INNLAGT PÅ SYKEHUSET PGA EN SÅRINFEKSJON, MEN DET GÅR KJEMEPBRA 😊

Juli måned har virkelig vært kjempefin med sol og varme, og det har vært kjempeherlig 😊 Mannen min og jeg er ikke sene med å dra ut til fjæra og sjøen når været er fint. Slike nydelige sommerkvelder må vi bare nyte. Det har vi vært kjempeflinke til 😊
 
 
I helga var det meldt torden, men det meldte tordenværet uteble. Det var overskyet, men kjempefine temperaturer. På søndag var det overskyet og regnvær, men fin temperatur. Regnet som kom gjorde godt for naturen. I går og i dag har det vært kjempefint med fine temperaturer 🙂
 
 
Akkurat nå er jeg innlagt på sykehuset. Det var for 6-7 uker siden at Elvis ved et uhell satte kloa i armen min. Han ville opp i halsgropen for å kose, og kom bort i armen min med kola si. Den hang fast i armen. Jeg tenkte ikke mer over det. Vi som er oppdrettere av dyr blir anbefalt å ta stivkrampevaksine hvert 5 år, og jeg tok vaksinen for 3 år siden.
 
 
Et par uker senere var jeg til fastlegen min. Han kommenterte at såret så litt betent ut, og jeg fikk antibiotikakur. Dessverre er jeg allergisk mot antibiotikatabletter, og det ender med at jeg kaster opp tablettene. Dermed fikk jeg ikke i meg tablettene mine. Fastlegen min ville se meg tilbake uken etter for kontroll såret. Da henviste han meg til skade poliklinikk, og jeg fikk en ny antibiotikakur. Samme type tabletter som det jeg fikk hos fastlegen. Det endte med oppkast og kvalme, og at jeg ikke fikk i meg tablettene. Ortopeden som så på såret ba meg ringe dem hvis jeg ikke fikk tatt kuren, og det gjorde jeg. Ble satt opp til sårkontroll til ortoped på skade poliklinikk onsdag 07.07.2021. Ortopeden sa at såret mitt trengte å revideres (dvs skjæres ned for at det skal gro på nytt).
 
 
På skade poliklinikk tok de blodprøver for å se hva slags type infeksjon jeg hadde fått. Takk og lov at det ikke var alvorlig stafylokokkinfeksjon, men de de kaller for en bløtevevsinfeksjon litt under huden. Den type sårinfeksjon går sjelden til blodet. Jeg ble søkt inn til revidering, og fikk time på orotpedisk dagkirurgi i går mandag 12.07.2021.
 
 
Ortopeden som opererte meg bekreftet det samme at dette var en helt normal og ufarlig stafylokokkinfeksjon som gror feil, men at det sjelden eller aldri går til blodet. Hadde jeg gått noen uker til kunne det ha blitt ille.
 
 
Likevel ønsket ortopeden at jeg skal ha antibiotika intravenøst i 2 dager. Grunnen til det er fordi at jeg da slipper tabletter i 14 dager. Antibiotika intravenøst er mye snillere til magen enn hva tablettene er. Det er bare for å være 100% sikker at de vil gi antibiotika etter en sårrevidering.
 
 
Jeg begynte intravenøsbehandlingen i går etter operasjonen. Siden jeg ikke er fysisk dårlig får jeg dra hjem mellom behandlingene. Det er jeg kjempeglad for. Jeg får dosene kl.06.00 om morgenen, kl.12.00 om dagen, kl.18.00 om kvelden og 24.00 om natta. I morgen onsdag skal ortopeden se på hvordan operasjonssåret er. Det kan være jeg blir utskrevet i morgen, og det kan være at jeg blir utskrevet på torsdag. Jeg er i hvert fall kjempeglad for at jeg får gå hjem mellom antibiotikadosene 😊
 
 
Dette var kjedelig, men sånt skjer når man har dyr. Klo eller bitt fra hunder og katter skal man ta på alvor. Når vi er på utstilling så har vi klare regler for hva vi skal gjøre. Hvis en dommer, assistent eller utstiller blir bitt eller blir klønt av katten skal vi kjøre vedkommende rett ned på legevakta for at de skal få antibiotikakur, og vi som er oppdrettere bør ha antibiotikatabletter liggende i tilfelle alarm. Jeg har alltid antibiotika liggende i skapet, men ikke denne gangen.
 
 
Ortopeden som opererte meg sa at når jeg blir utskrevet får jeg trent som normalt igjen. Ingen restriksjoner når det gjelder trening. Jeg kjenner det kribler i kroppen etter å trene, og jeg føler hverdagen mangler noe. Nå må jeg bare vente til jeg er utskrevet. Når jeg får antibiotikabehandling skal kroppen hvile.
 
 
Det er kjempegodt å komme hjem mellom dosene, for å ligge på sykehus når man ikke er fysisk dårlig er kjedelig. Jeg har dårlig samvittighet for at jeg som er fysisk frisk tar opp en sykehusseng for noen som kanskje trenger mer.
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder jeg tok 02.07 og 03.07.2021, og jeg håper dere liker bildene mine 😊
 
 

He, he, he 🤣😂 Måtte bare ta et bilde denne oppblåsbare badeleken på biltaket 😂🤣

 
 

Synes geitramsen er en kjempefin viltvoksende blomst 😊

 
 

Kjemepfine lilla blomster som jeg tok bilde av i parken. Noen som vet navnet på disse blomstene?

 
 

Blå himmel og grønne blader på grenene 😊

 
 

En måse som sitter på lyktestolpen 😊

 
 

Måsen på toppen av lyktestolpen 😊

 
 

I fjor snekret mannen min en hjørnesofa på verandaen vår, og i år har vi gått til innkjøp av puter, pledd og madrasser for å pynte opp 😊 Ble fornøyd ja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “INNLAGT PÅ SYKEHUSET PGA EN SÅRINFEKSJON, MEN DET GÅR KJEMEPBRA 😊

 1. Nei huff så kjedelig at du fikk en ny runde igjen 🙁 Kattebitt, katteklør, hundebitt og hundeklør skal tas alvorlig.

  Håper at dette går fremover og at du har fått nok antibiotika slik at du får kommet deg fort hjem.

  God bedring <3

  Fine bilder du har tatt og den anda på taket på bilen digga jeg 🙂

  Du får ha en riktig fin og god ettermiddag 🙂

  Go'klem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg, og tusen takk for omtanken ❤😊

   Jeg bruker jo normalt sett å alltid ha en antibiotikasalve liggende i skapet siden jeg ikke tåler tabletter, men ikke denne gangen.

   Selv skyllingen og rensingen av såret var gjort på 15 minutter. Jeg tåler antibiotikaen jeg får intravenøst mye bedre enn den tablettene, og derfor fikk jeg hjelpe mye fortere enn hva jeg kanskje eller ville fått. I helgen skal jeg skifte medisin, og da får jeg intravenøs 2 ganger om dagen (morgen og kveld). Kan sove hjemme nå. Kjempeglad for det 😊

   Koselig at du likte bildene mine 😊 Når jeg så den anda på taket lo jeg godt, og jeg måtte ta bilde av den
   😂🤣

   Ønsker deg en kjempefin torsdag ❤😊

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 2. Åååhhh snuppa mi;(( Sååå utrolig kjedelig da;(( Men bra de gjorde noe med dette. Jeg så jo at du ble våt gjennom plasteret da jeg beøskte deg på lørdag.

  Jeg håper du blir bra fort og at antibiotikakuren virker.

  God bedring;))

  Ha en råfin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar med omsorg fra deg ❤😊

   Dette kom ubeleilig. Bruker jo alltid å ha antibiotikasalve liggende i skapet siden jeg ikke tåler tabletter, men nå hadde jeg ikke det.

   Den intravenøsen jeg fikk på sykehuset har hjulpet, og og såret er fint og tørt. Nå skal jeg skifte over til en annen sort, men siden jeg ikke tåler tabletter så får jeg det intravenøs 2 ganger om dagen (morgen og kveld). Jeg får da sove hjemme, og det blir kjempegodt 😊

   Ønsker deg Else Marit-vennen en kjempefin torsdag ❤😊

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge