VI TRENGER DA VEL IKKE LEGER, PSYKOLOGER, TANNLEGER, FYSIOTERAPEUTER OG ANNET HELSEPERSONELL NÅR DET ER TANKENE VÅRE SOM GJØR OSS FRISKE!

I går kom jeg over denne linken:

http://livsfokus.com/2014/01/16/offer-i-eget-liv/

I denne boka og artikkelen påstås det at det er fakta at man bestemmer selv hva man skal tenke på, og at tankene vi tenker vil ha påvirkningskraft på fremtiden vår!

Det å gjøre det beste ut av dagen er èn ting, men at man bestemmer hvordan morgendagen blir…nei!

Ta f.eks. en person med PTSD og andre psykiske lidelser. Vedkommende bestemmer ikke om han/hun skal ha flashbacks. Flashbacks dukker opp når de minst forventer det. De kan dukke opp når vedkommende er inne i en bra periode, og det er ikke noe forvarsel på flashbacks!

Jeg har vært støttekontakt for en som hadde PTSD samt flere andre psykiske lidelser, jeg har hatt elever i skolen som har hatt det, og jeg kjenner noen som har det!

Husker da jeg jobbet som lærer på ungdomsskolen var det 2-3 ganger at en elev som hadde PTSD som helt uten forvarsel fikk flashbacks. Det kom som lyn fra klar himmel, og kom ikke å fortelle meg at den eleven hadde tenkt feil! Denne eleven hadde kjempetraumatiske opplevelser fra barndommen som førte til diagnosen PTSD samt flere andre psykiske lidelser!

Det viktigste for personer med PTSD og andre psykiske lidelser, er å få bygget opp selvtilliten sin som i de aller fleste tilfeller er brutt ned av viktige omsorgspersoner og andre viktige personer rundt dem! De må også lære seg å mestre hverdagene sine på best mulig måte, og det hele er individuelt fra person til person. Hver og en må finne seg teknikker som fungerer for hvert enkelt menneske! Den teknikken som fungerer for en person trenger strengt tatt ikke å fungere for en annen med samme lidelse! Ingen personer med PTSD og andre psykiske lidelser er like! Første bud for en person som har PTSD og andre psyksike lidelser å akseptere sykdommen. Det er først ved å akseptere at man kan jobbe med seg selv. Her handler det ikke om 37,5 timers uke, men 24/7!  De aller fleste som har psykisk sykdom har ikke bare én diagnose, men gjerne flere diagnoser som de har hatt i mange, mange år! Mange av dem er uføretrygdet, og det er ikke for uten grunn at de blir uføretrygdet! Det er fordi har mer enn nok med seg selv og sitt liv!

De jeg kjenner som har PTSD og andre psyksike sykdommer setter seg ikke ned og synes synd på seg selv! De er skikkelige fightere, men felles for dem er at de har sår på sjelen som aldri vil gro! Derfor synes jeg at slike utsagn som at det man tenker vil påvirke framtiden vår er respektløst å si! Da kunne man heller si til dem: “Dere er selv skyld i at dere sliter psykisk!”. Jeg kjøper over hodet ikke en slik tankegang!

Selv har jo jeg kronisk betennelsesreumatisme som medfører kroniske betennelser i store ledd (hæler, ankler, knær, håndledd, albuer og skuldre). Det samme gjelder for alle som har en kronisk sykdom som f.eks. fibromyalgi, MS, migrene m.m. Hverken jeg eller andre kronikere kan ikke bestemme hvor mye smerte jeg skal ha i våre kropper! Første bud for oss er også å akseptere våre kroniske sykdommer, og f.eks. min reumatisme er ikke lik en annen reumatiker. Jeg setter meg ikke ned og synes synd på meg selv! Det har jeg aldri gjort, og ikke vil jeg at folk skal synes synd på meg heller, for det gjør ikke meg frisk! Ja jeg kan ha jævlige dager med mye smerte at det verker i leddene mine, men jeg vet hva jeg skal gjøre slik at dagen min blir god! Ingen skal fortelle meg at mine tanker før i tiden har ført til at jeg fikk diagnosen kronisk betennelsesreumatisme! I mitt tilfelle som reumatiker kunne jeg aldri i livet tenke meg å sette meg ned å ta på meg offerrollen! Offer for hva da??? Jeg må gjøre det beste ut av dagene på min måte, og jeg må takle å ha smerter og betennelser når jeg har det. I tillegg må jeg takle å bli operert de gangene jeg må fjerne betennelser! Alt dette takler jeg! 

Det er ikke tankene våre som er årsaken til at man har en psykisk lidelse eller er kronisk syk! Slik tankegang er å gi skylden over på vedkommende som er syk, og det er en tanke jeg over hodet ikke støtter! I mange alternative miljøer så virker det som om dette er en gjengs tankemåte!

En dame jeg vet av (kjenner henne ikke, men vet av henne) var kjempeengasjert i det alternative miljøet.  Hun var gravid, og fødte et barn som viste seg å være psykisk utviklingshemmet. Etter fødselen fikk hun høre fra noen av vennene sine i det alternative miljøet at hun hadde tenkt negative tanker under svangerskapet som medførte at hun fikk et barn som var psykisk utviklingshemmet! Denne damen brøt med en gang all kontakt med det alternative miljøet. Når jeg hører slike historier provoserer det meg kjempemasse!

Innenfor det alternative miljøet er det også en trend at man ikke skal gå til lege når man er syk, og medisiner utskrevet av lege er fy, fy. Mange av de i det alternative miljøet er overbevist om at man kan tenke seg helt frisk. Ja vel? Enkelt! Hadde det vært så lett, hadde man ikke trengt leger, fysioterapeuter, tannlegger eller psykologer! Hva med en annen jeg hørte om (en venn via en bekjent av meg). Vedkommende fikk kraftig rotbetennelse i en tann, men nektet å gå til tannlegen for hun skulle tenke seg frisk. Hun begynte å faste og rense seg slik at hun skulle tenke positive tanker. Hun begynte å hovne opp på kinnet, og arbeidskollegaen hennes ba henne innstendig om å oppsøke tannlege for å få hjelp, men vedkommende nektet! Til slutt måtte vedkommende krype til korset, og resultatet ble at hun måtte ha en storoperasjon i kjeven, for betennelsen hadde spredd seg til kjevebeinet. Det ble sykehusinnleggelse ut av det til slutt!

Vi trenger vel da vel ikke leger, sykepleiere, hjelpepleiere, jordmødre, fysioterapeuter, tannleger og psykologer? Noen innenfor det alternative miljøet vil fremdeles svare “nei”, men vi andre vil svare “ja” nettopp fordi vi vet at skolerte helsepersonell er de som sitter på vitenskapen om menneskekroppen og menneskesinnet. Det er de yrkesgruppene som er og blir skolerte til å ta seg av folk sin helse.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 thoughts on “VI TRENGER DA VEL IKKE LEGER, PSYKOLOGER, TANNLEGER, FYSIOTERAPEUTER OG ANNET HELSEPERSONELL NÅR DET ER TANKENE VÅRE SOM GJØR OSS FRISKE!

  1. TAKK!! Takk vennen for at du opplyser om hvordan det er å ha PTSD og andre psykiske lidelser slik jeg har..f.eks. Du treffer virkelig hodet på spikeren her på alle måter. Og det er helt riktig…jeg har IKKE valgt mine lidelser, ei heller kan jeg bestemme meg for at *imorgen kl 11.57…da….da skal jeg ha flashbacks!! De kommer akkurat når det passer dem uansett hva jeg måtte ha tenkt på eller ikke i forkant. De utløses ofte av ting jeg ser eller leser om, mens andre ganger kommer de *helt uten mål og mening*…fordi det er kroppens/psykens måte å bearbeide og håndtere alt som ligger lagret i underbevisstheten. Og den er det ingen som styrer! Jeg er så glad for å ha deg som venn, fordi du forstår samtidig som du ikke snakker verken meg eller andre etter kjeften 🙂 Du vet å sette grenser samtidig som du er raus….herlig kombinasjon 🙂 Og slik som i dette innlegget…her viser du dine kunnskaper og klarer å sette ordene ned på en forståelig og fengende måte ang et svært alvorlig tema….Fantastisk bra skrevet:) Ha en fin dag videre og en riktig god helg snuppa 🙂 Stoor klem…<3
    Diva Andrea recently posted..Ferdig med 1 kapittel….My Profile

    • Diva Andrea: Tusen takk for kjempekoselig tilbakemelding på innlegget mitt vennen, og tusen takk for kjempekoselig ord! Det varmer kjempemasse at du aner ikke! Jeg setter også kjempestor pris på å ha deg som venn<3

      Det er nettopp det. Du kan ikke bestemme når flashbacksene kommer, og flashbacks er kroppen/psykens måte å bearbeide det som ligger i underbevisstheten. Her stoler jeg fullt og helt på de som har skrevet og forsket på menneskets psyke som f.eks. Piaget, og ikke noe annet, for det er de som sitter inne med kunnskapen menneskets psyke.

      Jeg kan som sag heller ikke bestemme hvordan mine smerter blir i morgen. Hvis været er surt og rått, får jeg selvsagt mer smerter. Fryser jeg mye blir jeg stiv i leddene mine, og jeg får også betennelser på ulike steder f.eks. ildrøde hæler. Dette kan jeg ikke styre ved mine tanker.

      Likevel greier jeg å tenke positivt, for jeg har akseptert min kroniske sykdom! Jeg lar ikke det overskygge dagliglivet mitt!

      Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

  2. Jobb av en psykolog er å få deg til å bruke tankene på en nyttig måte. Mangler får ikke til eller forstår ikke hvordan man organiserer tanker på en bra måte. Tror vi trenger psykologer og leger og tannleger.

    • Kita: Tusen takk for innspill i denne diskusjonen! Du har rett at jobben til en psykolog er å få en pasient til å bruke tankene på en ny og nyttig måte, samt lære nye tankemønster. Vi trenger så absolutt leger, psykologer m.m.

      Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr fra Toril og kattene

  3. Bra innlegg og bra skreve. Æg trur ikkje det tankan du tenke som gjør at du får vondt i kroppen på grunn av revmatismen din eller førr den saks skyld flashback hvess du har psykiske problema. Æg lest det som stod på linken og æg syns det e å legg førr my ansvar på menneska at det ska vær tankan som gjør at et menneske får et dårlig liv.

    Æg e sjokkert når du fortelle om ho dama som fikk en psykisk utviklingshemma baby. E det mulig at nå kan si at ho tenke feil? Det e jo galskap.

    Æg trur på nåkka av alternativ behandling som healing og akupunktur førr det har hjulpe mæg.

    God fredag og god helg tel dæg 🙂

    Bloggklem

    • Siri Elise: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill under dette temaet! Du har rett. Tankene mine er ikke årsak til at jeg i morgen kanskje ha smerter i leddene mine, for det er flere faktorer som spiller inn når jeg har en dårlig dag. Likevel lar jeg ikke min kroniske betennelsesreumatisme overskygge min hverdag, fordi jeg har akseptert min situasjon.

      Jeg har ei venninne som jeg har kjent i mange år. Hun sliter med skade i nesen sin etter at hun skadet slimhinnene fordi hun stod på et limerom uten avtrekk i mange år på jobben sin. Stoffet i limet de brukte har ført til at hun er løsemiddelskadet i slimhinnene, og hun er operert en rekke ganger i nesen sin. Hun har ikke lært seg å takle sykdommen sin, for hun er veldig opptatt av at hun er i dårlig form. Vi vennene har sagt det til henne at hun må prøve å fokusere på noe annet, for hun benytter hver anledning til å snakke om sykdommen sin. Hun ble henvist til smerteklinikken for dette, men hun sa det ikke hjalp, og det etter én behandling. Årsaken til det var at hun fikk ikke prate så mye hun ville om nesa si.

      Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr og klem fra Toril og kattene

  4. Her er det veldig sårt tema. Jeg er delvis enig med utsagnet at det vi tenker i dag påvirker morgemdagen. Det er jo sammenheng med fysisk og psykisk lidelser, men til en vist grad. Som du belyser, vi kan ikke bestemme om morgendagen. Jeg er en personlig kristen og ber mye, men jeg går til legen når jeg trenger behandling osv.
    det er en balanse med alle ting.
    Jeg har også mye smerter i kroppen som legen sa at det kan være fibromyalgi, men jeg klager heller ikke, men prøver å gjøre det beste ut av det. Så lenge jeg klarer å jobbe til tross for smertene, er jeg takknemlig.
    Jeg synes at det er fint at du har skrevet om dette slik at jeg får mer innblikk på temaet.

    • Joy: Tusen takk for kjempefint innspill fra deg under dette temaet! Ja det er sammenheng mellom fysisk og psykiske lidelser. Ta f.eks. psoriasis. Det er en sykdom som har med psyken å gjøre.

      Vi kan ikke bestemme morgendagen. Jeg er enig med deg! Selv er jeg også kristen, og har vanskeligheter med å svelge noe av tankegangen til de som tenker alternativt, for meg blir det som en religion.

      Det høres kjempebra ut at du også gjør det beste ut av din situasjon, for det er da man har akseptert helsesituasjonen sin.

      Dersom man lar smertene og sykdommen være hovedfokus i dagliglivet har man ikke akseptert sykdommen sin.

      Da jeg fikk konstantert min kroniske betennelsesreumatisme ble jeg først lei meg, for det satte en del begrensninger for hva jeg kunne gjøre av fysisk aktivitet. Likevel etter noen måneder gikk jeg i meg selv, og tenkte: “Ja vel, slik er situasjonen, og jeg får se mulighetene, og ikke begrensingene!”. Først da hadde jeg akseptert min kroniske sykdom.

      Selv er jeg 80% ufør, men jeg gleder meg over at jeg kan ta på meg spilleoppdrag på tverrfløyta og at jeg får dirigere kor! Jeg får æren av å jobbe med det som er hobbyen min! Hvem er så heldig at de får det? I tillegg nyter jeg det å få gå turer noen ganger i uken, jeg gleder meg over å få fotografere, jeg gleder meg over kattene mine, jeg gleder meg over familien min, mannen min, slekten min og ikke minst vennene mine! Det er alt det kjempeflotte jeg får lov til å gjøre som jeg gleder meg over!

      Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr fra Toril og kattene

      • Så rørende å høre litt om deg selv. Jeg elsker å bli kjent med kristne folk her i bloggverden.
        Jeg lurer på om det er link her om legg meg som en venn. Jeg har lyst å følge innleggene dine:)
        joy recently posted..Å være gammel!My Profile

  5. Bøyer meg i støvet over et bra skrevet innlegg om et dagsaktuelt tema.

    Tankene til oss mennesker påvirker ikke at vi får en dårlig dag, blir syke eller får traumer. Jeg mener det er bare tull og tøys. Tankene dine er ikke en årsak til at du får vondt. Men du kan gjøre det situasjonen bra for deg å ta forholdsregler sånn at du får gode dager.

    Jeg har en medfødt skade i ryggen (medfødt skjev rygg). Og jeg ble operert for noen år siden. De stivet av ryggen min. I følge den artikkelen du linket til skal jeg ha forårsaket dette selv. Jeg har en ting å si til sånt. Idioti ikke noe annet. For å få gode dager med ryggen min valgte jeg å bli operert. Og jeg valgte å omskolere meg fra førskolelærer til lærer. Jeg snudde operasjonen til noe positivt for meg. Til og med i dag har jeg dager hvor ryggen min er stiv og vond. Men jeg fungerer i jobben min. Og jeg vet hva jeg skal gjøre.

    Historien du forteller minner meg om en nabo av oss som også var mor til ei jente i klassen til vår ene datter. Vi hadde en god del kontakt før. Men jeg holdt armlengdes avstand til henne. For jeg syntes hun hadde litt intense meninger i forhold til meg. Hun sverger til alt som har med alternativ tankegang å gjøre. Der i huset er det ikke noe annet som teller. Da jeg lå på sykehuset etter operasjonen kom hun på besøk. Hun hadde med seg en blomsterhilsen. Og det var koselig;)) Det varte frem til hun begynte å spørre meg om jeg hadde tenkt negative tanker om noen. For hun mente at jeg var skyld i at jeg hadde vondt i ryggen. Jeg ble paff at jeg greide ikke å svare henne. Og jeg husker hun ba meg om at jeg aldri måtte gå til legen. Jeg måtte gjøre meg frisk med min egen tankekraft. Fy fader så sint jeg var på henne. Den samme damen dukket opp på sykehuset på venterommet da yngstejenta vår brakk foten da hun var ute og syklet sammen datteren hennes. Hun ville at bruddet til jenta vår skulle leges uten operasjon. Løsningen var å tenke positivt så ville bruddet gro. Da hadde ortopeden nettopp sendt innleggelsesrekvisisjon til Ullevål sykehus fordi bruddet var stygt, og minstejenta vår måtte opereres. Nabodama drev og messet om at vi var dårlige foreldre som gikk med på å la legene operere foten til jenta vår. Mannen min ble forbanna og ba henne forsvinne fra sykehuset.

    Når folk er sånn er de for ekstreme for min del. De får gjøre hva de vil hjemme hos seg selv. Men når de forteller meg at ting jeg gjør er galt. Da blir jeg forbanna. Og det tåler jeg ikke. Mine meninger er mine meninger. Og de står jeg for.

    Nå er vi bare på hils når vi treffes ute. Jeg har trukket meg unna henne. Og det tror jeg hun forstår.

    Derfor reagerte jeg når jeg leste artikkelen på linken din. Vi trenger alt av helsepersonell samme hva folk sier.

    De som vil sverge til denne tankegangen får gjøre det. Men de skal ikke fortelle meg at det jeg mener er feil for min del.

    Ha en fin kveld snuppa mi;))

    Stooor klem fra Ofmariel
    Ofmariel recently posted..Fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett;))My Profile

    • Ofmariel: Tusen takk for kjempefint innspill under dette temaet vennen! Nei tankene våre påvirker ikke hvordan morgendagen blir! Mine tanker påvirker ikke hvordan mine smerter blir i morgen. I mine øyne blir det helt riv ruskende galt å påstå at tankene våre påvirker morgendagen og fremtiden vår! Det er når jeg har en dårlig dag at jeg må gjøre det det beste ut av situasjonen, og de teknikkene har jeg lært meg for mange år siden!

      Jeg er stum og sjokkert over hun naboen deres som blander seg inn at datteren deres måtte operere og når du ble operert i ryggen! Hva i huleste hadde hun med det å gjøre. Selv om det stred mot hennes tanker og meninger, kunne hun ikke forvente at dere mente det samme! Snakk om å være blendet! Det blir som en religion for meg dette når det blir så ekstremt! Jeg har møtt noen ekstreme av denne typen jeg også, og jeg holder en armlengdes avstand til dem, og ønsker å ha minst mulig med dem å gjøre!

      Jeg hørte om et ekstremtilfelle hvor en bekjent av ei venninne av meg nektet å gå til lege. Hun prøvde å “misjonere” til alle i familien, og kunne fjerne alle respektbelagte medisiner hjemme hos foreldrene sine. Da snakker vi om å være ekstrem!

      Det høres helt vilt ut om tankene dine forårsaket den skjeve ryggen din. Jeg husker da vi gikk på videregående sammen, og du gikk jo jevnlig til fysioterapeut og kiropraktor den gangen! Ryggskade er ryggskade. That’s it!

      Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg videre 🙂

      Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

  6. Jeg synes det er flott at du belyser dette temaet. Bra skrevet.

    Når denne typen pasienter blir innlagt på sykehuset resignerer de, for de sier det strider mot deres livsfilosofi å oppsøke en lege for å få hjelp når de er syke. Denne typen pasienter er de mest krevende pasienter. De vil ikke ha medisiner, for de vil ikke ha giftstoffer i kroppen. Hvis vi må gi denne pasientgruppen antibiotika på grunn av en infeksjon nekter de, og de slår seg vrang. De benytter hver anledning til å forkynne for oss at våre jobber og legenes jobber ikke burde ha eksistert. De sier at de har fasiten på hvordan de skal bli friske, og fasiten til mange av dem er å tenke seg frisk. Det har til dags dato ikke skjedd. Jeg har opplevd at denne pasientgruppen har skrevet seg ut fra sykehuset, men da har det ikke gått lang tid før de har blitt lagt inn igjen. Vi kan ikke tvinge dem til å motta behandling, men vi forteller i klartekst at de ikke vil bli bra før de har fått den behandlingen de trenger. Dersom det er unger med i bildet, og foreldrene nekter dem behandling når det står om livet kan vi kontakte barnevernet for å sette i verk tiltak.

    Det er mye merkelige holdninger og meninger når det gjelder livssyn og helse, og det er ikke snakk om å akseptere at andre tenker annerledes enn dem selv.

    At det er tankene som styrer hvordan livet vårt blir er jeg kritisk til, men hvis en som er psykisk syk eller har en annen kronisk sykdom setter seg ned og synes synd på seg selv er ikke det bra. På avdelingen vår oppfordrer vi de som har en kronisk sykdom til å ha en aktiv hverdag så langt det lar seg gjøre, for det er gift for kroppen å synke ned i stolen. Pasienter som er kronisk syke blir ofte henvist til smerteklinikken for å lære seg å takle sykdommen sin. Det funker for de aller fleste av pasientene våre.

    Når det gjelder psykisk syke pasienter er det psykologer som skal veilede pasientene slik at de kan lære seg nye tankemønster. Det er uhyre viktig at psykisk syke får en stabil og trygg hverdag slik at de kan greie å fungere, og det er så galt å si at det er tanken som er årsaken til hvordan fremtiden deres er. Vi som ikke er psykisk syke vet ikke hvor hardt det er å være psykisk syk. Diva Andrea forklarer dette på en fin måte at traumer er kroppens/psykens måte å bearbeide og håndtere alt som ligger lagret i underbevisstheten.

    Jeg synes innlegget ditt var interessant og engasjerende å lese 🙂

    En fin kveld til deg 🙂

    Godklem fra Irene

    • Irene: Tusen takk for kjempefint innspill fra deg under dette temaet! Det skjønner jeg godt at de er. Hørte ei jeg vet av som heller til slik tankegang skulle bli operert i ryggen. Da legen hennes sa det ble operasjon, så nektet hun først. Ryggskaden hennes lå og trygget på en nerve, og hun måtte ha operasjon for å bli bra. Da hun ankom sykehuset nektet hun å la seg operere, og legene prøvde alt hva de kunne for å få henne til å forstå at operasjon faktisk var nødvendig! Hun nektet først å ta narkose. Legene sa det måtte hun ha. Til slutt så skrev hun seg ut selv, og i dag så er hun så dårlig i ryggen at hun så vidt greier å gå. Hun var den som hele tiden gikk og fortalte folk at tenker man negativt vil det slå tilbake i form av en sykdom. Det er helt sprøtt spør du meg!

      Enn å sette helsa si på spill på den måten. Det er helt greit at de som er i mot leger osv er det, men faktisk er det legene som er ekspertene på folk sin helse!

      Jeg kjenner flere som har en kronisk sykdom som har vært på smerteklinikken i Trondheim, og de er kjempefornøyde. Klinikken har et godt rykte på seg for å gjøre en bra jobb, og for mange er dette nettopp det de trenger for mestre hverdagen. Da jeg fikk konstantert min betennelsesreumatisme var det ikke snakk om noe slikt. Legen og fysioterapeuten min sier at jeg takler min sykdom på en kjempebra måte, og de kjenner meg inn og ut siden jeg har gått hos dem i mange år!

      Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

  7. Veldig interessant og viktig tema du skriver, og du belyser viktige sider ved spørsmålet ditt.

    Jeg er veldig skeptisk til den tankegangen som artikkelen omhandlet, og jeg greier ikke svelge det som står der, fordi jeg tenker på alle dere som er kronisk syke. Hvis dere har en dårlig dag, er det ikke lett for dere å være sprudlende og lykkelige. Dere har lov til å kjenne på smerte, og det er menneskelig at dere som er kronisk syke har dårlige dager med mye smerter. De kroniske sykdommene deres har ingenting med hva dere tenker å gjøre. Det er galt å si. Leger og psykologer anbefaler kronisk syke å akseptere sin helsesituasjon, og ikke bli passive. Først da kan dere som har en kronisk sykdom få det bra. Dere må lære dere å leve med sykdommene deres. Fra psykologien vet vi i dag vet vi at det er sammenheng mellom noen sykdommer og psyken som psoriasis. Psykologer ville aldri finne på å si til en pasient som har en kronisk sykdom at pasienten har tenkt galt.

    Jeg forholder meg til vitenskapen, for vitenskapen er det forsket mye på gjennom årenes løp.

    Etter jeg leste den artikkelen ble jeg ikke mindre skeptisk. Jeg er mer kritisk, for det er å gi mennesket skylden. Det blir galt.

    Veldig, veldig bra diskusjon du hadde her;=)

    Ha en fin og god lørdag søte deg Torilvennen;=)

    Stor og varm klem fra Catzy
    Catzy recently posted..Oppdatering fra meg og mine;=)My Profile

    • Catzy: Tusen takk for kjempefint innspill under dette temaet vennen! Det er jeg også, og jeg synes den tanken om at våre tanker styrer hvordan vi får det i morgen er helt på jordet!

      Hvis jeg har mye smerter i leddene mine i morgen, ja vel så har jeg det. Det er slett ikke fordi jeg har tenkt noe i dag at jeg får en dårlig dag i morgen. Likevel vet vi som har en kronisk sykdom at første bud er å akseptere vår situasjon slik at vi kan ta forholdregler så langt det går an. Vi vet også at det hjelper ikke å sette seg ned å dyrke sin egen smerte, for det blir vi ikke friske av. Våre kroniske sykdommer blir vi ikke friske av, og det må vi bare akseptere. Det vi må gjøre er å se muligheter i stedet for begrensinger!

      Jeg heller også til vitenskapen og ting som det er forsket på når det gjelder helse! Ting som ikke er dokumentert stoler jeg ikke på!

      Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

  8. Amen til innlegget ditt! Jeg føler det er blitt en mote å tro på alternative livsfilosofier om livet og hvordan vi kan få det best mulig. Det er interessant å lese, men psykologer har skrevet og sagt dette før. Bare på en annen og mer fornuftig måte.

    Alle forstår at det ikke er bra å være negative hvis de har en kronisk kroppslig sykdom eller en psykisk sykdom, og som noen har nevnt over henger i noen tilfeller det fysiske og psykiske sammen. Enten de har en kronisk fysisk sykdom eller psykisk sykdom handler det om å lære seg å leve med plagene sine, lære se seg å se muligheter og ikke begrensinger. De fleste jeg kjenner som har en fysisk sykdom er flinke til det. Det er sikkert fordi leger og fysioterapeuter i dag er flinkere til å vektlegge dette i behandlingen.

    Datteren til en arbeidskollega av meg har PTSD. Hun har voldsomme flashback, og de kommer når hun minst venter det. Det kan hun ikke styre. Psykologene hennes har sagt at hun skal la flashbackene komme, og ikke holde dem tilbake. Det er en grunn til det.

    Jeg stoler på forskernes og faglærte sine teorier, for de vet hva de snakker om. De har forsket i mange år på disse områdene om kropp og helse, mens de som holder på med alternativ selvutvikling er det ikke forsket på, og de tar ikke utgangspunkt i at mennesker er forskjellige.

    En fin lørdag ønskes deg 🙂

    Klem, klem
    Mona Elisabeth recently posted..Jeg er med i fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett.My Profile

  9. Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefint innspill under dette temaet vennen! Du har rett, for i dagens samfunn med mye stress og mas så er folk på leting etter å finne seg selv. Ikke minst reiser folk mye mer nå i dag enn tidligere, og vi får mye mer gjennom ulike media, sosiale medier, aviser m.m. Folk henter inspirasjon fra andre kulturer og tar med seg hjem til Norge.

    Disse nye og moderne alternative tankene er det mennesker som har funnet opp. Flott hvis de kan hjelpe noen, men det som er rett for dem, er nødvendigvis ikke rett for andre.

    Jeg synes det høres absurd ut at mine tanker skal påvirke meg f.eks. i morgen. Det er en tanke som jeg ikke støtter. Tro det den som vil. Ingen skal komme å fortelle meg at min reumatisme skyldes noe jeg tenkte da jeg var yngre!

    Jeg har også lest ulike artikler og i bøker som sverger til en slik tenkemåte at man er selv skyld i sin egen sykdom. Denne tanken støtter ikke jeg, for jeg mener at ingen mennesker er skyld i at de blir syke eller skadet! Ingen er skyld i at man blir syk eller skadet.

    Igjen sier jeg det at de som ønsker å tro på det må gjerne få lov til det, men de trenger ikke å “forkynne” en slik tanke til meg.

    Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg 🙂

    Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

  10. Kjempebra innlegg noe som virkelig trengte å komme frem i lyset.Jeg har vært under behandling på smerteklinikken og i spesialhelsetjenesten for fysioterapi/kognitiv behandlig.Det som fungerer for meg når smertene tar overhånd er smertestillende som igjen gjør at jeg får en meningsfyll hverdag.Nå til dags er legene imot å skrive ut vanedannende preparater,noe jeg bryr meg svært lite om så lenge det er det enste som virker på meg.
    Så takk igjen for et bra innlegg.
    Ha en fin lørdagskveld videre 🙂
    Gro Elsabeth Olsen recently posted..Hvor er folkeskikken?My Profile

  11. Gro Elisabeth: Tusen hjertelig takk for det, og tusen takk for ditt innspill under temaet mitt!

    I ditt tilfelle har man nok et eksempel på at kroniske smerter er så individuelt fra person til person. Du vet hva du trenger og behøver når du har smerter, og for å fungere. I ditt tilfelle går det heller ikke an å bestemme seg for at du ikke skal ha smerter.

    Du har hatt fagpersonell via smerteklinikken som har bistått deg med råd og veiledning slik at du kunne lære deg å leve med sykdommen din. Det er kvalifiserte helsepersonell som er kvalifisert til å jobbe med mennesker med kroniske sykdommer, og ikke selvlærte selvutviklere som tror det er så enkelt at de sier det er tankene våre som styrer vår kroniske sykdommer, eller at det er tankene våre som gjør av vi er har en kronisk lidelse!

    Ønsker deg en fortsatt kjempefin og lørdagskveld 🙂

    Purr, purr og bloggklem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge