TUSEN TAKK TIL REGJERINGEN OG FHI FOR NYE KLARE SMITTEVERNSREGLER ❤😊

Det er skremmende økende smittetall på korona her i Norge de siste to ukene, og det skremmer meg. Her i byen hvor jeg bor har smitten økt voldsomt. Det er flest unger og deres familier som er smittet.
 
 
Trondheim Kommune satte i verk tiltak denne uken. Det er påbudt med munnbind på buss, taxi, hos frisører og på steder hvor man ikke klarer å holde 1 meter avstand. Skolene har innført trafikklysmodellen, og målet for skolene er å holde seg på grønt. Det er ulike tiltak alt etter hvilken farge skolen har. Kommunen ønsket direkte tiltak mot der smitten befinner seg, og det syne jeg er kjempebra! Altså mot unger i skolen.
 
 
Likevel kjenner jeg at jeg blir oppgitt, sint og frustrert. Jeg trodde vi hadde lært noen viktige ting i løpet av disse månedene med covid-19 som spriting av hender, bruk av munnnbind og ikke minst holde avstand.
 
 
Nei da! I går var Norges kronprinspar på Trondheimsbesøk sammen det Nederlandske Kongeparet. Utenfor stiftsgården i Trondheim var det over 50 godt voksne mennesker samlet for å få et glimt av de Kongelige. Over 40 stk. brukte ikke munnbind, og avstanden var mindre enn 1 meter!
 
 
Det virker som om noen regelrett driter i påbudene! De er egoister i mine øyne.
 
 
Selv trener jeg egentrening til fysioterapeut 1 dag i uka. Lokalene hos fysioterapeuten er ikke så store. Ved trekkapparatene kan det fort bli mindre enn 1 meter avstand. Hvis jeg ser at det er en del som trener der, og at jeg ikke klarer å holde mer enn 1 meter bruker jeg munnbind når jeg er i det området. Flere gjør også det samme selv om det ikke er obligatorisk.
 
 
Det som bekymrer kommunen er at det er en god del i aldersgruppen fra 25-39 år som enda ikke er vaksinerte, og kommunene vet ikke hvordan de skal få sette inn tiltak for å få disse vaksinert. Flere ting har blitt gjort. Blant annet så gav de vaksine til de som ønsket å gå på RBK-kamp. Flere benyttet seg av denne sjansen.
 
 
Selv om vi er vaksinerte kan vi risikere å bli smittet, men som FHI sier så er sjansen mye mindre til å bli alvorlig syke.
 
 
Selv om det er økt koronasmitte så er det ikke korona alene som gjør det skummelt. Det er høyt press på sykehusene fordi det er andre sykdommer som også råder som f.eks. RS-viruset og luftveisinfeksjoner. Dette medfører mange innlagte pasienter samtidig, og flere planlagte operasjoner må avlyses. Sykehusene får dårlig kapasitet! Alt kommer på en gang.
 
 
Flere spør seg om hvorfor de måtte åpne alt på en gang? Samme helgen som Norge ble gjenåpnet var det ellevill festing hvor alt som het for avstand ble glemt. Totalt kaos var det! Jeg forstår at alle ble kjempeglade. Det ble vi alle sammen. Likevel skjønte vi innerst inne at dette kom til å få følger.
 
 
Grunnkolene, videregående skoler og høyskoler åpnet som normalt i høst. Fadderuka på høyskolene ble avhold i de fleste Norske studentbyer medførte mye festing, og her i Trondheim ble det nylig arrangert “Uka”.
 
 
Gjort er gjort og spist er spist. Denne økte smittebølgen som vi er inne i nå kom ikke som noe sjokk på oss.
 
 
Heldigvis i dag kom den nye regjeringen med Jonas Gahr Støre på banen med tiltak.
 
 
Tiltakene er:
 
– Uvaksinerte nærkontakter over 18 år får plikt til å teste seg fra og med tirsdag neste uke. Det gjelder også om de er symptomfrie
 
– Det planlegges en tredje vaksinedose for alle over 18 år.
 
– Uvaksinert helsepersonell bør testes to ganger i uka og bruke munnbind
 
– Helse- og omsorgsministeren vil innføre forskrift som gir kommuner mulighet til å vedta lokal bruk av koronasertifikat
 
– Regjeringen ønsker også mer målrettet bruk av testing i skolene
 
Kilde: https://www.nrk.no/norge/regjeringen-apner-for-lokale-koronasertifikat-1.15727586
 
 
Det var ikke så inngripende tiltak, og det synes jeg regjeringen gjorde fornuftig i. I dag har vi kommet lengre enn mars 2020 på smitte på covid-19. Vi kan i langt større grad teste oss selv. Ikke minst hygiene kjempeviktig!
 
 
Jeg ønsker gjerne koronapass hjertelig velkommen 😊 Selvfølgelig vil de som ikke vil ta vaksine eller er vaksinemotstandere sutre og klage for at de blir ekskludert og holdt utenfor.
 
 
Om vaksinemotstandere eller de som nekter å ta vaksine fordi de ikke vil begynner å sutre skal de huske på at de har selv tatt et standpunkt om vaksinasjon! De har selv valgt å holde seg utenfor dugnaden de fleste av Norges befolkning har stått sammen om.
 
 
De som ikke har blitt vaksinert p.g.a helsemessige årsaker og anbefaling fra lege om ikke å ta vaksinen håper jeg kan få et bevis slik at de ikke skal bli ekskluder og holdt utenfor. Disse har en gyldig medisinsk grunn til at de ikke kan ta vaksinen.
 
 
Jeg støtter regjeringen og FHI at det kal være strengere restriksjoner for de som ikke er koronavaksinert. Det er på høy tid! Det er som FHI sier at de som ikke er vaksinert har større risiko for å bli smittet med covid-19. Alle vet at også vi som er vaksinerte kan bli smittet av covid-19, men som FHI sier er sjansen til å bli alvorlig syke er mye mindre.
 
 
Nå er det noen som sier at det ligger vaksinerte koronapasienter på sykehuset. Ja, det gjør det, og det vet vi. Vi vet ikke noe om hvor gamle disse pasientene er og om de har en eller flere alvorlige underliggende sykdommer.
 
 
Jeg er kjempeglad for at den nye regjeringen kom med tydelige krav til uvaksinerte og til uvaksinerte som har vært i kontakt med en koronasmittet.
 
 
Nå er det garantert noen av de som ikke vil ta vaksine eller er vaksinemotstandere som kommer til å hyle høyt om at regjeringen vil tvinge dem til å ta vaksinen! Det stemmer ikke! Regjeringen tvinger ingen, men de får andre smittevernskrav enn oss som har tatt vaksinen, og det er rett og rimelig!
 
 
Ikke minst takk til regjeringen og FHI som vil gi en 3. koronavaksine! Den vaksinen skal jeg med glede takke ja til 😊
 
 
Tusen takk til Jonas Gahr Støre og FHI for at dere tenker på folket, samfunnet og arbeidsplassene ❤😊
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “TUSEN TAKK TIL REGJERINGEN OG FHI FOR NYE KLARE SMITTEVERNSREGLER ❤😊

 1. Velkrevet blogginnlegg 🙂

  Koronatiltakene som regjeringen og FHI kom med i dag var flotte tiltak. Det skulle bare mangle at de som ikke har tatt vaksinen skulle få slippe unna. Som du skriver er det forskjell på de som har medisinsk grunn til ikke å ta vaksinen og de som nekter å ta vaksine.

  Et koronapass er for at både vaksinerte og uvaksinerte skal være trygge.

  Det stemmer som du skriver at det ligger vaksinerte koronapasienter på sykehuset. Felles for flesteparten er at de har underliggende sykdommer som gjør dem sårbare for korona. De som er vaksinemotstandere tenker ikke over det.

  Som sykepleier vet jeg hvor stort press vi ansatte på sykehuset har nå og det provoserer meg voldsomt at egoister som ikke vil ta vaksinen undergraver FHI in anbefaling og velger å tro på sine egne sannheter.

  De skulle ha jobbet på avdelingen hvor koronapasientene ligger. Da hadde de fått noe å tenke på.

  Du må ha en riktig fin og god kveld 🙂

  Go’klem fra Irene

 2. Råbra skrevet snuppa mi;)) Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke kunne sette i verk koronapass nå med en gang? De virker som om de er redde for å ta i bruk koronapass.

  Jeg støtter tiltaket i Østerrike som de har der med koronatiltak til de som ikke er vaksinert. Norge har mye å lære fra andre land. De som ikke vil ta vaksinen fordi de bare ikke vil eller fordi de er vaksinemotstandere slipper alt for lett unna. Alle vi andre har tatt den. I en livsfarlig pandemi er egoisme ikke tilgivelig. Det er defor vi må få koronapass nå. For det vil være til sikkerhet for vaksinerte, uvaksinerte og arbeidstakere.

  På skolen vår er det elever og foreldrene til elvene som er smittet. Vi lærere er redde for å bli smittet når vi har smitten så nære innpå oss. Og vi blir slitne av det. Jeg har stor forståelse for sykepleierne som jobber på avdelinger med koronapasienter.

  Ha en råfin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge