ONDSKAPSFULL UGJERNING OG BRUTALT KATTEDRAP :(

Bilde kopiert fra Katteforumet på facebook hvor jeg er med.

Jeg leste dette på facebook i går, og ble selvfølgelig dypt sjokkert! Når jeg leser at slike stygge ugjerninger mot en stakkars forsvarsløs katt knyter det seg i magen min, jeg får tårer i øynene mine, jeg blir kjempesint at jeg ser rødt, og jeg greier nesten ikke lese i det hele tatt!

Jeg synes kjempesynd på hun som eide katten 🙁 Hun har mistet katten sin som hun elsket så inderlig høyt <3 🙁

Her har vi dessverre nok et eksempel på en kjempegrov og ondskapsfull dyremishandlingssak som ble utført av unger i 10 – 12 års alderen, som normalt sett skal vite forskjellen mellom hva som er riktig og hva som er galt!

Hvilke unger får seg til å erte huskyene med en forsvarsløs katt, for så å kaste katten over til huskyene? Jeg bare spør! Min første tanke er at denne ugjerningen må være utført av unger med store atferdsproblemer! Jeg spør meg også hvor er foreldrene hen? Hva slags oppdragelse har disse ungene fått. En ting er sikkert, og det er at disse ungene har over hodet ikke lært seg respekt for hvordan de skal behandle dyr siden de i det hele tatt kunne finne på å utføre denne ugjerningen! Jeg kaller denne ugjerningen for direkte ondskapsfull, og ikke noe annet. Min meninger er at det finnes over hodet ingen unnskyldning! Man kan alltids spekulere i det vide og det brede hvorfor ungene gjorde som de gjorde, og om ungene hadde ADHD eller andre atferdsproblemer.

Jeg mener fast bestemt at dette er foreldrenes ansvar, for det er de som står for den daglige oppdragelsen. Man kan begynne å lure på hva slags verdier og holdninger foreldrene lærer ungene sine når unger kan finne på å drepe en katt på en bestialsk måte slik de ungene i dette tilfellet gjorde! Det er blitt forsket på at unger som selv kommer fra voldelige hjem lett tyr til vold mot andre mennesker og dyr. I oppdragelsen hører det med å lære ungene sine at de skal ha respekt for levende vesener. Det er noe som oppegående foreldre lærer ungene sine når de er små. Min niese er mamma til en snart 2 år gammel gutt. Når han kommer på besøk til meg, så viser han faktisk respekt for kattene. Han strekker forsiktig fram hånda slik at kattene kan snuse på ham. Min niese viser ham hvordan han kan klappe kattene forsiktig. Gjennom dette lærer han automatisk at han skal behandle dyr med respekt.

Jeg mener at denne kattedrapssaken burde anmeldes til politiet. Ungene har utført en kriminell handling! I denne saken har man med mindreårige å gjøre som er under strafferettslig alder, og da mener jeg at barnevernet er den instansen som burde kobles inn. Foreldrene burde også fått en klekkelig bot, og betalt erstatning til hun som eide katten, selv om erstatning i et slikt tilfelle ikke kan erstatte katten hennes som hun elsket <3

Hvis jeg hadde vært vitne til en slik ondskapsfull handling vet jeg faktisk ikke hva jeg ville ha gjort! Mest sannsynlig ville jeg blitt kjempesint på ungene at jeg har kommet til og sett rødt!

Hadde jeg sett med egne øyne at unger utførte en ondskapsfull ugjerning med å mishandle en katt, ville jeg omgående med tatt dem med til politiet, og jeg ville anmeldt hendelsen til barnevernet! Hvis jeg visste av foreldrene ville jeg nok kjeftet dem huden full, og sagt noe de sent ville glemme angående å ha respekt for forsvarsløse og uskyldige dyr!

Alle mine varme tanker og klemmer går til hun som mistet katten sin <3 Hvil i fred vakre pus <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “ONDSKAPSFULL UGJERNING OG BRUTALT KATTEDRAP :(

 1. E det virkelig mulig? Sånt gjør ikkje unga med sunn fornuft.

  Ka e det som e galt med sånne unga? Det må seriøst vær nå galt med hauet tel sånne unga.

  Hadde æg sett det her så hadde æg blitt lyne førbanna på dæm at æg trur æg sku ha kasta ungan over tel huskyan.

  Det her va så forferdelig å læs at æg sitt og grin no. Æg har ikkje katt sjøl men æg elske dyr og æg voks opp med katt da æg va lita førr mamma og pappa hadd katt.

  Du må ha ein fin dag 🙂

  • Siri Elise: Dessverre så er det nok det 🙁 Nei unger som er oppegående med sunn fornuft, og som eier oppdragelse gjør ikke slike ugjerninger!

   Jeg har også spurt meg om hva som er galt med slike unger, men jeg tror de må være preget av et hjem hvor det foregår vold, og respekt er et fraværende fremmedord.

   Jeg hadde også blitt kjempesint hvis jeg personlig hadde vært vitne til dyremishandling. Det kan jeg bare ikke akseptere!

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr fra Toril og kattene

 2. Neeeei;(( Jeg leste dette på katteforumet på facebook, og jeg gråt da jeg leste det;((

  Jeg skulle egentlig ønsket at katten kunne ha bitt og kloret ungene til blods slik at de fikk kjenne kattens redsel.

  Ved sånne tilfeller synes jeg det er trist at det ikke er lov å legge hånd på ungene, for de skulle fått en lærepenge som de sent hadde glemt. Jeg vet faktisk ikke hvordan jeg hadde reagert hvis jeg hadde sett unger gjort dette mot en katt. Men jeg tror ungene ville blitt redd min reaksjon.

  Oppegående unger gjør ikke sånt. Dette er unger med store personlige atferdsproblemer som ikke har lært seg evnen til å ha respekt for andre levende vesener (dyr og mennesker). De kan ha opplevd vold i hjemmet også. For som du skriver selv så vil vold i hjemmet gjerne gjenspeile seg med vold mot dyr og mennesker.

  Jeg leste diskusjonen på facebookgruppa om å melde dette til politiet eller barnevernet. Det ble en noe opphisset diskusjon. Og det vil det bli i slike diskusjoner. Hun som mistet katten sin burde anmelde dette både til politi og barnevernet. For det er viktig at barnevernet kommer inn på banen for å se på forholdene i hjemmet.

  Ungne som gjorde dette må lære at dette var en forferdelig handling å gjøre mot en katt;(( Det finnes ingen unnskyldning for å gjøre sånt. Ungene må stå for sine handlinger. Og de skal lære av det.

  Ha en fin kveld snuppa;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett;))My Profile

  • Ofmariel: Da jeg leste dette på facebook begynte jeg å gråte, for jeg syntes dette var kjempetrist 🙁 Ingen normale og oppegående personer kan skjønne hva som foregår i hodene til slike ondskapsfulle folk! Det eneste jeg er sikker på, er at de er mentalt forstyrret, de eier ikke et enste fnugg av respekt og samvittighet!

   Jeg tror du har rett når du skriver at unger som har opplevd vold i hjemmet svært ofte bruker vold selv, enten mot dyr eller andre. Det er en sammenheng der, og det har jo forskere også sagt!

   Jeg heller finner ingen unnskyldning for en slik ondskapsfull og grusom ugjerning!

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 3. Nei. Stakkars pusen, og tenk noe så grusomt 🙁 Jeg mener det er bare unger uten noen form for oppdragelse hjemmefra, unger uten samvittighet, uten respekt for andres dyr og andre mennesker, og unger med store problemer som gjør noe sånt. Her har foreldrene vært fraværende med barneoppdragelsen, og foreldrene må ta like mye skyld som ungene.

  Penger kan ikke gjør det godt igjen, for hun har brutalt blitt frarøvet en katt som hun elsket høyt.

  Jeg mener dette høres ut som en barnevernssak. Det er kanskje brutalt å si det, men dessverre tror jeg politiet henlegger slike saker siden ungene ikke er gamle nok. Ungene må stå til ansvar for sine handlinger, og de må lære av det de har gjort slik at de ikke gjør det igjen.

  Jeg tror mange voksne har et negativt syn og hatefull holdning på katt, og synet og holgningene vil automatsik gjenspeile seg hos unger.

  Har fryktelig vondt når jeg tenker på på hva ungene gjorde med katten, og det koker i meg av sinne når jeg tenker på det. Stakkars katt sier jeg.

  Ha en fin lørdag 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Da jeg leste dette på facebook kom tårene mine, og jeg ble helt satt ut! Slike ting blir alt for sterkt å lese for meg 🙁

   Jeg har sagt det før, og sier det igjen. Disse ungene eier ikke et eneste fnugg av oppdragelse hjemmefra, sosiale antenner, respekt og samvittighet! Ingen normale og oppegående unger ville ha gjort noe så kjempegrusomt!

   Jeg har også lest en psykolog uttale seg i en artikkel at unger som kommer fra voldelige hjem uten grensesetting selv vil utøve vold mot andre mennesker og også dyr. Det var en sammenheng der skrev psykologen.

   Jeg blir fly forbanna når jeg leser at slike dyremishandlingssaker skjer, og ikke minst kjempelei meg 🙁

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr og klem fra Toril og kattene

 4. Dette leste jeg på facebook på katteforumet, og det en veldig trist og tragisk hendelse ;=( Jeg bare satt og stirret da jeg leste dette, for jeg syntes det var uendelig trist at barn gjør slike kriminelle handlinger. Det ER og BLIR en kriminell handling de har gjort.

  Du nevner barnet til niesen din at han er flink med dyr, og det er det som er normalt. Grunnlaget at barn skal behandle dyr blir lagt i 1 – 2 års alderen, og foreldrene MÅ vise barna at de skal være forsiktige når de skal klappe en katt eller en hund. Foreldre skal på samme måte korrigere negativ atferd hvis barnet klapper dyret hardt.

  Jeg tror disse barna er STORE problembarn som IKKE har fått den grunnleggende oppdragelsen for hvordan de skal tilnærme seg dyr. Problemet ligger som jeg ser det i hjemmet, og INGEN andre steder. Holdninger og verdier som skapes i hjemmet vil barna ha med seg i bagasjen.

  Jeg forstår veldig godt ønsket om å filleriste barn, tenåringer og voksne som mishandler dyr. Det sier jeg mange ganger jeg også. Hvis noen hadde mishandlet kattene våre vet jeg ikke hva følgende hadde blitt. En ting vet jeg, og det er at jeg hadde IKKE vært nådig mot dyremishandlere, og det skulle de merket slik at de aldri hadde gjort dette igjen.

  Det er på høy tid at vi får et dyrepoliti her i Norge som kan gripe inn når dyr blir mishandlet, og det er en skam at politikerne ikke gir mer penger til det.

  Jeg synes det er veldig bra du tar opp temaet, og temaet dyremishandling kan ikke skyves under en stol.

  Ha en fin dag søte deg Torilvennen ;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Selvutnevnte "antimobbere" som er mobbere.My Profile

  • Catzy: Jeg tror de fleste av oss på Katteforum ble grepet av sjokk og vantro da vi leste om denne groteske og ondskapsfulle ugjerningen! Selv gråt jeg, fordi jeg hadde så vondt av katten, og ikke minst hun som mistet katten sin som hun elsket så høyt. Jeg tenker fremdeles masse på henne!

   Det tror jeg også at unger som mishandler dyr har ikke fått den oppdragelsen de skal ha, og som en psykolog uttalte seg en gang viste det seg at unger som hadde opplevd vold i hjemmet ofte tydde til vold mot andre folk og også dyr.

   Oppegående og normale unger gjør bare ikke slik. De har lært seg respekt, de har utviklet evnen til å ha samvittighet og ikke minst de har lært hvordan de skal behandle dyr.

   Hvis noen hadde gjort noe slikt med en av kattene mine vet jeg bare ikke hva jeg skulle gjort. Jeg ville blitt kjempeforbanna at de sent ville ha glemt mitt sinne!

   Jeg er helt enig med deg! Vi i Norge trenger dyrepoliti nå! Det er et must!

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 5. Jeg er blir stum av sjokk at det går an. Stakkars kattepus 🙁 Hvordan er det mulig av unger å være så ondsinnet mot en stakkars katt som ikke har gjort noe galt? Jeg skjønner det ikke, og kommer aldri til å skjønne meg på hva som rører seg i hodet på dyremishandlere. Noe er seriøst galt med slike folk.

  Så absolutt skal unger i 10 – 12 års alderen ha lært seg at de skal ha respekt for dyr. Det lærer barna når de er bittesmå, men når foreldrene selv ikke eier respekt for dyr skal vi ikke forvente at barna vil lære seg det.

  Jeg er 100% sikker på at det er noe galt i hjemmene når 10 – 12 åringer blir dyremishandlere. Slik atferd er ikke normalt. Det er ikke rart at ungens holdninger, verdier og respekt for andre er fraværende når foreldrenes holdninger, verdier og respekt for andre er fraværende. Jeg blir arg på foreldrene jeg som har glimret med sitt fravær i barneoppdragelsen. Ingen normale mennesker mishandler dyr.

  Hvis jeg noen gang blir vitne til at barn mishandler et dyr tror jeg at jeg hadde brutt loven om barnemishandling, for så sint hadde jeg kommet til å bli.

  Ønsker deg en fin mandag 🙂

  Klem, klem
  Mona recently posted..Jeg er med i fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett.My Profile

 6. Mona: Denne ugjerningen er bare så kjempegrotesk, og jeg kan ikke skjønne at noen får seg til å gjøre dette med en stakkars forsvarsløs katt 🙁 Det skjærer meg i hjertet, og jeg gråter når jeg leser om slike ting 🙁

  Normalt sett skal unger i 10 – 12 års alderen vite bedre enn som så, men disse ungene er jeg sikker på har store atferdsproblemer, de har null respekt, null samvittighet, og de må komme fra hjem hvor foreldrene gir blanke i hva de driver med!

  Jeg leste for et par år siden en psykolog som uttalte at det var sammenheng mellom vold i hjemmet og unger som utøvde vold mot dyr og andre mennesker. Disse ungene må ha et voldsomt innebygd sinne og hat, selv om det ikke er noen unnskyldning for å gjøre noe så fælt!

  Hadde noen gjort noe slikt med mine katter vet jeg jammen ikke hva jeg hadde gjort. En ting er sikkert, og det er at jeg hadde blitt lyne forbanna, og det skulle ungene aldri glemme!

  Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

  Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge