SITTER DU DER OPPE PÅ DIN HØYE HEST OG FORDØMMER ANDRE MENNESKERS FEILTRINN? HVA OM DET HADDE VÆRT ET KJÆRT FAMILIEMEDLEM ELLER KJEMPEGOD VENN?

Det er så lett å sitte der oppe på sin høye hest når man vil kritisere å dømme andres menneskers feiltrinn. Det finnes ikke et eneste menneske som er feilfri, og som aldri i livet har gjort noe dumt, eller noe man vil angre på senere. Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg angrer på ting jeg har gjort. Hvis du sitter der og nekter for at du har gjort noen dumme ting i livet ditt, er du ikke ærlig, og da lyver du!

Nordmenn flest har fått med oss Petter Northug sin fyllekjøring som endte med at han krasjet bilen! I likhet med nordmenn flest mener jeg at å kjøre i alkoholpåvirket tilstand er galskap, og de som blir tatt for promillekjøring fortjener den straffen de får! Heldigvis og takk og lov gikk dette bra, og takk gode Gud for at ingen ble drept da bilen til Northug krasjet!

Jeg har to spørsmål i denne sammenhengen: 1) “Hvordan ville du reagert dersom noen av dine nærmeste (familie eller venner) hadde fyllekjørt, og krasjet?” 2) “Ville du tilgitt vedkommende?”

Hvis noen i min familie eller nærmeste familie hadde fyllekjørt og krasjet, ville jeg være der for den personen. Vedkommende vet kjempegodt at det han/hun gjorde var dumt, livsfarlig og straffbart. Det i seg selv er straff nok! I stedet for en kald skulder er trenger personen folk rundt seg som bryr seg! Ja jeg ville tilgitt vedkommende!

Grunnen til at jeg spør om dette, er fordi jeg har lest flere diskusjoner angående det som skjedde med Petter Northug på ulike nettaviser. Mange er virkelig hatske mot Petter. Dessverre 🙁 De mener at Petter aldri bør få komme tilbake til skisporet, og noen mener at Petter burde blitt utestengt for godt fra skisporten. En del av det som kommenteres om Petter mener jeg er mobbing av ham, og det støtter jeg over hodet ikke! Petter er et menneske, og han har lov til å feile som alle andre han også! Saken er den at han er en kjent idrettsutøver som også skal være et forbilde for yngre idrettsutøvere. Dette vet Petter kjempegodt selv, og han har innrømmet at han ikke var et godt forbilde for yngre idrettsutøvere.

Det burde klinge en bjelle når noen av sponsorene fremdeles ønsker å være Petters sponsorer, og at skilandslaget ønsker å bistå Petter med hjelp! Her er beviset for at Petter får støtten han trenger fra miljøet rundt seg. Han får en ny sjanse! Idrettsmiljøet kapper ikke fingrene av Petter! De er villige til å gi ham en ny sjanse. Alle sammen som trår feil har rett til en ny sjanse! Det gjelder både i samfunnet og innen rettssystemet! Petter sin familie stiller 100% opp for ham, og de er der for ham!

Vel, Petter Northug er kjendis, og når noe slikt skjer med en kjendis vil media automatisk dekke en slik nyhet. Hadde dette skjedd med en ikke-kjendis ville det bare stått en liten nyhetsartikkel i avisen, og saken hadde bare gått sin gang uten noe mer spekulering. Siden Petter er en kjent idrettsutøver vil saken blåses opp som førstesideoppslag i media, og folk kan uttale seg hatefullt om Petter i kommentarfelt på ulke nettaviser! Jeg mener det er en uting hva folk kan få seg til å skrive i kommentarfelt på ulike nettaviser! Hadde vedkommende fått seg til å si slik om noen han/hun kjente hvis det samme hadde skjedd dem? Det tror jeg ærlig talt ikke!

Til alle dere som mobber og hetser Petter Northug  etter han fyllekjørte, begynt å bruk hodet ved å tenke dere om før dere! Gå i dere selv! Dere langt fra perfekte selv! Hadde dere vært kjendis, ville media garantert funnet noe grums på dere også!

Den mobbingen og hetsingen av Petter Northug som har skjedd det siste døgnet er helt avskyelig i mine øyne! Det er forståelig at folk ikke liker en idrettsutøver eller en kjendis, og vi også lov til, men det går en grense mellom det til å mobbe og hetse offentlig slik det nå skjer med Petter! Det Petter trenger nå er fred, ro, omtanke, omsorg og bearbeidelse av det som skjedde! Petter har det kjempevondt i dag, og det er straff nok for ham, og straff nok uansett om man er en kjendis eller ikke. 

Det er kjempeflaut å lese all hetsen og mobbingen mot Petter Northug som har foregått det siste døgnet!

På TV2 sporten i kveld så jeg et rørende intervjue med Petther Northug, og det intervjuet viser at Petter er et menneske med tanker og følelser som deg og meg. Selv måtte jeg felle noen tårer da jeg så intervjuet med ham, for han stod frem som ærlig. I tillegg kunne man se på hele gutten at han angret som en hund på det han hadde gjort. Han sa han hadde skuffet de rundt seg, og ikke minst seg selv. Etter jeg hørte det intervjuet er jeg 100% sikker på at Petter kommer til å reise seg igjen!

På sportsnyhetene på TV2 i kveld ble en tidligere hopper som selv ble dømt for fyllekjøring intervjuet. Han fortalte om den varmen og omsorgen han fikk fra folk rundt seg, og han ba innstendig om at Petter også ble møtt på samme måte i stedet for hets.

Skiforbundet ber også folk på sosiale media slutte med mobbingen og hetsen av Petter Northug!

Disse oppfordringene stiller jeg meg helt og holdent bak.

Jeg har lyst til å sitere noe som Åge Sten Nilsen skrev i dag: “Kast den første stenen den som er perfekt!” 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “SITTER DU DER OPPE PÅ DIN HØYE HEST OG FORDØMMER ANDRE MENNESKERS FEILTRINN? HVA OM DET HADDE VÆRT ET KJÆRT FAMILIEMEDLEM ELLER KJEMPEGOD VENN?

 1. Svar på spørsmål:

  1: Blitt drit sur på personen
  3: Nei

  Men det er kanskje fordi min beste venninne fra ungdomstiden ble drept av en fyllekjører? Drapsmannen er den siste personen i denne verden jeg kan tenke meg å støtte eller tilgi

 2. Æg må få sei at det Petter gjorde va dumt av han og æg trur det e mange som har mista respekten førr han som seriøs idrettsutøver etter det herre. Det har æg gjort. Sjøl om æg har mista respekten førr Petter så meine æg at hetsen mot Petter på nettet e stygt gjort.

  Æg trur det dummeste Petter gjorde va å gå ut av olympiatoppen. Viss han ska kom sæg opp igjen så bør han satse på dæm førr æg trur støtteaparatet hans ikkje e så bra som det burde ha vært.

  Hvis nån æg kjenne hadde fyllekjørt og kresja uten at det va nån som blei skada eller drept hadde æg tilgitt. Æg hadde støtta den personen i en vanskelig stund.

  Ha ein fin kveld videre 🙂

 3. At man ikke er perfekt selv, betyr ikke at man ikke kan reagere på uansvarlige og potensielt farlige handlinger gjort av andre. Om det er å kjøre i fylla, skrive sms mens man kjører,så er det en handling som setter andres liv i fare. Det kan være min mamma, din mann, eller din venninnes sønn. I det ens egne dumme handlinger setter andre i fare, er ikke den handlingen lenger kun “din”. Det er et samfunsproblem. Så var det ikke min mamma denne gangen, ikke din mann eller din venninnes sønn. Det er nok av mammaer, ektemenn og døtre som er blitt skadet av fyllekjørere, og det er jo noe som så fint heter “man skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer en selv”.

  Nå er ikke jeg så glad i disse mediadiskusjonene i det hele tatt, så jeg har ikke lest noe særlig av denne “hetsen”. Jeg tror dog at dette ble en anledning for mange til å ytre sin mening, vise hvor man står, mht fyllekjøring, når dette var et tema som fikk mediedekning. At det var akkurat denne personen som dreit seg ut, og tok støyten, tror jeg var tilfeldig. t han ikke akurat har vært redd for å “snakke fra levra” sjøl, har kanskje bidratt til sterkere ordklang i kommentarene? Som sagt har jeg ikke lest så mye av det.

  Min ekskjæreste kjørte i fylla. Jeg ble like redd, skuffet, sinna og lei meg hver gang. Det endte med at han skadet både ei jente og seg selv i en bilulykke. Hvordan det gikk med jenta vet jeg ikke. Han selv ble aldri bra igjen i benet sitt, og levde med store smerter, inntil han døde av overdose i fjor. Noen sier misbruket delvis kom av smerter fra ulykken. Om jeg noen gang tilga han for disse “episodene”? Nei, jeg tror faktisk ikke det. Kanskje fordi det skjedde igjen og igjen. Glemme vil jeg hvertfall aldri. Det vil nok heller ikke personen som ble skadet.
  Carina Josefine recently posted..Grilltur med Collieklubben avd. HedmarkMy Profile

 4. Ja jeg er enig i at hetsen mot Petter på nettet er stygt gjort. De som misliker Petter fra før fikk mer å kritisere ham for etter han fyllekjørte. Jeg skjønner kritikken mot ham, men hetsing hører ikke hjemme.

  Fyllekjøring er ikke akseptabelt samme hvem det gjelder om det er kongelig, kjendis eller oss vanlige folk. Det er alt for mange som har blitt drept i trafikken på grunn av fyllekjøring.

  Jeg vet ikke om jeg hadde tilgitt en person som hadde fyllekjørt. Tanken på at en fyllekjører er til fare for uskyldige mennesker gjør meg sint.

  Ha en fin kveld 🙂

  Klem, klem
  Mona recently posted..Jeg er med i fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett.My Profile

 5. Hvis noen jeg kjente hadde fyllekjørt og skadet eller drept noen ville jeg ikke tilgitt den som hadde kjørt i fylla. Det å kjøre i fylla er idiotisk. Og jeg skjønner ikke hva de som gjør det tenker på. Det er kanskje det som er problemet at de ikke bruker hjernen de har fått utdelt.

  Jeg synes Petter dreit seg loddrett ut da han fyllekjørte. Og han stakk av fra kameraten som var skadet. Jeg tror han er ferdig som idrettsutøver.

  Nettmobbingen og hesten av Petter på sosiale media tar jeg avstand fra.

  Ha en fin kveld snuppa ;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmarirel recently posted..Fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett;))My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge