MITT OPPHOLD PÅ SYKEHUSET PGA GULE STAFYLOKOKKER I ET SÅR!

Vi skriver 03.08.2020, og hverdagen er tilbake for mange av oss etter en etterlengtet sommerferie 🙂
 
 
Sommerferien har gått alt for fort, og ukene har fløyet av gårde. Selv har jeg tatt meg en god pause fra blogg, men nå kjenner jeg at motivasjonen er tilbake igjen. Om sommeren blir blogging for min del nedprioritert.
 
 
Jeg skal forteller om sommerferien min 2020 i blogginnlegg, samt dele noen bilder jeg har tatt i ferien 🙂
 
 
30.06.2020 ble jeg operert i venstre hånd. Jeg hadde vært plaget med at pekefinger og lillefinger hoppet ut av ledd. Det skjedde flere ganger i døgnet, og det hendte ofte at fingrene hoppet ut av ledd når jeg spilte fløyte. Røntgenbilder viste slitasje i leddene til pekefinger og lillefinger.
 
 
Operasjonen gikk kjempebra, og det var på tide at noe ble gjort. To uker etter operasjonen skulle jeg ta stingene, og det var litt rødt og betent. Trodde det var fordi stingene satt godt at det var rødt.
 
 
Ca. en uke etter stingene ble tatt var såret hovent og rødt, og jeg kontaktet fastlegesenteret. Ble satt på en antibiotikakur, og legen sa at jeg ville merke at betennelsen skulle begynne å gå tilbake om et par dager. Det gjorde det ikke.
 
 
Fredag 24.07.2020 tok jeg kontakt med legesenteret igjen, og legen sendte meg ned til St. Olavs Hospital for å få tilsyn på såret av en ortoped.
 
 
Kom ned på St. Olavs Hospital, og jeg var 100% sikker på at ortopeden kom til å si at såret så bra ut for så å sende meg hjem. Det gjorde hun ikke. Jeg ble lagt inn, og det ble bestemt operasjon samme kveld. Fikk lov til å gå hjem en tur for å pakke klær, og beskjed om å møte på ortopedisk elektiv avdeling.
 
 
Jeg gikk hjem, pakket sekken min og gikk ned på sykehuset. Møtte opp på avdelingen. Der ble jeg tatt imot av en kjempekoselig sykepleier, og jeg ble vist til rommet jeg skulle ha. Måtte ta på meg sykehusklær, og vente på at operasjonsstua ringte opp på avdelingen for å si fra at det var klart.
 
 
Ca. kl.20.00 ble jeg trillet ned på operasjonssalen, og de skyldte og renset såret. Det ble også tatt sårprøver av såret. Kl.21.00 ble jeg trillet inn på overvåkningen hvor jeg lå i litt over en time før jeg fikk komme opp på avdelingen.
 
 
Fikk beskjed om at jeg måtte være på sykehuset til og med mandag 27.07.2020, for jeg skulle ha antibiotika intravenøst 4 ganger om dagen kl.24.00, kl.06.00, kl.12.00 og kl.18.00. Første dose med antibiotika fikk jeg kl.24.00.
 
 
Lørdag morgen 25.07.2020 ble jeg vekket kl.06.00 hvor jeg fikk morgendosen min med antibiotika. Kl.10.30 kom legevisitten. Ortopeden sa såret var betent, og det var viktig at jeg fikk antibiotika intravenøst. Jeg fikk lov av ortopeden til å gå meg turer ut hvis jeg ville mellom antibiotikakurene.
 
 
Om ettermiddagen gikk jeg meg en tur hjem, og det var kjempegodt. Var hjemme til mannen min og kattene noen timer før jeg gikk tilbake på avdelingen.
 
 
Søndag 26.07.2020 gikk jeg meg en lengre tur etter frokost, og det var kjempegodt å gå en tur 🙂 Da jeg fikk antibiotikakuren kl.12.00 gjorde det vondt der venflonen satt, og sykepleieren fortalte at antibiotikaen man får via venflonen er nokså strek slik at den tærer på årene. Man må sette inn ny etter et par dager. Siden jeg har vanskelige årer måtte jeg ned på operasjonsstuen for å sette inn ny venflon der. Det gikk bra.
 
 
Om ettermiddagen gikk jeg meg også en tur hjem før jeg gikk tilbake på avdelingen. Bare det å få gå en tur ut er kjempegodt når man ligger på sykehus, og jeg var jo ikke dårlig på den måten.
 
 
Mandag 27.07.2020 kom legevisitten kl.10.30, og det var ortopeden som opererte meg som kom. Hun fortalte at det var gule stafylokokker i såret, og jeg fikk respekt på en nokså har antibiotikakur i tablettform som jeg har tatt frem til i dag.
 
 
Tablettene er kjempeharde for magen, og jeg har vært mye kvalm pga antibiotikaen. Har ikke hatt så mye matlyst, men har tvunget i meg mat fordi man må. I morgen 04.08.2020 skal jeg til fastlegen, og er jeg heldig kan det være at jeg får ta stingene. Hvis ikke blir det sårskift, og at stingene kan fjernes på fredag. Er temmelig sikker på at jeg har fått bukt med betennelsen. Takk og lov 🙂
 
 
Har ikke fått trent overkropp, men det venter jeg med frem til jeg har tatt stingene mine. Jeg har fått trent underkropp og gått på tredemølla da 🙂
 
 
Har tatt noen bilder som jeg vil dele med dere før og under sykehusoppholdet.
 
 

Såret som var betent.

 
 

Rommet som jeg hadde mens jeg var på sykehuset.

 
 

Sykehussenga var ikke den beste jeg hadde kjent.

 
 

Nyoperert hånd hvor de renset og drenerte ut såret.

 
 

“Følgesvennenn” min som jeg hadde (intravenøsstativet) mens lå på sykehuset.

 
 

Antibiotika og væske intravenøst.

 
 

Venflonen i armen som jeg hadde.

 
 

Utsikten fra vinduet på rommet jeg hadde på sykehuset.

 
 

Meg selv klart til å dra hjem mandag 27.07.2020.

 
 

Skifte av bandasje før hjemreise, og det var godt 🙂

 
 

Antibiotikaen jeg har tatt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “MITT OPPHOLD PÅ SYKEHUSET PGA GULE STAFYLOKOKKER I ET SÅR!

 1. Åååhhh snuppa mi. Det var jammen bra du oppsøkte lege.

  Gule stafylokokker er ikke til å spøke med. Håper du har fått bukt med betennelsen. Jeg gikk på aposylin for noen år siden pga av halsbetennelse. Og jeg var kvalm og uvel så lenge som jeg tok tablettene.

  Ta vare på deg selv snuppa mi;))

  Ha en råfin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg <3 🙂

   Er kjempeglad for at legen reagerte, men det kom som lyn fra klar himmel når vakthavende ortoped sa at hun ville operere meg samme kveld. Rakk ikke tenke så mye.

   Jeg skal på kontroll med såret på mandag til ortopeden, for å se at alt er greit. Her tar de ingen sjanser.

   Ønsker deg Else Marit vennen en kjempefin onsdag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Huff så uheldig du er da 🙁 Bra du har en lege som sendte deg ned på St. Olav. Legen din gjorde jobben sin der.

  Det var koselig å treffe deg på søndag da du var ute og gikk en tur 🙂 Jeg forstår at det var kjedelig å ligge på sykehuset når du ikke var syk på den måten. Det var fint at du fikk lov til å gå ut istedet for å være på sykehust 24/7.

  God bedring 🙂 Jeg håper virkelig at du blir bra fort. Det kan ta tid av og til med gule basseluskere.

  Du må ha en riktig fin onsdag 🙂

  Go’klem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg <3 🙂

   Kjempekoselig å treffe deg også på søndagen. Jeg følte meg ikke dårlig, og jeg var ikke sein om å gå en tur ut når de sa jeg fikk lov til det 🙂 Koselig å ta en kopp kaffe sammen deg når du først var på jobb 🙂

   Jeg skal på kontroll med hånden til ortoped på mandag 🙂 Går sikkert kjemepfint 🙂

   Jeg vet det kan ta tid dette her, og det sa de på avdelingen også.

   Ønsker deg en kjempefin onsdag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge