HVEM ER DU SOM TROR DU HAR RETT TIL Å MISHANDLE EN FORSVARSLØS KATT SOM IKKE HAR GJORT DEG NOE?

Igjen er man vitne til en kanskje mulig kjempetragisk dyremishandling 🙁 

http://www.adressa.no/nyheter/nordtrondelag/article10012558.ece

I dagens Adressa står det det skrevet at det utloves dusør for den som kan komme med tips slik at saken blir oppklart: 

http://www.adressa.no/nyheter/nordtrondelag/article10014315.ece

Det står også i Adressa at katten skal obduseres, og det er kjempebra slik at familien får et svar på hva som skjedde! 

Dette er uansett så kjempetragisk, grusomt, fælt og trist 🙁 Jeg greide ikke holde tårene mine tilbake når jeg leste dette. Mine tanker går til katten sine eiere <3 <3 <3 

Hvis det viser seg at katten ble mishandlet spør jeg meg selv igjen: “Hvilke ondskapsfulle mennesker kan finne på en slik grotesk ugjerning på en forsvarsløs stakkars katt?” I følge Adressavisen var kattens poter skåret av! Har to ord som beskriver dette: “Grotesk” og “Kjempetrist”! Stakkars katten <3 🙁 Politiet mente at skadene på katten var påført av mennesker! 

Hvis dette er en uskyldig ulykke, er det kjempetrist 🙁 Tilbake sitter en familie i sorg over å ha mistet et kjært familienmedlem som de elsket <3 🙁 

Uansett hva som var årsaken i denne saken (ulykke eller mishandling), kan man ikke tie om at dyremishandling faktisk skjer! Det har vært alt for mange kjempetragiske dyremishandlingssaker å lese i aviser og på ulike katteforum som jeg er med i på facebook. Nesten hver kan jeg lese på en eller annen av kattefacebookgruppene jeg er med i en nyhetsartikkel fra en eller annen avis at en katt er blitt mishandlet! 

Som katteier og katteelsker selv er jeg engasjert i dyrenes vel og ve, og jeg reagerer med å blir forbannet, sint og med avsky hver gang jeg leser om et stakkars og forsvarsløs dyr som blir mishandlet på en bestialsk måte! 

Hvilke typer mennesker får seg til å gjøre en slik ugjerning mot en forsvarsløs stakkars katt? 

– Forsker Ragnhild Bjørnebekk hevder i flere mediaoppslag at det er en årsak-virkning sammenheng mellom mishandling av dyr i barndommen og senere i voksen alder mot mennesker.

– Ragnhild Bjørnebekk hevder at de som utvikler voldskompetanse ved å mishandle dyr, bruker slik kompetanse senere mot mennesker. Hun refererer til tall fra FBI i USA som viser at fengselsdømte for ulike typer voldslovbrudd har forholdsvis mye høyere erfaring med dyremishandling enn andre. 

Kilde: http://www.jus.uio.no/ikrs/tjenester/kunnskap/kriminalpolitikk/meninger/2013/dyrevern.html

Mine tanker om hvem som mishandler dyr: 

– Psykologer og andre fagpersoner har uttalt til ulike media at de som mishandler dyr, er folk som over hodet ikke eier empati og samvittighet, og det er også min aller første tanke når jeg leser grusomme og triste historier hvor et stakkars dyr brutalt er blitt mishandlet! Dyremishandlere må ha et hjerte av stein! 

– Jeg tror de som mishandler dyr kanskje har voldsomt innebygget hat og aggresjon i seg over mange år, ja kanskje fra barndommen, og dermed føler de kanskje trangen til å mishandle de som svakere enn seg selv f.eks. et dyr som en hevnaksjon for det de selv har opplevd! 

– Dyremishandlere er kanskje folk som selv har blitt mishandlet i barndommen.  

– De som mishandler dyr er etter min mening folk som over hodet ikke eier respekt for andre levende individer, og heller ikke respekt for andres eiendom! 

– Jeg mener at de som mishandler dyr er ondskapsfulle, for ingen oppegående og normale mennesker med samvittighet får seg til å mishandle et forsvarsløst dyr! 

– Sist men ikke minst er jeg nokså sikker på at dyremishandlere er folk med alvorlige psykiske og personlige problemer!

– Jeg velger å gå så langt å kalle dyremishandlere for ondskapsfulle folk! 

Det finnes over hodet ingen unnskyldning for dyremishandling, uansett bakenforliggende årsak hos den/de som mishandler dyr! De burde få straff som svir voldsomt, slik at de aldri glemmer den bestialske ugjerningen de har utsatt et forsvarsløs dyr for! 

Ja det finnes folk som ikke liker katter, men ingen har noe rett til å mishandle en forsvarsløs katt som over hodet ikke har gjort noe galt! 

Jeg har sagt det før, og sier det igjen at det er på høy tid med strenge straffer til de som blir tatt for dyremishandling! Nå må politikerne våkne opp, for det er på høy tid med et fungerende dyrepoliti her i Norge! Vi har en gjeldene dyrevernlov for våre kjæledyr her til lands, og da er det for ille at vi ikke har et dyrepoliti som kan gripe inn i saker hvor dyremishandling har foregått, eller hvor det foregår dyremishandling!

Så lenge politiet og rettssystemet ikke gjør en god nok jobb for dyrene, støtter jeg et offentlig register med fult navn og adresse over dyremishandlere! Det er til pass for dem som har mishandlet dyr at navnet deres og hvor de bor blir offentliggjort! 

Vi som har dyr som vi elsker av hele vårt hjerte, og er kjempeglade i, er livredde for at de skal bli utsatt for mishandling fra ondskapsfulle dyremishandlere!

Hvis jeg som katteier ser eller hadde sett noen som mishandlet dyr, vet jeg ærlig talt ikke hva jeg hadde gjort. En ting er sikkert, og det er at hadde jeg sett noen som hadde mishandlet noen av kattene mine, ville den som hadde gjort noe slikt fått smake min vrede! Vedkommende skulle i hvert fall aldri glemme det han/hun hadde gjort! 

Hvis det er en ting som gjør meg kjempesint, fly hakke f…., trist, og lei meg, er det å lese om stakkars forsvarsløse dyr som blir mishandlet av ondskapsfulle dyremishandlere <3 🙁 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “HVEM ER DU SOM TROR DU HAR RETT TIL Å MISHANDLE EN FORSVARSLØS KATT SOM IKKE HAR GJORT DEG NOE?

 1. Jeg leste saken i går,grusomt.Du har så rett i det du formidler,noe må gjøres.Ha Engentlig ikke ord for hvordan noen mennesker kan gjøre noe så grusomt mot et forsvarsløst dyr.Samme med hunder.En ble skytt av en bonde her i distriktet for noen dager sider,rett foran eieren til hunden,fordi den gikk løs og ikke i bånd,bonden påstod at den jaget sauene hans.Kjenner jeg blir så forbannet(unnskyld uttrykket) Ja noe må gjøres.
  Klem Gro!
  Gro Elisabeth Olsen recently posted..Maner meg opp til i morgen!My Profile

  • Gro Elisabeth: Det er kjempetrist uansett om det er en ulykke eller om det er mishandling. Nå vil jo familien få svar på hva som har skjedd siden katten skal obduseres!

   Dyremishandling generelt er forkastelig og kjempegrusomt! Jeg finner ikke ord, og jeg blir også forbannet og kjempesint!

   Jeg leste det. Ingen har rett til å skyte en forsvarsløs hund samme hva som har skjedd! Når en hun opptrer aggressivt, er det eierne som det er noe galt med! Hunden er uskyldig!

   Ja noe må gjøres, og vi dyreeiere krever et dyrepoliti som kan verne om dyra våre!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr og klem fra Toril og kattene

 2. Huff;(( Noe så trist;(( Jeg begynner å grine hver gang jeg leser om katter eller hunder som blir mishandlet. Og mange ganger greier jeg ikke lese hele nyheten en gang. For jeg blir forbanna, sint og lei meg.

  Det er ingen som kan skjønne hvorfor syke folk mishandler en katt. Og vi vil alltid stille oss spørsmål om hva er grunnen til at noen folk mishandler.

  Det er ingen tvil om at noe er riv ruskende galt når et menneske kan mishandle en katt eller hund. Ingen normale, friske og oppegående mennesker hadde gjort sånt.

  Det er ingen unnskyldning for å mishandle et dyr. Derfor blir jeg forbanna når alle skal forstå seg i hjel på hvorfor de som mishandler katter eller hunder gjør det.

  Jaaaa. Inn med dyrepoliti nåååååå.

  Ha en fin onsdag snuppa mi;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Fotokonkurranse på bloggen til Toril (N) Hakrilas Abyssineroppdrett;))My Profile

  • Ofmariel: Tusen takk for kjempefint innspill på debatten min vennen!

   Ja det er kjempetrist, uansett om dette er en ulykke eller en dyremishandlingssak! Tilbake sitter en familie som har mistet sin elskede katt som de elsket kjempehøyt, og unger er i sorg 🙁 Uansett er kjempefint at de får obdusert katten sin, slik at de kan få et svar!

   Når det gjelder dyremishandling blir jeg forbannet og kjempesint, og det finnes ingen tilgivelse for å mishandle dyr! Det sier mer om de som gjør en slik ugjerning. De som mishandler dyr er ondskapsfulle, har store personlige problemer og ikke minst de er fullstendig blottet for empai og samvittighet!

   De som mishandler et forsvarsløs dyr burde fått den strengeste straffen som finnes, og de skulle faktisk selv fått smake smerten som de påfører det stakkars dyret!

   Dyrepoliti er en kjempestor nødvendighet nå, og politikerne må få opp øynene for at det er på høy tid. Som katteier selv kjemper jeg for bedre dyrevern og strengere straffer for de som mishandler dyr!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Da æg læst det der så sa æg bare fy faen! Æg så også at politiet hadde uttalt sæg tel media om at de skadan katten hadd va påført av menneskea.

  Sjuke menneska som gjør sånt. Æg finn bærre ikkje ord førr det. Makabert spør du mæg.

  Sånne folk burde blitt sperra inne førr godt førr dem e også tel fare for omgivelsan sin.

  Æg hata dæm som mishandle dyr.

  Ønska dæg en fin dag videre 🙂

  Bloggklem fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for innspillet ditt i debatten!

   Nå skal familien obdusere katten, og det er kjempebra! Da får familien svar på om det var et uhell, eller om katten har blitt påført skader av mennesker. Det er kjempetrist uansett om det er en ulykke eller mishandling, for tilbake sitter en familie i sorg over å ha mistet et kjæledyr som de elsket <3 🙁

   Når det det gjelder dyremishandling finner jeg ikke ord, for jeg blir så forbannet, kjempesint og lei meg når jeg leser om forsvarsløse dyr som er blitt mishandlet! Mange ganger når jeg har lest en artikkel i en av kattegruppene på facebook med historier om katter som er blitt mishandlet, greier jeg ikke lese alt, for det skjærer meg i hjertet at folk kan være så ondskapsfulle og hatske mot et forsvarsløs dyr som ikke har gjort noe vondt!

   Jeg er helt enig! De som gjør en slik grotesk ugjerning som å mishandle dyr, burde blitt sperret inne for livet, for spørsmålet er hvem vil de mishandle neste gang sinnet tar overhånd!

   Det gjør jeg også, og det finnes ikke tilgivelse i det hele tatt for dyremishandling! Ingen har rett til å gå til angrep på et forsvarsløst dyr som ikke har gjort noen noe vondt!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr og bloggklem fra Toril og kattene

 4. Det er bra du tar opp temaet om dyremishandling i bloggen din, og det er rørende å se at du som katteelsker brenner for dyrevern og rettigheter 🙂

  Dette er tragisk fra ende til annen som alle andre dyremishandlingssaker 🙁

  Du har rett at det er kun ondsinnete og alvorlig psykisk ustabile mennesker som utøver vold mot dyr.

  Jeg leste i Adressa i dag at de lover dusør til dem som kan være med å oppklare saken, og de skulle også obdusere katten for å få svar.

  Ta utgangspunkt i at dette er mishandling av katten er det ikke tilgivelig.

  Jeg håper for familien sin del at de får svar på hva som skjedde om det var en ulykke eller mishandling.

  Ha en fin onsdags ettermiddag 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for ditt innspill i debatten min!

   Jeg er engasjert i dette temaet, og temaet skal ikke ties om, for det er alt for mye dyremishandling som foregår. Det ser jeg jo på de forskjellige katteforumene jeg er med i! Det er jo nesten daglig at jeg leser om katter som er blitt mishandlet, og det skjærer meg i hjertet når jeg leser slikt. Blir kjempesint, forbannet, lei meg og jeg finner bare ikke ord når noen utøver en slik syk handling som dyremishandling er og blir!

   Jeg synes også det er kjempebra at familien få obdusert katten sin, og da får de svar på om det var en ulykke eller påført av mennesker. Det er likevel kjempetrist, for tilbake sitter en familie i sorg over å ha mistet et kjæledyr som de elsket <3 🙁

   Det er utilgivelig når dyr blir mishandlet, og det finnes ingen unnskyldning for å mishandle et dyr! Jeg står fast på at de som mishandler dyr er ondskapsfulle, og de har store personlige problemer! De burde blitt sperret inne for godt!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 5. Det er jammen bra du skriver om dine tanker rundt dyremishandling, for det er alt for mye av det 🙁

  Jeg håper den saken med katten du linker til Adressa ikke er mishandling, og det er bra de får obdusert katten sin. Først da kan de få svar på hva som har skjedd. Jeg skjønner godt at familien ønsker svar.

  Det er råtrist å lese at så mange katter blir mishandlet. Når jeg ser delinger på facebook hvor en katt er blitt mishandlet blir jeg dårlig i kroppen. Jeg greier ikke å lese hva dyremishandlere har utsatt katten for av smerte, pine og lidelse, for det er bestialsk.

  Det er viktig at vi som er dyreeiere er med i kampen og kjemper for å få slutt på dyremishandling. De som mishandler dyr burde få en lærepenge for livet, og en streng straff som svir!

  Jeg er enig om at det skulle vært et dyrepoliti i Norge ja. Norge som er et riktig land, skulle satt av økonomiske midler til dyrepoliti.

  Det blir helt feil at vi som har dyr skal være engstelig å slippe dem ut i frykt for at en gærning skal mishandle dem.

  Jeg er glad for at Lussia er innekatt jeg 🙂 Hvis noen hadde lagt hånd på henne skulle jeg personlig ha lynsjet den som hadde gjort det.

  En fin dag ønskes dag 🙂

  Klem, klem Mona
  Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for innspillet ditt på diskusjonen min!

   Ja jeg engasjerer meg i dyrevelferd, og i kampen med å få dyrepoliti i Norge, for så vanskelig er det faktisk ikke! Det er på høy tid at flere dyremishandlere blir tatt, slik at de kan få sin straff så det svir! Synes det blir feil av å forstå oss i hjel på de som mishandler dyr. De er og blir ondskapsfulle, hatefull, har et kaldt hjerte, eier ikke samvittighet og heller ikke empati!

   Jeg blir regelrett forbannet når jeg leser (på de kattegruppene på facebook) hvor det fortelles om katter som er blitt grovt mishandlet!

   Jeg vet heller ikke hva jeg hadde gjort hvis noen hadde mishandlet kattene mine! Det hadde nok blitt lynsjestemning ja!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge