BILLEDGLIMT FRA “SALMEBOKA MINUTT FOR MINUTT” 28.11-30.11.2014

28.11.2014 – 30.11.2014 sendte NRK 2 “Salmeboka minutt for minutt” i Vår Frue Kirke, og med på dette var det påmeldt 200 kor, og 3000 korsangere. Koret som jeg synger i skulle synge 3 salmer på utescenen utenfor Vår Frue Kirke i Trondheim 28.11.2014 om kvelden. Vi i koret må øve på tekstene slike at vi kan se på dirigenten vår. Her er den ene salmen vi sang.

Alle korsangere og solister som skulle synge inne i kirken eller ute på utescenen fikk utdelt hvert sitt festivalarmbånd som de skulle ha på seg.

Koret jeg synger i på scenen utenfor Vår Frue Kirke fredag 28.11.2014 🙂

Jeg er med i redaksjonen i Bel Canto som er koravisen i Norges Korforbund Sør-Trøndelag, og jeg hadde fått i oppgave å fotografere for koravisen vår. Styremedlemmene og ansatte i Norges Korforbund Sør-Trøndelag jobbet med å registrere alle kor som skulle synge. I tillegg var det to kor som hadde ansvar for å være vakter inne på Thora Storm videregående skole hvor alle kor og solister som skulle delta på “Slameboka minutt for minutt” måtte registrere sin ankomst. Vaktene hadde ansvar for å følge kor og solister til de ulike scenene samt passe på at ingen uvedkommende kom inn.

Helge Gudmundsen som er mannen bak ideen til “Salmeboka minutt for minutt” 🙂

Alle kor og solister som skulle synge fikk et klasserom til å øve på, og når de skulle inn på de ulike scenene (enten i kirka eller på utescenen) pakket de verdisakene sine i disse søppelsekkene, og satt dem inne på sekretariatet.

Vår Frue Kirke i Trondheim lørdag 29.11.2014 🙂

Ulike slame- og sangbøker som er blitt brukt i Den Norske Kirke.

Den nye slameboka som kom ut i 2014 🙂

Damekoret Hedda hadde ansvaret for en døgnåpen korkafé slik at sangerne og artistene kunne få kjøpe seg noe å drikke og spise.

Tre blide og fornøyde sangere i Damekoret Hedda som hadde vakt i korkafén 🙂

Korkafén var populært for korsangerne og artistene 🙂

Inne i Vår Frue Kirke under “Salmeboka minutt for minutt” 🙂

Folkeliv i Trondheim sentrum lørdag 29.11.214 🙂

Det dannet seg også kø utenfor Vår Frue Kirke for å få komme inn på “Salmeboka minutt for minutt” 😀

Ett av korene som var med og sang under “Slameboka minutt for minutt” følges over fra Thora Storm videregående skole til Vår Frue Kirke og inn på scenen hvor de skulle synge 🙂

Salme nr.830 i den nye salmeboken. Han som har skrevet melodien var min lærer på folkehøgskolen jeg gikk på for 30 år siden 🙂

NRK gjorde også et intervjue med han som hadde komponert melodien til salme 830 🙂

En av solistene som var med og sang under “Salmeboka minutt for minutt” i sin kjempefine Nordlandsbunad 🙂

Denne vesten hadde alle de som var vakter og andre frivillige på seg under “Salmeboka minutt for minutt” 🙂

Kjempefine og vakre Vår Frue Kirke i Trondheim i kjempenydelig ettermiddagssol 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 thoughts on “BILLEDGLIMT FRA “SALMEBOKA MINUTT FOR MINUTT” 28.11-30.11.2014

    • Joy: Tusen takk for det! Ja det er et minne for livet, og det var en kjempestor opplevelse å få være med koret å synge på “Salmeboka minutt for minutt”, og ikke minst få være med å fotografere korene fra Norges Korforbund Sør-Trøndelag som var spente på å få gå på scenen.

      Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

      Purr, purr og bloggklem fra Toril og kattene

  1. Fine bilda 🙂 Æg så litt på det. Sjøl e æg ikkje kristen men æg må sei at det e mye fine salma og æg kan vel sei at nån av salman va så fin at æg fikk tåra i øyan.

    Artig at koret du søng i sang på tv 🙂

    Ønska dæg en fin ettermiddag 🙂

    Bloggklæm fra mæg

    • Siri Elise: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂 Det virket som om “Salmeboka minutt for minutt” var populært, og det var mange som så på.

      Jeg er helt enig. Det er mange kjempefine salmer. Ikke minst er det flere gode norske viser og sanger som er tatt med i den nye salmeboken. Den nye salmeboken er blitt mer folkelig synes jeg.

      Det var en kjempeartig opplevelse å få være med å synge sammen koret. Vi skjønte at det var noe stort vi hadde vært med på, men jeg tror ikke vi ante hvor stort det egentlig var før etterpå.

      Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

      Purr, purr og bloggklem fra Toril og kattene

  2. Jeg så deg sammen koret ditt på tv ja, og ikke nok med det dukket du opp på skjermen på søndag om formiddagen med fotoapparatet. Flink fotograf du 🙂 Hehe 😀 Jeg lo godt da jeg så deg, for det så ut som om du slett ikke ville være på skjermen akkurat da 😉

    Kjekt å se de fine bildene dine som du har tatt, og jeg skjønner at dette var en stor opplevelse å være med på.

    Ha en fin kveld 🙂

    Klem, klem Mona Elisabeth
    Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

    • Mona Elisabeth: Tusen takk for det! Det var en kjempestor opplevelse å få være med på dette 🙂 Takk det med at jeg fotograferte har jeg da fått høre fra mange av mine facebookvenner 😀 Nei du har helt rett. Jeg hadde ikke tenkt meg å være “linselus” der og da. Mannen min satt på sekretariatet da jeg kom på skjermen, og de lo godt da de så meg 🙂

      Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

      Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

  3. Artig å se bildene dine fra det du har opplevd. Og artig å få se bilder som du har tatt fra innsiden;)) Jeg hoppet over Senkveld med Thomas og Harald bare for å se koret ditt på TV. Og det var artig å se;)) Jeg så ganske mye på programmet. Og jeg koste meg med fin musikk. Du kan si jeg ble ganske overrasket hvor mange fine salmer det er i salmeboken.

    Catzy ringte meg på søndag. Og hun var helt vill fordi hun hadde sett deg flere ganger på TV. Linselusa vår;))

    Ha en fin kveld snuppa;))

    Stooor klem fra Ofmariel
    Ofmariel recently posted..Hverdagen har innhentet oss etter en herlig sommerferie;))My Profile

    • Ofmariel: Tusen takk for det vennen min! Setter kjempestor pris på de kjempefine tilbakemeldingene om bildene mine. Det var kjempegøy å få være med å synge sammen koret på “Salmeboka minutt for minutt”, og ikke minst kjempemorsomt å få jobben med å fotografere korene fra Norges Korforbund Sør-Trøndelag som skulle være med å synge. Jeg var jo mye på sekretariatet jeg også, og fikk jo med meg mye av det som skjedde i kulissene 🙂

      Det er kjempemange fine salmer i den nye salmeboken, og den nye salmeboken er blitt mer folkelig nå. De har jo tatt inn mange fine sanger og viser som det norske folk har et forhold til.

      Takk for den du! Det med at jeg dukket opp på TV’n på søndag har jeg fått høre av flere 🙂 På facebook kom det fort kommentarer på at jeg kom på TV med fotoapparatet mitt. Du kan nå kanskje si ufrivillig linselus 😀

      Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

      Purr, purr og stor klem fra Toril og akttene

  4. Fantastisk å få se disse flotte bildene dine som du deler med oss 🙂 Det siste bildet ditt av Vår Frue Kirke var virkelig fint med et fint lys over seg 🙂

    Jeg gløttet innom NRK 2 av og til, men da klokka nærmet seg da dere skulle synge måtte se på. Det var morsomt å se koret deres synge på TV 🙂 Jeg så på nyhetene på NRK-Trøndelag at de hadde gått tom for salmebøker. Det er helt vilt jo.

    Morsomt at du hadde en fin helg 🙂

    Du må ha en fin dag 🙂

    Godklem fra Irene

    • Irene: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂

      Det var en kjempestor opplevelse å få være med sammen koret jeg synger i å synge på “Salmeboka minutt for minutt”.

      Den nye salmeboka er blitt mye mer folkelig, og de har jo tatt inn mange nye sanger, viser og melodier som folk har et forhold til.

      Det var en kjempestor opplevelse å være med på hele den helgen 🙂

      Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

      Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

  5. Så deg på TV’n med koret ditt søte deg Torilvennen. Det var veldig gøy;=) NRK 2 stod på hele helgen, for jeg syntes det var veldig mange nydelige salmer. På søndag så jeg deg plutselig dukke opp på TV’n igjen, og jeg ringte fort til Ofmariel for å si fra til henne;=) Jeg lo veldig godt da jeg så du satt og tok bilder inne i kirken;=)

    Veldig fine bilder du legger ut på bloggen din, og det er veldig moro å se dem;=)

    Ha en fin lørdag;=)

    Stor og varm klem fra Catzy
    Catzy recently posted..Bruk tiden til på å være glad i de menneskene rundt deg som er galde i deg i stedet for å hate de menneskene du hater.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge