JULEN 2020 I ORD OG BILDER <3 :) FARLIGE KONSPIRASJONSTEORIER RUNDT COVID-19!

Vel overstått jul, og riktig god romjul 🙂 Jeg håper alle har hatt en fin julefeiring så langt? Håper at dere har fått ladet batteriene og kost dere med familie, ektefeller og unger.
 
 
Selv om de julaften og juledagene er over er det romjul. Julen er ikke over før 13.dags jul eller 20.dags jul. 13.dags jul er det “De Hellige Tre Kongers Dag”, og det er den dagen de kom fram til stallen der Jesus barnet var svøpt i en krybbe. De ortodokse kristne feirer julen 06.01.2020 på 13.dags jul. Jeg husker fra da jeg var unge var det alltid juletrefest 13.dags jul 06.01.2020.
 
 
Jeg er den som pynter til advent med lilla adventspynt, adventsstjerner, og adventsstaker til 1.advent. Litt etter litt i desember pynter jeg med mer og mer julepynt. Juletreet blir pyntet ca. 20.12, og jeg har juletreet stående til 13.dags jul eller 20.dags jul. Synes det er kjempekoselig å ha adventsstjernene, adventsstakene og juletreet stående til midten av januar, for da er det blitt lysere dager, og solen har kommet høyere på himmelen.
 
 
Selv synes jeg romjulen er minst like så koselig som selve julaften, 1.juledag og 2.juledag.
 
 
Har slappet av og kost oss i julen, og romjulen har gått med til å slappe av, ta det med ro, gå turer, trene, se kjempekoselige julefilmer og lese.
 
 
Julaften om dagen var mannen min og jeg på besøk til min søster, hennes mann og deres sønn. Vi hentet moren vår dit fra sykehjemmet. Koste oss med julebrød og sjokolade og hadde det kjempekoselig 🙂 Om ettermiddagen dro vi hjem og feiret julaften stille og rolig hjemme hos oss selv. Så på julegudstjenesten fra Nidarosdomen. Kl.18.00 spiste vi kjempegod ribbe, og ribba var kjempegod 🙂 Etter vi hadde spist slappet vi av og så TV før vi pakket opp julegavene. Fikk kjempefine julegaver, og jeg er takknemlig for julegavene 🙂
 
 
1.og 2.juledag slappet vi av hjemme, og mannen min og jeg gikk oss en tur. Været var kjempefint, og det var deilig temperatur 🙂 3.juledag om dagen var søsteren min, mannen hennes, mannen min og jeg i gammelleiligheten til vår mor og fikk ryddet opp.
 
 
Omsorgsboligen hvor hun bodde la ned, og de 7 beboerne måtte flytte. Min mor flyttet på sykehjem 17.12.2020. Hun er kjempefornøyd, og trives godt 🙂 Min mor trenger mye hjelp, for hun har blitt betraktelig dårligere i kroppen sin.
 
 
Etter vi hadde ryddet i leiligheten hvor mor bodde dro vi hjem til søsteren min og manne hennes og bestilte en pizza som vi koste oss med 🙂
 
 
Romjulen har ellers gått til å slappe av, gå tur, hjemmetrening (med strikk og manualer), lese, se kjempekoselige julefilmer og øve på fløyta 🙂
 
 
Her i Trondheim har vi økt smitte av covid-19, og 2.juledag fikk Trondheim Kommune nye smittevernsregler. Vi skal ikke møte mer enn 10 personer i uka. Alle ubemannede treningssenter får ikke holde åpent.
 
 
Årsaken til at smitten har økt er fordi at koronatestede og smittede personer ikke overholder karantene og isolasjonene sine. De drar ut og fester og har vært på juleselskaper. Folk i Trondheim er rett og slett irriterte på dem, for de setter rett og slett andre mennesker i fare slik de holder på. I følge ordføreren i Trondheim Kommune var dette etnisk Norske mennesker. Det har også kommet frem at noen ikke oppgir sine nærkontakter!
 
 
Jeg kjenner jeg blir oppgitt og sint! Snakk om å være egoister! De ødelegger rett og slett for alle oss som gjør det vi kan for å overholde smittevernreglene vi har fått av FHI. Disse menneskene det gjelder eier ikke skam, og de setter andre i fare ved å være egoister når de fester, oppsøker andre mennesker og til og med nekter å oppgi hvem de har vært i kontakt med! Det er takket være egoistene sin skyld at Trondheim Kommune har satt i gang nye smitteverntiltak! Jeg har en ting å si: “Skjerp dere!”
 
 
Noe annet jeg er oppgitt og irritert over er disse ubegrunnede konspirasjonsteoriene som noen har fått for seg. En av disse er at smittevernreglene er laget for at politikerne skal få overvåke oss! Jeg har selv mottatt en artikkel om dette. I artikkelen var det ikke en eneste dokumentasjon til en sannferdig kilde!
 
 
Den andre artikkelen jeg fikk tilsendt var at noen hadde funnet ut at koronavaksinen ødelegger DAN og genene i kroppene våre. Jeg fikk denne linken tilsendt av ei som hører til enn ytterliggående kristen menighet som var overbevist om dette. Her kan dere selv se hva de mener: https://www.bitchute.com/video/NqmUuhad7dO9/?fbclid=IwAR3g2FETtZgTH86q0kM4E8oBzxAq8ZfZyUX9xFsZUUV8SWnWnZfKaUhTZ0A
 
 
Jeg forstår meg over hodet ikke på folk som tror blindt på slike konspirasjonsteorier, for disse konspirasjonsteoriene er så langt fra virkeligheten som det går an å få bli! Når noen tror på slike ubegrunnede konspirasjonsteorier så viser det mangel på å reflektere og tenke logisk!
 
 
Når ubegrunnede og oppdiktede konspirasjonsteorier blir sannhet for mennesker er det skummelt. Det gir ingen mening for oss utenforstående!
 
 
Første bud er å være kritisk. Når noen kommer med ubegrunnede påstander om overvåkning av oss mennesker og at koronavaksinen ødelegger menneskets DNA er det lov til å gjøre kildesøk om disse artiklene stemmer, og ikke minst hvem som har gitt dem ut.
 
 
Jeg sa klart i fra til vedkommende som sendte meg denne linken til dette med koronavaksinen og ødeleggelse av menneskets DNA. Fikk en tirade om at jeg var utvalgt av djevelen, og kom til å havne i helvete fordi jeg kommer til å ta vaksinen!
 
 
En ting er sikkert, og det er at vi her i Norge har politikere som har vist seg å samarbeide gjennom 2020 og koronapandemien. De ønsker det aller beste for Norges befolkning, og har gjort alt for at vi skal være trygge midt i usikkerheten med en livsfarlig pandemi!
 
 
Nå har de første i Norge begynt å få vaksine, og vi håper på at vi alle får begynne å leve som normalt igjen i 2021.
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder fra julen 2020, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Når min mor flyttet på sykehjem var det møblert dit hun flyttet. Mannen min og jeg fikk overta skinnsofaen og salongbordet hennes 🙂

 
 

Julepynt på spisebordet 🙂

 
 

Lillejuleaften om kvelden slappet vi av med “Kvelden Før Kvelden” på NRK og tradisjonen tro “Grevinnen og Hovmesteren” 🙂

 
 

Julaften var det morgenkos med kaffe og julestrømpe 🙂

 
 

Ikke en jul uten “Tre Nøtter Til Askepott” 🙂

 
 

Tente lys på graven til min far <3 🙂

 
 

Hvis det ikke hadde vært pandemi og koronatiltak hadde vi tatt turen på julegudstjeneste i Nidarosdomen. Vi så på den direkteoverførte julegudstjenesten på NRK. Jeg kjenner presten godt, for vi sang i tensing sammen, og jeg gikk i parallellklasse sammen hennes bror på barne- og ungdomsskolen.

 
 

Som vanlig var det kjempevakker sang av Nidarosdomens Guttekor 🙂

 
 

Årets ribbe ble kjempegod, og svoren ble sprø 🙂

 
 

De kjempefine julegavene jeg fikk 🙂

 
 

Mannen min og jeg gikk oss en tur, og solen skinte så nydelig 🙂

 
 

Kjempefin desemberhimmel 🙂

 
 

Bilde av den kjempefine desembersolen som jeg tok på turen min i dag 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “JULEN 2020 I ORD OG BILDER <3 :) FARLIGE KONSPIRASJONSTEORIER RUNDT COVID-19!

 1. God romjul snuppa mi;)) Takk for sist. Det var råkost å treffe deg og Irene på mandag. Synd det ikke ble noe av gymnasvennetreffet vårt i år. Men neste år må vi håpe på at vi får samles til treff igjen.

  Råfine bilder fra jula. Vi så også på gudstjenesten fra Nidarosdomen. Og jeg husker hun Marie fra Katta. Hun var råflink og så trygg som prest. Råartig å høre henne;))

  Jeg er så enig med deg. Og jeg blir fly forbanna når jeg hører og ser at folk sutrer fordi de ikke får lov til å feste som de vil i jula. Noen land er helt nedstengt. Og de får ikke lov til å gå ut etter et visst klokkeslett. Vi har ikke noe å klage over. Men likevel så sitter det bortskjemte nordmenn og sutrer som bortskjemte småunger fordi kommunalpolitikerne lager nye smittevernstiltak for vårt beste. At de i det hele tatt tørr å klage sier jeg.

  Det som har foregått av festing i Trondheim er pinlig å være vitne til. Jeg foreslår å sette dem på glattcelle i isolasjon i den tiden de skulle ha vært i karantene eller isolasjon.

  Ha en råfin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg! I like måte 🙂 Det var kjempekoselig at vi fikk truffet hverandre før tiltakene trådte i kraft <3 🙂

   Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂

   Det stemmer. Presten som hadde julegudstjenesten fra Nidarosdomen gikk på Katta ja 🙂 Jeg også synes hun var kjempeflink 🙂

   Du er ikke alene. Jeg kjenner det koker i meg når folk er så egoistiske at de drar på fest f.eks. når de har testet seg for covid-19, og særlig hvis de er smittet. De setter andres liv og helse i fare! Noe så egoistisk! Da koker det av sinne i meg.

   Ingen i samfunnet kan opptre som egoister, for da blir vi aldri kvitt covid-19. Alle må samarbeide hvis vi ønsker at smittet skal gå ned.

   Vi har ikke noe å klage over i Norge. Tenker på andre land som har portforbud. Vi kan risikere å komme dit vi også hvis vi ikke tar dette på alvor. Da kan vi takke oss selv.

   Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

   Purr. purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Riktig godt nytt år til deg, mannen din og kattene <3 Som Else Marit må jeg si at det var koselig å treffe dere begge i romjulen 🙂

  Hverdagen er her igjen. Det er godt på mange måter for det er godt å komme tilbake til daglige rutiner.

  Flotte og koselige bilder du har tatt 🙂

  Vet du jeg husker også presten fra da vi gikk på Katta. Hun gikk vel i parallellklassen vår om jeg ikke husker feil. Jeg synes hun var veldig flink 🙂

  Du peke på viktige poeng når du skriver om disse konspirasjonsteoriene rundt covid-19. Det er skremmende at de som sprer slike konspirasjonsteorier ikke sjekker fakta først.

  En konspirasjonsteori handlet om at det var microship i covidvaksinene for å overvåke befolkningen. Vaksiner er ikke lagt for å overvåke, men for å hjelpe. De som tror på slike konspirasjonsteorier er enten hjernevasket og klarer ikke tenke selv.

  Du må ha en riktig fin kveld 🙂

  Go'klem fra Irene

 3. Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg med innspill på blogginnlegget 🙂

  I like måte! Det var kjempekoselig at vi fikk til og treffes alle 3 🙂 Julen hos oss var avslappende og koselig 🙂 Fikk slappet av og ladet batteriene.

  Det stemmer at hun gikk i parallellklassen vår ja 🙂 Synes Marie er så jordnær og flink 🙂

  Blir så oppgitt og sint når folk sender rundt på facebookchat konspirasjonsteorier om f.eks. covid-19-vaksinen at den skal inneholde et implantat som gjør at vi mennesker blir overvåket av myndighetene, og også at vaksinen inneholdt noe som gjør at menneskets DNA blir forandret. Da jeg fikk disse to konspirasjonsteoriene på facebookchatten ristet jeg oppgitt på hodet, og jeg kjente jeg ble temmelig oppgitt at folk kan være så korttenkt at de tror på det slike ting. Det er så ulogisk, og når de ikke forstår at dette er tull fra ende til annen er det ikke håp. Da har de mistet fotfestet for lengst.

  Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

  Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge