bloggene våre eller nettforum.
 
 
Hvis det pågår en politisk eller religiøs debatt på et nettforum er det ikke alle som ønsker å stå fram med fult navn og identitet når de skriver sine meninger i politiske og religiøse politiske debatter. Det er fullt forståelig, og det skal vi respektere. 
 
 
Når vi bloggere skriver blogginnlegg på våre blogger med ulike temaer vil vi oppleve å få kommentarer fra lesere som vil være anonym, og denne muligheten ar våre blogglesere til å være. Vår trygghet er at vi kan se ip-nummeret på den/de anonyme som skriver kommentarer, og vi vet at hvis kommentaren er av en slik karakter at det er straffbart i følge Norsk Lov vil politiet finne vedkommende som har skrevet kommentaren. 
 
 
Når jeg som blogger får en kommentar på bloggen min fra noen som ønsker å være anonyme i sine kommentarer respekterer jeg det. De aller fleste anonyme som kommenterer skriver kjempekoselige kommentarer, men man finner også de jeg kaller for feige anonyme nettroll. Anonyme nettroll er gjerne anonyme lesere som kommer med en negativ kommentar som er hinsides en hver fornuft. Kjennetegnet for disse anonyme nettrollene er at de skriver en stygg kommentar, og at kommentaren er full av skrivefeil. Derfor går det ikke an å ta disse anonyme nettrollene alvorlig. De er bare slik! 
 
 
Så har vi de bloggleserne som ikke har blogg selv. De er på en måte anonyme de også, men felles for dem er at de står frem med et nicknavn eller sitt fornavnet sitt. 
 
 
Uansett skal vi bloggeiere og våre blogglesere respektere de av leserne våre som ønsker å være anonyme når de kommenterer på våre blogglinnlegg.  
 
 
Ingen har noe rett til å presse anonyme lesere til å oppgi sitt riktige navn. Vil noen av mine lesere være anonyme når de kommenterer på min blogg skal de få lov til det. De skal slippe å være engstelige for at utenforstående bloggere begynner å grave i å finne ut om de anonymes identitet. 
 
 
Hvorfor  vil noen bloggere og utenforstående lesere på død og liv avsløre gjøre alt for å avsløre hvem anonyme lesere og bloggere er? Min første tanke er at kanskje de anonyme skriver sin oppriktige og ærlige mening i sitt blogginnlegg eller som en kommentar på en blogg, og de føler at meningen som den/de anonyme skriver i et kommentarfelt eller i et blogginnlegg provoserer dem.
 
 
Så lenge at den som skriver som anonym ikke bryter med Norsk Lov, og ytrer seg på kanten av Norsk Lov har man rettigheten på sin side å være anonyme pga personvern. Personvernet i Norge er faktisk noe av det viktigste vi har får vår egen sikkerhet. Hvis en blogger velger å være anonym fordi hun frykter at faren skal banke henne gul og blå er det personvernet til bloggeren som gjelder! 
 
 
Jeg har blogget i noen år, og jeg har 3 kjempegode bloggvenner som blogger anonymt. De har innstendig bedt meg om å holde kjeft om deres virkelige navn og identitet, og det løftet har jeg holdt i mange år! Slik jeg er ser det har de vist meg tillit ved å fortelle meg navnet og identiteten deres, og jeg akter å vise dem 100% tillit tilbake. Nettopp det løftet skal jeg holde!  
 
 
Jeg skal ærlig innrømme at jeg har fått spørsmål og til og med trusler om å fortelle provoserte bloggere navnene på de tre bloggvennnenen mine som blogger anonymt. Til og med har jeg løyet og diktet opp navn på de tre bloggvenene mine bare for å verne om deres identitet! Alle de tre har hver sine historier om hvorfor de ønsker å blogge anonymt, eller så anonymt som over holdet mulig. Det skal andre bloggere og lesere respektere! Så lenge det ikke er forbud mot å blogge som anonymt eller kommentere som anonymt har ingen noe rett til å gyve løs på den anonyme for å prøve og avsløre hans/hennes identitet! 
 
 
Jeg har også sett på ulike nettsider at flere har spekulert i hvem som kan stå bak anonyme nick eller navn. Slike spekulasjoner kommer gjerne i kjølevannet i diskusjoner hvor man kan føle seg provosert. Som f.eks. politisk eller religiøs diskusjon. Utenforstående lesere begynner å lete med lykt og lupe hvem som kan stå bak anonyme anonyme nickkommentarer. De begynner å beskylde vilt rundt seg hvem som skjuler seg bak nickkommentarene. Det verste er at kanskje uskyldige mennesker som ikke en gang har skrevet noe får urettmessige beskyldninger rettet mot seg.
 
 
De fleste diskusjonssider tillater at brukerne kan kommentere med litt anonyme nicknavn. Det er pga personvernet til hver enkelt bruker. Vi skal huske på at disse nettsidene sitter inne med kontaktskjema som alle brukerne på nettstedet må fylle ut før de får registrere et nicknavn. På det kontaktskjemaet fyller brukeren ut for- og etternavn, mailadresse og mobilnummer. 
 
 
Jeg håper at du neste gang du kommer over en blogg hvor bloggeren er anonym at du bare aksepterer bloggerens bestemmelse om å være anonym, og at du ikke begynner å spekulere hvem denne bloggeren er. Det samme gjelder hvis du leser en anonym kommentar, eller en kommentar hvor den som skriver kommentaren kun har skrevet fornavnet. Husk på at det er ikke alle våre blogglesere som har blogg, og det er ikke alle som ønsker å dele hele navnet sitt på nettet! Du har ingen rett til å grave i identiteten til de som ønsker å kommentere som anonymt fordi du føler deg provosert over det han/hun skriver i en kommentar! 
 
 
Respekter retten til å være anonym, for det har med personvern å gjøre, og retten til å beskytte seg selv! 
 
 

Bildet lånt fra denne nettsiden: https://www.tek.no/artikler/slik-blir-du-em-helt-em-anonym-pa-nettet/117275/5

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “RETTEN TIL Å VÆRE ANONYM BLOGGER ELLER ANONYM LESER – RESPEKTERER DU AT EN BLOGGER ELLER EN LESER ER ANONYM?

 1. Viktig innlegg som du har skrevet.

  Når jentene har hatt undervisning om nettvett og data på skolen har de fått høre viktigheten av å respektere de som ønsker å være anonyme. Hvis du skriver noe stygt og nedlatende til en mottaker som anonym misbruker du anonymiteten. Det er det anonyme nettroll gjør. Gjennom undervisningen på skolen har jentene blitt innprentet viktigheten av rettigheten for personvernet til å være anonym.

  Jeg tror ungdommer er mye flinkere enn voksne å respektere at noen vil være anonym, og det er beundringsverdig 🙂

  De som prøver å avsløre en annens identitet har ingen respekt og forståelse for den som vil ivareta personvernet sitt å være anonym.

  Jeg skriver kommentarer til deg på bloggen din, og jeg har ingen blogg selv men jeg skriver fornavnet og mailadressen mitt i feltene over kommentarfeltet. Når jeg kommenterer på blogger vil jeg aldri skrive etternavnet mitt, for jeg vil ikke at gud og hvermann skal google meg opp for å snoke på hvem er jeg er. Hvis de ikke tåler at jeg skriver kommentarer under fornavnet mitt har de liten respekt for å beskytte seg selv på nettet.

  Du må ha en fin mandag 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg brenner for dette temaet, for jeg har sett alt for mye av respektløse bloggere og lesere som gjør alt hva de kan for å fiske etter identiteten til en anonym blogger.

   Har også sett at noen bloggere og lesere som over hodet ikke viser respekt for blogglesere som ikke ønsker å skrive kommentarer under sitt hele navn, men kun fornavn eller nicknavn!

   På noen blogginnlegg som kanskje kan provosere andre bloggere og lesere hvor leserne kommenterer kun med fornavn eller nick uten link til egen blogg kan beskyldninger hagle om at de som kommenterer med fornavn eller nick er fantasifigurer eller nick! Det verste er at de som kommer med beskyldningene er voksne mennesker godt oppe i 50-årene! Jeg skjemmes!

   Hvis det ikke hadde vært lov å kommentere som delvis anonym med navn eller nicknavn hadde ikke de ulike bloggstedene hatt den muligheten heller.

   Du har helt rett! Ungdommer er mye flinkere enn oss voksne til å respektere at det er en menneskerett å være anonym!

   Du er en av mine lesere som ikke har blogg, og du kan heller ikke kommentere med en link til egen blogg, og du er da ikke en fantasifigur for det! De som kommer med slike beskyldninger mot lesere som ikke har blogg vet ikke hvor patetisk det høres ut å komme med slike beskyldninger!

   Vi har en lov om personvern at det er lov til å være anonym, og det er ikke ulovlig å være anonym på nettet!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Supert innlegg, og ikke minst viktig 🙂

  Jeg er ivrig håndarbeidsentusiast, og jeg er vel med i alt som kan krype å gå av håndarbeidsgrupper på facebook. Jeg har vært med i forskjellige håndarbeidsforum på nettet siden 2006 – 2007. Mange av medlemmene på håndarbeidsforumet hadde blogger, og mange har fremdeles blogger hvor de blogger om sin håndarbeidsinteresse.

  Ei som klate seg for Ororina, Else Marit og deg visste jeg av fra et av håndarbeidsforumet, og jeg ble inspireret av bloggene deres. Jeg syntes det så veldig gøy ut og jeg åpnet meg blogg jeg også.

  På bloggen min bestemte jeg meg for at jeg ville ha visse kriterier. Det var at jeg ikke ville dele private bilder av meg selv, deler bilder av barna mine, dele bilder av familien og venner, men kun dele håndarbeids- og naturbilder. Jeg er motstander på å dele bilder av barna mine og familien min, og jeg utleverer ingen jeg kjenner med navn.

  Jeg husker den første kommentaren jeg fikk fra en Inger Johanne. Hun beskyldte meg for at jeg var en falsk blogger som dukket opp med en håndarbidsblogg. Hun Inger Johanne eller hva hun helt kritiserte meg for og ikke dele private bilder, for hun mente at siden jeg ikke gjorde det var jeg en falsk blogger. Jeg ble sjokkert, for jeg trodde ikke at voksne kunne skrive slike kommentarer på andres blogger. Hva var poenget på en håndarbeidsblogg som er en hobbyblogg.

  Du kan kanskje si at bloggen min er ingen personlig blogg med private bilder, men en hobbyblogg om lidenskapen håndarbeid. Det er ingen utenforstående lesere som trenger å få utlevert private opplysninger om meg bortsett fra bloggvennene mine. Hvis de ikke respekterer min avgjørelse er det de som har et problem, og ikke meg.

  Personvernet på nettet er viktig, og når vi har rettighetene til å få være anonyme skal ingen uvedkommende blande seg i hvem den aonyme er. Min ærlige mening er at det er manglende respekt å prøve og finne ut hvem som er anonyme på en nettside eller hvem som er anonyme bloggere.

  Jeg bryr meg ikke om jeg får en anonym kommentar på bloggen min, men jeg synes ikke at det er greit hvis den anonyme gjemmer seg bak anonym for å skrive stygge kommentarer.

  Jeg ønsker deg en fin ettermiddag 🙂

  Stor bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Adventstiden skaper stemning og forventning 🙂My Profile

  • Gry: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg med innspill på blogginnleggt mitt 🙂

   Jeg husker fra tiden på håndarbeidsforumet at du ble motivert til å blogge, og de ba deg om å prøve og åpne deg en blogg.

   Synes dere håndarbeidsbloggere har kjempefine blogger 🙂 De fleste av dere håndarbeidsblogger blogger på blogspot, og jeg har funnet flere av de på forumet igjen 🙂

   Huff ja! Jeg vet at hun der kjerringa der har vært ufin mot flere andre bloggere! Hun tåler ikke og ikke vite hvem andre bloggere er, og særlig de bloggerne som forteller sin ærlige mening om hennes ufine og stygge nettoppførsel! Da er enten bloggerne falske, fantasifigurer eller hjernevasket!

   Hvis de som kommenterer på min blogg ikke har link til egen blogg, og kommenterer med fornavn eller nicknavn er det helt i orden for meg. Det jeg reagerer på er hvis de får beskyldninger rettet mot seg at de er fantasifigurer eller falsk, og da synes jeg synd på dem!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

 3. Råbra blogginnlegg snuppa mi;))

  Jeg er enig med med deg. Anonymitet SKAL respekteres. Og det kan være en PERSONLIG årsak til at en nettbruker ønsker å være anonym. Det er INGEN som har rett til å kreve og få vite fult navn, alder og bosted på en som er anonym på nettet. For de som prøver på det er etter min mening respektløse.

  Jeg begynte å blogge fordi du og flere av våre FELLES rasekattvenner blogget. Dere var råflinke. Og jeg syntes det så råartig ut. Mitt møte på bloggen var med velkjente Inger J R. Men det var MANGE bloggere som advarte meg om henne.

  Inger J R tålte ikke at jeg kommenterte hos deg. I hvert fall har hun aldri tålt at jeg og andre av DINE bloggvenner støttet deg når Inger J R gikk til angrep mot deg.

  Og Inger J R var som BESATT etter å prøve å få deg til å oppgi navnet mitt, hvor jeg bodde og hvor gammel ejg var. Jeg husker at Inger J R truet deg også. Men jeg ble sjokkert over at noen kunne være sånn som Inger J R og ikke vise respekt for valget om å være noen lunde anonym for de som IKKE kjenner meg PERSONLIG.

  Det første jeg bestemte meg for da jeg begynte å blogge var at jeg ALDRI ville nevne navn på ungene våre, navnet på gubben, navn på familiemedlemmer, navn på skolen hvor jeg jobber, bilder av ungene våre og bilder av andres unger.

  Du og noen få av våre FELLES gode venner har noen FÅ ganger fått MIN tillatelse til å dele bilder av meg på bloggene deres eller på facebook. Det er fordi jeg stoler på dere at bildene IKKE blir misbrukt.

  Jeg har MANGE ganger fått beskyldninger fra sånne som Inger J R at jeg er falsk person. Og jeg er sikker på at det kommer av at Inger J R IKKE tåler at jeg SELVFØLGELIG vil STØTTE deg 100% fra de USAKLIGE og STYGGE angrpene fra Inger J R. Noe annet er helt utenkelig fra min side.

  Når Inger J R ikke har noen gode bloggvenner som støtter henne reagerer hun med å bli sykelig sjalu for at du og SP får støtte fra deres bloggvenner. Angrep er alltid det beste forsvar for de som IKKE har rent mel i posen og som har MYE å skjule.

  Jeg bryr meg IKKE om beskyldningene som jeg får. For det sier MYE om de som skriver disse beskyldningene. Det faller IKKE i god jord for noen internettbrukere at noen vil bruke retten sin til å være anonym. For jeg har sett at de grubler seg ihjel på hvem som er den aonyme. Det har de INGEN rett til. Og det er RESPEKTLØST gjort ovenfor den som vil VÆRE anonym å holde på med gjettelek om hvem den aonyme er.

  Ha en råfin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit

  • Else Marit: Tusen takk for kjempefin kommentar fra deg Else Marit-vennen <3 🙂 Setter kjempestor pris på kommentaren din!

   Huff det husker jeg også, og de 3-4 som maste og maste om hvem du var tålte ikke at jeg ikke ville fortelle ditt fulle navn, adressen din og gi dem mailadressen din. De bedyret at jeg kunne stole 100% på dem hvis jeg fortalte dem hvem du var. Jeg gjorde det ikke, nettopp fordi du ikke ville at ditt fulle navn skulle komme ut. Vet du hva? Jeg er glad for at de aldri fikk vite hvem du er og hvor du bor!

   Du har tatt et valg om hvordan du vil fremstå på bloggen din, og du har valgt at du ikke vil dele bilder av ungene dine, du vil ikke dele bilder av familien og slekten din, og du vil ikke navngi noen i familien din. Det skal andre respektere.

   Den som ikke respekterer det er spesielt Inger J R. Hun legger aldri ut bilder av ander personer på bloggen sin hun pga personvern. Hun skriver aldri navn på familiemedlemmer eller folk hun kjenner. Det samme gjør jo du også.

   Hva er problemet til Inger J R? Jeg bare lurer? Hun godtar og respekterer ikke at andre bloggere ikke ønsker å dele bilder av slekt, av familiemedlemmer og navngi familie og slekt, for da beskylder hun dem for å være fantasifigurer og at de stjeler bilder. Noe så dobbeltmoralsk som henne skal du lete lenge etter. Alt er greit når hun selv ikke deler bilder av andre mennesker på bloggen sin eller at hun ikke forteller navn på mennesker hun kjenner. Det skal andre respektere, men da får hun fader meg respektere at andre også har valgt å gjøre det samme. Nei da. Det gjør hun fader meg ikke, for da er de andre fantasifigurer.

   Samme med min gode bloggvenninne Synskpeggy. Hun vil være anonym. Inger J er som besatt å gjette hvem hun er. Jeg ler godt inni meg hver eneste gang Inger J R prøver seg seg med å si at hun vet sannheten om hvem Synskepggy er fordi magefølelsen har fortalt henne sannheten 🙂 Vi er kun 4 stk som vet identiteten til Synskepggy, og det er du, Magnhild, en blogger til og jeg. Ingen av oss har sagt et eneste ord, og da ler jeg rått når Inger Inger J R åpenlyst hevder at hun har funnet sannheten om Synskepeggy sin identitet. Den sannheten og magefølelsen til den dama er langt fra sannhet og magefølelse, for de villeder henne langt ut på sidesporet 🙂 Ha, ha, ha 🙂

   Det er mange anonyme bloggere, og alle anonyme bloggere skal bli respektert for sin anonymitet! Ingen har rett til å grave og mase om å få vite navnet til en anonym blogger. Valget om å være anonym skal respekteres. Hvis vi som lesere leser et blogginnlegg skrevet av en anonym blogger som kanskje provoserer oss har vi ingen rett i å få avslørt identiteten på vedkommende blogger!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Innleggt du har skrevet er bra skrevet. Jeg synes det er bra du tar opp temaet.

  Når en blogger er anonym er det snakk om personvern og retten til å beskytte seg selv anonymt. Hvem som ønsker kan blogge som anonym.

  Ingen utenforstående lesere og utenforstående bloggere har rett i å grave om hvem den anonyme bloggeren er i et forsøk på å finne identiteten til bloggeren. Bloggere og lesere skal akseptere retten en blogger ønsker å bruke som anonym. De som ikke respekterer en anonym blogger sitt ønske har store problemer med å respektere andre.

  Jeg har sett hvor forferdelig stygt visse bloggere som hun der Inger J, klanen hennes og Slarveposten oppfører seg mot deg, Else Marit og hun Synskpeggy. Verken Slarveposten eller Inger J eier noe som heter respekt for andre bloggers ønske om å være anonym.

  Synsepggy er en anonym blogger, og det har hun retten på sin side til å være.

  Else Marit gjør nøyaktig det samme som Inger J når hun blogger. Hun deler ikke bilder av familien sin, hun deler ikke bilder av ungene sine, hun deler ikke bilder av andre personer uten å spørre om lov, hun deler ikke bilder av nærmiljøet sitt, hun navngir aldri arbeidsplassen eller andre personer på bloggen sin også videre.

  I følge Inger J er Else Marit og Synskepggy en fantasifigur, men da er Inger J en fantasifigur? Inger J mener Else Marit og Synskepggy er fantasifigurer fordi hun ikke vet identiteten deres 🙂 Det tåler ikke Inger J, og Inger J lever i en fantasiverden hvor hun dikter opp at Synskepggy og Else Marit er fantasifigurer. Hvor sykt er ikke det av en voksen dame godt opp i 50-årene? Det er ikke normalt å leve i en slik fantasiverden.

  Inger J har fått mange anonyme kommentarer av anonyme lesere som ønsker å skrive som anonym.

  Hun er raskt ute med å skyte fra hoften at andre bloggere sine anonyme lesere er fantasifigurer som hun gjør på bloggen til Synskepggy. Da er Inger J sine anonyme blogglesere som kommenterer som anonymt på hennes blogg fantasifigurer på samme måte som hun beskylder Synskepggy sine anonyme blogglesere for å være fantasifigurer.

  Hvis Inger J hadde visst hvor idiotisk det er å lese de idiotiske beskyldningene hadde hun aldri skrevet dem. Beskyldninger om at anonyme bloggere og anonyme lesere er fantasifigurer er noe av det med idiotiske å skrive. Det viser at Inger J ikke takler at andre bloggere som hun ikke vet hvem er har en mening om hennes oppførsel på blogg gjennom mange år.

  Jeg blir sint når andre bloggere ikke respekterer en blogger sitt valg og rettighet til å være anonym. De som ikke viser respekt for andres anonymitet er noen store egoister.

  Fin, fin fredag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

 5. Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin kommentar fra deg med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

  Du peker på mye som andre også har sett en god stund.

  Amen! Der skrev du det!

  Synskepeggy er en blogger som opplever å få pes for at hun ønsker å være anonym, og hvor mange har ikke prøvd å dra ut av henne hvem hun er er mer enn jeg har tallet på. De som iherdig prøver å finne ut hvem hun er går slukøret bort fra bloggen hennes. Det er typiske eksempler om at de ikke eier respekt for Synskepggy sin anonymitet! De eier heller ikke respekt for Synskpeggy sine blogglesere som skriver kommentarer med bare fornavn eller nick når de blir beskyldt for å være oppdiktede personer og fantasifigurer. Jeg skjønner ikke hva de tenker med de som kommer med slike beskyldninger.

  Du nevner bloggen til Else Marit ja! Hun er et eksempel på at noen ikke tåler å ikke vite hvem den som skriver blogg eller kommentarer er! Samtidig har du helt rett i det du skriver at Else Marit og Inger J har begge hver sine blogger hvor de ikke deler bilder av familie medlemmer, navngir familie osv. Det er jo det samme som Inger J gjør som det Else Marit gjør, men det tenker ikke Inger J over. Hun hamrer løs med beskyldninger selv om Inger J gjør akkurat det samme selv. Slike dobbeltmoralister har jeg ikke noe til overs for!

  Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg 🙂

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge