MENER NOEN SERIØST AT BLOGGERE SOM SLITER PSYKISK, SLITER MED SELVSKADING ELLER ER ALVORLIG SYKE SKAL BLOGGE FRA EGNE BLOGGPORTALER I STEDET FOR PÅ NORGES STØRSTE BLOGGSTED?

Det er mye man skal lese før øynene faller ut, og slike overskrifter er det ikke første gang jeg har lest der bloggere på sine egne blogger høylydt kritiserer bloggere som blogger om sine psykisk lidelser, bloggere som er selvskadere og bloggere som er alvorlige syke! 

Når man blir møtt med overskriften på en av Norges største bloggportaler: “Bloggportal, for de psykisk syke, selvskadere og de alvorlige syke” hvor godt voksne bloggere sitter og kritiserer, og skriver nedlatende innlegg hvor man høylydt ønsker bloggerne som blogger om psykiske problemer, bloggere som er selvskadere og bloggere som er alvorlige syke bort fra Norges største bloggsted, og over på egne bloggportaler, har man lov til å reagere, og å ta disse bloggerne i forsvar! 

Slik usaklig negativ kritikk og nedlatende innlegg, særlig hos voksne bloggere, burde de ha holdt seg for god for til å publisere offentlig, og særlig med tanke på at vedkommende blogger selv har jobbet i helsevesenet… Hvor sårende er det ikke å lese slike tankeløse innlegg for bloggere som sliter psykisk fra før? I mine øyne er det rett og slett diskriminerende å ytre seg på en slik måte ovenfor en gruppe i samfunnet som faktisk sliter fra før! 

Kanskje vedkommende blogger mener at de som sliter med psykiske problemer, de som er selvskadere og de som er alvorlig syke skal stues bort i samfunnet ellers også da?  

Er ikke Norges største bloggsted et bloggsted som er er ment å være åpent for alle bloggere, uansett kulturell bakgrunn, religion, politisk ståsted, syk, ikke syk, de som sliter psykisk, de som er selvskadere? Hvem har rett til å dømme disse bloggerne? Ingen av oss! Alle som ønsker har lov til å blogge om det de ønsker på Norges største bloggsted, uansett om de sliter psykisk eller ikke! 

Hvis voksne bloggere ikke tåler å lese bloggere som åpent og ærlig blogger om sine psykiske lidelser, kroniske sykdommer, er alvorlig syke og evt. er selvskadere på et av Norges største bloggsted, og i tillegg ønsker disse bloggerne bort fra bloggportalen og over på egne bloggportaler, forteller det meg om at den/de som publiserer slikt offentlig på bloggen sin, ikke eier noe som heter empati og nestekjærlighet! 

Disse “kritikerne” burde ha visst at det koster kjempemasse av en blogger som sliter psykisk eller er selvskader å være åpen om dette i bloggen sin, og for mange bloggere som sliter psykisk, er det faktisk terapi å blogge og skrive ned sine tanker og følelser på sin egen blogg! Det siste disse ærlige og tøffe bloggerne bør bli møtt med, er nedlatende kritikk for at de blogger om et vanskelig tema, og i tillegg vite at bloggere ønsker dem bort fra bloggportalen hvor de blogger! 

Hvis man ikke tåler å lese en åpen og ærlig blogg hvor en blogger forteller om sine psykiske lidelser, selvskading eller at en blogger er alvorlig syk, så gå ut fra den bloggen. Finn en annen blogg som du liker bedre! Hvem er du som tråkker på en som sliter psykisk, for det er nettopp det du gjør nå du skriver sårende, nedlatende og kritiske innlegg om bloggere som blogger om dette temeaet! Kanskje heller det er “kritikeren” som burde finne deg en annen bloggportal? 

I min jobb som spes.ped for elever i ungdomsskolen har jeg jobbet med mange ungdommer som har slitt psykisk på forskjellige områder og har vært selvskadere. På spes.ped-studiet mitt hadde vi masse barne- og ungdomspsykologi for å være rustet til å jobbe som spes.ped, men jeg har personlig lært mye mer av å lese blogger der bloggeieren åpent og ærlig har skrevet om sine psykiske problemer, og f.eks. hvordan han/hun sliter med selvskading, enn å sitte og lese psykologiske faglitteratur om temaet. Det er fordi en psykisk lidelse er forskjellig fra person til person, og en person som f.eks. har diagnosen PTS (posttraumatsikstresssyndrom), er ikke like enn annen person som har samme diagnose! 

Jeg reagerer kraftig når jeg leser slike tankeløse innlegg, og særlig med tanke på de jeg kjenner som sliter med en eller annen psykisk lidelse! Snakk om å tråkke noen ned i gjørma! Usmakelig spør du meg! Slike uttalelser vitner om mangel på empati og respekt for andre mennesker! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 thoughts on “MENER NOEN SERIØST AT BLOGGERE SOM SLITER PSYKISK, SLITER MED SELVSKADING ELLER ER ALVORLIG SYKE SKAL BLOGGE FRA EGNE BLOGGPORTALER I STEDET FOR PÅ NORGES STØRSTE BLOGGSTED?

  • Kari: Tusen takk for det! Ja jeg brenner for dette med rettferdighet, og når jeg ser at noen bevisst går ut og i det hele tatt foreslår at bloggere med psykiske problemer kan blogge fra en annen bloggplattform blir jeg kjempesint, for alle har rett til å blogge hvor de vil, med eller uten psykiske lidelser!

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 1. Så bra at du tok opp dette,et viktig tema du tar opp.kjempebra:-) For de som er uvitende om disse lidelsene burde ha en litt mer forståelse om hvor sårende dette kan være.Tenk på den terapien det kan være for disse med og skrive dagbok/blogge om det.Du gjør ditt ytterste for å forstå vedkommende,ikke motsatt.
  Dette trengte og komme frem i dagens lys!
  Ha en fin Søndag 🙂

  • Gro: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill i denne diskusjonen! Ja det er nettopp det at det er sårende for de som har en psykisk lidelse og i det hele tatt komme over et slikt utsagn fra en voksen blogger, som selv har jobbet i helsevesenet.

   Det er nettopp det at det er terapi for mange som har en psykisk lidelse å få lov til å skrive ned tanker, ord og følelser, og det har like stor rett til som alle andre på Norges største bloggsted!

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr og klem fra Toril og kattene

 2. Veldig bra innlegg du har skrevet, og jeg synes det er veldig bra at du tar opp dette temaet. Bare tanken å foreslå at bloggere med psykiske lidelser, bloggere som driver med selvskading og bloggere som er alvorlig syke skal blogge på egne bloggdomener er tankeløst og sårende å foreslå. Slik jeg ser det er det trakassering av en gruppe mennesker som sliter med helsen på en eller annen måte.

  Jeg mener det er de bloggerne som skriver slike innlegg på bloggene sine som bør finne seg et annet bloggsted. Hvis en blogger som sliter psykisk leser dette, er det kanskje nok til å ødelegge og velte alt for bloggeren. Det styrker IKKE selvtilliten til den bloggeren som er psykisk syk å vite at hun eller han er uønsket av tankeløse bloggere som slenger omkring seg med leppen.

  Jeg blir rasende sint og provosert over å vite at voksne bloggere nedlater seg selv til å publisere slike tanker på bloggene sine. Slik negativ kritikk av bloggere som sliter psykisk, de som holder på med selvskading og alvorlige syke gjør noe med oss lesere, og jeg tror de som går hardt ut mot disse bloggerne med sin usaklige kritikk, er de som møter seg selv i døren. Ja, de mangler empati som du skriver.

  Jeg håper mange leser innlegget ditt, for det var veldig bra skrevet.

  Ha en fin søndag søte deg Torilvennen;=)

  Varme og store klemmer fra Catzy
  Catzy recently posted..Oppdatering fra meg og mine;=)My Profile

  • Catzy: Tusen takk for det, og tusen takk for et kjempefint innspill fra deg i denne diskusjonen Catzyvennen!

   Jeg følte med en gang for å forsvare de bloggerne som jeg vet sliter psykisk, fordi jeg vet at å blogge for dem er terapi. I 2008 var jeg støttekontakt for ei jente som slet psykisk, og hun blogget om sine psykiske lidelser. Du aner ikke hvor mye drittkommentarer hun fikk på bloggen sin fra uvitende lesere som kritiserte henne for å være åpen om det hun slet med. Til og med voksne bloggere sank dypt og kommenterte negativt på bloggen hennes. Noen ba henne finne seg et annet bloggsted, for hun hørte ikke hjemme på Norges største bloggsted. Jeg fikk rett og slett bismak i munnen, og ble flau når jeg så de kommentarene som de voksne bloggerne hadde skrevet på bloggen hennes.

   Det endte med at hun senere slettet alle innelggende sine hvor hun hadde vært åpen og ærlig om sin psykiske lidelse. Ingen skal true noen til taushet. Det er det jeg brenner for!

   Jeg er helt enig med deg, at det er de som sitter og spyr ut av seg eder og galle om bloggere som åpent og ærlig blogger om sine psykiske lidelser som burde finne seg en annen bloggplattform, for det er de som har store problemer!

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 3. Applaus for et fantastisk bra skrevet innlegg…og en stor takk fra oss som faktisk må leve med psykiske lidelser 🙂 Vi må få ha vår blogg der vi kan få luftet tanker og følelser…uten å oppleve såkalte voksne som skal fordømme. Merkelig nok er enkelte av de som fordømmer mest faktisk de som også har psykiske problemer…Ikke alle klarer å akseptere at de sliter mentalt, jeg personlig har aldri hatt noen problemer med å erkjenne at sånn er det og ferdig med det 🙂 Ikke noe å være flau over eller skamme seg for…Å stigmatisere en gruppe som sliter mer enn nok blir for dumt, da tenker jeg på dette med at de bør ha en egen portal. Tror alle har godt av å lære noe av hverandres liv og leven…og det er opp til blogg.no å snart vise seg som en voksen og faktisk fjerne uromomentene slik at det igjen kan bli en hyggelig portal. For det er det overhodet ikke nå. Stoor klem til deg vennen :)..<3
  Diva Andrea recently posted..You make me smile…My Profile

  • Diva Andrea: Tusen takk for kjempefint innspill i diskusjonen fra deg også vennen!

   Når jeg ser at andre rakker ned på dere som sliter psykisk, blir jeg kjempesint! Særlig når krenkende ytringer blir skrevet av noen som har jobbet i helsevesenet!

   Ja dere har deres fulle rett til å ha blogg hvor dere får skrevet ned tankene og følelsene deres, uten å oppleve og bli fordømt av andre voksne.

   Jeg var selv støttekontakt for ei jente (i 2008) som hadde flere psykiske diagnoser. Hun blogget, og hun blogget åpent om sine lidelser. Hun fikk inn mange stygge oppgulp og ble møtt med fordømmelse fra andre bloggere, også godt voksne bloggere som mente at hun ikke skulle blogge om psyken hennes. Jeg ble regelrett forbanna på hennes vegne, og hun ble jo selvsagt såret. Det endte med at hun på senere tidspunkt slettet alle innelggene sine på bloggen sin der hun hadde skrevet om sine psykiske lidelser.

   Der sa du det, og du er absolutt inne på noe der at de som er mest fordømmende er de som selv sliter, men ikke vil innrømme det!

   Ja vi har alle godt av å lære noe av hverandres liv, og hvis bloggere har så store problemer med å takle at bloggere som sliter med psykiske problemer, er det den som ikke takler dette som burde finne seg nytt bloggsted!

   Dessverre tror jeg ikke den bloggportalen kommer til å gjøre det, fordi bloggstedet er alt for kommersielt, og de skal tjene penger på sine bloggere!

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

  • Solfrid Jensen: Tusen hjertelig takk for det, og tusen hjertelig takk for kjempekoselig tilbakemelding 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 4. Steike han. Det va det værste æg har hørt at nån kan skriv. Sei mæg kan ikkje sånne bloggera sette sæg inn i koss andre folk har det? Æg trur som ho Diva at dæm som fordømme folk som har psykiske problema e dæm som sjøl slit psyksik, og dæm vil aldri aldri innrømm at dæm slit. Dæm e førr stolt å innerømme sin svakhet.

  Det her va steike bra innlegg fra dæg og det meina æg.

  Ha en fin kveld 🙂

  Bloggklem fra mæg

  • Siri Elise: Dessverre ser det ikke ut som de kan sette seg inn i hvordan andre mennesker har det! Det at denne voksne bloggeren regelrett rakker ned på bloggere som skriver om sine psykiske lidelser er kjempestygt og usmakelig gjort, og det sårer jo de bloggerne som våger å være så åpne og ærlige om sine psykiske lidelser!

   Bloggere som har valgt å dele sine livshistorier om sine psykiske lidelser fortjener å bli behandlet med respekt og forståelse, og ikke bli møtt av fordømming, for alle kan vi lære noe av å lese bloggene deres!

   Det er de som fordømmer og rakker ned på bloggere som blogger om sine psykiske lidelser som bør bytte bloggsted, og ikke de som faktisk har en ærlig og oppriktig blogg!

   Diva Andrea har helt rett! De som sitter på sin høye hest og fordømmer, er for stolt til å innrømme at de selv har problemer!

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 5. Kanonbra innlegg fra deg snuppa mi;))

  Og slike mennesker som stigmatiserer de med psykiske lidelser har jobbet i helsevesenet? Det er skremmer meg. Og det gjør meg fly forbanna at den voksne bloggeren kan sitte og stigmatisere de som har psykiske lidelser. Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg leste bloggen til bloggeren. Bloggeren setter merkelapp på andre bloggere. Og kaller dem for psykisk syke. Hvilken rett har hun til det? Det er ikke første gang i så fall at hun skriver at bloggere hun ikke kjenner er psykisk syke.

  Diva Andrea skriver det ærlig og uten å legge skjul på noe når hun i kommentaren sin til deg skriver at det er de som mest fordømmer de psykisk syke som selv sliter mentalt og psykisk. Og det stemmer på en prikk. Fordømming er en forsvarsmekanisme for mennesker. Den forsvarsmekanismen slår ikke feil.

  Jeg synes denne bloggeren burde fått refs for sitt krenkende innlegg. Og da med tanke på de som har psykiske lidelser. Det går ikke an å stigmatisere en gruppe mennesker på den måten. For innlegget til bloggeren var krenkende å lese. Hva om bloggeren hadde skrevet sånt om noen religiøse grupper? Det hadde ikke blitt akseptert.

  Jeg har sluttet å bli overrasket over hva bloggere kan skrive på bloggene sine. Og når jeg vet at det gjelder voksne bloggere finner jeg ikke ord.

  Supert at du skriver om dette temaet. Og all ære til deg som engasjerer deg for menneskers rettferdighet;))

  Du får ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Fotokonkurranse på bloggen til Toril (N) Hakrilas Abyssineroppdrett;))My Profile

  • Ofmariel: Tusen takk for det vennen, og tusen takk for kjempefint innspill fra deg i diskusjonen min!

   Det er det som er sjokkerende og vite at vedkommende har hatt en jobb i helsevesenet med jobb med andre mennesker!

   Ja Diva Andrea er ærlig i kommentaren hun skrev til meg, og jeg er helt enig med henne! Det er kjempestygt gjort av bloggeren å si at bloggere med psykiske problmer, bloggere som skader seg selv og alvorlig syke bloggere skal blogge fra et annet bloggsted! Hvis bloggeren har så store problem med å takle disse bloggerne så er det bloggeren selv som bør finne seg et annet bloggsted! Det er mange bloggere som sliter psykisk som kanskje blir såret når de kommer over et slikt innlegg, og dèt fra en voksen blogger som burde vite bedre enn å synke så lavt som det bloggeren gjorde der!

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 6. Hva er det du sier? Jeg finner ikke ord. Det er ikke mulig at noen voksne publiserer slike ytringer på bloggene sine? Jeg skjemmes over å vite at det gjelder voksne bloggere som du skriver. Voksne bloggere skulle være de siste til å rakke ned på bloggere som er åpne om sine forskjellige helseplager. Har den voksne bloggeren som kommer med forslaget at bloggere som sliter med helsa si bør blogge fra egne plattformer mer rett til å blogge på den bloggplattformen da?

  Hvis bloggeren mener dette seriøst blir jeg målløs.

  Det er så bra at du skriver om dette på bloggen din. Psykisk syke bloggere som blogger om sykdommen sin skal behandles med respekt og forståelse fra andre bloggere. Bloggerne som ikke liker bloggere som skriver om psykiske helseplager trenger ikke å lese de bloggene der hvis det er så ille. Jeg synes de kan holde kjeft og godta at bloggere er forskjellige.

  God søndagskveld til deg 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Jeg er med i fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett.My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill fra deg i diskusjonen!

   Jeg ble kjempesint da jeg leste dette, for jeg mener det var kjempestygt gjort og respektløst av denne voksne bloggeren å rakke ned på bloggere som faktisk har tatt det skrittet ut å være åpne og ærlige om sine psykiske lidelser!

   Ja vedkommende blogger mente i sitt innlegg at bloggere som har psykiske lidelser, bloggere som skriver om selvskading og alvorlige syke bloggere burde blogge på egne bloggplattformer enn blogg.no! Det er fanken meg denne bloggeren som har problem med å akseptere og respektere disse bloggerne, og da mener jeg at det er denne bloggeren som bør finne seg et nytt bloggsted. Bloggeren skremmer jo de bloggerne som er åpne og ærlige om dette temaet, og ikke minst fordømmer hun dem! Det er så kjempestygt gjort at jeg finner ikke ord jeg heller!

   Vedkommende blogger går heller ikke av veien for å klandre andre bloggere at de har kalt ham/henne for psykopat, noe denne bloggeren også har gjort mot flere bloggere! Skyte seg selv i foten? Ja så absolutt!

   Jeg var jo støttekontakt til ei jente som åpent og ærlig blogget om sine psykiske lidelser, og du aner ikke hvor mye kjempefæle og stygge kommentarer hun fikk inn på bloggen sin. Da hun blogget på bloggen sin i 2007/2008 fikk hun kommentarer fra lesere som ba henne komme seg ut fra den bloggplattformen, for de mente det hørte ikke hjemme at hun fortalte om sine psykiske lidelser! Senere endte det med at hun slettet vekk alle innlegg hvor hun åpent og ærlig hadde fortalt om sine psykiske lidelser. Det er kjempetrist at folk er så respektløse på andres blogger, og respekt er et fremmedord for dem!

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 7. Som sykepleier jobber jeg daglig med folk som har helseplager, og som ansatt i helsevesenet bør man være forsiktig med å uttale seg slik bloggeren og mange andre bloggere mange ganger har gjort tidligere.

  Fint og opplysende innlegg fra deg.

  Jeg blir skremt med tanken på forslaget til bloggeren om at psykisk syke, de som driver med selvskading og alvorlig syke skal blogge fra et eget bloggsted. Det er et idiotisk forslag og også lavmål av høy karakter av dette voksne mennesket å skrive.

  Psykologer anbefaler de som har psykiske lidelser å skrive ned følelsene sine, for det hjelper dem å bearbeide tanker og følelser som de sliter med. Jeg er enig med deg og de andre som har skrevet før meg at det er respektløst fra ende til annen å stigmatisere psykisk syke bloggere som prøver å sortere tankene sine på en blogg. De har like rett til å blogge som alle andre, men det er dette voksne mennesket som heller burde gått dypt inn i seg selv. Innlegget til den voksne bloggeren var støtende og usmakelig mot bloggere som har en eller annen form for psykisk lidelse.

  Jeg håper at bloggere på den bloggplattformen fortsetter å blogge som før, og at de ikke tar seg nær av den voksne bloggerens smakløse utspill.

  En fin mandag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

 8. Irene: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill i diskusjonen fra deg også!

  Det er det jeg mener også, at har man jobbet i helsevesenet bør man være kjempeforsiktig med hvordan man ytrer seg offentlig om f.eks. de som sliter psykisk.

  Jeg synes det var kjempestygt gjort og ikke minst respektløst av denne voksne bloggeren å skrive at bloggere med psykiske problemer, bloggere som driver med selvskading og alvorlig syke bloggere ikke burde blogge på blogg.no! Det er bloggeren som har et stort problem med respekt, toleranse og forståelse, og da er det bloggeren selv som bør finne seg en annen bloggplattform!

  Det samme gjorde psykologen til hun jeg var støttekontakt for også. Psykologen hennes ba henne om å skrive ned sine tanker og følelser på f.eks. blogg, og det gjorde hun. Hun blogget åpent og ærlig om sine psykiske lidelser i 2007/2008. Du vil ikke tro så mange stygge og fordømmende kommentarer hun mottok på innleggene sine til tider. Jeg ble regelrett skremt av å lese hva folk fikk seg til å skrive! Ja noen var anonyme, men det var også voksne mennesker som skrev stygge og fordømmende kommentarer på bloggen hennes, og ba henne finne seg en annen plass å blogge! Etter hvert slettet hun bort alle innlegg hvor hun hadde blogget om sine psykiske lidelser.

  Det håper jeg også, for denne voksne bloggeren har ingen rett til å førdømme og rakke ned på bloggere som skriver om disse sårbare temaene. Alle har vi noe å lære av bloggere som blogger om sine psykiske lidelser, bloggere som forteller om selvskading, og bloggere som er alvorlig syke!

  Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge