Get Adobe Flash player

MULIG JEG MÅ “AVMAGNIFICATISERES” :)

Det er helg igjen, og det er kjempegodt 🙂 Denne helgen brukes til å slappe av, ta det med ro, ha det sosialt sammen familie og venner.

1 uke er gått siden den store konserten da vi var 200 korsangere som fremførte John Rutter sitt verk Magnificat. Du verden for en kjempeherlig helg. Det ble en uforglemmelig opplevelse, og det kan bare ikke beskrives med ord! Bare det å få lov til å synge sammen Trondheimssolistene i Olavshallen var en opplevelse i seg selv 🙂

Det hele braket løs på fredag 14.03.2014. Vi tok buss innover til Steinkjer. Kom frem kl.14.00. Da vi kom frem til Steinkjer var det kaffe, kaker og påsmurte brødskiver. Kl.14.30 begynte vi med stemmeoppvarming. Kl.15.30 hadde vi prøver i Steinkjer Kirke sammen Trondheimssolistene og sopransolisten.

Kl.18.00 fikk vi alle korsangerne pizza, og etterpå slappet vi av før konserten begynte.

Konserten begynte kl.20.00. Det var masse publikummere i kirka, og vi fikk kjempebra applaus 😀 Selv var vi fornøyde, men vi visste at vi hadde noe å forbedre til konserten dagen etter. Publikummerne var kjempefornøyde, og vi fikk bra kritikk i Trønderavisa (lokalavisa i Nord-Trøndelag).

 Litt av koret under konserten i Steinkjer Kirke. Bildet er lånt fra en faksmile vi fikk tilsendt på mail med omtale av konserten som stod i Trønderavisa mandag 17.03.2014. 

Etter konserten var ferdig tok vi buss tilbake til Trondheim, og vi kom hjem ca.kl.23.30. 

Lørdag 15.03.2014 møtte vi opp i Olavshallen til kl.13.00. Vi korsangerne hadde først oppvarming, og så øvelse med musikerne. Etter øvelsen fikk vi god tid til å slappe av på, og vi fikk servert kaffe, kaker og baguett.

Kl.19.00 begynte konserten, og det det var bare så kjempeherlig å synge i Olavshallen 🙂 Det kom også en god del publikummere, og tilbakemeldingene fra de som hørte på var at dette var mektig å høre på 😀 Vi korsangerne syntes det var helt fantastisk å stå og synge i Olavashallen, og det var jammen litt av en akustikk der 🙂 Dette var en stor opplevelse for de aller fleste av oss i koret 🙂

Da konserten var ferdig tok vi turen på Krambua (en pub i Trondheim). Der koste vi oss og slappet av 🙂

Søndag 16.03.2014 tok vi buss opp til Horg Kirke på Lundamo (litt sør for Trondheim). Vi kom frem til Horg kl.12.00. Da vi kom frem var det servering av kaffe og kaker. Kl.13.00 var det stemmeoppvarming for oss i koret før vi hadde en liten gjennomgang med musikerne. Etterpå fikk vi servert lunch. Kl.16.00 begynte konserten, og denne konserten var vel den beste konserten. Vi fikk kjempebra applaus fra publikum, og det var flere som uttrykte at dette var kjempeflott og mektig!

Det er alltid vemodig når slike oppsetninger er ferdige, og det var nok flere av oss som ønsket at vi kunne fremføre verket Magnificat flere ganger!

 

Horg Kirke på Lundamo.

Inne i Horg Kirke før stemmeoppvarmingen.

Litt av altrekka i koret før oppvarmingen 🙂

Bassene og tenorene i koret før oppvarmingen.

Sopranene i koret før oppvarmingen.

Vi tok buss hjem til Trondheim etter konserten, og vi kom hjem kl.19.00. 

Da først kjente vi at vi var slitne. Selv fikk jeg meg betennelse i hælen. Hælen min var knallrød, og det var vondt å stå og gå på foten. Det kommer av at vi stod mye i helga. Jeg anbefaler ingen å stå flere timer på et murgulv. Det var andre som kjente at de hadde vondt i ryggene sine også. Ei i koret hvor mannen min og jeg synger måtte til kiropraktor på tirsdag, for ryggen og hofta hennes hadde låst seg under konserthelga.

Betennelsen i hælen min har ført til at jeg nesten ikke har fått på meg sko på foten, og gåturene mine har dessverre uteblitt. Når jeg har øvd på fløyta har jeg sittet på en stol. Nå er hælen min bedre igjen 🙂

Det tok noen dager etter konserthelgen før man landet på bakken igjen, og som ei i Trønderkor (det andre koret hvor jeg synger) så fint sa det at nå måtte vi “avmagnificatiseres” 🙂

En ting er sikkert, og det er at det er en kjempestor opplevelse å få være med å synge et slikt verk sammen med 200 korsangere! I tillegg blir man kjent med flere fra andre kor, og man stifter nye bekjentskaper på tvers av korene 🙂 Sist men ikke minst er det kjempesosialt å være med på 🙂

Uken her har gått kjempefort. Jeg bruker som jeg har nevnt før flere timer på å øve på fløyta. Ukentlig har jeg spillejobber i begravelser, ved hyggetreff, ved gudstjenester og bryllup. Stoffet jeg spiller vil jeg holde varmt, samt at jeg øver inn nye stykker jeg kan ha på repertoarlisten. Det er mye av de samme stykkene som går igjen når jeg spiller under en begravelse.

Ellers har jeg fått time til ortoped 05.05.2014. Jeg sliter med betennelse i venstre skulder. Betennelsen sitter i kragebeinsfestet, og det er ikke godt. De har forespeilet meg operasjon. Jeg hadde en skulderoperasjon i min høyre skulder også for 3 år siden. Etter det har jeg ikke hatt smerter der, men det er vondt å løfte høyre arm over hodet. I tillegg har reumatismen min slått seg på fingrene. Jeg sliter med at lillefingeren låser seg, og det gir smerter. Det er fordi det er trang passasje for scenen opp til leddet, og for å bli kvitt dette må jeg opereres. Selve operasjonen tar 10 minutter, og man får bruke hånda dagen etter allerede. Når jeg jobber som frilancemusiker på fløyte er jeg helt avhengig av at alle fingrene fungerer slik de skal! Det at lillefingeren låser seg er helt vanlig for reumatikere. Fastlegen min mener det er spørsmål om tid før fingrene mine blir angrepet av reumatisme. Nei jeg setter meg ikke ned og sutrer av den grunn. Jeg kommer til å fortsette å spille fløyte og piano, for det er en kjempefin trening for hendene mine 🙂

Forrige helg fikk vi snø i Trondheim, og det var kaos på veiene. Vi trøndere ble tatt litt på senga, men mars måned i Trøndelag så kommer det en lading eller to med snø før våren kommer. På torsdag ble det mildere, og snøen begynte å smelte. I går kunne man bokstavelig høre at det smeltet 🙂 Solen skinte og det dryppet vann fra takrenna på huset. I dag er det overskyet, men det er + 7 grader ute 🙂

Ennå går jeg rundt og spontansynger på strofer og linjer fra Magnificat. Jeg kan sitte og prate med noen, og plutselig begynner jeg å synge på noe av verket 🙂 Ja man blir slik når man synger i kor 😀

Jeg ønsker alle mine lesere en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg 🙂

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Responses to “MULIG JEG MÅ “AVMAGNIFICATISERES” :)”

 • Åh jeg skulle ønske jeg hadde et kormiljø å være i 🙂 Har en halvsøster som synger i Human Etisk Forbunds kor og miljøet der er nok like bra som det er i ditt kor:) Det å stå i så mange timer når man har de plagene du har vennen…det er ikke bra for ledd eller muskler…selv om det er for en god sak så kjenner man det i kroppen etterpå. Men så gøy at dere fikk så flotte tilbakemld da..:) Da får man igjen for alle timene man har øvd og pådratt seg enda vondere muskler og ledd…Det høres positivt ut at du allerede dagen etter en sånn opr kan bruke hånda igjen!! Verden går fremover for det var ikke sånn for noen år siden..men mikrokirurgien har kommet for å bli og den forbedres for hvert år…og godt er det:) Her plaskregner det akkurat nå, men det er meldt sol i flere dager fremover så får vi håpe at det stemmer:) Ha en riktig god og avslappende helg videre vennen. Stoor klem og ta godt vare på deg selv 🙂
  Diva Andrea recently posted..Ferdig med 1 kapittel….My Profile

  • Diva Andrea: Ja det er kjempesosialt å være med i kor, og jeg er nokså sikkert på at alle kor har det sosialt på hver sin måte. Man får seg venner for livet ved å synge i kor, og ikke minst det er forsket på at korsangere utløser kjærlighetshormonet når man synger 🙂

   Det er jeg kjempeglad for at jeg får lov til å bruke hånda etter operasjonen. Kjenner det glipper vondt til når lillefingeren låser seg.

   Hos oss kom det litt snø lørdag 15.03.2014, men mye av den er smeltet bort. Heldigvis vil jeg si. Vi trøndere vet at vi kan få en lading eller to med snø i mars måned. Det er ikke noe nytt for oss. Dagene her har vi hatt sol og fint vær, og det er kjempeherlig å høre at det drypper fra taket og smelter ute 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld vennen 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 • Koselig å lese innlegget ditt søte deg Torilvennen ;=) Det ser ut til at dere hadde en fin men hektisk helg. Jeg forstår veldig godt at det var en stor opplevelse å være med på. Det måtte være veldig gøy for dere å synge i et kor på 200 korsangere. Hyggelig at du forteller om opplevelsene du har hatt på bloggen din ;=) Det hadde vært veldig gøy å få høre dere synge en gang.

  Nydelige bilder du viser oss ;=) Den kirken så veldig fin ut både utenfor og inni. Hyggelig å se bildene dine ;=)

  Huff, hørtes ikke godt ut med betennelse i foten din. Du får ta det med ro og ikke overanstrenge den.

  Jeg synes du har hatt nok plager i leddene dine nå. Håper du får hjelp med betennelsen i skulderen din. Det er kjedelig at du må opereres, men av og til kan det være det beste. Synes du takler reumatismen din på en positiv måte. Selv om du ser positivt på reumatismeplagene dine og har en strålende humør, er det viktig at du tillater deg selv å si at du kan ha en dårlig dag med smerter i leddene. Du har rett til å si til andre at du har en dårlig dag. Jeg beundrer pågangsmotet ditt, og det har jeg fortalt deg mange ganger.

  Ha en fin kveld videre søte deg ;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Selvutnevnte "antimobbere" som er mobbere.My Profile

  • Catzy: Tusen takk for det Catzyvennen 🙂 Ja det var en kjempestor opplevelse å være med på, og det har tatt tid å komme seg ned på jorda igjen. Det gjaldt for alle oss som var med på dette.

   Jeg elsker å dele bilder som jeg tar, og jeg setter kjempestor pris på at dere som leser bloggen min setter pris på bildene mine 🙂

   Nei det er ikke godt med betennelse. Betennelsen har satt i foten frem til helgen, og det var først i dag jeg kunne gå tur igjen. Takk for kjempefine ord. Det setter jeg kjempestor pris på <3 🙂 Jo da. Jeg kan ha dager hvor jeg har mye smerter, og jeg har dager hvor jeg ikke kjenner noe i det hele tatt. Det blir ikke bedre hvis jeg setter med ned og synes synd på meg selv, og derfor har jeg bevisst valgt å være positivt, bl.a å se mulighetene og ikke begrensningene. Jeg sier i fra hvis jeg har en dårlig dag med leddsmerter. Heldigvis så har jeg en kjempeflott mann, familie, slekt og nære venner som støtter meg 100%, og de er der for meg hele tiden <3 🙂 Setter kjempestor pris på dem 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 • kitovoffs,streifimjau,flekkfiamjau,otikvoffs:

  GOD AFTEN
  SÅ HYGGELIG LESNING, BLIR GODT HUMØR AF SLIKT.
  DET HAR VÆRT EN FANTASTISK HELG DU HAR VÆRT MED PÅ OG SOM DU KOMMER TIL Å KOSE DIG MED I MINNER FRAMOVER.
  FLOTTE BILLEDER.
  KLEM

  • Kitovoffs,streifimjau,flekkfiamjau,otikvoffs: Tusen takk for det 🙂 Det var en kjempeflott og uforglemmelig konserthelg vi hadde, og dette er noe jeg alltid vil huske og ta med meg.

   Kjempekoselig at du satte pris på bildene mine. Jeg elsker å dele bilder, og setter kjempestor pris på at dere som leser bloggen min liker dem.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr og klem fra Toril og kattene

 • Siri Elise:

  Kost innlegg og mange fine bilda 🙂 Artig å llese at du hadde en fin helg med konsertan dokkers. Det ser artig ut å søng i kor men æg søng som ei måke i havsnød. Æg trur æg overlate sønginga tel dæm som kan det 🙂

  Ønska dæg en fin søndag 🙂

  • Siri Elise: Tusen takk for det 🙂 Det er kjempesosialt å synge i kor. Vi har det sosialt og kjempemorsomt sammen, og vi er en sammensveiset gjeng.

   He, he, he 😀 Vet du at alle kan lære seg å synge, og jeg kjenner flere som har sagt at de ikke har sangstemme som har tatt steget å begynne i kor.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr fra Toril og kattene

 • Åhhhh så artig å lese. Og også utrolig fine bilder;)) Har du videoopptak som du kan legge ut for oss som ikke kunne komme på konserten?

  Er det den kirka som ligger nær E6 når du kjører opp til Støren? Tror det står åpen veikirke der om sommeren.

  Usj jeg så kjedelig at du fikk betennelse i foten da;(( Jeg får vondt i ryggen hvis jeg står for lenge. Men alt kommer an på hvilket gulv jeg står på. Murgulv er det verste jeg står på. Det er utrolig bra at du har fått time for skulderen og fingeren din. Men kjedelig at du må opereres. Jeg er enig med Catzy at du takler dette utrolig fint. Det står det stor respekt av. Jeg har kjent deg siden vi var unger. Etter du fikk vite at du hadde reumatisme har jeg sjelden eller aldri hørt deg klage selv om du har kommet med føttene gipset på krykker eller med hånden gipset etter operasjonene dine der. Maken til evne å se postivt på livet har jeg aldri sett hos noen. Jeg hadde så vondt i ryggen etter operasjonen at jeg greide ikke å la vær å si at jeg hadde det vondt etterpå. Også før operasjonen da jeg nesten ikke fikk til å gå oppreist greide jeg ikke holde tilbake at jeg hadde vondt. Jeg hadde flere måneder med mange tårer. Det kan være noen rundt meg så på meg som en sutrekopp. Men akkurat det bryr jeg meg ikke om. Jeg blir forbanna og sint når jeg hører at folk sier at folk skal slutte å klage over plagene og smertene sine. De vet ikke hva de snakker om. Smerter er forskjellige fra person til person. Mine ryggsmerter er forskjellig fra naboens ryggsmerter. Naboens ryggsmerter trenger ikke være så vond som min. Det er nå sånn jeg tenker. De som klager over at andre sutrer over sine kroniske sykdommer kan bare holde kjeften sin igjen. Jeg blir så provosert. Hvor mange ganger har jeg ikke hørt venner og bekjente si at de reagerer på at en person sutrer over sine kroppslige plager? Når jeg hører de sier det greier jeg ikke la vær å si hva jeg mener.

  Jeg syns det er bra at du står frem om reumatismen din på bloggen din, og til oss som er vennene dine.

  Ha en ettermiddag snuppa mi;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett;))My Profile

  • Ofmariel: Tusen takk for det Ofmarielvennen 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene. Jeg elsker jo å dele bilder som jeg tar, og jeg setter pris på at dere som leser bloggen min liker dem.

   Vet du at vi har videoopptak fra konserten, men vi har ikke lov til å publisere det offentlig pga opphavsrett ovenfor komponisten John Rutter og Trondheimssolistene. Da må Trondheimssolistene plutselig betale avgift til plateselskapet. Så vi som sang i koret og tok videoopptak fikk beskjed om at det var kun til eget og internt bruk. Selvfølgelig kan vi ikke forhindre at de som var publikum legger ut videoopptak de kanskje har gjort. Det blir noe annet. Du skal få se videoen når vi treffes neste gang 🙂 Det lover jeg deg.

   Foten har ikke vært god nei, og betennelsen har satt i frem til i helga. Hele forrige uke tok jeg det med ro, for hælen var ildrød. I dag greide jeg å gå meg en tur igjen 🙂

   Tusen takk for kjempefine ord fra deg! Det setter jeg kjempestor pris på <3 🙂 Det skal bli godt å få gjort noe med fingeren og skuldra. Når fingeren låser seg, så gjør det vondt ja!

   Ja smerter er forskjellige som du sier. Det verste jeg vet er de som sier: "Ja men det er jo bare å gjøre slik og slik". Har fått noen kommentarer fra folk som ikke skjønner hvorfor jeg ikke kan jobbe som førskolelærer eller lærer. Ta et eksempel. I barnehagen er det en god del løft. Hva hvis en unge ramler og slår seg? Jeg er ikke sterk nok i armene til å løfte ungen opp, og dermed er tryggheten for en unge borte hvis jeg hadde vært der i en slik situasjon. Som lærer må man ha gode føtter og gode armer, for det er mye armbruk for en lærer også. Jeg skjønner at de sier det for at de bryr seg, men de kan tenke seg litt om før de sier at jeg kan gjøre slik og slik. Mange av de som ønsker å komme med velmenende ord selv ikke har kroppslige plager. Hvor mange ganger har jeg ikke fått sure kommentarer fordi jeg ikke kan være med på skitur? Ikke bare en gang, men mange ganger. Hendene mine tåler det ikke, og hælene mine ville blitt så betent at jeg hadde hatt store smerter etterpå. Noen tenker seg ikke om i det hele tatt.

   Det er helt riktig det du sier at smerter er så forskjellig fra person til person.

   Til meg har det vært det motsatte. Familie, slekt og venner mener jeg bør tillate meg selv å si at jeg har smerter i stedet for å si at alt er bra hvis jeg har en dårlig dag.

   Igjen tusen takk for kjempefine ord Ofmarielvennen <3 🙂 Setter kjempestor pris på dem!

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 • Mona:

  Tydelig å se at helgen med konsertene for dere har var en morsom opplevelse å være med på. Husker da pappa spilte i symfoniorkesteret i Trondheim var jeg ofte og hørte på ham. Det hendte noen ganger at de hadde med kor, og jeg syntes de som sang i koret var så flinke. Pappa går ofte på konserter når det er konsert med symfoniorkesteret og kor her vi bor. Han er glad i slik musikk.

  Kjekt å få se de flotte bildene dine. Jeg syntes bildene av kirka var knallfint 🙂

  Du får ha en fin mandag 🙂

  Klem, klem
  Mona recently posted..Jeg er med i fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett.My Profile

  • Mona: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂 Ja det var en uforglemmelig helg, og det har tatt sin tid å lande med føttene på bakken igjen 🙂 Det husker jeg at han gjorde, og faren din var kjempeflink å spille fiolin! I hvert fall er det kjempegøy å være med på en slik framføring 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 • Irene:

  Det første jeg vil si var at konserten deres var råbra. Du fristet meg så mye å reklamere for konserten dere skulle ha, og jeg spurte naboen vår om hun ville være med på konserten. Hun synger selv i Jonsvatnet sangkor, og takket ja med en gang jeg spurte henne om å bli med. Jeg er så lite vant med korkonserter, og jeg var imponert over dere. Herremin for et trøkk. Det var råartig å få høre dere 🙂

  Du må ha en fin kveld 🙂

  Godklem fra Irene

 • Irene: Tusen takk for det! Det var kjempekoselig at du også kom på konserten vår i Olavshallen, og at du likte det du hørte 🙂 Vi har fått kjempepositive tilbakemeldinger fra konsertene, og alle de som vi har snakket med har sagt at de syntes det var mektig 🙂

  Ønsker deg en kjempefin mandagskvled 🙂

  Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

CommentLuv badge

NB!!!

NB!!! ALL TEKST OG BILDER PÅ DENNE BLOGGEN TILHØRER MEG SOM PRIVATPERSON. DET VIL SI AT DU SOM LESER AV BLOGGEN MIN IKKE UTEN VIDERE HAR LOV TIL Å KOPIERE BILDER OG TEKST UTEN MIN TILLATELSE (LOV OM OPPHAVSRETT TIL ÅNDSVERK M.V)!!! Dersom du ønsker å låne et bilde av meg er du hjertelig velkommen til å sende meg en forespørsel på mail til: torilkremmervik@yahoo.no Ved lån av private bilder fra bloggen min ber jeg pent om at de som spør meg om det linker til bloggen min under det/de bildene du ønsker å bruke :)

Sunn Fornuft:

iDEAL of Sweden:

Quality Hotel Panorama:

Instagramprofilen min:

Instagram

Bloglovin:

Follow on Bloglovin

Emner:

Arikv:

Newspost:

StatCounter:site stats