NOK EN SYKEHUSINNLEGGELSE – HADDE JEG KOMMET DAGEN ETTER HADDE DE TROLIG IKKE BERGET FINGEREN MIN!

Advarer de som er tander om ikke å se på bildene. Da kan dere stoppe å se videre etter det jeg har skrevet. Bildene kommer til slutt i dette innlegget.
 
 
Jeg ble utskrevet fra sykehuset 27.07.2020 etter jeg ble operert i hånda mi for gule stafylokokker. Fredag 25.07 ble jeg operert i hånda, og de skyldte såret. Jeg lå med antibiotika intravenøs fra 25.07-27.07.
 
 
27.07.2020 reiste mannen min og jeg på hytta til søsteren min og mannen hennes. Min niese og familien hennes var også der. 28.07 skulle jeg skifte på såret, og jeg lot min niese gjøre det siden hun er fysioterapeut. Hun sa at såret ikke var særlig pent, og ba meg passe på.
 
 
Vi kom hjem fra hytta, og dagene gikk. Såret ble ikke noe bedre, og det begynte å komme gult puss ut av såret. Såret ble igjen mer rødt og hissig.
 
 
Fikk time til fastlegen min 04.08.2020, og fastlegen syntes ikke det så bra ut. Fikk time for ny kontroll 07.08.2020.
 
 
På timen 07.08.2020 kontaktet han ortopedisk poliklinikk fordi han mente såret var styggere, og jeg fikk hastetime mandag 10.08.2020. Jeg fikk klar beskjed om hvis smertene økte på måtte jeg ta kontakt med allmennlegevakten øyeblikkelig.
 
 
Fredags kveld 07.08 ble smertene i fingeren og såret verre og verre. Det gjorde så vondt at jeg satt og grein. Ringte ned på allmennlegevakten, og fikk beskjed om å komme. Mannen min kjørte meg ned, og jeg fikk komme inn til en lege som videresendte meg til ortopedisk skade poliklinikk lørdag 08.08.2020.
 
 
Lørdag 08.08.2020 møtte jeg opp til en ortoped på ortopedisk skade poliklinikk, og jeg ble lagt rett inn. Gikk rett på mottakelsen hvor jeg ble tatt imot. Vakthavende ortoped kom og så på såret, og det var ingen tvil. Her var det innleggelse og operasjon som skulle til. Jeg fikk navnebånd på meg slik man får når man er innlagt.
 
 
Det var stappfullt på alle sengepostene, og jeg fikk lov til å sove hjemme. Fikk beskjed om å møte en håndortoped søndag 09.08.2020 kl.10.00. Håndortopeden kom og tittet på meg, og han sa her ble det operasjon. Håndortopeden merket hånda mi. Problemet var at det var ingen sengeplassser, og jeg fikk dra hjem å være til mandag 10.08.2020. Jeg fikk beskjed om å faste etter kl.24.00, og vente på telefon mandag morgen.
 
 
Mandags morgen stod jeg opp kl.08.00 og dusjet. Kl.09.00 ringte de fra sykehuset, og jeg fikk beskjed om at jeg kunne spise frokost, men faste fra kl.10.00. Jeg fikk beskjed om å møte på avdelingen kl.15.00. Var ikke sein om å lage meg havregrøt da nei 😊
 
 
Jeg møtte opp kl.15.00, og jeg fikk rommet. Måtte ta på meg sykehusklær. Lå så og ventet på å bli operert. Kl.21.00 fikk jeg beskjed om at jeg kunne spise, for så å faste fra kl.24.00.
 
 
Tirsdag 11.08.2020 fikk jeg spise frokost, men etter frokost måtte jeg faste. Jeg fikk ta meg en dusj, og ha på meg rene sykehusklær. Håndortopeden ville at jeg skulle begynne med antibiotika intravenøs før operasjonen. Så var det å ligge der og vente på tur. Holdt på med nettbrettet, hørte på musikk og leste blad.
 
 
Litt ut på tidlig kvelden ble det min tur for å bli operert. De skyldte og drenerte såret, og de lot såret være åpent slik at puss og verk kunne komme ut. Det ble bestemt ny skylling og drenering 12.08 og 13.08 for å være 100% sikker for at de hadde fått med alt. I tillegg skulle jeg ha antibiotika 4 ganger daglig. 13.08 ble såret sydd igjen, for de hadde fått med seg alt.
 
 
Antibiotika intravenøs er sterkt til årene, og 15.08 fikk jeg lagt inn en CVK som er en venflon som settes inn i hovedblodåren i halsen. Da får armene og årene mine hvile.
 
 
To av håndortopedene har fulgt opp såret hverdag, og dagene etter operasjonene var såret rødt og hovent.
 
 
Mandag 17.08 fikk jeg beskjed om at jeg må være her frem til 24.08 for intravenøs behandling. Hun ene håndortopeden sa det var på hengende håret at jeg ble operert. Hadde jeg ventet en dag til måtte de ha amputert fingeren. Det var alvorlig stafylokokker i såret. Det er skummelt å tenke på.
 
 
Mandag 17.08 var jeg ute og gikk en tur for første gang, og det var jeg i går også. I dag venter jeg på en fysioterapeut som skal hjelpe meg med øvelser for å myke opp fingeren slik at den ikke blir så stiv.
 
 
Dette ble et langt lerret å bleke, og det er ikke moro å ligge på sykehus så lenge. Jeg har lest bøker, lest blader, sett på YouTube, sett på filmer, og har hatt besøk av mannen min, familie og noen gode venner. Det har jeg satt kjempestor pris på <3 🙂
 
 
Matlysten er helt på bunn, og den smaker meg ikke 😒 Gleder meg kjempemasse til å få komme hjem for å spise maten min. De har kjempegod mat her, men det er matlysten som er problemet.
 
 
Siden jeg har CVK i halsen får jeg ikke lov å dra hjem. Det skal være 100% sterilt. Siden vi har katter er kattehår ikke bra for å holde det sterilt.
 
 
Gleder meg kjempemasse til å komme hjem ja 😊 Pleierne på avdelingen er kjempeflinke og dyktige. De gjør en utmerket jobb.
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder som jeg har tatt mens jeg har vært her. De som ikke vil se bildene stopper her, men de som vil se dem kan fortsette å se.
 
 

Infeksjonen i hånda var kjempevondt!

 
 

Det gjorde vondere og vondere. Dersom dere får et betent sår som er vondt, så oppsøk lege!

 
 

På mottakelsen der man må møte før innleggelse.

 
 

Håndortopeden har signert såret for operasjon.

 
 

På ventesonen før jeg fikk rommet mitt.

 
 

Utsikt fra vinduet på sykehusrommet.

 
 

Venflonen på plass, og venter på operasjon.

 
 

Maten på sykehuset er god, men matlysten er helt fraværende.

 
 

Til og med omelett fristet heller ikke.

 
 

15.08 fikk jeg satt inn CVK i hovedåren siden jeg skal ha antibiotika så lenge. Da vil blodårene i armen skånes.

 
 

To av håndortopedene har hatt nøye sårsjekk og sårstell hver dag, og i går 18.08 var det mye mindre rødt, og jeg rører på fingeren ved å bøye og strekke den. Det er kjempeviktig å få i gang bevegelsen i fingeren. Håndortopeden har bestilt fysioterapeut til meg.

 
 

Mandag 17.08 flyttet avdelingen hvor jeg ligger tilbake til sin faste etasje hvor de vanligvis er. Har fått oppgradert rommet med «Full garden view» 😊 Ser nesten hjem der vi bor.

 
 

Et bilde av hånda slik det så ut på mandag 17.08. I går 18.08 var håndortopeden kjempefornøyd med at det var mindre vondt 😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “NOK EN SYKEHUSINNLEGGELSE – HADDE JEG KOMMET DAGEN ETTER HADDE DE TROLIG IKKE BERGET FINGEREN MIN!

 1. Herlighet for en tøff runde du fikk! 😳 Godt at du kom inn tidsnok til å redde fingeren.
  Du som spiller flere instrumenter må jo ha alle fingrene intakt.
  Håper virkelig at det bare går fremover for deg nå. Du har virkelig vært igjennom mye lenge nå.
  Fortsatt god bedring og klem fra meg 🥰❤

  • HeidiElise: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg <3 Fredag for 14 dager siden var det kjempevondt, og jeg satt og gråt pga smertene. Fastlegen hadde sagt tidligere på dagen at hvis smertene skulle øke på måtte jeg kontakte legevakten. Liker helst ikke å gjøre det. De prøvde med å si at dette kunne vente til mandag, men da legen fikk se fingeren min sendte han meg til skade- og akutt poliklinikken.

   Det var kjempegodt å få fjernet stingene i går, men jeg er stiv i hele fingeren. Passer på å bøye og tøye på fingeren for å få ned hevelsen.

   Håndfysioterapeuten sa jeg hadde kommet mye lengre enn normalt med opptrening av fingeren, og det er kjempegodt å høre 🙂

   Jeg må ærlig talt si at jeg er kjempelei nå. Har begynt å gå turer igjen, og det er kjempegodt 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 2. Nå må uflaksen din i 2020 være oppbrukt ja <3 Stakkars deg. Jeg ser med det blåtte øyet at dette såret ikke var pent, og jeg ble ikke forundret da du fortalte meg at betennelsen hadde gått til scenen.

  Det er bra de opererte deg og ikke ventet.

  Sår skal vi aldri ta lett på. Infiserte og betente sår er skumle.

  Det var koseli at jeg fikk møte deg da du lå inne, men neste gang vi møtes skal det være under andre omstendigheter.

  Du må ha en riktig fin ettermiddagg 🙂

  Go'klem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg <3 🙂

   Det håper da virkelig jeg også, og jeg satte kjempestor pris på at at du kom innom etter du hadde vært på på vakt <3 🙂

   Vanligvis liker jeg ikke å kontakte allmennlegevakten, men når fingeren gjord kjempevondt fredag 07.08.2020 måtte jeg krype til korset. Fastlegen ba med om å gjøre det. Jeg ble litt irritert når hun som tok telefonen mente jeg kunne vente til mandag. Ortopeden jeg pratet med søndag kl.10.00 sa dette kunne ikke vente. Han sa det var bra jeg dro på allmennlegevakten.

   I går tok jeg stingene, og det var kjempeherlig 🙂 Var også til håndfysioterapeut. Hun sa jeg hadde kommet lengre enn det som forventes av en slik skade på dette tidspunktet. Det er kjempeherlig å høre. Fikk en kompressjonsbandasje som jeg skal ha på fingeren min som skal hjelpe til å få hevelsen fortere ned, og for å gjøre øvelsene lettere.

   Det er kjempegodt å være hjemme igjen 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem klem fra Toril og kattene

 3. Åååhhh snuppa mi;)) Føler med deg. Jeg ble lei meg på dine vegne da du fortalte at du måtte legges inn igjen;((

  Det var bra du fikk hjelpe og ble operert. Og jeg skjønner godt at de valgte å ha deg på sykehuset for behandling.

  Såret ser ikke godt ut. Og jeg skjønner at dette gjorde vondt.

  God bedring snuppa mi;))

  Ha en råfin fredag;))

  Stooor klem fra Else Marit

  • Else Marit: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg <3 🙂

   Fredag 07.08.2020 sa fastlegen min i klartekst at jeg måtte kontakte allmennlegevakten hvis jeg fikk mer smerter. Ut på kvelden da smertene ble verre, og fingeren mer hoven satt jeg og gråt pga smertene. Da ringte jeg for å få oppmøtetime. Først prøvde de seg med å si at dette kunne vente til mandag. Ortopedene som opererte meg sa i klartekst at det var bra at ortopeden ved skade- og akuttavdelingen la meg inn slik at det gikk fortgang.

   Det eneste problemet var at det var ikke en eneste seng ledig på noen av avdelingene, og jeg måtte vente til mandag med å få seng.

   Hadde egentlig time til ortoped på ortopedisk poliklinikk mandag 10.08.20202 kl.14.00, men hadde jeg ventet til da er det slett ikke sikkert at jeg hadde blitt operert på tirsdag. Derfor sa ortopeden jeg hadde time til at det var bra at jeg gjord som jeg gjorde.

   Nå nyter jeg dagene hjemme, og det er kjempegodt å være hjemme.

   Trener med fingeren annen hver time 🙂

   Tusen takk for det <3 <3 <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, Else Marit vennen min 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge