KORONASYK PÅ 4.DAGEN! NOEN TANKER OMKRING TESTING!

Mandags ettermiddag kjente jeg tegn på sår hals. Min kjære mann og jeg valgte å ta en selvtest (pinne i nesen) for å være på sikre siden…. Testen viste negativ.
 
 

 
 

 
 
Selvsagt blir man optimistisk når man ser kun 1 strek. Tirsdag 23.11.2021 kom. Jeg hadde mer vondt i halsen. Om ettermiddagen tok mannen min og jeg nok en selvtest som viste negativ. I tillegg valgte vi å ta spyttest (pcr-test) som vi leverte inn.
 
 
Onsdag 24.11.2021 kom. Jeg var enda mer hes, og kroppen kjentes ikke bra ut. Typisk forkjølelse. Kjente likevel at jeg gruet meg til å få sms fra Mitt Helse Norge med beskjed om å logge meg på for å se prøveresultatet. Den følelsen tror jeg gjelder de aller fleste av oss.
 
 
I 2 år har vi hørt dag ut og dag inn om hvor forferdelig covid-19 er, og vi har sett forferdelige scener fra sykehus med døende pasienter.
 
 
Onsdag 24.11.2021 ca. kl.18.00 kom den fryktede sms’en fra Mitt Helse Norge, og jeg kjente i et sug i magen når jeg gikk inn for å sjekke. Svaret på prøveresultatet slo i mot meg.
 
 

 
 
Covid-19 var kommet i hus. Først ble jeg livredd. Begynte å google om hvordan coronasykdommen utartet seg hos vaksinerte med underliggende sykdommer.
 
 
Fikk tilsendt denne linken fra en venninne av meg: https://www.nrk.no/norge/dette-er-de-vanlige-symptomene-pa-korona-for-vaksinerte-1.15740904?fbclid=IwAR3FH6pNgY87KHbtVNWzIFtrKbd9hkan1wVOI3lnGS5PCINL37C_5W62idk
 
 
Jeg ble roligere av å lese dette. Skrev melding til min fastlege om at jeg hadde fått corona.
 
 
Torsdag fikk jeg melding fra fastlegen min, og han bekreftet de samme som det FHI gått ut med i media flere ganger i det siste om at vi som er vaksinerte vil få et mildere sykdomsforløp. Han sa at dette kom til å gå bra.
 
 
I gårsdagens Adresseavis gikk helsedirektøren i Trondheim Kommune ut og fortalte at det er de eldste av befolkningen som blir syke og dør av koronaviruset.
 
 
I dag er jeg på dag 4 koronasykdommen, og jeg må si jeg takker med lykkelig for at jeg har fått 2 doser vaksine. Har hatt et lett sykdomsforløp, og jeg har hatt de typiske tegnene for viruset som: Sår hals, tett nese, rennende nese, nysing, luktesansen er borte og lett, lett feber. Da jeg hadde svineinfluensaen hadde jeg høy feber, og jeg sov nesten i 3 dager.
 
 
Hvis jeg føler at jeg ikke har symptomer eller har tatt febernedsettende på 24 timer på mandag kan jeg kontakte fastlegen min, og han kan friskmelde meg. Da er jeg ute av isolasjonen.
 
 
Jeg har noen tanker omkring testing. Nå har det blitt sagt at selvtest skal være sikker, men i artikkelen (se linken) står det at hvis man er det mindre sannynlig å få 2 streker som indikerer for at man har fått covid-19. Det synes jeg er skremmende å tenke på! Da kan det være mange smittede som kun har stolt fullt og helt på disse hjemmetestene. Hva om dette er årsak til smitteøkningen?
 
 
Jeg vet av flere fullvaksinerte som har tatt både 2 og 3 hjemmetester som viste seg å være negative, men når de tok spyttesten (PCR) så slo den ut positivt! Dette er faktisk noe å tenke over.
 
 
Kanskje har noen som har tatt 2-3 hjemmetester solt for blindt på resultatet, og så kanskje viser det seg at de har vært smittet av korona?
 
 
Jeg er kjempeglad for at jeg tok spyttesten selv om jeg kjente sug i magen over testresultatet! Hva om jeg hadde stolt de to negative hjemmetestene jeg tok? I verste fall kunne jeg spre covd-19-viruset videre til min familie og venner. Da hadde jeg aldri tilgitt meg selv.
 
 
Jeg har fått flere spørsmål i det siste om jeg ikke bærer nag til vedkommende som smittet meg? Hvordan kan jeg bære nag til noen som kanskje selv ikke vet at han/hun hadde korona? Er temmelig sikker på at en slik smitte skjer uten at den som er smittebærer eller blir smittet er klar over det selv, og ingen kan eller skal lastes. Hva om vedkommende faktisk har tatt flere hjemmetester som viste negativ, og stolt på denne/disse? Da vet jo ikke vedkommende at han/hun er smittebærer. Hvorfor skal vi på død og liv finne en syndebukk for hvem som sprer smitte videre? Det er så unødvendig!
 
 
Har faktisk hørt noen (ytterst få) si at de ikke tør å ta PCR-test, fordi de er livredde for at testen viser at de er smittet av covid-19. De unnskylder seg med at de stoler helt på prøvesvaret på hjemmetestene. Det er i disse tilfellene at smitten brer seg videre!
 
 
Etter å ha vært syk med korona noen dager, så har jeg begynt å tenke. Det burde opplyses bedre at hjemmetester kanskje ikke viser positivt for de som er fullvaksinerte hvis de er smittet av korona. Min mann ringte koronatelefonen for å høre litt om testing, og der fikk han til svar at hjemmetestene var 100% sikre, noe man har sett at de slett ikke er! I artikkelen fra NRK som jeg har lenket til står det noe helt annet!
 
 
Min mening er at testsystemet slett ikke er bra nok, og de som gruer seg til å ta en spyttprøve har ingenting å være redd for! Ta en spyttprøve for å være sikker!
 
 
Formen min er såpass bra at mannen min og jeg har pyntet opp til advent i leiligheten, og jeg har tørket litt støv 😊 I dag har jeg ikke hatt feber i det hele tatt, og jeg har ikke tatt paracet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “KORONASYK PÅ 4.DAGEN! NOEN TANKER OMKRING TESTING!

  1. Åååhhh snuppa mi;)) Gooo bedring;)) Og jeg håper du blir frisk fort. Råbra at det har gått så bra for deg. Det er godt å høre;))

    Jeg har testet meg med hurigtester noen ganger. Men jeg føler meg ikke trygg på at de er til å stole på. Jeg har hørt noen foreldre til elever i klassen si at de har testet negativt på hjemmetester. De er vaksinerte. Og testen vi leverer til Oslo Kommune plutselig viser positiv. Det er ikke rart at smitten sprer seg hvis det er tilfelle at hjemmetestene kan vise negativt på oss som er vaksinerte.

    Goood bedring snuppa;))

    Stooor klem fra Else Marit
    Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge