SELVUTNEVNTE OG PLAGSOMME SELVUTNEVNTE “BLOGGPOLITI” SOM PASSER HVA ANDRE BLOGGERE FORETAR SEG PÅ SINE BLOGGER!

Hva skulle vi bloggere gjort uten disse selvutnevnte “bloggpolitiene” som til stadighet “passer” på hva andre bloggere foretar seg? Vi klarer oss ikke uten dem 🙂
 
 
Felles for disse selvutnevnte “bloggpolitiene” er at de prøver å belære andre bloggere om hvordan de skal blogge. “Bloggpolitiet” skriver gjerne flere innlegg på bloggene sine om hvordan han/hun mener andre bloggere skal fremstå.
 
 
Dersom bloggere skriver om sine kroniske fysiske/psykikse plager roper dette bloggpolitiet høyt om at de mener at det er galt å bruke bloggen til å eksponere sin sykdom. Hva gjør “bloggpolitiet” selv? Jo han/hun skriver mer enn gjerne om sin sykdom. Hallo! Gir det mening?
 
 
Et annet typsik fellestrekk disse “bloggpolitiene” har er det evige maset om andres bloggers bruk av bilder på sine egne blogger. “Bloggpolitiet” formaner i det vide og det brede at det ikke er lov til å legge ut bilder av egne og andres unger og at det er ikke lov til å legge ut bilder av andre uten samtykke?
 
 
Ingen bloggere trenger “bloggpolitiet” til å passe på seg, for jeg tror og mener at i dagens internettverden kjenner de aller fleste som befinner seg på sosiale medier til reglene om å publisere bilder av egne og andres unger.
 
 
Dessuten har “bloggpolitiet” ingenting med å blande seg bort i om en mammablogger eller pappablogger legger ut et uskyldig bilde av sin egen sønn eller datter! Det blir opp til hver enkelt foreldre hva de selv ønsker å gjøre. Jeg kjenner selv flere småbarnsforeldre som deler bilder av sine unger på ulike sosiale medier, og bildene de deler er uskyldige bilder. Småbarnsforeldre jeg kjenner er kjempebevisst på hva slags bilder de deler av ungene sine, og de er kritiske til hva slags bilder de deler på sosiale medier. Hvis andre ønsker å dele bilder på sosiale medier av ungene deres ønsker de å se bildene før de deles på sosiale medier, og det synes jeg er kjempeflott gjort av dem!
 
 
Absolutt ingen bloggere står til ansar ovenfor disse selvutnevnte “bloggpolitiene” om man har spurt de som er med på bilder vi deler om lov til å legge ut bildet!
 
 
Jeg har selv fått kritikk fra “bloggpoliti” i forbindelse med at jeg har delt bilder på sosiale medier f.eks et bilde fra katteutstilling eller ett bilde fra et annet bilde tatt offentlig sammenheng. Bloggpolitiet mente da at det var straffbarn å dele disse bildene jeg hadde tatt av andre mennesker uten å spørre dem om lov.
 
 
Det er en lov som angående publisering av bilder på sosiale medier. Tar man et bilde f.eks. i panelet eller under grunnbedømmelsen på en katteutstilling, er det situasjonen og hendelsen som er i sentrum, og ikke menneskene som er med på bildet! Slike bilder har man lov til å legge ut!
 
 
“Skåltveit sier at det finnes unntak, som ved store offentlige arrangementer som 17. mai eller en fotballkamp. De som ikke ønsker å være med på bilder herfra, kan forlate stedet.” Kilde: http://www.adressa.no/forbruker/digital/article1519664.ece
 
 
Jeg lurer på hvem som har gitt disse selvutnevnte “politiene” retten til å sitte og følge med på sosiale medier til andre brukere de overholdet ikke kjenner personlig for hva vi foretar oss på vår facebookprofil, instagramprofil eller blogg? Ingen har gitt dem den oppgaven. Det er en oppgave de selv tar på seg, for de fremstår selv om helt “feilfrie” i deres øyne!
 
 
Jeg har et par gode råd til disse selvutnevnte “bloggpolitiene”, og det er å skaffe seg et liv utenom nettet, for ingen på sosiale medier står til ansvar for dere!
 
 
De selvutnevnte “bloggpolitiene” kan kanskje skremme bloggere som kanskje ikke har blogget så lenge med sine formaninger om hva som er lov eller ikke lov, og med stadig kritikk hva andre bloggere gjør på sine blogger! Til dere bloggere som føler at det er ubehagelig å bli passet på av de selvutnevnte “bloggpolitiene” vil jeg bare si at dere skal ikke bry dere noe om dem. Overse dem selv om de roper høyt i sine blogger om hva vi andre bloggere foretar oss!
 
 

240616_kveldshimmel_rye3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 thoughts on “SELVUTNEVNTE OG PLAGSOMME SELVUTNEVNTE “BLOGGPOLITI” SOM PASSER HVA ANDRE BLOGGERE FORETAR SEG PÅ SINE BLOGGER!

 1. Så enig med deg. Er møkklei slike mennesker. Det eneste jeg synes er viktig å passe på, er at man spør eieren av bildene som en låner fra internett

  • Wenche: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Jeg også, for dem tror selv at de er så feilfrie. Sannheten er at “bloggpolitiene” selv tråkker i klaveret mange ganger med sin fremgangsmåte.

   Jeg er helt enig når det gjelder bilder vi bruker på nettet. Selv synes jeg ikke det er noe morsomt å finne bilder av kattene mine som andre tar fra bloggen min. Det har skjedd noen ganger, og jeg har fått tilbakemelding når noen har sett bildene på andre nettsteder. Da har jeg kontaktet vedkommende, og sagt i fra at dette er mitt bilde som jeg har tatt, og det er fint om de kan spørre meg før bildet brukes. Stort sett har jeg fått unnskyldning tilbake, men en gang var det en tenåringsjente som hardnakket hevdet at bildet var av hennes katt, og det var jeg som hadde stjålet bildet fra henne. Jeg sa nei, for på mitt bilde hadde jeg skrevet (N) Hakrilas Abyssineroppdrett på bildet, og sendte henne orginalbildet. Bildet ble fort fjernet etterpå 🙂 He, he, he 😀

   Ønsker deg en kjempefin onsdags ettermiddag 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  • Lillja: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar på blogginnlegget mitt 🙂

   Ja huff de farer forbi, og av og til så virker det som om de overevåker andre bloggere for å finne feil andre bloggere gjør. En ting er sikkert, og det er at de er kjempeplagsomme, for de framstår som feilfrie selv!

   Ønsker deg en kjempefin onsdags ettermiddag 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 2. Råbra blogginnlegg snuppa mi;)) Jeg er såååå enig med deg. Og jeg kunne ikke være mer enig.

  Bloggpolitiet er plagsomme bloggere som skal tror de har i oppgave å passe på andre bloggere. Og de er ikke sene om å fortelle hva andre bloggere gjør galt. Bloggens moralvoktere kaller jeg sånne bloggere. Og moralprekenen deres om hva andre bloggere holder på med skal vi overse alle sammen. Sånne bloggere har alt for mye fritid. Og de burde finne seg en ny hobby.

  Ingen bloggere trenger barnevakter og innblanding. La bloggpolitiet styre på. For ingen tar dem alvorlig;))

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..En liten oppdatring fra april og mai 2017.My Profile

  • Else Marit: Tusen takk takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen med innspill på innlegget mitt 🙂

   Huff ja! Disse selvutnevnte bloggpolitiene er kjempeslitsommene, for det virker som de har satt seg mål å ta andre bloggere for den minste lille feil. Moralvoktere var et kjempegodt ord.

   Jeg synes også at disse selvutnevnte bloggpolitiene er dobbeltmoralistisk mange ganger, for hvem er det som tråkker i klaveret? Jo det er dem 🙂

   Du har helt rett. Ingen bloggere trenger noen til å passe på seg, for alle kan passe på seg selv 🙂

   Ønsker deg en kjempefin onsdags kveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Jeg forstår ikke hvorfor andre skal passe på andre bloggere, og hva vil de oppnå med det?

  Kan ikke hver og en passe på seg selv? Jeg synes ordet bloggpoliti er et godt ord, for det er nettopp det de er. De har ingenting med hva andre bloggere skriver og hvilke bilder de deler på bloggene sine? Om du deler ett bilde på din blogg av noen du kjenner skal du ikke stå til ansvar for noen du ikke kjenner om du har fått tillatelse til å dele bildet? Det blir din egen sak. Ærlig talt.

  Jeg tipper at bloggpolitiet bryter med nettregler selv mer enn alle andre.

  Hvis jeg ser noen av dere venninner deler bilder av sine venner på sine facebookprofiler holder jeg meg for god til å mistenke dem om at de ikke har spurt om lov for å dele bilder av andre på nettet. Det får bli deres egen sak mellom de som er avbildet og den som eier facebookprofilen.

  Jeg synes din niesen og nevøene dine er lure som vil se bildet før du deler et bilde av deres barn på nettet.

  Jeg ble med på facebook i 2009, og jeg delte bilder av jentene våre med dere som er facebookvennene mine. Hver gang før jeg delte ett bilde spurte jeg jentene våre om det var greit for dem at jeg la ut bilder av dem. Etter hvert som de ble eldre ble de mer kresne til hvilke bilder jeg fikk lov til å publisere, og de hadde full medbestemmelsesrett til hvilke bilder jeg fikk lov til å legge ut. Hvis de ikke likte et bilde av seg nektet de at jeg skulle dele det. Det handler om å ta barna på alvor, og at de bestemmer hva som de ønsker skal publiseres og ikke.

  De gangene andre tok bilder av jentene spurte de ofte meg om de fikk lov til å legge ut bilder av jentene. Jeg svarte stort sett ja, men ba dem spørre jentene selv i tillegg.

  Pekefingerfolk på internett trenger ingen av oss. Alle kan passe på seg selv, og av og til feiler vi alle sammen.

  En fin ettermiddag ønskes deg og familien din 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Det tror jeg ikke vi får svar på, men de er plagsomme å ha med å gjøre. De blander seg i hva andre bloggere foretar seg på bloggene sine, og går ikke av veien for å irettesette andre bloggere når det gjelder billedbruk, om man har tillatelse til å legg ut egne bilder f.eks. av venner og innlegg man skriver.

   Synes du var kjempefornuftig som lot tvillingdøtrene dine være med å bestemme hvilke bilder de ville at du skulle dele. På den måten fikk de være med å bestemme, og vi vet jo at jo eldre unger blir jo mer kresne blir de til å dele bilder av seg selv.

   De gangene jeg ser andre bloggere, venner på instagram og faceook deler bilder av ungene sine kunne det aldri falle meg inn å kritiser dem hva de gjør. Det blir opp til dem om de har spurt ungene sine om tillatelse eller ikke.

   Selvutnevnte “bloggpoliti” kan begynne å passe på seg selv.

   Ønsker deg en kjempefin onsdags kveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Fantastisk kjekt skrevet det innlegget ditt 🙂 Jeg har null respekt for de som leker politi på nettet bare for å ta andre nettbrukere på feil. Det er ikke bare på blogg du finner dem, men over alt.

  En venninne av meg la ut på facebook at hun hadde blitt operert i armen sin i januar, og en hun kjente kommenterte på facebookoppdateringen hennes at hun kunne spare seg å sutre høylydt. Jeg hadde lyst å svare han som skrev den kommentaren, men jeg ble for paff at det gikk an å blande seg bort i hva andre oppdaterer på sin facebookprofil med. Det er hennes profil og hennes vegg. Fysj så råttent gjort. Venninnen min er ikke den som klager på facebook når hun er syk.

  Noen tror de eier hele nettet, og har tatt på seg oppgaven å bry seg for mye.

  Fin, fin kveld ønskes deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for en kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Selvutnevnte “bloggpoliti” er plagsomme, for de tror de er så perfekte selv, men de tråkker kraftig i klaveret med måten de oppfører seg på.

   Huff! Det hørtes plagsomt ut. Jeg har også sett slike påpassere på facebook. En facebookvenninne av meg ønsker å være åpen om sin psykiske helse, og hun får dessverre en god del pepper fra dem som ikke tåler at hun er åpen om sine plager 🙁 Noen har til og bedt henne holde kjeft, og det synes jeg er kjempetrist 🙁 Det er hennes facebookprofil, og de som ikke tåler at hun er åpen om sine psykiske plager kan enten slette henne som venn, eller så kan de bare la vær å gå inn på profilen hennes.

   Selvutnevnte “bloggpoliti” og andre påpassere kan begynne å ta et dypdykk i seg selv!

   Ønsker deg en kjempefin onsdags kveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 5. Æg e glad æg ikkje blogga meir førr æg huske bloggpolitiet som plagsomt og jækla irriterende. Dæm blanda jo sæg i alt du gjør og det virke som dæm overevåke bloggan tel folk bare førr å ta dæm på nåkka.

  Det med bilda som andre har tatt e viktig å pass på og det e viktig å spørr først om å få bruk det. Når æg skriv på masteroppgaven e det strenge krav tel referansebruk og siteringsrætten fra det andre har sagt.

  Æg synes det e unødvenig at andre bloggera ska pass på andre førr alle greie å pass på sæg sjøl. Det e ingen som e meir opphøyd enn andre på bloggan.

  Æg trur at dæm som e bloggpoliti e det uansett kor dæm e på nætte og dæm må vær plagsom å ha som vænn på facebook.

  Æg ønska dæg ein kanonfin ættermiddag 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

 6. Siri Elise: Tusen takk for kjempekoselig kommentar og kjempefint innspill fra deg 🙂

  Selvutnevnte “bloggpoliti” er kjempeslitsomme å komme over, for de tar ikke fem flate øre for å blande seg i hva andre bloggere foretar seg. De blander seg i hvilke bilder bloggere deler på sine blogger, om bloggere har fått tillatelse til å dele bilder hvor f.eks. venner er med på bilder og de er flinke til å formane andre bloggere om at det er straffbart å dele bilder av andres barn.

  Kan ikke det selvutnevnte “bloggpolitiet” bare la andre bloggere blogge i fred?

  Jeg tror akkurat det samme som deg. Hvis de framstår som bloggpoliti på blogger, har de akkurat lik atferd på andre sosiale medier også 🙂

  Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld 🙂

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge