HVORFOR BLOGGER DU?

Hvorfor blogger nettopp du?
 
 
Det er et spørsmål jeg ofte stiller meg nettopp for å bevisstgjøre meg selv som blogger.
 
 
Selv blogger jeg fordi jeg vil dele hverdagen min med mine kjempeflotte bloggvenner, blogglesere, følgere, slekt og venner som ikke bor i samme by som meg. Jeg har langt fra et spennende liv, og jeg lever et helt vanlig A-4 liv.
 
 
Likevel synes jeg det er kjempekoselig å dele bilder og litt av det som skjer i hverdagen min. Ønsker å vise frem kattene mine slik at dere også får ta del i det å være rasekatteier, tar dere med på katteutstilling, deler bilder av kattene mine, deler bilder av kattunger når en av mine katter har kattunge kull, deler andre bilder som jeg tar, skriver om hverdagen min, forteller dere hvordan det er å ha kronisk betennelsesreumatisme, prøver å sette fokus på at det å være uføretrygdet ikke er det samme som å sette seg ned i sofaen, men vise at man kan ha et aktivt liv selv om man er uføretrygdet og jeg vil prøve å vise at selv om man har en kronisk sykdom er det viktig å ha godt humør. Alt dette prøver jeg så godt jeg kan å vise gjennom bloggen min.
 
 
Jeg er samfunnsengasjert og opptatt av politikk. Nå roper jeg ikke høyt om mine politiske meninger, for min politiske mening er min privatsak. Det er kun mine nærmeste familie og venner som vet hva jeg stemmer. På bloggen min skriver jeg ikke noe om det. Det er fordi jeg har sett at noen bloggere har bitt hudflettet når de har vært åpne om det partiet de støtter.
 
 
Har tatt opp flere samfunnsrelaterte temaer som jeg brenner for f.eks. nettmobbing. Heldigvis og takk og lov har jeg aldri opplevd å bli mobbet selv verken i det virkelige liv eller på blogg/nett. Noen usaklige og hjernedøde kommentarer har jeg fått, men med hånden på hjertet har jeg vært skånet fra selv å oppleve nettmobbing. Jeg har med egne øyne sett andre bloggere oppleve stygg nettmobbing, og da mener jeg stygg nettmobbing!
 
 
Da jeg gikk på skolen sa jeg fra til lærerne hvis jeg så noen som ble mobbet, og jeg sa også klart fra til de som mobbet. Det samme gjelder på nettet. Jeg sier klart fra når jeg ser noen blir hetset og mobbet på nettet. Nettmobbing godtar jeg ikke, og jeg lyne hakke forbannet når jeg ser f.eks. bloggere blir hetset og mobbet. Som i dagliglivet ellers kommer aldri de som er mobbere til å innrømme at de mobber. De er som en voldtektsmann som legger skylden på offeret! Dersom jeg ser en blogger bli hetset og mobbet kommer jeg til å si fra for å støtte vedkommende blogger.
 
 
Begynte å blogge i 2008. I begynnelsen av min bloggeperiode vil jeg si jeg var uforsiktig med min blogging. Delte bilder og navn på andre mennesker i hytt og pine uten å tenke meg om. Så kom debatten om å være forsiktig med hva man delte på nettet, og det fikk meg til å tenke. Da ble jeg mer forsiktig med deling av ting av privat karakter.
 
 
I dag er forsiktig med å dele for mye av private ting på bloggen min, og jeg tørr ikke å dele for mye personlig på bloggen min i frykt for hva andre med uærlige hensikter kan finne på. Har faktisk sett stygge eksempler på hva uærlige bloggere kan finne på mot andre.
 
 
Jeg har sett med egne øyne at bloggere har kommet på kant med hverandre, og det kun etter saklige diskusjoner hvor bloggerne var uenige med hverandre om ulike temaer.
 
 
Når vi blogger kan vi ikke forvente at våre blogglesere er enige med oss, men terskelen for å være saklig i bloggdiskusjoner og på nett ellers er mye lavere enn når man diskuterer ansikt til ansikt med andre mennesker. På nett og i kommentarfelt på blogg glemmer en god del fort hva normal folkeskikk og høflighet er når de er uenige i temaet som blir tatt opp.
 
 
Undrer meg på hvorfor? Det ene kan være at man som leser ikke leser blogginnlegget godt nok slik at man får med seg poenget i det bloggeren skriver. En annen ting er at bloggleseren kan bli provosert av overskriften til bloggeren, og dermed møter blogginnlegget med piggene ute. Det tredje er at jeg tror at noen blogglesere tar det som står skrevet i blogginnlegg personlig. De tror innlegget handler om dem selv.
 
 
Saklig diskusjon på blogg skal da ikke være så vanskelig. Her har faktisk vi bloggere ansvar for hvordan en diskusjon utarter seg. Ønsker vi en diskusjon på bloggene våre er det kjempeviktig at vi også har kontroll med kommentarer som kommer inn. Det er først ved uenighet om temaet at diskusjonen kan gå i gal retning f.eks. at noen går til personangrep mot andre som som måtte ha en annen mening. Man skal være klar over at det finnes de leserne som med viten og vilje skriver provoserende kommentarer for å begynne en krangel. Disse leserne gjennomskuer man fort!
 
 
Noen bloggere kan provosere med vilje med sine blogginnlegg for å få oppmerksomhet fra lesere. Disse bloggerne blir fort gjennomskuet. Da er det innlegg som er så kontroversielle at man som bloggleser sitter og rister på hodet av oppgitthet, fordi man ser på hele blogginnlegget som en stor provokasjon.
 
 
Jeg har gjennom mine år som blogger sett bloggere hyle “Ulv, ulv, ulv” om at de blir mobbet når de har fått saklige kommentarer fra leserne hvor leserne har sagt seg uenig i det bloggeren skriver. Da mener jeg saklige kommentarer med stor S. Det er ikke mobbing. Jeg mener det er respektløst ovenfor de som faktisk opplever å bli stygt mobbet i dagliglivet å hevde at man blir mobbet når det er snakk om å være uenig i en sak eller et tema.
 
 
Hvis en leser skriver på mitt kommentarfelt at han/hun liker hunder bedre enn katter er ikke det mobbing. Da har vi forskjellige synspunkt på kjæledyr vi liker.
 
 
Alle sammen av oss har vi bloggvenner, blogglesere og følgere som leser og kommenterer bloggene våre 🙂 Vi kommenterer på hverandres blogger, oppmuntrer hverandre og gir hverandre tilbakemeldinger på innleggene våre. Alt dette gir oss motivasjon og glede til å fortsette og blogge. De aller fleste av oss har hatt våre faste blogglesere, bloggvenner og følgere i mange år. Noen av mine bloggvenner, blogglesere og følgere har fulgt bloggen min side jeg begynte å blogge, og det synes jeg er kjempekoselig <3 🙂 Dessverre er det noen av dem som selv har sluttet å blogge, men jeg setter kjempestor pris på at de følger med bloggen min, og kommenterer på mine innlegg 🙂
 
 
Jeg setter personlig kjempestor pris på hver og en av mine bloggvenner, blogglesere og følgere <3 🙂
 
 
Når vi bloggvenner kommenterer på hverandres blogger har vi en høflig og hyggelig tone, og det er første bud når man er bloggvenner.
 
 
Dessverre sitter det utenforstående bloggere som er rett og slett sjalu på at vi bloggere har gode bloggvenner og blogglesere som kommenterer på bloggene våre. Disse bloggerne kommer gjerne med usaklige beskyldninger som ikke har rot i virkeligheten som f.eks. at vi slikker hverandre langs ryggen når vi kommenterer til hverandre. Slike beskyldninger viser at man rett og slett er sjalu, og ikke forstått hva blogg handler om. Det er noen bloggere som ikke ønsker å ha kommentarer på sine blogger, og det må man respektere på samme måte som de bloggerne som ønsker å få kommentarer på sine blogger.
 
 
Noe som er morsomt, og som jeg har sett mange ganger i løpet av de årene jeg har blogget er de bloggerne som hardnakket nekter for at de leser en eller annen blogg, for så i neste omgang skrive et skjult motinnlegg på sin egen blogg mot en eller annen blogger 🙂 Da har man avslørt seg mener jeg 🙂
 
 
Du finner de bloggerne som skriver provoserende blogginnlegg og som skyter vilt rundt seg med usaklig kritikk om hva andre bloggere blogger om. Om en blogger som elsker fjell- og friluftsliv skriver mange innlegg om fjellturene sine, trenger ikke en annen blogger komme med syrlig og negativ offentlig kritikk på sin egen blogg om at hun/han ikke liker bloggere som skriver om fjellturer. Kan man ikke akseptere andre bloggere sin måte å blogge på har man ikke noe å gjøre på en bloggplattform hvor man ønsker å skape et godt bloggfellesskap.
 
 
De aller fleste av oss bloggere kommenterer på de blogginnleggene vi føler vi har noe å komme med. Hvis en blogger skriver et innlegg om hardrock kommenterer jeg nok ikke på blogginnlegget hans/hennes, og det er fordi jeg selv ikke har preferanse i hardrock som musikksjanger. Jeg kommenterer ikke for å kommentere.
 
 
Hvis en annen blogger f.eks. skriver i et blogginnlegg hvorfor han/hun er i mot slakting, kan jeg skrive min mening om hvorfor jeg personlig mener at slakting er ok. Dersom bloggeren møter meg med en ovenfra-og-ned-holdning om at min mening ikke betyr noe vil jeg da trekke meg ut av diskusjonen for ikke å skape dårlig stemning på hans/hennes blogg.
 
 
Alle vi som blogger har et ansvar å skape et fint bloggfelleskap på de ulike plattformene vi blogger på. Det skjer gjennom respekt og toleranse for at man er ulike mennesker. I stedet for å rakke ned på ulikhetene kan vi se på ulikheter som noe vi kan lære av.
 
 
I det virkelige liv må vi også ta hensyn til hverandres ulikheter, og vi må respektere at vi alle er forskjellige. Det gjelder både i jobbsammenheng, blant familie og venner. Den som ikke tar hensyn til at man er forskjellige vil nok oppleve at venner trekker seg unna, og man vil få problemer i jobbsammenheng.
 
 
Så får vi tenke over hva slags blogger i bloggfelleskapet vi ønsker å være <3 🙂
 
 

Jeg personlig vil være en ærlig bloggvenn som viser nestekjærlighet til mine bloggvenner <3 <3 <3 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “HVORFOR BLOGGER DU?

 1. Dette var et flott innlegg med fine betraktninger og tanker om å blogge.

  De som ødelegger for andre finnes over alt og også på nettet. Jeg slettet bloggen min for noen år siden. Lysten for å blogge kan jeg takke et par bloggere for. Jeg vet ikke om disse to bloggerne blogger i dag men de skremte meg bort fra å blogge.

  Det eneste de to gjorde var å provosere og krangle. Kommentarfeltet hos den ene var lite hyggelig å lese 🙁 Jeg husker jeg forsøkte å skrive min mening men jeg ble beskyldt for å mobbe og jeg ble beskyldt for å være en annen blogger. Jeg kommenterte ikke mer på den bloggen. Det var lite koselig å lese de to bloggene som de holdt på.

  Blogging skal være lystbetont og det blir ikke lystbetont når noen beisst ødelegger og forsurer for andre bloggere.

  Du får ha en fin kveld 🙂

  Go’klem fra Irene

  • Irene S: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget 🙂

   Jeg gikk mange runder med meg selv om jeg skulle poste dette, men etter selv å ha vært blogger siden 2008 har jeg sett forskjellig oppførsel fra ulike bloggere.

   Synd du slettet bloggen din, men dessverre er du ikke alene om å slette bloggen pga ufin oppførsel fra blogger(e) mot deg. Jeg husker du fikk et par bloggere etter deg da du begynte å blogge. Da snakker vi om voksne bloggere.

   Hvor er bloggleden når det eneste noen gjør er å krangle og provosere for å få til en krangel på blogg. Det er flaut med stor F!

   Jeg synes det er kjempekoselig å lese andres blogger om deres hverdagsliv, deres interesser, deres hobbyer og se bilder de deler. Dessuten får man jo inspirasjon selv til å blogge når man leser andres blogger.

   Ønsker deg en kjempefin torsdag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Råbra blogginnlegg som du har skrevet;))

  Jeg er en dårlig blogger for jeg blogger sånn av og til når jeg føler det for godt. Men jeg blogger for moro. Og målet med bloggen da jeg begynte å blogge var at jeg ville gi en oppdatering til familien min om våre daglige gjøremål som jobb, skole og fritid.

  Jeg er kanskje litt innhabil. Men jeg synes du er en postiv blogger som sprer godhet rundt deg. Du tørr å si fra når du ser at andre bloggere blir mobbet. Det er tøft gjort av deg. Mange blir for feige når de ser mobbing på blogg. Og de sier at den som føler at hun blir mobbet ikke må bry seg om det. Som i dagliglivet må vi på nettet si fra at vi ikke godtar nettmobbing. Det er for lett å si at noen ikke skal bry seg om det. Mobbing er alvorlig overtramp.

  På grunn av engasjementet ditt har du blitt utsatt for løgner, sverting og usann ryktespredning;((

  Jeg fatter ikke hvorfor noe bloggere har blogging som hobby når det eneste de gjør er å spre surhet og dårig energi rundt seg. De har misforstått hva blogging handler om.

  Da jeg begynte å blogge var det et par bloggere som var sykelig sjalu for at mange av oss bloggvenner hadde god kontakt med hverandre. De to bloggerne prøvde alt for å spre dårlig energi rundt oss andre som blogget. Jeg håper aldri jeg blir utsatt for sånne bloggere igjen.

  Du har råfine tanker om det å blogge. Og du er en postiv blogger som sprer god energi rundt deg;))

  Ha en råfin kveld snuppa mi;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Kjempeflott å lese om hvorfor du ville begynne å blogge 🙂

   Så kjempekoselig skrevet av deg, og jeg blir helt rørt til tårer av det du skriver <3 <3 <3 🙂

   Jeg prøver å være positiv så langt som rå er, for jeg vil vise at selv om man har en kronisk sykdom trenger man ikke sette seg ned i sofaen for og synes synd på seg selv. Vil også vise at det å være ufør er ikke det samme som å være inaktiv. Jeg vil vise at man kommer langt meg godt humør og positivitet 🙂

   Jeg kommer fortsatt til å si klart i fra når jeg ser at en av mine bloggvenner eller andre bloggere blir utsatt for mobbing, hets, latterlilggjøring, løgner, sverting m.m. Det er noe jeg overhodet ikke aksepterer, og jeg blir fysisk uvel og kvalm når jeg ser mobbing på nett eller i det virkelilge liv.

   Tror det er viktig å ha i tankene at møter du andre bloggere med en hyggelilg og positiv tone blir u møtt med det samme tilbake. Møter du andre bloggere med fordømmelse blir du fordømt tilbake.

   Ønsker deg en kjempefin torsdag Else Marit-vennen <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Flotte refleksjoner du skriver i blogginnlegget ditt 🙂 Jeg kan ikke annet enn å si meg enig med deg i tankene dine.

  Jeg har blogg, men den står der bare til jeg får ånden over meg.

  Den provoserende bloggeren har jeg sett, og jeg husker godt en blogger hvor det alltid uten unntak utspilte seg full krangel. Samme hva bloggeren skrev ble det krangling og kjeftbruk. Jeg husker ikke hva bloggeren het, for jeg orket ikke lese bloggen. Det hendte jeg dumpet bort i den via andre blogger jeg leste.

  Provosering med vilje er en uting. Ikke bare på blogg, men også uten om nettet. Du finner de menneskene som alltid må provosere. Det virker som om de vil ha en form for oppmerksomhet.

  De bloggerne som alltid sitter på bloggene sine og kritiserer er energityver. Ingen orker å lese bloggene deres fordi de har et horn i siden til alle andre bloggere bortsett fra seg selv.

  Jeg liker måten du blogger på, og du har en positiv måte å blogge på. Når du skriver om et tema du engasjerer deg i skriver du det på en saklig måte uten å gå til personangrep. Hvis noen skulle kjenne seg igjen i det du skriver må de tro at de er verdens navle.

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin kommentar med fint innspill på blogginnlegget mitt ;:)

   De aller fleste av oss som blogger får perioder hvor vi lar bloggen vår hvile til vi får tid til å blogge igjen. Selv har jeg hatt det travelt i høst, og da har jeg nedprioritert blogging. Det er slik vi kan gjøre fordi vi er ikke avhengig av sponsorinntekter og lesere.

   Huff ja! Bloggere som bevisst provoserer for å krangle er bloggere som sprer negativ energi. Det virker som om den type bloggere skal ha oppmerksomhet, og derfor provoserer. Provosering gir jo klikk, og det er som mat for dem. Hvis de ikke får oppmerksomhet går de nye veier med andre metoder for å få oppmerksomheten de søker.

   Du har helt rett at til slutt er det ingen som orker å lese bloggene deres fordi de tapper andre bloggere for energi.

   Tusen takk for det <3 🙂 Det var kjempekoselig skrevet og jeg blir bare helt rørt her <3 <3 <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge