SJALU JOURNALIST RAKKER NED PÅ BLOGGEREN SOPHIE ELISE! HVEM HAR ANSVARET?

Kommentator Benjamin Bye Åsali i avisa Nordlys skrev denne artikkelen om bloggeren Sophie Elise:

http://nordnorskdebatt.no/article/eventyret-om-jenta-ikke-bare?_ga=1.255977229.704724562.1386170664

07.12.2015 kom det en artikkel med motsvar fra Dagbladets journalist:

http://www.dagbladet.no/2015/12/07/kultur/meninger/sophie_elise/pressen/debatt/42284379/

Jeg leser ikke selv noen “rosabloggere”, fordi denne typen bloggere ikke appellerer til min aldersgruppe. Rosabloggere appellerer mest til 13 – 20 åringer.

Man finner flere felles trekk hos disse “rosabloggerne”. De blogger om sminke, klær, mote, og de aller fleste av “rosabloggerne” er utseendefikserte jenter som har et behov for oppmerksomhet rundt sin egen person. Dette ser jeg på som helt naturlig for unge jenter i tenårene. Ungdommer i alderen 13 – 20 år er i en fase av livet hvor mange er usikre på seg selv, og da ønsker de en bekreftelse fra sine jevnaldrende om at de ser bra ut.

Gjennom alle tider har tenåringer vært interessert i sminke, klær og mote. Da jeg vokste opp på 80-tallet var vi også opptatt av klær, mote og sminke. Vi så opp til 80-tallets fotomodeller, og hvor mange av oss jenter drømte ikke om å en dag kunne bli som dem? Fotomodellene på 80-tallet så vi på plakater i klesbutikkene, på bussholdeplassene, i tenåringsblader (Det Nye) og på kino. Jo da. Vi ble da påvirket av reklamene vi også, men forskjellen var at det ikke fantes noe som het sosiale medier. Det fantes spiseforstyrrelser da også, men det var ikke så mye snakk om dette tidlig på 80-tallet. Utover 90-tallet og frem til i dag ble det mer fokus på at kroppspress hos unge jenter kunne føre til spiseforstyrrelser.

Tilbake til Dagbladets artikkel om Sophie Elise. Man skal ikke glemme at hun begynte å blogge i en ung alder hvor hun var utrygg og usikker på seg selv. Sophie Elise har stått åpent frem og fortalt at hun har slitt med dårlig selvbilde nettopp pga mobbing. Det er helt normalt når man får høre hver eneste dag at man ser stygg ut, så vil man til slutt selv tro at man er stygg. Så enkelt er det.

Jeg husker jeg skvatt til da Bloggerne (2.sesong) på TV Fem ble vist på TV. I den første episoden er Sophie Elise og hennes venninne i Stockholm i forbindlese med en bloggprisutdeling som Sophie Elise var nominert til. De to venninnene bodde på en båt, og når Sophie Elise og venninnen holder på å sminke seg for kvelden kunne Sophie Elise fortelle at de Svenske bloggerne hadde en profesjonell makeupartist til å sminke seg, og Sophie Elise sier: “Det er ikke rart at mine blogglesere tror jeg er stygg i virkeligheten når jeg sitter slik som dette!” Jeg ble helt med meg da hun sa dette, og det var da jeg skjønte hvor sårbar og liten selvtillit denne jenta hadde. Jo da jeg vet at “nettroll” som kommenterer på blogg kan lire ut av seg det utroligste, og de går ikke av veien for å angripe en blogger personlig!

Greit nok at Sophie Elise har tatt silikon, bruker restylane, bruker botox og har hatt skjønnhetsoperasjon. Det er egentlig noe ingen har noe med å blande seg i, for det det er Sophie Elise sine egne penger. Så vidt meg bekjent har hun aldri oppfordret andre til å gjøre det, men hun har selv fortalt at hun gjorde det for å få bedre selvtillit.

Når man ser Sophie Elise på TV, ser man en litt usikker og sjenert jente, men man ser også ei jente som tørr å gå sine egne veier, og hun står for det hun gjør. Nettopp dette er ikke godtatt i samfunnet vårt hvor dessverre janteloven er gjeldene: “Du skal ikke tro du er noe”.

Personlig tar jeg helt og holdent avstand fra å kjøpe seg “fin” for penger i form av skjønnhetsoperasjoner, botox, silikon og bruk av restylane, for jeg mener at har man så dårlig selvbilde at man går rundt og tror at man er stygg, så trenger man profesjonell hjelp av en psykolog! Skjønnhet kan ikke kjøpes for penger, for skjønnheten kommer alltid innenfra. Skjønnheten hos et menneske kommer alltid fra innsiden, og har du det bra med deg selv, vil det automatisk vises på deg. Du vil da fremstå som trygg på deg selv!

Mange av de som sverger til det å “kjøpe” seg fin for penger, mener at skjønnheten ikke kommer innenfra, og de mener vi som mener dette tar feil.

Jeg blir direkte skremt når voksne bloggere over 40 år bevisst sitter på sine blogger hvor de oppfordrer sine lesere til å bruke botox, restylane og til å ta en skjønnhetsoperasjon eller to. Det verste er at de (ytterst få) voksne bloggerne over 40 år som oppfordrer til å ta restyalne, botox og skjønnhetsoperasjoner kaller leserne som er uenig med dem for “stygge” og “skrukketroll”.

Hva tenker disse voksne bloggerne med? De fremstår ikke som gode forbilder for yngre bloggere.

Når sant skal sies blogger Spophie Elise fra blogg.no, og denne bloggplattformen har blitt en kroppsfiksert bloggplattform hvor det florer av bloggere som er utseendefikserte. På blogg.no blogger det unger ned i 11-12 års alderen, selv om aldersgrensen er 13 år for å blogge.

Selvsagt vil de unge bloggerne finne seg sine forbilder av bloggere de kan se opp til, og jeg tror siden Sophie Elise er blitt en slik profilert blogger, vil mange unge jenter se opp til henne.

Personlig mener jeg at det ikke er Sophie Elise sin feil, men bloggplattformen hun blogger på sin feil!

Feilen ligger hos blogg.no som har en gylden regel om at det er hver enkelt blogger sitt ansvar hva de publiserer av innlegg på bloggene sine.

“Bloggeier er selv ansvarlig for alt innhold som publiseres i bloggen. Dette gjelder også kommentarer fra lesere”. Kilde: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html

Sophie Elise er ansatt hos nettavisen som driver blogg.no, og da burde i hvert fall arbeidsgiveren som i dette tilfellet er nettavisen følge opp og veilede sine ansatte.

Når det gjelder alle de unge som har Sophie Elise som forbilde, synes jeg det er foreldrenes sitt ansvar å snakke med sine egne unger om at de skal være kritiske over hva de leser på en blogg.

Som jeg skjønner Dagbladets journalist, mener han at de bildene Sophie Elise legger ut av seg selv på bloggen sin, ikke er bra for tilhengerne til Sophie Elise å se.

I følge journalisten kan bildene som Sophie Elise legger ut på bloggen sin føre til kroppspress om å se mest mulig “perfekt” ut siden hun har tatt skjønnhetsoperasjoner, bruker botox og restylane. Personlig mener jeg at at dette kan ikke Sophie Elise ta ansvar for!

Igjen er det foreldrenes ansvar ene og alene, under hele oppveksten til sine unger å bygge opp under selvtilliten og selvbildet til ungene sine. Når ungene kommer i tenårene er det viktigere enn noen gang å snakke med ungene sine om dette med å akseptere sine egen kropp, og være fornøyde med utseende sitt.

Foreldre til unge jenter som har Sophie Elise som forbilde, burde selv gå inn å lese bloggen til Sophie Elise. Da hadde de kanskje forstått at bak den Sophie Elise vi ser i dag, ligger det flere år med mobbing, usikkerhet, dårlig selvbilde og dårlig selvtillit. Alt har en sammenheng!

Det er kjempeviktig at foreldre til unge tenåringsjenter som har Sophie Elise som forbilde forstår hvorfor hun har valgt å ta skjønnhetsoperasjoner, og hvorfor hun velger å ta botox og restylane. Samtidig er det kjempeviktig å påpeke ovenfor tenåringsdatteren sin at skjønnhet ikke kan kjøpes for penger, og at det ikke er løsningen. Foreldrene har en kjempeviktig oppgave å forklare sine tenåringsjenter som har Sophie Elise som forbilde at langvarig bruk at botox og restylane er helseskadelig til syvende og sist!

Igjen vil jeg legge skylden på blogg.no som bloggplattform. Hvordan kan man forvente at en 18-19 år gammel toppblogger skal kunne takle medias søkelys? Sophie Elise sin blogg begynte å bli stor da hun var omkring 17-18 år, og hun ble kastet ut i medias søkelys. Det er ikke lett for en 17-18 åring å vite hvordan man skal takle dette, og det er her blogg.no (Nettavisen) burde kommet på banen med profesjonell veiledning og råd til Sophie Elise om hvordan hun kan fremstå på intervjuer i blader, aviser og på TV.

Ta eksempelet med bloggeren Voe som hadde blogg hos blogg.no. Plutselig nesten over natten ble Voe Norges største blogger, noe som igjen medførte mange negative og stygge kommentarer fra sjalu “nettroll” som ville prøve å psyke henne ned. Resultatet var at hun sluttet å blogge, for det ble alt for tøft for henne. Etter ca. ett år uten blogg, åpnet hun seg ny blogg på et annet domene, og i dag fremstår hun som en ærlig, oppriktig og livsglad student. Jeg stiller meg et spørsmål: “Hvor var blogg.no da bloggen til Voe ble stor, og da det haglet inn med stygge kommentarer til henne?” Stilte i det hele tatt blogg.no opp for Voe i den situasjonen, eller var blogg.no fornøyd at Voe som toppblogger blogget hos dem?

Jeg tror ærlig talt at det å være toppblogger på blogg.no ikke bare er enkelt. Det virker på meg som utenforstående at blogg.no tjener gode penger på “rosabloggere” som blogger om botox, restyalne, skjønnhetsoperasjoner, sminke, klær, mote, og bloggere som tørr å blottlegge lettkledde bilder av seg selv.

I mine øyne er blogg.no blitt alt for kommersielt og upersonlig i forhold til hva det var en gang. Det skinner klart igjennom hvilke bloggere blogg.no ønsker å ha på sin bloggplattform, og det mener jeg blir fullstendig feil i mine øyne. Særlig med tanke på alt det kroppspresset ungdommer opplever i dagens samfunn.

Jeg har selv sett eksempler på bloggere som har blogget om dyremishandling som har fått advarselsplakat hvor det blir advart mot at blogginnlegg har en sterk lesing, og jeg vet om bloggere som har blitt utestengt fra blogg.no, og mistet muligheter fra å shoute innlegg og publisere innlegg på forsiden fordi de har skrevet nokså kritiske innlegg om bloggere som oppfordrer til bruk av botox, restylane og skjønnhetsoperasjoner! Det er beviser nok for meg hva slags bloggere blogg.no ønsker å ha på sin bloggplattform!

Jeg håper at Sophie Elise har et støtteapparat bak seg som kan veilede henne til hvordan hun skal fremstå i blader, aviser og på TV. Hun viser også at hun er samfunnsbevisst, men dessverre blir hun beskyldt for å være falsk når hun skriver samfunnsengasjerende innlegg. Da trekker kritikerne frem at de ikke kan ta henne seriøst, fordi hun har tatt silikon, tar botox, tar restylane og har tatt skjønnhetsoperasjoner. Hallo! Hvor er logikken? Selv om Sophie Elise har utført en del skjønnhetsjusteringer, kan hun ha mye å komme med når det gjelder samfunnsengasjement! Gi nå jenta en sjanse i stedet for å sitte og dømme henne nord og ned. Alle fortjener en ny sjanse!

Som leser opplever jeg Dagbladets journalist som svært fordømmende, og også til dels sjalu på Sophie Elise som får støtte av journalisten i avisa Nordlys. Dagbladets journalist skriver i en setning i sin artikkel: “vridd egen kropp ut av naturlige proporsjoner”…. Jeg mener en slik beskrivelse er svært så nedlatende måte å beskrive en person på, og det burde en journalist holde seg for god til, og jeg synes personlig at artikkelen som journalisten har skrevet om Sophie Elise er skrevet på en nedlatende måte!

Sant skal være sant. Sophie Elise har opplevd å få mye stygge kommentarer på bloggen sin fra usaklige og sjalu “nettroll”. Slikt skal ikke forekomme! Her fokuserer man hardt på å få stoppet “nettroll” som skriver stygge ting i kommentarfelt på blogger, instagramprofiler og facebook. Da burde i hvert fall Dagbladets journalist holde seg for god til å skrive en slik nedlatende nettartikkel!

 

Bildet er lånt fra http://www.dagbladet.no/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “SJALU JOURNALIST RAKKER NED PÅ BLOGGEREN SOPHIE ELISE! HVEM HAR ANSVARET?

  1. Vi diskuterte dette i går på arbied, og felles oppfatning er at vi er glade for at vi ikke er 20 årige toppbloggere som stadig får kritikk for at hun gjør.

    Jeg synes journalisten som skrev artikkelen om Sophie Elise var stygg mot henne i sin omtale. Hvor er presseskikken?

    Det lille jeg har sett av Sophie Elise er at hun har vært usikker på seg selv i mange år pga grunn av mobbing, og hun har slitt med å finne sin egen identitet. I slike situasjoner vil noen jenter ty til å gå til det drastiske skritt som å ta silikon i puppene, gjøre skjønnhetsinngrep og bruke restyaln og botox. Det er hennes måte å vise at hun kan fremstå som sterk. Jeg så litt på første sesongen av Bloggerne som gikk på tv’n, og da så jeg fort at hun fremstod som usikker på seg selv som trengte bekreftelse på utseende sitt. I hvert fall i forhold til bloggeren Voe. Hun virket som en tryggere person.

    Sophie Elise har valgt å justere seg for penger, og det er synd at det stempelet blir hengende med jenta. Ingen er de samme når de er 20 som når de er 18. Alle vokser vi oss trygge på oss selv.

    Du skrev det jeg tenkte å si. Jeg synes det er dobbelt så ille når godt voksne bloggere offentlig mener at alle burde ta botox, restylane og fikse på kroppen sin gjennom opereasjoner. Da er du ikke bevisst ansvaret ditt som en voksenperson og kanskje en mor.

    Foreldre må engasjere seg mer når de vet at sine tenåringsdøtre har bloggere som Sophie Elise som forbilde slik at tenåringsjentene ikke får et forvridd kroppsbilde hvis de også får den oppfatning at det eneste som hjelper er å ta silikon, restylane, botox og skjønnhetsoperasjoner. Det viktigste er å få tenåringsjentene til å skjønne at det handler om bloggerens usikkerhet på seg selv og sin egen kropp.

    Jeg tror mye av kritikken journalisten og andre som kritiserer Sophie Elise ligger i sjalu og janteloven, og det synes jeg er trist.

    Fin, fin ettermiddag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

    Klem, klem fra Mona Elisabeth
    Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

    • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempebra innspill på blogginnlegget mitt 🙂 Det er jeg kjempeglad for at du aner ikke, for det er ikke lett å få alle de kritiske øynene rettet mot seg til en hver tid.

      Jeg synes journalisten gikk langt over streken i måten han omtalte Sophie Elise på, og det burde en seriøs journalist holde seg for god til.

      Jeg også fulgte med “Bloggerne” som gikk på TV’n, og i de to første sesongene fremstod hun som mer utrygg på seg selv enn på de to siste sesongene. Det kom tydelig frem. Likevel synes jeg hun vokste seg tryggere på seg selv.

      Mange ser på henne som en blogger som bare er opptatt av kropp og utseende, men det går an å se personen bak denne fasaden. Det er jammen ikke rart at hun kan bli utrygg, for mange av de som intervjuer henne er bare opptatt av skjønnhetsjusteringene hennes som hun har gjort.

      Denne journalisten mener at Sophie Elise ikke tåler å bli kritisert. Det tror jeg hun gjør, bare det er konstruktiv kritikk. Ikke et menneske liker å få kritikk i form av personangrep.

      Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  2. Råbra blogginnlegg snuppa mi;)) Yngstejenta min leser bloggen til Sophie Elise fast. I begynnelsen mens hun leste bloggen hennes spurte hun hvorfor Sophie Elise hadde lagt inn silikon i brystene sine. Og hun lurte på hva som fikk pene jenter til å bruke botox og restylane. Yngstejenta ble sjokkert at Sophie Elise opererte nesen sin. Og hun skjønte ikke hvorfor Sophie Elise gjorde alt dette. Jeg gjorde som du forslår i innlegget. Og satte meg ned og leste hele bloggen til Sophie Elise. Det kom frem tidig at hun hadde blitt mobbet og kritisert for utseende sitt. Yngstejenta fortalte at det var mange som skrev kommentarer om at Sophie Elise var stygg. Jeg forklarte yngstejenta at Sophie Elise var uttrygg på seg selv, og jeg forklarte hva som skjer med et mennske hvis han eller hun får høre hver dag at de er stygge. Til slutt vil personen tro at det de andre sier stemmer noe som Sophie Elise trodde.

    Hele tiden har jeg som mamma har jeg innprentet mine to jenter om at de er perfekte akkurat som de er. Og jeg påpeker hver eneste dag at det ytre ikke betyr noe. Som mamma vet jeg at det er alt for stort press på utseende og kropp for tenåringsjenter. Jenter begynner tidlig å sammenlikne brystene sine med hverandre. Og de er opptatt av hvem som har de største og fineste formene på brystene sine. Hjemme hos oss har vi hatt mange samtaler om at ingen har rett til å si noe negativt om andres utseende. For det kan i verste fall føre til psykiske lidelser som spiseforstyrrelser.

    Yngstedatteren min sier at hun aldri skal fikse på noe på utseende sitt. Men hun liker å lese bloggen til Sophie Elise fordi hun er seg selv når hun skriver. Og yngstejenta sier at hun greier å se bort fra at Sophie Elise har kjøpt seg et perfekt ytre.

    Huff og æsj. Voksne bloggere i 40 års alderen som mener at andre bør ta botox, restyale og skjønnhetsoperasjoner vet ikke hva de gjør. Og de burde holde dette for seg selv. For de er ingen gode forbilder for yngre bloggere som kanskje blir påvirket.

    Jeg har ikke ett eneste postivt ord å si om blogg.no. Det er blitt et kroppsfiksert bloggsted hvor det er flust av bloggere som er alt for opptatt av kropp og utseende.

    Jeg oppfatter Sophie Elise som å ha blitt mer voksen på det siste året. Men ennå skinner det igjennom at hun er noe uttrygg i enkelte situasjoner. Hun har mye fornuftig å komme med. Men da burde folk slutte å dømme henne for utseende.

    Ha en fin kveld 🙂

    Stooor klem fra Else Marit
    Else Marit recently posted..Advent- og førjulstiden er over oss. Måtte den fylle alle med fred og harmoni.My Profile

    • Else Marit: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt vennen 🙂

      Der ser du. Din yngste datter leser bloggen hennes, men hun greier å se selve personen Sophie Elise istedet for å se henne som bare kropp og utseende.

      Det er kjempeviktig det du sier om at det er viktig å skjønne hvorfor hun har valgt operere nesen sin, ta silikon i brystene, ta restylane og botox. Akkurat dette var noe hun også pratet om i serien “Bloggerne”, og der sa hun også at hun ville at folk skulle se henne på en annen måte.

      Jeg synes hun vokste kjempemasse da hun var med i “Mitt danse crew”.

      Det er kjempebra at du som mamma har bevisstgjort døtrene dine om at de skal være fornøyde med utseende sitt, og det er kjempeviktig å poengtere at skjønnheten alltid kommer innenfra. Akkurat det er det ingen som kan benekte, for hvis en person ikke har det bra med seg selv, vises det godt utenpå.

      Jeg ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  3. Æg meina at en journalist ikkje bør skriv på den måten førr æg greie ikkje å ta journalisten seriøst.

    Heilt greit at ho Sophie Elise har justert på ting og tang førr å få bedre sjøltillit. Æg trur at dæm som må fikse på sæg førr å sjå bedre ut gjør det fordi dæm har så dårlig sjøltillit sånn som i Sophie Elise sitt tilfelle. Til slutt ble det ein avhengighet førr dæm greie ikkje å bli fornøyd nok.

    Æg må innrømme at æg læs bloggen tel hos Sophie Elise og synes ho virke meire voksen no enn førr to år sia. Da virka ho virkelig uttrygg på sæg sjøl men æg ble sjokkert da æg læst alle de stygge kommentaran på bloggen hennes dær læseran skrev at dæm syntes ho va støgg. Du skriv bærre ikkje nåkka sånt tel folk. No har ho stengt kommentarfeltet sitt og det skjønna æg førr det må jo påvirke ho at ho får stygge kommentara om utseende sitt daglig i tillegg tel å ha opplevd mobbing. Norske folk e et sjalu folkeslag og når andre lykkes ska alltid nån tråkk andre ned i søla førr å riv dæm ned.

    Æg syns ho Sophie Elise skriv mykje bra på bloggen sin og ho e en egasjert person med fine verdia.

    Æg har ikkje blogg men æg ser jo på blogg.no at det e mang unge rosabloggera som en alt førr opptatt av å blogge om kropp og utseende. Det e ikkje bra i længden.

    Folk har alt førr lætt tel å forhåndsdømme etter utseende og æg syns det e så synd.

    Æg ønska dæg ein fin dag 🙂

    Stor bloggklæm fra mæg

    • Siri Elise: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂

      Jeg er helt enig med deg. Den journalisten burde holdt seg for god å skrive artikkelen på den måten hun gjorde, og jeg reagerte kraftig da hun skrev: “vridd egen kropp ut av naturlige proporsjoner”. Det mener jeg er på grensen til angrep på Sophie Elise sitt utseende, og journalisten gjør akkurat det samme som mange av de sjalu nettrollene, hun angriper Sophie Elise pga utseende hennes.

      Jeg tror det er viktig å huske på at målgruppen til “rosabloggerne” er unge jenter i alderen 13 – 20 år, og voksne som reagerer på disse “rosabloggerne” må tenke over at de blogger ikke for vår aldersgruppe.

      Er helt enig med deg at Sophie Elise virker som ei jente som har kjempefine verdier 🙂

      Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

  4. Mine to jenter leser bloggen til Sophie Elise hver dag. De synes hun flink, men begge to har reagert hvordan hun som er så pen kunne ha så dårlig selvbilde. Da de leste at hun hadde blitt mobbet forstod de bedre hvorfor, og de synes synd på jenta når anonyme nettroll har skrevet stygge kommentarer på bloggen hennes. Jentene mine greier fint å se bort fra at hun har tatt silikon, operert nesen sin, tar botox og restylane, fordi de mener at det er ikke det viktigste. Det eneste de sier at de synes hun ser eldre ut. Begge jentene forteller at de føler mange er sjalue på henne fordi hun har lyktes med å blogge.

    Jentene har sagt at de mener det er verre med voksne damer som bruker restylane, botox og tar skjønnhetsoperasjoner, og de skjemmes når de hører at voksne damer skal gjøre seg yngre. Hun ene sa det så bra at det måtte være kjerringer som hadde kommet i 40 årskrisen som justerte på seg i frykt for å miste mannen sin, og for å føle seg ettertraktet 🙂

    Jeg mener bestemt at en journalist i en av landets største nettaviser ikke skal omtale en kjedis på den måte hun gjorde. Du har rett at hun virker sjalu på bloggeren.

    Hvem som har ansvar ja. Jeg vil si arbeidsgiver som i dette tilfellet er blogg.no. Sophie Elise skal ikke ha skylda for at hun har mange unge jenter som ser opp til henne. Mine jenter føler ikke kroppspress i det hele tatt når de leser bloggen hennes, og det er fordi de forstår en vesentlig ting at Sophie Elise har hatt det tøft.

    En fin ettermiddag ønskes deg 🙂

    Godklem fra Irene

    • Irene: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂 Jeg skjønner kjempegodt hvorfor døtrene dine liker Sophie Elise som blogger. Hun blogger om det tenåringer flest er opptatt av, og hennes blogg appellerer til tenåringer med sminke, klær, mote og skjønnhet.

      Det er kjempeviktig for de unge som følger med bloggen til Sophie Elise å skjønne hvorfor Sophie Elise har valgt å ta silikon, hvorfor hun valgte å operere nesen sin, og hvorfor hun ønsker å ta restylane og botox. Dette har jo Sophie Elise vært åpen opp på bloggen sin. Hun hadde liten selvtillit og selvbilde, og følte seg ikke bra nok samme hva folk sa. I tillegg er “nettroll” så kjempefæle at de kommenterer stygt om utseende hennes. Hun sa jo i TV-progammet “Bloggerne” i den første sesongen at hun hadde aldri fått for seg å operere nesen sin hvis ikke det hadde vært for hva folk sa. Jeg blir så kjempelei meg når nettroll kommenterer stygt på andres utseende! Huff 🙁

      Jeg har også snakket med tenåringsjenter i alderen 15 – 20 år, og de synes reagerer med avsky når voksne sitter og forteller om at de tar botox, restylane og tar skjønnhetsoperasjoner. Det skjønner jeg kjempegodt, og det sier mye om disse voksne som offentlig forteller om dette.

      Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  5. Jeg har hørt at journalister skal være nøytrale i artikler, men denne journalisten er ikke det. Når sant skal sies har jeg ikke lest bloggen til bloggeren du skriver om her, men datteren min leser bloggen hennes av og til. Hun ser på bloggeren som et forbilde for andre bloggere, men hun sier at Sophie Elise ikke er et forbilde for datteren min som person. Datteren min mener at Sophie Elise ikke burde tatt silikon, heller ikke drive å sprøyte inn giftstoffer i ansiktet, og hun forstår ikke hvorfor hun har operert nesen sin. Bortsett fra dette synes datteren min at Sophie Elise er en flink blogger, og hun blogger om det ungdommer i den alderen vil lese.

    Til syvende og sist er det innholdet på en blogg som teller, og ikke utseende til bloggeren.

    Mitt inntrykk etter jeg leste artikkelen om Sophei Elise er at journalisten burde fått en reprimande for å skrive stygt om hennes utseende. Det skal en journalist holde seg for god til. Den måten å bedrive journalistikk på er den dårligste journalistikken jeg noen gang har sett.

    Jeg kjenner ikke til blogg.no som bloggplattform nå i dag. Min første håndarbeidsblogg hadde jeg på blogg.no i 2008, men jeg trivdes ikke som blogger der.

    Jeg ønsker deg en fin fredags kveld 🙂

    Bloggklem fra Gry
    Gry recently posted..Fin helg med kjæresten, og jeg er i gang med nytt hekleprosjekt 🙂My Profile

    • Gry: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt 🙂 Takk! Der spurte du spørsmålet som jeg også lurte på. Skal ikke en journalist være nøytral i saken han/hun skriver i en nyhetsartikkel? Jeg mener jeg har hørt at de skal være det, og de har ikke lov til å skrive sine egne meninger. Hvis det stemmer, mener jeg at journalisten bør få en refs.

      Når journalisten skriver en slik ytring som dette: “vridd egen kropp ut av proporsjoner”, mener jeg det blir journalisten sin egen synsing. Det mener jeg er uproft av en journalist.

      Jeg blir kjempeglad når jeg hører at datteren din også er fornuftig når det gjelder slike falske skjønnhetsbehandlinger.

      Synes det er kjempetrist at det er slikt korppspress blant tenåringer, og foreldrene må på banen for å styrke ungenes selvbilde og selvtillit, samt fokusere på at det faktisk det indre som teller. Dette må fokuseres på fra ungene er små, og spesielt viktig når ungene kommer i puberteten.

      Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

      Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge