VAR PÅ AUDITION I NORSKE TALENTER 31.03.2019 :)

Jeg skulle egentlig ha fortalt dette før, men jeg har ikke turt. Nå får jeg bare slippe katta ut av sekken 🙂
 
 
31.03.2019 deltok jeg på audition i Norske Talenter. Audition var på Stjørdal i Trøndelag.
 
 
Vi som var med på Norske Talenter 2019 hadde taushetsplikt frem til de begynte å sende programmene, men hvordan det gikk fikk vi ikke si før alle programmene var blitt vist på TV. Flere av mine venner hadde sett meg på venterommet flere ganger.
 
 
I første episode satt jeg ved siden av ei annen dame som var med i Norske Talenter. Hun skulle skrelle poteter, fordi hun hadde blitt Norges Mester i potetskrelling. Noen episoder senere sitter jeg ved siden av fakiren Benifax. Episodene ligger på TV2 Sumo.
 
 
Jeg leste et dikt jeg hadde skrevet selv. Det gikk kjempebra. Fikk to ja (fra Mia Gundersen og Janne Formoe) og nei (med tvil fra Bjarne Brøndbo, og nei fra Mona Berntsen).
 
 
Jeg syntes det var en kjempestor ære å få “ja” fra Mia Gundersen og Janne Formoe, for begge to er vant til å jobbe med tekster til daglig i sitt yrke som skuespillere. Akkurat det tar jeg som en stor ære 🙂
 
 
Selvsagt var jeg nervøs, men crewet fra TV2 var kjempeproffe, og de stelte godt med oss hele dagen. Vi fikk kaffe/te, drikke og mat. På venterommet satt vi og pratet med hverandre, og vi stiftet nye bekjentskaper. Det var en kjempegod, avslappet og fin atmosfære på venterommet.
 
 
Vi ble delt opp i puljer på ca. 5 deltakere som skulle opp på scenen. Plutselig var det vår pulje sin tur. Da kjente jeg sommerfuglene i magen! Vi ble samlet på et rom ved sceneinngangen hvor vi satt og ventet på tur. Alle sammen av oss heiet vi på hverandre, og ønsket hverandre lykke til 🙂
 
 
Da jeg gikk ut på scenen var jeg nervøs der og da, men når jeg begynte å snakke med dommerne gikk nervøsiteten over. Man er jo redd for å bli X’et ut, og det er en frykt alle har. Dommerne ville bare det beste for alle sammen, og de hadde en kjempefin måte å roe oss deltakere på.
 
 
Jeg leste opp diktet mitt, og fikk tilbakemeldingene. Janne og Mia sa at det var en kunst å skrive dikt, for det handler om ord og følelser. De mente at diktet mitt var kunst. Bjarne syntes også det var en kunst å skrive dikt, men av erfaring i Norske Talenter var ikke dikt det som slo an. på Mona Berntsen syntes diktet var fint, men dikt slår sjeldent an i Norske Talenter. De ba meg om å fortsette å skrive dikt, for de mente det et talent jeg hadde.
 
 
Det var en kjempestor opplevelse å være med Norske Talenter, og en stor erfaring å ha med seg 🙂 Jeg så noen få av de som deltok på samme auditiondag som meg på TV’n på de direktesendte semifinalene.
 
 
Her kommer diktet som jeg fremførte på min audition. Håper dere liker diktet 🙂
 
 

JEG VANDRER!

 

Jeg vandrer gjennom øde landskap,

 

aner ikke hvor jeg skal gå.

 

Øyeblikk forsvinner i tiden,

 

kan ikke stanse nå.

 

Menneskene rundt meg, liv i regn og dis.

 

Tomme øyne stirrer, kulde uten is.

 

Likegyldigheten kveler andres skrik.

 

Hvis kjærligheten finnes, hvorfor er det slik?

 
 

Ensomheten herjer landet.

 

Ondskapens regler rår.

 

Midt i alt dette er livet.

 

Vi sier vi kjemper for.

 

Ve vet det alle sammen, men vender ryggen til.

 

Mellom ord og handling er det tusenvis av mil.

 

Du spør meg: “Hva er svaret?”

 

Jeg vil gi deg spørsmålet:

 

“Hvorfor er det slik hvis vi har kjærlighet?”

 
 

Vi er fremmede på jorden, på tide å finne vårt hjem.

 
 

Solveig Kloppen og meg 🙂 Bildet tatt på auditiondagen jeg var på 31.03.2019.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “VAR PÅ AUDITION I NORSKE TALENTER 31.03.2019 :)

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen 🙂

   Jeg meldte meg på for å bryte egne grenser, og man er aldri for gammel til å gjøre det. Det var kjempestor opplevelse, og kjempemoro å være med på 🙂

   Kjempekoselig at du likte bildene mine da 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  • Mette Kvalsvik: Tusen takk for kjempekoselig kommentar, og kjempekoselig at du likte diktet 🙂

   Det var en kjempestor opplevelse å være med på, og jeg var fornøyd med tilbakemeldingene på diktet. Moro at Mia Gundersen og Janne Formoe sa ja siden de jobber med tekst og tekstformidling til daglig.

   Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 1. Du er ei tøff dame som tar utfordringer på strak arm. Jeg hadde aldri i livet turt å stille opp på noe sånt.

  Diktet var vakkert <3 Så flink du er 🙂

  Jeg så deg noen ganger der hvor deltakerne er samlet og det var kjekt å se 🙂

  Vakkert bilde av deg og Solveig Kloppen 🙂

  Fin, fin ettermiddag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Kjempekoselig at du likte diktet, og det setter jeg kjempestor pris på <3 🙂

   Diktet betyr mye for meg personlig.

   Det var en kjempestor opplevelse å være med på, og jeg lærte mye. Følte jeg brøt nye grenser 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge