VOKSNE MOBBERE PÅ BLOGG I 40 – 50 ÅRS ALDEREN!

Det er fokusert mye på nettoppførsel blant barn og ungdommer, og det er kjempeviktig å fokusere og bevisstgjøre folk sine holdninger for hvordan man skal oppføre seg på sosiale medier. 
 
 
Stadig trenger man en påminnelse om hvordan man oppfører seg på sosiale medier, for de ulike sosiale medier er blitt en arena hvor det forekommer mye mobbing og drittslenging. 
 
 
Ta f.eks. blogg. Blogg er en arena hvor folk i alle aldre deler små og store hendelser i livene sine med andre bloggere. De som blogger er folk i alderen 11 – 80 år! Blogg handler ikke om alder, yrke eller kjønn. 
 
 
Noen bloggere velger å skrive om hverdagen sin, noen bloggere deler bilder fra sin hverdag, noen bloggere skriver om dyrene sine, noen bloggere er samfunns- og politisk engasjerte, noen bloggere bruker blogg til å skrive om sine psykiske problemer som en terapi, noen bloggere ønsker å vise frem sine kjempefine håndarbeidsprodukter som de lager, noen bloggere legger ut kjempefine naturbilder, noen bloggere har fine matblogger og noen bloggere er interessert i mote, sminke og klær. Det er mangfoldet av alle disse bloggerne som gjør blogging interessant.
 
 
Alle bloggere har vi noe å lære av hverandre! En lærer i skolen har godt av å lese en blogg hvor en blogger står åpent frem og forteller om sine psykiske lidelser, fordi man får høre hvordan personen selv har det. En psykisk lidelse er forskjellig fra person til person. Det blir ikke det samme å sitte og lese om ulike psykiske lidelser i lærebøker. Da jeg jobbet som lærer og spes.ped i skolen, lærte jeg mye mer av å høre på hva personer som selv kunne fortelle om sine psykiske lidelser.
 
 
Felles for oss bloggere er at vi har trofaste bloggvenner og lesere uten blogg som følger oss. Vi kommenterer på hverandres blogger, gir tilbakemelding til hverandre, og det er bloggvennene og leserne våre som gjør at vi henter inspirasjon til å blogge 🙂 
 
 
Dessverre så hender det alt for ofte at folk faller for fristelsen til å skrive stygge ting i andres kommentarfelt på bloggene. 
 
 
Jeg har heldigvis vært skånet fra å motta stygge kommentarer i mitt kommentarfelt her på bloggen min 🙂 I likhet med andre bloggere har jeg også fått noen få ufine kommentarer fra anonyme som har følt behovet for å lire ut av seg en eller annen hjernedød kommentar i et forsøk på å hevde seg selv. Disse kommentarene har prellet av meg som vann på gåsa. Slike stygge kommentarer er det ikke noe hold i, og de er skrevet av personer som ikke kjenner en personlig. 
 
 
Det som er kjennetegnet når bloggere får stygge kommentarer på bloggene sine, er at kommentarene er skrevet av anonyme feiginger som ikke tørr å stå frem med navnet sitt eller nicknavn.
 
 
Nå skulle man tro at det var de yngste bloggerne som ikke kunne vise god nettoppførsel. Heldigvis virker det som om de yngste bloggerne er mye mer bevisst når det gjelder god nettoppførsel enn hva enkelte voksne er. 
 
 
Dessverre viser det seg at voksne bloggere i 50 års alderen faktisk oppfører seg ti ganger verre enn de yngste bloggerne. Det er tankevekker. 
 
 
Eksempler på dårlig nettoppførsel kan man se på blogg.no på listen for voksne bloggere 40 +. Anonyme bloggere dukker opp med ett klart formål, nemlig å hetse og sjikanere andre bloggere. 
 
 

Her er et eksempel på et innlegg skrevet av en “anonym” blogger på 52 år på blogglisten 40 +: 

 
 

 
 

 
 

 
 
Dette innlegget vet jeg med 100% sikkerhet er myntet på en annen voksen bogger på blogg.no.
 
 
Bloggeren som er omtalt i dette innlegget har fra første dag ønsket å være anonym på blogg. Det å få være anonym er noe alle brukere på nettet har retten på sin side å være, og det skal andre nettbrukere akseptere! 
 
 
Denne bloggeren som blir omtalt i dette innlegget har valgt å holde kortene om sin familie tett inntil brystet, og derfor har hun ikke endret alderen på ungen sin på de fem årene hun har blogget. 
 
 
Forventer man å lese et slikt innlegg skrevet av en 52 år gammel “anonym” blogger? Svaret er selvsagt klart nei! 
 
 
Man finner flere æreskrenkende og løgnaktige utsagn i innlegget til denne “anonyme” 52 årige bloggeren som faktisk kan skade den bloggeren som blir omtalt i innlegget. Som f.eks uttalelsen: “Ikke rart folk drikker året rundt, når de ikke kan ta vare på seg selv,  så kan de ikke ta vare på noe annet heller”. 
 
 
– Voksne bloggere bør holde seg for god til å skrive slike innlegg hvor de sprer om seg med løgner, usannheter og rykter om bloggere som de ikke kjenner personlig for å drikke, og ikke greie å ta vare på seg selv! 
 
 
En annen uttalelse som virkelig kan skade den bloggeren som blir omtalt i innlegget er denne: “Er vel slike mennesker, vi bær (bør) varsle myndighetene om, så noen kan ta vare på dem”. 
 
 
– Denne siste uttalelsen er en trussel rettet mot den bloggeren som innlegget handler om. 
 
 
Begge disse to eksemplene er klare eksempler på sverting og æreskrenkelse av en annen person sitt rykte og omdømme, og faktisk også persontrakassering! 
 
 
Ikke en eneste person vil like å lese løgner og usanne rykter om seg selv offentlig på nettet om at de har et alkoholproblem, og trusler om at myndigheter burde varsles. I hvert fall ikke når innlegget er skrevet av en person som overhodet ikke kjenner en personlig. 
 
 
Slikt innlegg som dette innlegget som denne 52 årige “anonyme” bloggeren har skrevet, ansees som klar mobbing, trakassering og sjikane! Innlegget inneholder løgner, usannheter, rykter og trusler om å varsle myndigheter for ett eller annet, og innlegget har et klart formål, nemlig å såre den bloggeren som blir omtalt. Innlegget er et klart hetse- og mobbinnlegg sett med utenforstående øyne. 
 
 
Hvis man hadde lest noe liknende hos yngre bloggere hadde man lettere hatt en god forklaring og en unnskyldning for en slik lavmålt nettoppførsel. Stygg nettoppførsel blant barn og ungdommer skal selvfølgelig heller ikke godtas! 
 
 
Når man vet at det er en voksen blogger på 52 år som har skrevet et dette innlegget, finner man ingen unnskyldning i det hele tatt! Det går ikke an å forklare en gang! Man blir sittende å riste oppgitt på hodet, og man skjønner ikke hva som driver voksne bloggere til å skrive slike innlegg. 
 
 
På blogg.no råder det en gjengs holdning om at så lenge ingen navn er nevnt i slike typer innlegg (som i det eksempelinnlegget vist over), er det ingen som kan kjenne seg igjen. Det er en dårlig unnskyldning! Personen som blir omtalt på en slik krenkende måte vil kjenne seg igjen, og han/hun vil skjønne at innlegget gjelder ham/henne! 
 
 
Voksne bloggere som skriver slike innlegg skal vite at det sårer å bli utsatt for rykter, løgner og usannheter, og særlig med tanke på at slike rykter, løgner og usannheter er skrevet med ett klart formål, nemlig bevisst å såre og sverte en annen person!
 
 
De årene jeg jobbet som lærer/spes.ped i ungdomsskolen ble vi kurset i mobbeproblematikken, og vi lærere kunne faktisk få sparken dersom vi overså mobbing.
 
 
Skolen jeg jobbet på hadde en klar regel ovenfor mobberne. Regelen var at mobberne automatisk ble meldt til politi og barnevern, og de ble også utvist fra skolen. 
 
 
Nå har jeg heldigvis aldri blitt mobbet selv, og det er jeg kjempeglad for, men jeg har hatt et par venner som dessverre har blitt mobbet og utfryst.
 
 
Jeg lærte meg tidlig å ta avstand fra mobbing, og jeg gav min støtte til mobbeofferet. Det gjorde meg vondt langt inni sjelen når jeg så hvor stygt mobberne behandlet sine mobbeofre 🙁
 
 
Vi var 4-5 venner av mobbeofferet som stod opp, og sa fra at nok var nok når vi så hvor stygt mobberne oppførte seg mot hun som ble mobbet! Det ble dessverre ikke godt mottatt, for mobberne la all skylden på mobbeofferet, og fortalte at det var mobbeofferet som mobbet dem. 
 
 
Vi kan se akkurat det samme mønsteret hos voksne som viser en ufin nettoppførsel på en blogg. De legger alltid skylden på den bloggeren og hans/hennes støttespillere som de selv hetser, og de tar på seg selv offerrollen som et stakkars “uskyldig” mobbeoffer. 
 
 
Vi voksne har et ansvar å si fra når vi oppdager mobbing, og særlig når vi ser at det er voksne som mobber! Det er bare ikke akseptabelt!
 
 
Mobbeproblematikken på sosiale medier hvor voksne er innblandet i mobbing må frem i lyset, for det skjer! Det viser tydelig det innlegget som denne “anonyme” bloggeren på 52 år postet på sin blogg. 
 
 
Flere vil kanskje si: “Dere må rapportere bloggeren til blogg.no”. Som om det hjelper ja.
 
 
Blogg.no på sin side fraskriver seg ett hvert ansvar, for de mener at hver enkelt blogger selv har ansvar for hva de legger ut. Deres oppfatning er at slikt ikke kalles mobbing, men krangling. Jeg kaller det ikke krangling når en blogger skriver et slikt målbevisst innlegg hvor det klart og tydelig kommer frem personkrenkelser, løgner og trusler for å sverte en annen person rykte og omdømme! Da er det ikke snakk om krangling, men om mobbing! 
 
 
Blogg.no ber de som ønsker å få en blogg hvor det foregår mobbing om å bli slettet, om å anmelde den bloggen til politiet. Politiet på sin side har ikke kapasitet til å ta seg av slike saker, og de sier klart og tydelig at det er bloggplattformen sitt ansvar å gjøre noe med bloggere som mobber. Det er en ren og skjær ansvarsfraskrivelse som blogg.no holder på med når de ber bloggere om å politianmelde en blogg hvor det foregår klar mobbing! 
 
 
Hvor vanskelig kan det være for et bloggsted å slette en blogg hvor en blogger klart og tydelig driver med mobbing? Det er ikke vanskelig i det hele tatt! 
 
 
Andre nettsider og diskusjonsforum har skjønt poenget! Felles for disse nettsidene/diskusjonsforumene er at de har klare regler som brukerne og moderatorene må forholde seg til! 
 
 
Disse nettsidene/diskusjonsforumene har som regel en rapporteringsknapp hvor man kan rapportere inn kommentarer og innlegg som bryter med nettsidens/forumets regler. Det være seg kommentarer som hetser, kommentarer som henger ut andre brukere med fullt navn, persontrakassering osv.
 
 
På disse nettsidene/diskusjonsforumene sitter det fornuftige og ansvarlige modratorer som griper inn med en gang noen av brukerne går over streken, og bryter forumets/nettsidens regler.
 
 
Mange kan sikkert finne på å rapportere andre brukere i sinne, eller fordi de er uenige med noe som skrives på en diskusjonstråd. De som er moderatorer for disse nettsidene sletter ingen kommentarer uten at det er god grunn til det. 
 
 
Selvfølgelig blir ikke det populært mottatt hos de som får sine kommentarer slettet, for feilen ligger selvsagt hos alle andre som diskuterer enn hos dem selv. 
 
 
Selv er jeg med på kun ett diskusjonsforum på nettet, og det er et rasekattforum. De som er moderatorer på dette diskusjonsforumet slår med en gang ned på ufin og stygg nettoppførsel, uthenging av andre og mobbing. Noen brukere på rasekattforumet har blitt utvist fra forumet pga dårlig nettoppførsel. Det at moderatorene slår ned på ufin nettoppførsel, gjør nettstedet trygt for oss andre brukere som  ønsker at forumet kan være et forum hvor vi saklig kan diskutere våre erfaringer om rasekatter. 
 
 
Jeg har alltid tatt sterk avstand fra mobbing, og tar fremdeles sterk avstand fra mobbing. Det gjelder både i samfunnet og på sosiale media som f.eks. blogg! 
 
 
Hvis noen av mine bloggvenner blir utsatt for nettmobbing og sjikane, støtter jeg selvsagt den bloggvennen min. 
 
 

Bildet er lånt fra denne nettsiden: https://giphy.com/stickers/im-so-sorry-12Q0piXbDYirkI

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 thoughts on “VOKSNE MOBBERE PÅ BLOGG I 40 – 50 ÅRS ALDEREN!

  1. Så bra skrevet.Vi har alle noe å lære av dette, spesielt de som mobber og trakassere andre bevisst.Mobbing er det verste jeg vet, derfor blir jeg rasende når jeg leser innlegg som er myntet til andre bare for å henge de ut i dårlig lys, når de ikke vet noen verdens ting om personen det gjelder. Jeg blir og sint når mine bloggvenner blir hengt ut.Jeg har selv prøvd å snakke med Blogg.no da jeg ble trakassert og mobbet av en annen blogger. Kom jeg noen vei? NEI. De fraskriver seg alt ansvar. Det verste er at Blogg.no tjener penger på dette.
    Ha en fin dag videre, vennen<3
    Gro Elisabeth Olsen recently posted..sannheten om slangens tunge…My Profile

    • Gro Elisabeth: Tusen takk for kjempefint og utfyllende svar fra deg vennen!

      Dette temaet må belyses, for når 52 årige bloggere bevisst sitter og traksserer andre bloggere har man lov til å si fra. Mobbing er det verste jeg vet, og jeg blir fly hakke forbanna når jeg er vitne til at noen bloggere blir mobbet slik min bloggvenninne ble i innlegget til den anonyme bloggeren, Slik avskyelig og forkastelig nettoppførsel godtar jeg ikke. Jeg blir også fly forbanna når noen av mine bloggvenner blir hengt ut. Vi voksne må si fra når vi ser stygg og kvalmende nettmobbing rettet mot andre bloggere, og vi har faktisk plikt på oss å si fra også. På en arbeidsplass kunne vi blitt politianmeldt dersom vi ikke hadde sagt fra!

      Ja blogg.no fraskriver seg ansvaret for at nettmobbing skjer på bloggstedet, og det synes jeg er rystende! Som i ditt tilfelle da du klaget, og ikke fikke hjelp! Det er forkastelig.

      Ønsker deg en kjempefin lørdag, og fortsatt kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  2. Bra skrevet, og tommelen opp for innlegget ditt! Jeg synes det er bra du setter fokus på at mobbing skjer blant voksne på sosiale medier som blogg. Som du sier en ting er når de unge ikke viser god nettoppførsel, for det kan vi skjønne. Voksne som ikke viser god nettoppførsel og som mobber forventer vi ikke.

    Jeg sitter og måper i sjokk og vantro når jeg leser det eksempelet du viser til på det blogginnlegget som 52 åringen har skrevet, og jeg finner ingen passende ord akkurat nå.

    Selvsagt er det æreskrenkelse å sette ut rykter at noen drikker, og det er en alvorlig anklage å skrive at noen ikke greier å ta vare på seg selv.

    Innlegget som bloggeren har skrevet er mobbing, og det er det ingen tvil om. Den som fornekter at dette er mobbing er blinde, eller fornekter det som skjer.

    Jeg mener voksne som skriver slike innlegg av en mobbende karakter har store problemer med seg selv. Det er ikke normalt for et voksent menneske på 52 år å sitte på en blogg å skrive et slikt mobbeinnlegg. Jeg mener denne 52 åringen har store problemer med seg selv, og har et behov for å tråkke på andre.

    Dette er tragisk og trist oppførsel av voksne bloggere, og jeg skjemmes ved tanken på at voksne sitter bak en skjerm og et tastatur og skriver blogginnlegg som dette.

    Herlighet selvsagt skjønner den som blir omtalt i innlegget hos denne voksne bloggeren at det er seg selv det gjelder. Det hjelper lite å unnskylde seg med at den som føler seg truffet får ta det på sin egen kappe. Den som blir mobbet skjønner at innlegget er myntet på seg selv. Så enkelt er det.

    Innlegget ditt er saklig og begrunnet. Du har med konkrete eksempler på hvordan nettmobbing foregår fra den anonyme bloggen, og du henger ikke ut noen i innlegget ditt. Den anonyme bloggeren vil nok føle seg mobbet, men det er i så fall sprøyt.

    Det må være lov til å reagere med å ta avstand fra nettmobbing, og du skal være stolt over at du tørr å si fra. Jeg skal fortelle deg at det er det ikke mange som gjør. De fleste blir for feige og redde når det foregår mobbing.

    Ha en fin ettermiddag 🙂

    Godklem fra Irene

    • Irene: Tusen takk for kjempefin og utfyllende kommentar fra deg! Jeg setter kjempestor pris på tilbakemeldingen på innlegget mitt <3 🙂

      Det avskyelige og motbydelige Innlegget skrevet av den "anonyme" 52 åringer var mobbing, og det kan ikke den 52 åringen bortforklare en gang samme hvor mye han/hun prøver....

      Man skjønner en ting, og det er at nettmobbere slik den 52 årige bloggeren ikke har det bra med seg selv. Mobbere (uansett om det er mobbere i det virkelige liv, eller på nettet) så er de fylt av hat og sinne som de retter mot uskyldige mennesker. Ingen oppegående folk fornekter at dette er mobbing. Jeg har postet dette innlegget mitt på forskjellige nettsider hvor jeg med, og jeg har fått tilbakemeldinger fra mange som har lest innlegget mitt at de synes eksempelet mitt som jeg viste til som den "anonyme" 52 årige bloggeren hadde skrevet kommer under kategorien nettmobbing.

      Jeg er helt enig med deg. Det er ingen unnskyldning når man skriver et slik motbydelig og forkastelig nettmobbingsinnlegg som det denne "anonyme" 52 åringe bloggeren gjorde at ingen navn er nevnt, for den bloggeren som innlegget omhandlet skjønte at innlegget omhandlet ham/henne.

      Selvsagt vil den "anonyme" 52 åringen vri det til at det foregår mobbing her i kommentarfeltet, og at innlegget mitt er mobbing. Det er det mange som har sagt og skrevet til meg på ulike sider hvor jeg har delt innlegget mitt at det er ikke i nærheten av mobbing. Det er et innlegg som handler om nettmobbing som et kjempestort problem blant voksne bloggere!

      Ja man skal reagere når voksne synger dypt og holder på med nettmobbing!

      Ønsker deg en kjempefin lørdag, og fortsatt ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  3. Tragisk å lese at voksne bloggere holder på med mobbing 🙁 Jeg får klump i halsen når jeg leste innlegget ditt, for innlegget til anonyme bloggeren er renheklet mobbing i ordets rette forstand. Stakkars den bloggeren som opplevde å lese dette innlegget. Jeg hadde blitt oppriktig såret, lei meg og forbanna hvis noen hadde skrevet noe lignende om meg.

    På skolen der de to yngste guttene går har de strenge regler for å forhindre mobbing. Hvis noen av ungene våre blir tatt i mobbing blir vi foreldre anmeldt til barnevernet, og skolen kan opprette barnevernssak, og hvis vi foreldre ser mobbing av elever som går i samme klasse med noen av ungene våre blir mobbet har vi plikt til å melde mobbingen til skolen.

    Jeg synes det er skremmende at bloggplattformen ikke tar ansvar, og jeg er sjokkert når Gro Elisabeth forteller at blogg.no tok hennes klage om mobbing og trakassering alvorlig. Det er ingen tvil om at de fraskriver seg ansvaret for mobbingen. Jeg blir fysisk uvel når jeg leser om at Norges største bloggplattform fraskriver seg ansvaret, for det er det de gjør. Det hadde ikke blitt godtatt på en vanlig arbeidsplass. I verste fall kunne sjefen fått sparken hvis han eller hun hadde oversett mobbing.

    Det er beundringsverdig at du engasjerer deg i kampen mot mobbing, og det samme gjør jeg også. Vi trenger flere folk som sier i fra og viser at mobbing er galt om det blir utført av barn, ungdommer og voksne.

    Fin, fin ettermiddag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

    Klem, klem fra Mona Elisabeth
    Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

    • Mona Elisabeth! Tusen takk for kjempefin kommentar og innspill fra deg også på innlegget mitt!

      Innlegget som denne “anonyme” 52 årige bloggeren skrev på bloggen sin var mobbing, og det mener flere som har lest innlegget mitt på ulike sider hvor jeg har postet innlegget! Folk har skrevet privat melding til meg, og skrevet i kommentarfelt at de er sjokkerte at voksne bloggere oppfører seg så forferdelig mot andre bloggere. Mange var rett og slett sjokkerte. De ville vite navnet til denne bloggeren, men jeg har bevisst valgt å ikke navngi denne bloggeren, for dette innlegget skal belyse et kjempestort problem, nemlig at voksne bloggere driver med nettmobbing. Da trenger ingen å få vite navnet på denne bloggeren.

      Jeg blir fly forbanna når venner blir mobbet, og også bloggvenner blir mobbet, for jeg tar sterkt avstand fra mobbing og nettmobbing!

      Dessverre så er det aldri populært bla de som holder på med nettmobbing at søkelyset blir satt på dem, for de vil alltid vri det til at det er mobbeofrene og deres støttespillere som mobber! Du kan sammenlikne det med en voldtektsmann. Han vil nesten uten unntak skylde på voldtektsofferet at det var hennes skyld at han voldtok henne!

      Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene e

  4. Superdupert innlegg du har skrevet snuppa. Og jeg tar av meg hatten for det du har skrevet;))

    Det er til og skjemmes av når jeg voksne mennesker driver med nettmobbing. Voksne mennesker skal vite bedre enn som så. De to yngste døtrene våre fikk lese innlegget du bruker som eksempel i innlegget ditt. Og de ristet på hodet. Begge to sa i kor at de hadde skjemtes om den anonyme hadde vært moren eller faren deres. Og begge to var skjønt enige at voksne bloggere som mobber har et tragisk og tomt liv.

    Et mer krenkende innlegg med løgner og forsøk på sette ut fryktelige rykter har jeg aldri før lest. Hvem er det som har samvittighet til å skrive beskyldninger om at noen de ikke kjenner drikker? Nettmobberne eier ikke samvittighet. Og de gjør alt for å finne noe å rakke ned på andre bloggere med. Jeg synes nettmobbing er en fæl måte å mobbe på. Nettmobbing er en stygg psykisk mobbeform. Stakkars de bloggerne som blir utsatt for en slik type stygg psykisk nettmobbing.

    Jeg har lagt merke til at det dukker opp mistenkelige anonyme bloggere på blogg.no nesten daglig. Og du kan si temmelig sikkert at de anonyme bloggerne ikke har et ærlig formål. De mistenkelige anonyme bloggene blir slettet like for som de oppstår.

    Jeg skjønner fanken meg ikke på blogg.no som bloggplattform når de ikke griper inn når bloggere holder på med tydelig nettmobbing. Jeg rapporterte en fæl blogg til blogg.no i 2012 fordi bloggeren mobbet en andre bloggere. Det var sjikane av mange bloggere og deres bloggvenner. Og det svaret jeg fikk fra blogg.no gjorde meg forbanna. De svarte meg at bloggen ikke gjorde noe ulovlig. Og det var ingen antydning til mobbing som de kunne se. De skrev til meg at bloggere måtte tåle å bli gjenstand for negativ omtale når de drev med provokasjon. Da mistet jeg respekten for blogg.no som bloggsted. Jeg fikk også beskjed om at jeg måtte anmelde bloggen til politiet. Det gjorde jeg også. Men politiet sa til meg at det var bloggplattformens ansvar.

    Vi jobbet mye på lærerhøyskolen med temaet mobbing blant barn og ungdommer for å bli mest mulig rustet til å møte mobbing i hverdagen vår som lærere. På skolen der jeg jobber har vi tydelige retningslinjer for hvordan vi skal håndtere mobbing. Rektor på skolen har sagt at vi lærerne ikke må vegre oss for å gripe inn hvis vi har mistanke om at det foregår mobbing. For det er bedre å gripe inn en gang for mye enn å ikke gripe inn.

    Jeg husker hvordan du tok deg av og beskyttet hun jenta i ungdomskoret hvor vi sang som ble mobbet. Du sa fra til mobberne og ba dem ryke og reise. Og jeg husker godt en kveld da vi var på tur hjem fra korøvelsen og møtte denne mobbegjengen. Du holdt omkring jenta i koret og sa til mobbegjengen at de var noen feiginger som trodde de var mye bedre enn alle andre. Fytti rakkern så redd jeg var for at de skulle fly på deg. Men de bare så på deg og gikk. Det synes jeg var sterkt gjort av deg. Jeg husker hvor lei deg du var mange ganger fordi du følte med hun jenta i kore som ble mobbet. Og jeg hadde også vondt av henne når jeg så hvor fæl mobbegjengen var mot henne;(( Jeg var ikke den typen som turte å si noe. Men jeg syntes mobbingen hun gjennomgikk var fæl og ondskapsfull. Det sa jeg til henne mange ganger da vi han sammen. Jeg husker jenta som godhjertet og snill mot alle. Og jeg tror mobbingen skjedde fordi de var sjalu på henne. Mobbegjengen turte ikke å ta oss som stod ved hennes side. For det virket som om de hadde respekt for oss. Jeg håper det er blitt folk av den mobbegjengen.

    Mobbing er en fæl og ondskapsfull handling. Og de som mobber må ha tragisk og ensomt liv fylt av innebygget hat.

    Ha en fin kveld;))

    Stooor klem fra Ofmariel
    Ofmariel recently posted..Voksne kranglefanter i 40 – 55 års alderen på blogg…. Pinlig.My Profile

    • Ofmariel: Tusen takk for kjempefin kommentar og innspill fra deg vennen!

      Du har helt rett! Jeg blir kjempesint når jeg vet at voksne mennesker slik den “anonyme” 52 årige bloggeren synker så dypt at de driver på med stygg nettmobbing. Voksne skal vite bedre enn som så enn at de synker så dypt at holder på med nettmobbing!

      Jeg postet innlegget mitt på flere andre sider på facebook, og mange har skrevet kommentarer under innlegget samt private meldinger til meg på facebook at de syntes dette innlegget til denne 52 årige “anonyme” bloggeren tydelig var nettmobbing. Flere ville vite navnet til den “anonyme” bloggeren, men jeg har svart dem alle at innlegget mitt er skrevet for å bevise og belyse et kjempestort problem som faktisk foregår på nettet. Noen mente at jeg burde navngi den “anonyme” bloggeren slik at andre kunne være oppmerksom på ham/henne. Det har jeg svart at jeg ikke ønsker å gjøre. Folk respekterer det.

      Det er fordømt tull når den “anonyme” bloggeren skrev i innlegget sitt at ingen navn er nevnt, men bloggvenninnen min som dette innlegget handlet om skjønte tvert at innlegget omhandlet henne, og hun kunne fortelle at det innlegget som jeg har brukt som eksempel er kraftig blitt redigert opptil flere ganger fra det opprinnelige innlegget den “anonyme” bloggeren skrev i utgangspunktet.

      Når voksne holder på med nettmobbing er det dypt tragisk, og da er det kjempeviktig at vi andre voksne tar avstand og reagerer med avsky for slik avskyelig oppførsel.

      Jeg blir kjempesint når noen av mine venner og bloggvenner opplever nettmobbing, og jeg velger å støtte en som opplever å bli mobbet. Det er aldri populært ovenfor de som mobber at mobbeofferet deres får støtte, og mobberne tyr jo til å ta på seg en stakkarslig offerrolle om at det er mobbeofferet og deres støttespillere som mobber! Kvalmt spør du meg! Jeg sammenlikner slik uttalelse med en voldtektsmann som voldtar ei uskyldig jente, og han etterpå legger all skyld over på voldtektsofferet og sier at det var hennes egen skyld for at hun ble voldtatt. Akkurat slik er det med mange mobbere også! Det har jeg hørt av mobbere i det virkelige liv og nettmobbere!

      Åh tusen takk så kjempesnilt sagt <3 🙂 Jeg tar avstand fra mobbing, og det kommer jeg alltid til å gjøre, og jeg står mer enn gjerne tett sammen et mobbeoffer som blir mobbet når jeg vet hvor ondskapsfulle og hatefulle mobberne er mot sine ofre!

      Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg videre 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  5. Æg bli førrbanna når læst om det du skreiv om mobbinga som voksne bloggera hold på med. Eie dæm ikkje folkeskikk og oppdragelse? Æg håpe for guds skyld t dæm ikkje har unga førr hadde det vært mi mor hadde æg blitt flau. Voksne skal ikkje sitt og holde på med nettmobbing. Æg har hørt at lærera mobbe eleva i skolen og æg synes de e førferdelig å hør om. Æg syns synd på eleva som bli mobba av læreran sin. Det så tragisk med voksne som driv med mobbing. Herregud førr et tragisk liv dæm må ha.

    Kor e samvittigheta tel dæm som driv med mobbing? Dæm har et sykelig behov førr å tråkk på uskyldige menneska uten grunn. Æg bli lei mæg og sint når æg tenke på ka mobberan hold på med.

    Usj førr et ækkelt innlegg som den anonyme bloggern hadd skreve på bloggen sin. Herrgud. Du dikte ikkje opp historia om at andre folk drekk og ikkje kan ta vare på sæg sjøl og at myndighetan må varsels. Det va det verste innlegget av nettmobbing æg har sett nån gang. Den trusseeln æg mottok fra ein voksen blogger på bloggen min syns æg va ille men ikkje i nærheita av det innlægget som den anonyme bloggeren skreiv i bloggen sin.

    Æg meine at mobbera e full av hat og sinne og dæm e sjalu på andre mænneska. Dæm har et behov førr å la hate og sinne sitt gå ut over uskyldige mænneska og det føre tel dæm begynne å mobbe. Mobbera e store tapera.

    Æg meina at det e blogg.no sitt ansvar å fjærn bloggera som driv med nettmobbing. Et bloggsted kan ikkje vær kjent å ha mobbera på portalen sin. Æg skjønna ikkje ka politiet ska blandes inn førr når mobbebloggera e blitt klaga inn tel bloggstedet. Dæm veit jo at politiet ikkje har kapasitet tel å gjør nåkka med sånne saka. I verste fall kan blogg.no bli anmeldt for å støtt mobbing når dæm ikkje grip inn. Æg kommer aldri tel å blogge på blogg.no førr æg har mista respekt førr det bloggstedet der. Æg har bloggen min på blogspot men æg har ikkje blogga på 3 – 4 år år nu førdi æg ikkje har tida.

    Bloggmobbera ska ikkje få vinn og når vi ser at det mobbing må vi stå sammen førr å slå ned på nettmobbinga.

    Æg ønska dæg ein fin fredag 🙂

    Bloggklæm fra mæg

    • Siri Elise: Tusen takk for kjempefin kommentar og innspill på temaet mitt!

      Alle oppegående personer blir sinte og reagerer med avsky når voksne holder på med nettmobbing! Det mener jeg man har lov til! Man trenger ikke synke ned på et nivå hvor man kaller nettmobberen med stygge øk-navn. Det viktigste jeg vektlegger når jeg valgte å sette fokus på voksne nettmobbere er at det skulle være et saklig innlegg til opplysning, og ikke et innelgg hvor man baksnakker stygt. Jeg har postet dette innlegget på forskjellige facebooksider, og tilbakemeldingene jeg har fått, er at eksempelet som denne “anonyme” 52 årige bloggeren har skrevet klart er nettmobbing, fordi det er skrevet med klart mål om å såre, spre usanne rykter og løgner om en annen blogger! Mange har skrevet kommentarer i kommentarfelt på de forskjellige sidene, og sagt at de er sjokkerte over at en “anonym” 52 årig blogger kan synke å skrive et slik innlegg slik den “anonyme” 52 årige bloggeren har gjort.

      Det jeg vet, og har lært gjennom spes.ped studie og barne- og ungdomspsykologi som vi hadde er at mobbere, og også nettmobbere har en avvikende personlighet. De har innebygget hat og sinne, og de er sjalu på andre folk. Derfor må de ta det ut på en uskyldig part. Som jeg skrev i innlegget mitt går det igjen ett fast mønster hos mobberne, og også nettmobberne. De legger som oftest skylden på mobbeofrene sine, og sier det er deres skyld. Det vil si at mobberne og nettmobberne tar selv på seg en stakkarslig “offerrolle” hvor de forteller at det er mobbeofferet og hans/hennes støttespillere som mobber. Dette kan du også se når en mann voldtar ei uskyldig jente. Voldtektsmannen vil skylde på voldtektsofferet, og fortelle at det var hennes feil at hun ble voldtatt. Oppegående mennesker tar ikke en slik omvendt beskyldning seriøst.

      Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg videre 🙂

      Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  6. Hei Toril

    Jeg kunne ikke vært mer enig! Nå aner ikke jeg hvilken blogger det er snakk om, men mobbing uansett av hvem eller hvor det skjer, så burde vi som voksne mennesker snart begynne å forstå konsekvensene av dette. Hvordan skal man kunne stoppe mobbing blant barn når voksne ikke forstår?

    Huff, jeg blir så oppgitt!

    Bra innlegg, som bør fokuseres mer på, for jo mer vi ser av dritten des mer blind og likegyldig blir vi!

    Ha en fin helg. Klem 🙂
    lillja recently posted..DA… var det over!My Profile

    • Lillja: Tusen takk for kjempekoselig kommentar, og for kjempefint innspill i diskusjonen min!

      Nettmobbing og vanlig mobbing skal ikke skje uansett om det er blant barn, ungdommer og voksne! Voksne skal som du sier forstå konsekvensene av mobbing.

      Jeg har jo lært da jeg studerte spes.ped med barne- og ungdomspsykologi at mobbere har en avvikende personlighet. Mange har et voldsomt innebygget hat, sinne og sjalusi, som de tar ut på mobbeofferet. Det er selvsagt ingen unnskyldning, men man kan vite litt om hva som kan drive dem til en avskyelig handling som mobbing/nettmobbing.

      Jeg også, og jeg blir kjempesint og rett og slett forbanna når jeg ser noen blir mobbet, eller at noen utsettes for nettmobbing.

      Det er fokusert mye på nettmobbing blant barn- og ungdommer, men folk skal vite det forekommer blant voksne også!

      Jeg tror du har helt rett. Jo mer vi ser dritten, jo mer likegyldig blir vi. Ser jo at mange skriver til en som får stygge kommentarer på bloggen sin: “Ikke bry deg om det!”. Det mener jeg er å være litt likegyldig til problematikken.

      Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  7. Veldig flott og engasjerende innlegg om et alvorlig og viktig tema. Det er veldig synd at voksne bloggere synker så dypt at de holder på med nettmobbing, og nettmobbing er en uakseptabel oppførsel som er straffbart.

    Mobbing kan kort defineres som gjentatt negativ eller ondsinnet atferd fra EN eller FLERE personer, rettet mot En person som har vanskelig for å forsvare seg (Olweus, 1991, 2004).

    * Den anonyme bloggeren skrev et innlegg om en annen bloggen. Bloggeren som ble hengt ut i innlegget til den anonyme bloggeren hadde IKKE en sjanse til å forsvare seg selv, for den anonyme bloggeren hadde sikkert på kommentarkontrollen slik at h*n slapp igjennom kommentarer som gikk i den anonyme bloggerens sin favør.

    For at en atferd skal kalles mobbing, er det ikke nok at noen opptrer aggressivt:

    Atferden må gjentas, og det må være en ubalanse i styrkeforholdet mellom partene.
    Den eller de som mobber må være den sterkeste parten, eller i hvert fall oppfattes slik.

    * Den anonyme bloggeren blir oppfattet som en sterk person, og h*n fremstår som tøff i munnen når h*n sitter ved PC-skjermen og skriver sine nedlatende og løgnfulle blogginnlegg om bloggere h*n har lag for hat.
    * Den anonyme bloggeren som jeg har en meget sterk mistanke til hvem er, får støtte av en annen blogger på blogg.no og bloggerens 3-4 støttespillere til som vi VET med SIKKERHET driver med stygg nettmobbing av bloggere.
    * Atferden til den anonyme bloggeren har vedvart i MANGE år.

    En aggressiv handling har til hensikt å skade eller såre en annen, og mobbing blir beskrevet som en handling som har en slik intensjon, og at krenkelsene er gjentakende og systematiske.

    Verbal mobbing – som for eksempel å si stygge, nedlatende ting om offeret, true, spre usanne rykter, bruke krenkende og grove ord og så videre.

    * Verbal mobbing på nettet skjer i skriftlig form. Den anonyme bloggeren forsøkte å spre usanne rykter når h*n i sitt innlegg nevner at bloggeren h*n omtaler drikker, og ikke kan ta vare på seg selv.

    Det er INGEN tvil om at innlegget til den anonyme bloggeren VAR og ER mobbing, for innlegget var som du skriver ment for å såre, spre usanne rykter og spre løgner om den bloggeren som ble omtalt på blogginnlegget.

    To andre bloggere som siden jul har kranglet i det vide og det brede på bloggen til den ene bloggeren MISBRUKER mobbebegrepet. INGEN av de to bloggerne MOBBER eller BLIR MOBBET. De to KRANGLER, og begge to skriver stygge og nedlatende ytringer om og til hverandre.

    Vi voksne bloggere MÅ kjempe sammen for å STOPPE voksne som holder på med nettmobbing. Det er VELDIG viktig, og det er VELDIG viktig at ALLE sier i fra når de ser en slik UØNSKET og STYGG atferd på nettet.

    Lillja stiller et veldig godt spørsmål: Hvordan skal vi stoppe mobbing blant barn når voksne ikke forstår? Hvis voksne ikke forstår at nettmobbing er galt, vil heller ikke barna forstå det.

    Vi voksne må stå opp, si i fra at nok er nok når vi er vitne til voksne nettmobbere.

    Du skal vite at vi er MANGE som kjemper sammen med deg, og støtter ditt VELSKREVNE og FLOTTE innlegg;=)

    Ha en god helg søte deg Torilvennen;=)

    Stor og varm klem fra Catzy
    Catzy recently posted..Bruk tiden til på å være glad i de menneskene rundt deg som er galde i deg i stedet for å hate de menneskene du hater.My Profile

  8. Catzy: Tusen takk for kjempefin kommentar fra deg, og kjempefint innspill. Det setter jeg kjempestor pris på vennen 🙂

    Kjempebra at du kommer med de definisjonene for hva som karakteriseres som mobbing. Det utfylte innlegget mitt!

    Innelgget som denne “anonyme” 52 årige bloggeren skrev var fylt med løgner usanne rykter for å såre den bloggeren som ble omtalt. Selv om navn ikke var nevnt i innlegget, så visste bloggeren som ble omtalt i innlegget til den “anonyme” 52 årige bloggeren at det gjaldt seg selv.

    Min bloggvenninne som ble omtalt i innlegget til den “anonyme” 52 årige bloggeren prøvde å legge igjen en kommentar, men kommentaren ble aldri godkjent. Bloggvenninnen min prøvde å forsvare seg selv, men den “anonyme” 52 årige bloggeren hadde overtak ved å ikke godkjenne kommentaren. Det er det som skjer når det foregår nettmobbing, at de som er holder på med nettmobbing ikke godkjenner kommentarer fra lesere som tar avstand fra den mobbingen de driver med.

    Det stemmer kjempegodt det du skriver at atferden til denne “anonyme” bloggeren har vedvart i mange år, og det er ikke første gangen den “anonyme” 52 åringen har skrevet et løgnaktig innlegg fylt av sårende rykter og løgner om andre bloggere. Gro Elisabeth som er den første som har kommentert på dette innlegget er et godt eksempel på en blogger som den “anonyme” bloggeren mobbet.

    På nettet bruker man som du sier på en måte verbal from for mobbing, bare skriftlig, og det er mye man kan skrive som kan såre og krenke den som blir omtalt.

    Jeg har postet innlegget mitt på flere facebooksider, og jeg har fått mange tilbakemeldinger fra de som har lest innelgget mitt om at eksempelinnlegget jeg viser til som den “anonyme” 52 årige bloggeren har skrevet er nettmobbing. Det kommer ikke den “anonyme” 52 åringen seg ut av. Den “anonyme” 52 åringen kan nekte så mye som bare det, men det er til ingen nytte.

    Jeg er helt enig med deg. De to andre voksne bloggerne som har holdt på med en eviglang krangling siden romjula er krangling, og ikke mobbing, for begge to og deres støttespillere er likeverdige. Begge to opplever at den andre mobber og trakasserer.

    Ja vi voksne må sette foten ned når vi ser at en voksen blogger eller en voksen på sosiale media blir utsatt for nettmobbing. Vi kan ikke sitte passive å se på at voksne synker så dypt at de driver med nettmobbing, og vi må stå opp å si fra, for nettmobbing utført av voksne skal ikke aksepteres i det hele tatt!

    Det er kjempegodt å vite, og jeg vet at jeg har masse støtte fra dere bloggvennene mine som jeg kjenner, bloggvenner som jeg ikke kjenner og følgerne mine av bloggen på facebooksiden min i mitt engasjement for å få øynene opp for at voksne holder på med avskyelig nettmobbing!

    Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

    Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge