OPERERT I FOTEN MIN, OG JEG HAR BRAKKESYKEN!

Som dere har sett har jeg ikke blogget på over en uke. Grunnen til det er fordi jeg ble operert i foten 23.03.2020. Ble operert for hallux valgus som er en skeivstilling i tåa. Den hallux valgus jeg hadde var arvelig, for flere av søskenbarna mine og to av mine tremenninger har blitt operert for det samme.
 
 
Selve operasjonen gikk kjempebra, og det var på tide operasjonen ble gjort. Siden røntgenbildet ble tatt var det mer skeivstilling i tåa enn hva det var.
 
 
Jeg ble operert kl.07.50 mandags morgen, og det ble gjort på Aleris Rosenborg. Mannen min kom og hentet meg kl.10.00, og jeg installerte med på sofaen med den nyopererte foten på ei pute.
 
 
Etter jeg kom hjem lå jeg på sofaen og sov. Jeg er den typen som må sove når jeg har smerter. Utover ettermiddagen/kvelden kom smertene, og jeg skal hilse å si jeg hadde smerter. Den typen smerte jeg kjente var rett og slett beinsmerte. Ortopeden har jo laget et brudd i beinet til tåa, og satt inn stålskruer! Nå kan ingen beskylde meg for å ha noen skruer løs 🙂 Ha, ha, ha 😀
 
 
De første 15 dagene skal jeg sitte med foten høyt på en pute, og jeg skal kjøle ned med ispose. Har fått en spesialsko som jeg skal ha på meg. Får ikke lov til å belaste for fullt før etter 5-6 uker.
 
 
Jeg har hatt kjempevondt etter operasjonen ja, og jeg har ikke hatt overskudd til å gjøre så mye. Det var først på onsdag og i går at jeg sov hele natten igjennom uten å våkne med smerter. Når jeg våkner har jeg vondt, for da er jeg stiv.
 
 
I går og i dag fikk jeg til å gå forsiktig ned på bakre del av foten. Når jeg sitter i sofaen sitter jeg med foten på puta, og har har ispose over.
 
 
Jeg er glad for at jeg ikke visste hvor vondt denne operasjonen var, for det var en smertefull operasjon!
 
 
Passer fint at det er “koronakarantene” på oss, for jeg må pent nøtt ta det med ro.
 
 
Dagene siden mandag 23.03.2020 har bestått i å sove når smertene har vært som verst. Jeg har lest bøker, lest blader, høre på musikk, løse kryssord, strikke, se TV og se filmer på PC.
 
 
Jeg kjenner brakkesyken har nådd meg, og den nådde meg ca. 4 timer etter jeg kom hjem fra operasjonen. Savnet etter å trene er kjempestor! Nå har jeg kun 3-4 uker igjen før jeg kan begynne å trene skikkelig igjen! Det blir lange uker! Lover at jeg blir ikke sen om å begynne og trene når ukene har gått, og jeg har vært på kontroll til ortopeden.
 
 
Normalt sett bruker det å være utstilling i Trondheim hver plamehelg. Det Trønderkatten som pleier å arrangere utstillingen, men pga koronakrisen ble den avlyst. Siste helgen i april skulle jeg også på en stor utstilling som heter for Scandinavian Winner Show. Den skulle arrangeres på Dal i Letohallen. Utstilling der ble også avlyst pga koronaen.
 
 
Vi katteutstillere støtter klubbene som har avlyst og må avlyse kommende utstillinger. Tankene våre går til de klubbene. Klubben jeg er med i skal arrangere vår utstilling i juli, men vi avventer til etter påske for å se om vi har kapasitet og mulighet til å arrangere utstillingen.
 
 
Nå står påsken for døren, og mannen min har begynt påskeferien. Planen for morgendagen er at mannen min og broren hans skal gå en tur. Om ettermiddagen skal vi på bursdagskaffe til broren til mannen min. Han fylte år i går. I disse koronatider er mannen min og jeg har bestemt av i treffer de samme menneskene som vi har gjort etter tiltakene begynte. Når vi er sammen så er vi toppen 4 stk samlet, og vi sitter med god avstand.
 
 
I påsken skal vi ta det med ro, slappe av, kose oss og lade batteriene. Mannen min kommer til å gå noen turer i marka. I morgen skal vi prøve å få pyntet opp til påske med gule lys, gul påskedyk og påskepynt.
 
 
Nå for tiden får søsteren min og jeg heller ikke besøkt min mor på omsorgsboligen, men vi hører fra pleierne at det går bra med henne. Tenkte å ringe på telefonen på omsorgsboligen for å prate med henne i morgen. Hun setter kjempestor pris på at søsteren min og jeg ringer henne for å prate med henne <3 🙂
 
 
Hos oss har det vært surt og kaldt de siste dagene. Vi har hatt regn og snø, og dag blåste det. Jeg så på værmeldingen av det var meldt varmere neste uke, og det blir kjempeherlig 🙂 Ser virkelig frem til våren nå ja. Trøsten er at snøen som har kommet er med på å smelte den gamle snøen.
 
 
Det var en liten fredagsoppdatering fra meg denne fredagskvelden 🙂 Jeg håper dere har en kjempefin fredagskveld, og ønsker dere alle ei kjempefin og god helg <3 🙂
 
 
Her kommer noen bilder som jeg har tatt, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Nyoperert fot med siste mote på sko 🙂

 
 

Leste ut denne boken, og den anbefales på det varmeste 🙂 Boken tok ting på kornet ja 🙂

 
 

Strikketøyet er godt å ha, og nå holder jeg på å strikke votter med kattemønster på 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “OPERERT I FOTEN MIN, OG JEG HAR BRAKKESYKEN!

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg <3 🙂 Det er rett og slett beinsmerter jeg har, men det er bedre på dagtid nå. Om natten er det vondt.

   Blir rett og slett rastløs av å ikke få trene, og det verker i kroppen etter å få komme i gang igjen!

   Ønsker deg Else Marit-vennen en kjempefin tirsdag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 1. Jeg vet at den type operasjon medfører beinsmerter etterpå ca. to uke. Det er skruene du kjenner i beinet du kjenner smertene av. Fortsett å ha foten høyt, og ise ned med ispose. Hør hva ortopeden sier til deg. Trening er for tidlig nå etter to uker. Vent med det til ortopeden sier at det er greit.

  Som de fleste andre er vi hjemme i påsken. Jentene synes det er godt med påskeferie selv om de har hatt digitalundervsning på nettet.

  Jeg skal jobbe på i påskehelgen. Vi er i beredskap vi også. Jeg er redd for at hvis vi lemper for fort på restreksjonene vil vi kanskje få en ny smittebølge.

  Vi var ute på en skitur i formiddag. Det var godt å komme seg ut 🙂

  God bedring 🙂

  Du må ha en fin palmesøndag 🙂

  Go’klem fra Irene

  • Irene S: Tusen takk for kjempekoselig kommentar på blogginnlegget mitt 🙂

   Det skal være sikkert. Nå er smertene verst om kvelden når jeg legger meg og om natten. Jeg er i hvert fall våken en gang om natten for å finne ny liggestilling med foten. Det er rett og slett beinsmerter jeg kjenner siden jeg har operert inn skruer i tåa.

   Jeg er så rastløs, og gleder kjempemasse til å begynne og trene igjen, men enda har 3-4 uker igjen før jeg få lov. Det skal bli kjempeherlig å få komme igang igjen!

   Ja, dere er hjemme dere også. Ser ut som det er mer liv i nabolaget rundt oss, og mer folk å se enn tidligere år.

   Vi er hjemme hvert år vi, men av til reiser vi opp ti Namdalen på påsketilstelning med svigerfamilien min. I år er vi hjemme, og mannen min har jo ikke lov til å reise opp til Grong for å overnatte der.

   Vi slapper av og koser oss i påska, og jeg tar det med ro slik at foten får ro til å bli bra 🙂

   Hører på pressekonferansen nå, og det blir gjenåpning trinn for trinn av samfunnet, men rart med 17.mai uten 17.mai-tog i sentrum. Det er ikke problem for oss som ikke har unger, men for de med unger må det være litt trist. Tror det handler om å gjøre Nasjonaldagen best mulig slik at ungene får en god erstatning.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Det var perfekt timet med operasjonen din. Nå må du ta det med ro likevel. To fluer i ett smekk.

  Jeg håper resultatet av operasjonen blir bra. De jeg kjenner som har operert for det samme sier det er vondt men de forteller at de ikke får på seg sko før de blir operert.

  Jeg har lest boken Nei og atter nei. Den boken var morsomt 🙂 Du snakker om å ta ekteskap mellom godt gifte ektepar på kornet 🙂

  Ønsker deg riktig god bedring og ei fin, fin påske til deg, mannen din og og kattene dine 🙂 Vi snakkes i løpet av påsken.

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Ja, det passet bra med denne koronaisoleringen med operasjonen ja. Likevel kjedelig, for det klør i kroppen og jeg er rastløs etter å få begynne og trene!

   Nå har jeg smerter mest om kvelden og natten, og ikke så mye om dagen. Må passe på å sette meg med foten høyt slik at foten ikke hovner opp, for da får jeg press. Det er beinsmerter jeg kjenner pga skruene i beinet.

   Jeg også synes boken “Nei og atter nei!” var kjempemoro å lese, og den tok virkelig et ekteskap mellom godt gifte mennesker på kornet. Lo godt flere ganger ja 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge