I KJØLEVANNET AV TERRORANGREPET I PARIS – ER DET RIKTIG Å LEGGE HATET MOT EN HEL GRUPPE MUSLIMER?

Det har gått over ett døgn siden det forferdelige og ufattelige terrorangrepet i Paris, og man har begynt å sortere tankene sine.

På sosiale medier flommer det over med støtteerklæringer til den Franske befolkningen, vi tenker alle sammen, og har vår dypeste medfølelse for de som opplevde terrorangrepet på kroppen, de skadde, de pårørende til de som ble drept og hele landet <3

De aller fleste gråter med den Franske befolkningen, og vi er sammen med dem i sorgen <3

Jeg har i løpet av dagen i går lest flere oppdateringer på facebook og andre sosiale medier hvor det er noen som går hardt ut og fordømmer absolutt alle muslimene som én gruppe, og stempler alle muslimene over en kam som terrorister!

Leste også flere oppdateringer på facebook og andre sosiale medier at noen går hardt ut mot alle de flyktningene som kommer over landegrensene i disse dager, og de stempler flyktningene som muslimske terrorister.

 

 En facebookvenninne (rasekattkollega) av meg skrev disse kloke ordene på facebook lørdag 14.11.2015:

“Det er mange forskjellige reaksjoner på de grusomme hendelsene i Paris, på facebook i dag. Noen gråter, andre sier “hva sa jeg”, og andre igjen er tydelige i sitt hat overfor muslimer som gruppe. Jeg tror det er nå vi må ta et valg. Vi kan velge å skjære alle over en kam, la frykten bli hat, eller vi kan velge å se at fanatisme ikke er forbundet med en enkelt tro, eller et enkelt folkeslag og la frykten bli til omsorg for dem som nå må lide for hva andre velger å begå av onde handlinger. Jeg velger omsorg. Ja, jeg er redd når jeg ser ondskap, men redsel skal ikke få meg til å bli full av hat mot enkeltpersoner eller hele folkegrupper”.

Disse ordene min rasekattkollega skrev er jeg 100% enig i, og de fikk meg til å tenke over flere ting vedrørende måten vi ser på muslimer som gruppe på.

Nå har jo IS sagt at det var det som stod bak terrorangrepet i Paris.

Det er mellom 1,3 og 1,7 milliarder mennesker som bekjenner seg til den muslimske tro i verden. Kilde: https://no.wikipedia.org/wiki/Islam

IS er en utgjør bare en liten gruppe av alle muslimer på verdensbasis.

Alle vet at IS er en ytterliggående og fanatisk gruppe, og det er IS som gruppe som driver med terrorvirksomhet!

IS kriger mot andre muslimer som er fra samme land, og driver sine medborgere og andre muslimer på flukt fra sitt eget land!

Vanlige muslimer tar fullstendig avstand fra slike terrorhandlinger, og de mener at terroristene som er IS-tilhengere er rettroende muslimer!

Derfor mener jeg at det blir fullstendig galt å stemple absolutt alle muslimer som terrorister, og det blir feil å hate absolutt alle muslimer som en gruppe, når det der én ytterliggående gruppe med muslimer (IS) som driver med terrorvirksomhet.

Alle sammen av oss blir vi redde når vi ser ondskapen i form av terror, og det er helt normal reaksjon hos oss mennesker. Det er også normal reaksjon hos oss mennesker å bli sint når man ser uskyldige mennesker blir brutalt drept i et terrorangrep. Vi blir sinte, fordi vi ikke skjønner hva som driver terroristene til en slik forferdelig handling.

Når vi mennesker ikke skjønner hvorfor ekstremister utfører et terrorangrep mot uskyldige mennesker, trenger vi mennesker noen å legge skylden på. Dermed er det enklere for mennesker å skjære alle muslimer over en kam, og la hatet bli vendt mot alle muslimene som én gruppe.

I alle religioner i verden finnes det fanatikere, og det er fanatikerne som ødelegger for sine religioner. Det er når fanatisme og radikalisme blir rådende i de ulike religioner at terror skjer. De religiøse fanatikerne og de radikale er villige til å gå langt for sin tro.

Et eksempel på dette er urolighetene i Irland i årene 1969 – 1997 da protestanter og katolikker hadde uroligheter med hverandre. Kilde: https://no.wikipedia.org/wiki/Konflikten_i_Nord-Irland_1968%E2%80%931997

Vi skal ikke godta og akseptere en terrorhandling! En terrorhandling mot uskyldige mennesker skal man fordømme. De fleste av fordømmer IS som organisasjon! Jeg mener det er stor forskjell på å fordømme, og å hate! Fordømming er ikke det samme som å hate!

Norske politikere må slutte å være så naive at de tror at ikke et terrorangrep vil skje i Norge.

IS har et nettverk, og tilhengere over hele verden, og det IS sine ekstremister og fanatikere som må stoppes!

 

Dette bildet er lånt fra denne nettsiden: https://no.pinterest.com/pin/57702438953691096/?lp=true

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 thoughts on “I KJØLEVANNET AV TERRORANGREPET I PARIS – ER DET RIKTIG Å LEGGE HATET MOT EN HEL GRUPPE MUSLIMER?

 1. Så enig med deg. Man kan ikke rette hatet mot alle muslimer. Det er både feil og feigt! Men det må her, som de fleste andre steder være mulig å skille ut surdeigen!

  Det er viktig at dette tas tak i nå før vi har de på trappene her i vårt lille land også. På tide å våkne og jobbe for at det ikke skal skje, og da må man også våge å dra nisselua opp!

  Min dypeste medfølelse går ikke bare til Paris, men til alle som har fått kjenne ringvirkningene av disses opptredener – og det er ikke få. Dessverre!

  Ha en fin dag 🙂
  lillja recently posted..Anbefaler et herlig avbrekk, i all elendighet!My Profile

  • Lillja: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt! Det blir så feil å rette hatet mot alle muslimer, og det er som du sier feigt! I alle religioner finner det ytterliggående retninger som tolker skriftene på sin egen måte. Det er da det kan føre til krig, elendighet og terror.

   Jammen har det kommet fram mye i ettertid av terrorangrepet i Paris, og heldigvis ser nå ut som om de holder på å nøste opp i en terrorcelle som består av mange.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  • Solfrid: Tusen takk for kjempefint innspill fra deg 🙂 Det som skjedde i Paris var kjempefælt og trist, men heldigvis holder de på å nøste opp i en stor terrorcelle!

   Tusen hjertelig takk! Det var kjempesnilt sagt av deg <3 🙂 Setter kjempestor pris på den tilbakemeldingen der 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Bra innlegg du har skrevet snuppa mi;))

  Det blir helt feil å hate alle muslimer som en hel gruppe. Og hvis en hater alle muslimer og mener at alle er terrorister er rasistsik. Det blir feil å legge skylden på alle muslimske flyktninger.

  Samme skjer i religioner. For eksempel kristendommen. I kristendommen finnes ytterliggående menigheter hvor medlemmer har ekstreme meninger og holdninger. Og det er på grunn av deres meninger mange får kristendommen opp i halsen. Da er det kristendommen som tro de har i mot. Og de som er kristne blir fordømt uansett om de tilhører en ytterliggående menighet eller ikke.

  Det er IS og andre ekstremister innen islam som er problemet når det gjelder terrovirksomhet i dag. Og det er det Norge må blir flinkere til å kartlegge for å ungå et fremtidig terrorangrep.

  Ha en fin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Else Marit

  Ha en fin søndag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Fin uke på leirskole sammen elevene;)) Snart er det advent og førjulstid. Men respekter at jeg liker julen selv om du ikke gjør det.My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt vennen 🙂 Det blir så feil at alle muslimer blir lagt for hat, og det er så ufortjent. Særlig med tanke på de muslimene som faktisk tar avstand fra slike handlinger, og dem er det mange av!

   Det er nettopp det! I absolutt alle religioner finnes det ekstremister og ytterliggående som tolker skriftene på sin måte, og det er når de forskjellighetene møtes at det kan bli uenigheter og krig. Vi må huske at skriftene er skrevet av mennesker, og for mennesker. Mange kristne tolker jo Bibelen bokstavelig, og de fordømmer de kristne som reflekterer over det som står i Bibelen. De som tolker Bibelen bokstavelig mener jo at de kristne som stiller seg spørsmål ved Bibelen ikke er kristne nok. Nå er heldigvis kristendommen en tro hvor det er rom for tvil. Et eksempel på det er tvileren Tomas.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Dette blogginnlegget var veldig bra skrevet;=) Jeg er enig med deg

  På facebook la jeg merke til at noen av mine facebookvenner også gikk hardt ut mot alle muslimene som en gruppe, og en facebookvenn skrev en veldig hatefull oppdatering hvor han kalte muslimske flyktninger for jevla terrorister. Det reagerte jeg på, og jeg tenkte at han ser alle muslimene som en gruppe. Jeg syntes det var skremmende å se at han fikk mange støtteerklæringer.

  Det er IKKE alle muslimer sin feil, men som du skriver i innleggget dit IS og andre radikalister innenfor islam.

  Jeg håper mange leser innlegget ditt, for det var veldig bra skrevet;=)

  Ha en fin mandag søte deg Torilvennen;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Høstens hverdag hos oss;=)My Profile

  • Catzy: Tusen takk for kjempefint innspill fra deg på blogginnlegget mitt vennen 🙂 Jeg ble regelrett skremt over en del facebookoppdateringer som noen (ytterst få) skrev etter terrorangrepet i Paris. Det klødde i fingrene mine etter å sette dem på plass, men jeg unngår å diskutere med dem. Derfor fant jeg heller ut at jeg skrev dette blogginnlegget.

   Jeg mener virkelig at det å fordømme alle muslimer, og stemple dem som terrorister er dårlig og stygt gjort! Særlig med tanke på at de aller fleste av muslimene tar avstand fra terror som et virkemiddel!

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Det er bra du skrev innlegget her, for jeg la merke til det samme på facebook etter terrorangrepet på fredag. Mange av mine facebookvenner gikk hardt ut mot alle muslimer og muslimske flyktninger, og de skrev rett ut at de var terrorister.

  I mine øyne blir det så galt, for alle muslimer er ikke terrorister. De fleste muslimene fordømmer terrorisme, og de Syriske flyktningene som er muslimer må flykte fra et krigsherjet land som IS driver og bomber. De som mener at alle muslimer er terrorsiter glemmer dette poenget.

  Jeg reagerte på en annen ting etter terrorangrepet. Mange lurte på hvorfor vi ikke brydde oss om terrorangrepet som skjedde Beirut. Det er like ille det også, men når et terrorangrep skjer i Europa blir det så nært. Beirut ligger i Asia. Asia er på en måte fjernt fra oss her i Europa. Det er lettere for oss å sammenlikne oss med befolkningen i Frankrike, enn å sammenlikne oss med befolkningen i Beirut. Ha det klart at terrorangrepet i Beirut er ille det også på samme måte som terrorangrepet i Paris.

  Det må en mye strengere kontroll på flyktninger som kommer inn i Norge, og det må være et nært samarbeid ved PST for å fange opp eventuelle muslimske flyktninger som har en tilknytning til IS. God integrering er alfa omega for at flyktninger blir intergert i samfunnet. Det er ikke integrering å sitte på et flyktningermottak. Noen kommuner har greid integreringer av flyktninger på en super måte, men det er langt i fra nok.

  En fin mandag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Når jeg så at noen ytterst få av mine facebookvenner skrev stygge ting rettet mot alle muslimer, og muslimske flyktninger om at de var terrorister alle sammen reagerte med sjokk over det de skrev. Jeg hadde lyst til å kommentere på statusoppdateringene deres, men lot være, for jeg vet at det å diskutere med dem er dødfødt. Leste jo også en del andre forum på sosiale medier hvor mange uttalte seg nedlatende, og alle muslimer ble skåret over en kam, og stemplet som terrorister. De som ytrer seg slik ser ikke helheten, og jeg vil si at de er blinde for hva som faktisk er tilfelle! Det er ytterliggående i alle religioner! Mange av de ytterliggående har et ekstremt syn innenfor sin tro, og de er villige til å gå langt for det de tror på!

   De aller fleste muslimer tar jo avstand fra terror som et virkemiddel, og det har de gitt uttrykk for!

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 5. Innlægget ditt fikk mæg tel å tænk over mine egne holdninga overførr muslima og æg mått gå nån runda med mæg sjøl etter å ha læst innlegget ditt. Æg vil takk dæg førr at du åpna øyan min.

  Det e trist at vi mennska ska døm alle muslima som terrorista. Æg veit æg har sagt det mange gang sjøl at at med så mange flyktninga vil det bli terrorisme. No skjæmmes æg over å ha sagt det. Førr æg veit jo godt at det ikkje e tilfelle. Når det har skjedd et terrorangrep som det gjorde i Paris e det lett førr å si negative ting. Æg tenkt ikkje over at IS e en liten fundamentalistisk organisajsnon i forhold tel alle muslima telsammen men æg skjønna det no.

  Vi må førr all del ikkje hat musliman og det bli førr dumt. Æg skjønna at dæm som har mista sine kjære familiemedlemma i terrorangrepe vil hat. Det e jo det samme som skjedde på Utøya. Mange av dæm som opplevd masakren på Utøya og i regjeringskvartalet, dæm som ble skada og dæm etterlatte har jo sagt at dæm hata gjerningsmannen rett etter masakren men at dæm no e sint på han.

  Æg trur det e en normal reaksjon etter et terrorangrep å hate med en gang.

  Æg trur at man kan hate den handlinga som bli gjort uten at det rætta sæg mot bestemte menneska og æg trur det e der hatet bli lag.

  Æg ønska dæg ein fin ettermiddag 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt fra deg 🙂

   Da jeg så statusoppdateringen til min rasekattvenninne som var utgangspunkt i denne oppdateringen, fikk det meg til å reflektere over mine egne synspunkt! Det var som om den statusoppdateringen åpnet øynene mine.

   Jeg reagerte med avsky på noen ytterst få statusoppdateringer om at de hatet alle muslimer, og at alle muslimene var terrorister. Det er utsagn som viser at det faktisk finnes rasisme selv i 2015!

   De aller fleste muslimene har stått frem, og de har sagt at de tar avstand som terror som et virkemiddel, og de mener det hører ikke hjemme innenfor Islam.

   Der sier du noe. Man kan hate et ondskapsfullt terrorangrep, men ikke personer! Det er jo selve handlingen man viser avsky for!

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

 6. Dette var flott skrevet, for det er nettopp det som skjer. Muslimer blir sett ned på som som en felles gruppe. Hovedproblemet er religiøs fanatisme, og fanatiskere finner vi i alle religioner. Jeg er enig i det du skriver at fanatisme innen religionen ødelegger for religionene.

  Kristendommens fanatikere og dommedagsprestene som forkynner om at vi kommer til helvete hvis vi ikke vi gjør slik og slik har ødelagt kristendommens renome og rykte, og det sitter igjen ennå den dag i dag hos mange mennesker.

  Du må huske på at at både Bibelen og Koranen er skrevet ned av mennesker, og det er mennesker som tolker det som står skrevet.

  Når hatet blir stort mot en gruppe som f.eks. muslimer snakker vi om rasisme. Det blir det samme som jødehatet under 2.verdenskrig. Jeg mener at det aldri kommer noe godt ut av hat, og hat fører til mer krig.

  Det er en del av mine facebookvenner som høylydt skrev sine meninger om de muslimske flyktningene, og det er trist at mange går rundt med holdninger om at jo mer flyktninger det kommer jo mer terror kommer det til å bli. Vi er på god vei til å likne på nazistene under 2.verdenskrig med våre holdninger og syn på muslimene. Det synes jeg er trist ;(

  Ønsker deg en fin kveld 🙂

  Bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Fin helg med kjæresten, og jeg er i gang med nytt hekleprosjekt 🙂My Profile

  • Gry: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂 Da jeg så min rasekattkollega sin facebookoppdatering, hentet jeg inspirasjon til å skrive dette blogginnlegget, for jeg reagerte også kraftig på noen ytterst få av mine facebookvenner sine facebookoppdateringer hvor de skrev hatefulle ytringer, og stemplet alle muslimer som terrorister. Slike ytringer synes jeg går klart i retning av rasisme 🙁 De greier ikke se hvordan ting henger sammen, og de greier ikke se at det er ytterliggående ekstremister som er villige til å bruke terror som et virkemiddel for å nå igjennom med det de vil!

   Det har jo kommet fram mye i ettertid av terrorangrepet i Paris, og det ser ut som om de nøster opp i en nokså stor terrorcelle!

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 7. Jeg applauderer for innlegget ditt, for det var bra skrevet.

  Terrorangrepet i Paris var forferdelig trist 🙁 Når terrorangrep skjer får det store konsekvenser for uskyldige sivile mennesker.

  IS som organisasjon skremmer meg, for de går over lik for å nå fram med. Det er IS og is-tilhengerne som er problemet, og det er de som må stoppes.

  Jeg blir flau over de mange holdninger om at alle muslimene er terrorister, for det er ikke tilfellet. Du snakker om å fordømme en gruppe mennesker. I 2015 skal vi vite bedre. Det er trist når alle muslimer blir stemplet som terrorister, og jeg blir flau når mange Norske mener at vi kommer til å få mer terror bare av å ta inn syriske flyktninger. Du skriver det som det er at de syriske flyktningene har rømt fra Syria på av uro, og det er IS som står bak uroen i Syria. Det viser at mange er sneversynte.

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂 Dessverre får et terrorangrep store konsekvenser for uskyldige mennesker 🙁 Det er kjempetrist 🙁

   Jeg reagerte kraftig på en del (ytterst få) facebookoppdateringer etter terrorangrepet som gjaldt muslimer, og det var ikke måte på hva de mente om muslimene som en felles gruppe. De skar alle muslimer over en kam, og skrev at de var terrorister alle samme, noe som slett ikke er tilfelle! I mine øyne er det rasistiske uttalelser, og jeg skjemmes over at noen har slike holdninger i 2015! De er som du sier sneversynte, og greier ikke se sammenhengen!

   I alle religioner er det ekstreme ytterliggående, og noen av de er villige til å gå langt for sin tro. De aller fleste av muslimene tar jo avstand og fordømmer terror som et virkemiddel for å nå sine mål.

   Ønsker deg en kjemepfin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge