RAMPELYSETS SELVUTNEVNTE OG ANONYME NETTPOLITI OG MAMMAPOLITI!

Jeg er en engasjert person, og jeg har alltid reagert med avsky over baksnakking, nedrakking, hetsing, håning, spekulasjoner og latterliggjøring på nettet.
 
 
Det verste nettforumet er og blir Kvinneguiden, og særlig underforumet Rampelyset hvor anonyme brukere sitter og sprer ut av seg møkk om andre bloggere, influencere og kjendiser som de over hodet ikke kjenner personlig!
 
 
Der sitter det anonyme brukere som “Nasse Nøff”, “Miranda 16”, “Birdo” og gudene vet hav de anonyme anonyme brukerne på Rampelyset kaller seg. De sitter dag ut og dag inn og skriver møkk og dritt om influencere, bloggere og kjendiser. Ut fra skrivemåten og måten de ordlegger seg på ser man fort at dette ikke er snakk om ungdommer, men heller voksne nettbrukere.
 
 
Det skremmer meg at voksne mennesker på død og liv må følge med på influencernes/bloggernes/kjendisenes sosiale medier som instagram og snap chat, for ved neste korsvei å løpe inn på Rampelyset å rakke ned på de menneskene de følger ved å hetse vedkommende, sverte, spre rundt seg med spekulasjoner og konspirasjonsteorier, latterliggjøre, blande seg inn i andres økonomi, blande seg inn i kjæresteforhold og håne vedkommende blogger/influencer.
 
 
På Rampelyset har du to typer av de anonyme som sitter på trådene og diskuterer bloggere og influencere. Du har de anonyme nettpolitiene. De finner du på trådene som handler generelt om bloggere/influencere.
 
 
Så har du de anonyme mammapolitiene. De er mest ivrig etter å rakke ned på bloggerne/influencerne som er foreldre, og som som deler bilder av sine egne unger på blogg, instagram og snap chat. Mammapolitiene er ekstremt opptatt av hva som er eksponering av unger på blogg. De anonyme mammapolitiene kan man også se diskuterer på andre tråder på Rampelyset!
 
 
Det er som om de på død og liv vil la seg provosere, og derfor er de avhengige av å følge sosiale mediene til influencerne/bloggerne med argusøyne for å finne det minste lille ting å rakke ned på! Hvis disse Rampelysbrukerne for pokker reagerer på det den bloggeren/influenceren foretar seg på sine egne snap chat kan de avfølge vedkommende influencer/blogger. De har ingen rett til å sitte slik og ytre seg på et anonymt på mobbeforumet som det Rampelyset er!
 
 
Unnskyldningen for at de skriver det de gjør på trådene på Rampelyset er at de mener at de har et samfunnsansvar. Ja, samfunnsansvar meg en viss plass!
 
 
Når ble det samfunnsansvar å sitte som anonym på et offentlig nettform å hetse, sverte, latterliggjøre, spre rundt seg med spekulasjoner og konspirasjonsteorier som ikke har rot i virkeligheten og rakke ned på det bloggere/influencere foretar seg?
 
 
Det har aldri vært samfunnsansvar! I følge det virkelige liv utenfor nettet, og i følge samfunnets normer og regler er den nettoppførselen disse anonyme brukerne på Rampelyset holder på med et klart bevis på hva nettroll og nettmobbere er og blir!
 
 
Samfunnsansvar er å si fra at vi ikke tolererer eller godtar slik nettoppførsel som det de anonyme brukerne på Rampelyset holder på med når de sitter og ytrer seg om bloggere/influencere og kjendiser. Det er samfunnsansvar å si at vi avskyr at offentlige nettsider som det Kvinneguiden er godtar anonymitet ved slike diskusjonsforum som handler om mennesker som influencere/bloggere/kjendiser er i dagens samfunn!
 
 
Her prøver politikerne å forebygge mobbing blant barn og ungdommer i skolen, men hva skjer? Jo voksne sitter som anonyme på et nettforum og rett og slett holder på med nettmobbing og netthets! Hvordan kan vi forvente at unger lærer fra voksne når voksne slett ikke er bedre? Gode forbilder er de i hvert fall ikke!
 
 
Det verste er at disse anonyme brukerne på Kvinneguiden og Rampelyset er dobbeltmoralister med stor D som burde komme seg ned fra sin høye hest der de sitter som selvutnevnte nettpoliti. Der sitter de og følger med argusøyne hva bloggere/influencere foretar seg på sine blogger og sosiale medier.
 
 
Selv sitter disse selvutnevnte “nettpolitiene” i forskjellige tråder på Rampelyset og hetser, latterliggjør, rakke ned på vedkommende, spekulere i privatlivet og kjærlighetslivet til influenceren/bloggeren, lage seg konspirasjonsteorier om vedkommende influencer/blogger, dømme vedkommende influencer/bloggeren, stemple influenceren/bloggeren, kalle influenceren/bloggeren for løgnere og andre negative ting!
 
 
Som alle vet fikk Kristin og Dennis sin førstefødte sønn forrige uke, og de er som alle andre nybakte foreldre kjempestolte! Gratulerer så mye til Kristin og Dennis med prinsen deres <3 🙂
 
 
Debatten har blusset opp igjen om influencernes/bloggernes eksponering av unger etter at Kristin og Dennis hadde en miniserie på sin kanal som het for “1+1 = 3”. I serien fikk vi følge med paret fra da de offentliggjorde for sine følgere og blogglesere at de skulle bli foreldre.
 
 
Alle som har fulgt Kristin en stund vet jo at hun ikke ønsket å få unger, men hun endret syn da hun ble gravid. Graviditeten gjorde at hun knyttet sterkt bånd til babyen i magen, og det endret synet til Kristin om det å få unger. Kristin hadde 9 måneder å knytte fysisk bånd til den lille babyen i magen, og gjennom serie til Kristin og Dennis kunne man se at øynene til Kristin strålte mer og mer for hver dag fødselen nærmet seg <3 🙂
 
 
Nettopp dette har disse selvutnevnte “nettpolitiet” på Rampelyset hengt seg opp i. I følge noen av dem går det ikke an å forandre syn på det å få baby! Meningene som Kristin hadde tidligere om at hun ikke ønsket å få unger har ført til at noen stempler henne for alltid! Jeg tipper pipen hadde fått en annen lyd om det var dem selv som hadde blitt gravid.
 
 
På Rampelyset diskuterer ivrige anonyme brukerne graviditeten og fødselen til Kristin, og jeg reagerte med avsky over denne kommentaren som man kunne lese på tråden som handler om Kristin og Dennis: “For meg er det egentlig verre å drive på med en tv serie om et par som ikke ønsket barn at de da velger å tjene penger på å lage en serie av den situasjonen. Barnet kommer på et eller annet tidspunkt få vite at det var uønsket og mange andre detaljer om graviditet som andre barn blir spart for eller ihvertfall slipper å dele med andre.” Kilde: https://forum.kvinneguiden.no/topic/1181056-kristin-gjelsvik-og-typen/?page=33
 
 
Hvordan kan vedkommende anonyme bruker sitte å lire ut av seg synsing om at babyen til Kristin og Dennis ikke er ønsket, når det er nettopp det han er av alt i verden? Det er så langt fra den virkelige verden som det går an å komme!
 
 
Vedkommende som skrev den kommentaren sitter kun og synser, spekulerer og lager seg konspirasjonsteorier omkring Kristin sin graviditet, og jeg er 100% sikker på at vedkommende anonyme bruker på Rampelyset ikke en gang kjenner Kristin og Dennis personlig!
 
 
Så kommer man til en typisk konspirasjonsteorikommentar når man kan lese vedkommendes kommentar at hun mener at Kristin og Dennis velger å tjene penger på en serie om en unge som ikke er ønsket! Her har Kristin vært nokså klar i sine uttalelser om at de vil ikke tjene penger på babyen sin! Filmen ble laget av en som de kjente fra før. Jeg reagerer med avsky når jeg leser slike kommentarer, og dèt på et offentlig diskusjonsforum!
 
 
Det er også konspirasjonsteori når vedkommende mener at babyen en uønsket, for babyen var slett ikke uønsket! Hvis babyen hadde vært uønsket hadde Kristin tatt abort for lenge siden. Kristin vokste for hver dag tettere og tettere sammen babyen, og babyen var mer enn ønsket og elsket lenge før det ble født <3 🙂
 
 
Slike kommentarer som det eksempelet jeg viser til er typisk for de fleste av diskusjonstrådene som handler om influencere/bloggere på Rampelyset! Anonyme utenforstående sitter og synser og lager seg konspirasjonsteorier som er tatt fra løse luften om bloggere/influencere som de overhodet ikke kjenner! Det gir ingen mening!
 
 
Jeg lurer av og til hva slags liv disse anonyme nettpolitiet på Rampelyset må ha når de på død og liv har med seg influencernes/bloggernes verden inn i sin egen verden.
 
 
Nå er debatten i full blomst igjen på Rampelyset på Kvinneguiden angående eksponering av unger nettet. Det er her de anonyme mammapolitet på Rampelyset kommer inn og synser og mener om bloggeres/influenceres eksponering av unger på sosiale medier.
 
 
Mammapolitiet på Rampelyset sitter i ulike tråder og hevder at de vet hva som er eksponering! De gikk hardt ut mot Kristin og Dennis sin serie “1+1=3”. De mente at Kristin og Dennis eksponerte sitt ufødte barn da de viste frem barnerommet, barnevognen og tok oss med på deler av fødselen.
 
 
Det er ikke eksponering å vise fram et barnerom som man har pusset opp selv! Her snakker vi om å vise frem interiør og hvordan resultatet ble! Det er mange bloggere/influencere som viser frem oppussede rom i huset hvor de bor. Nå har det aldri vært eksponering å vise frem en barnevogn. Disse anonyme mammapolitiet på Rampelyset har alt for lite å gjøre når de henger seg opp i det influencere/bloggere gjør på sine blogger!
 
 
Jeg tørr å påstå at disse anonyme mammapolitiene selv garantert en eller flere ganger har vist frem bilder av rommene til sine unger, og kanskje også vist frem ett og annet bilde av ungene sine som stolte foreldre på gjør facebook eller instagram!
 
 
De anonyme mammapolitiet på Rampelyset tror de er dommere over mamma- og foreldrebloggere, og de sitter i glasshus og kaster stein.
 
 
Kristin og Dennis var tydelig når de sa at graviditeten ønsket de å dele med leserne, og det ville vært unaturlig om det stoppet før babyen kom til verden. Det hadde ført til spekulasjoner og konspirasjonsteorier for de anonyme nettpolitiet på Rampelyset om hvorfor de ikke delte et bilde eller sa fra at babyen var født. Uansett vil enten de anonyme mammapolitiene eller det anonyme nettopolitiene mene at noe ikke blir gjort riktigg!
 
 
Jeg er helt enig i at man skal være forsiktig å eksponere ungene sine på nettet, men uskyldige bilder i ny og ne er ikke og har aldri vært eksponering av ungen!
 
 
Det har aldri vært eksponering å legge ut et uskyldig bilde av foten til en baby, legge ut et bilde hvor litt av babyen vises, legge ut et bilde hvor babyen blir vist bakfra. dele et bilde av babyen å fortelle at nå er babyen født og dele et bilde som viser at de triller tur med babyen i vognen. De som mener at dette er å eksponere sine unger på nettet vet jammen ikke hva de prater om.
 
 
Jeg begynner å lure på om de anonyme mammapolitiene på Rampelyset som sitter og kaster stein i glasshus mot Kristin virkelig er så hatefulle og trangsynte når de klarer å finne et problem med at Kristin og Dennis valgte å lage serien “1+1 =3” hvor de var 100% ærlige og oppriktige om at først ønsket ikke Kristin å få barn, men da hun så hjertet til fosteret banke forandret hun mening, og hun ble kjempelykkelig over at hun hadde blitt gravid, og ønsket å beholde barnet. Det vitner om enormt til morskjærlighet fra Kristin sin side, og at hun vokste seg i ett med babyen <3 🙂 I tillegg får hun pes fra de anonyme mammapolitiene at hun poster 2-3 bilder av sin nyfødte sønn!
 
 
Jeg blir matt over hvordan de anonyme mammapolitiene kan sitte på et offentlig nettsted å rakke ned på hva bloggerforeldre foretar seg. Hver minste lille ting bloggere/influencerne foretar seg så henger de anonyme mammapolitiene og de anonyme nettpolitiene på for å finne noe på pirke på!
 
 
Det er ikke de anonyme mammapolitiene sitt ansvar å blande seg i hva bloggere/influencere gjør på sine egne blogger, og jeg tror med sikkerhet at de fleste mammabloggere selv vet hvor grensen går når det gjelder billeddeling av sine unger på nettet.
 
 
De anonyme mammapolitiet kan gå av sin høye hest å komme seg ned på bakken, og de kan stikke fingrene i jorda.
 
 
Jeg forstår ikke den trangen de anonyme mammapolitiene på Rampelyset har til å absolutt blande seg inn i hva bloggere/influencere som er foreldre gjør på sine egne blogger, instagram og snap chat. Er helt enig at for mye eksponering av unger ikke er bra, men noen få uskyldige bilder av sine unger i ny og ne mener jeg er helt innenfor for hva influencere/bloggere kan legge ut og dele med sine lesere uten at de anonyme mammapolitiene flyr i taket og roper “eksponering” av den grunn!
 
 
Det verste er når de anonyme mammapolitiene på Rampelyset sitter og påstår at influencere og bloggere som viser bilder av sine unger mishandler sine unger. Jeg kjenner jeg blir kjempesint når jeg leser slike uttalelser. Hvordan kan disse anonyme mammapolitiene sitte på diskusjonsforumet å ytre seg om influenceres/bloggeres rolle som foreldre når de ikke kjenner dem, og dèt pga av at de deler noen bilder av sine unger. Det er kjempealvorlige anklager å anklage noen for å mishandle sine unger!
 
 
Jeg er temmelig sikker på at flere av de anonyme mammapolitiene selv er foreldre og har unger. De skal ikke nekte på at de aldri har delt ett eneste bilde av sine egne unger på sine sosiale medier som en hver stolt foreldre ville ha gjort. I så fall er det dobbeltmoralsk uten like å sitte og kaste stein etter influencere/bloggere som viser bilder av sine unger!
 
 
Grov eksponering overeksponering av unger er en ting, men noen uskyldige bilder av og til som viser deres unger er ikke eksponering! Ungene til influencere/bloggere er en del av deres dagligliv, og dermed er det naturlig å la de være som en del av bloggen.
 
 
Noen av de anonyme mammapolitiene på Rampelyset som sitter og rakker negativt ned på influencere/bloggere som deler bilder av sine unger på sosiale medier ytrer seg på en meget negativ og nedlatende måte om bloggere som gruppe. De aner ikke hva det vil si å blogge, for flere av dem blogger ikke selv!
 
 
Når det gjelder bilder av unger på nettet er det kjempeviktig å være seg ansvar bevisst på hva man deler av bilder av sine unger. Unger skal vernes om sitt privatliv, for det har de rett til! Personlig synes jeg det er tankeløst av en mammablogger å dele bilder av sin 10 – 11 årige datter kledd i bikini på stranden. Et slikt bilde er som godter for en pedofil! Jeg har ikke noe med å blande meg inn i at denne mammabloggeren deler bilder av sine egne barn, men jeg kan ha mine meninger om hva jeg synes om slike bilder.
 
 
Likevel er det viktig å tenke på vi lever i en digital tidsalder hvor nesten alt foregår på nettet. Det kan vi ikke rømme fra samme hvor mye vi ikke liker det!
 
 
Det blir mer og mer naturlig å dele bilder av sine unger på sine facebook- og instagramprofiler. Fotoalbumet sin tid er for lengst historie. I dag har de aller fleste av oss private bilder av familiemedlemmer liggende på mobilene og PC’ene våre.
 
 
Når det gjelder de anonyme mammapolitiene på Rampelyset som sitter og ytrer sine meninger om hvor forferdelig influencere/bloggere er som deler bilder av sine unger på blogg, facebook og instagram har ingen rett til å stille seg som overdommere.
 
 
Voksne bloggere/influencere bestemmer selv over sine egne unger, og de trenger ingen mammapoliti til å stille seg som dommer over foreldre de ikke kjenner. Voksne influencere/bloggere med unger kjenner best sine egne unger, og de bestemmer over sine egne unger. De trenger ingen utenforstående til å belære dem om deres egen unger!
 
 
Jeg skjønner virkelig ikke den uendelige trangen etter å blande seg bort i hva andre bloggere/influencere gjør på sine egne blogger, snap chat og instagram. Hvorfor ikke slutte med å stille seg til doms det de gjør? Kan man ikke bare akseptere og godta måten influencere/bloggere blogger på. Det er så ukoselig når de holder på slik de gjør, og mammapolitiet skaper dårlig stemning på nettet!
 
 
Nå er det på tide at de anonyme mammapolitiet og de anonyme selvutnevnte bloggpolitiet på Rampelyset begynner å ta et dypdykk i sine egne feil, for de er slett ikke feilfrie de heller!
 
 
Hvis hver enkelt hadde passet på seg selv på ulike nettsider og diskusjonsforumer ville det blitt mye hyggeligere å lese på disse nettsidene og diskusjonsforumer 🙂
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “RAMPELYSETS SELVUTNEVNTE OG ANONYME NETTPOLITI OG MAMMAPOLITI!

 1. Jeg har fått med meg hvem Kristin er. Hun har flotte verdier som det står respekt av. Det er tøft gjort den kampen hun tok med den unge bloggeren fra Harstad. Jeg kommer ikke på navnet. Hun har lyst hår. Mulig du vet hvem det er. Den kampen og det å være et farlig forbilde støttet jeg Kristin i.

  Jeg har lest litt på rampelyset og sett at mange som diskuterer er i harnisk over at bloggere legger ut bilder av barna sine. De har ingen ting å blande seg i hva andre foreldre gjør med sine egne barn. Alle foreldre vet hvor grensen går og de trenger ingen til å være påpasser for dem. De barnehagetantene på rampelyset tror de er verdensmestere men fytti rakkern så fæle og ekle de er mot mange bloggere der de sitter og diskuterer.

  Det skremmer meg at de ikke forstår at de holder på med nettmobbing. Jeg tror som deg at de som kommenterer på rampelyset ikke er barn og ungdommer med voksne mennesker. Du kan se det på skrivemåten og rettskrivingen. Jeg sammenlikner med unga mine på måte de uttrykker seg skriftlig.

  Jeg la ut lenken til politiets nettside som du linket til på siden min på facebook og 13 stykker av facebookvennene mine kom med tilbakemelding at de hadde anmeldt rampelyset.

  Rampelyset må bli stengt og nå må det bli slutt på at det er lov med anonymitet på offentlige nettsider. Rampelyset er et eksempel på hvorfor. Verre diskusjonsside har jeg aldri sett maken til.

  Fin, fin lørdag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jeg mener også at unger skal skjermes fra å bli eksponert på nettet, men da mener jeg eksponert i form av blogginnlegg hvor ungene blir brukt i reklameinnlegg. Det er det jeg er mot. Ikke at foreldrene legger ut bilder av sine unger i ny og ne for å vise frem ungene sine. Det er ikke å eksponere et barn i mine øyne.

   Foreldre bestemmer selv over sine unger, og det står jeg fast med, men jeg tar totalt avstand fra utenforstående som legger seg bort i hva foreldre gjør på bloggene sine, for jeg står fast ved at foreldrene bestemmer selv over sine unger. Ingen voksne som har unger trenger “mammapoliti” til å overvåke seg. Foreldre som blogger kan fint passe på seg selv.

   Jeg mener at eksponering av unger handler om sponsede innlegg som ungene er en del av. Nettopp det er jeg mot. Ikke at foreldre deler noen få bilder av ungene sine en gang i blant.

   Det at foreldre deler bilder av sine unger har ikke vi andre noe med, for det er ikke forbudt ved Norsk Lov, og hadde det vært det hadde de forskjellige bloggplattformene hatt mye å gjøre for å slå ned på det.

   Som en ansatt i blogg.no sa under en diskusjon så er det ingen lovverk mot å dele bilder av ungene sine, og denne ansatte i blogg.no sa i klartekst at foreldre vet selv hvor grensen går.

   Ønsker deg en kjempefin søndagskveld <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Råbra innlegg du har skrevet. Jeg er enig i at eksponering av unger ved å bruke dem i reklamespons ikke er bra. Og det bør foreldre være forsiktig med. For det er ikke bra å tjene pneger gjennom reklamer på ungene sine.

  Jeg er enig i at foreldre vet best hvor grensen går for sine unger. Og jeg mener at det er ikke eksponering av unger å legge ut et bilde i nye og ne av ungene sine. Hvis jeg skulle delt bilder av mine unger ville det være helt uskyldige bilder som ungene mine ikke hadde blitt flau over senere og som jeg kunne stå for som mamma.

  Jeg har lest på kvinneguiden at de mener det er eksponering å vise frem barnerom. Det er å tøye strikken for langt. Og det er ikke eksponering. Nå er de diskusjonsfolkene på kvinneguiden spesielle folk som har sine særegne meninger. At de sitter og lager rammer for hva som er eksponering kan ingen ta seriøst. Vise frem et nyoppuset barnerom og andre barnerom er ikke å eksponere ungen. Hvis ungen foreldrene hadde fått sponset maling, tapet og møbler med ungen på bildet er det eksponering. Men ikke å vise rommet i seg selv.

  De som diskuterer på rampelyset er flinke til å skyte på folk for feil de gjør. Men glemmer sine egne feil.

  Som Mona reposter jeg på facebooken min linken til politiets hjemmeside hvor det går an å anmelde. Og jeg har får fått tilbakemelding at mange av mine venner har anmeldt. Jeg har anmeldt mange ganger. Jeg er sikker på at en dag blir vi hørt. For det ligger i kortene.

  Ha en råfin kveld snuppa mi;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnleggt mitt 🙂

   Jeg er opptatt av dette at utenforstående blander seg inn i hva andre gjør på sine blogger slik som disse “mammapolitiet”. Den stadige trangen dette “mammapolitiet” har til å påpeke at bloggere legger ut bilder av sine egne unger.

   Når det gjelder bilder av unger i sponsede innlegg skjønner jeg kritikken, men ikke vanlige bilder som ikke er sponsede innlegg. Det er ikke eksponering i mine øyne.

   Foreldre vet kjempegodt hvor grensen for sine egne unger går, og de trenger ingen “mammapoliti” til å fortelle om hva de gjør galt!

   Selvutnevnte “mammapoliti” på rampelyset har ingen rett til å dømme foreldre, for det er foreldre som bestemmer til syvende og sist! De har ingen rett til å hevde at foreldre som deler bilder av sine unger mishandler sine unger.

   Jeg kjenner mange bloggere som har delt bilder på sine blogger, og felles for dem er at de er omsorgsfulle og kjærlighet foreldre som ønsker det aller beste for sine unger <3 🙂

   Jeg kjenner jeg blir kjempesint når utenforstående sitter og fordømmer foreldre de ikke kjenner personlig eller privat.

   Som sagt skjønner jeg kritikken mot foreldre som bruker ungene i reklameinnlegg, for det er det jeg mener er direkte eksponering av unger.

   Ønsker deg en kjempefin og god søndagskveld <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Æg e medlem på kg men æg gidda ikkje å læs på rampe lyset. Nåkka så negativt. På dæm foruman æg skriv på e rampe lyset negativt og dæm skjønna sæg ikkje på dæm som skriv dær. På kg e rampelyset det værste forumet og det e det brukera på kg som meine.

  Æg skjønna ikkje korda det går an å vær så opptatt av bloggera og ka dæm gjør. Dæm kan førr i hælveta slutt å følge dæm hvis dæm meine at bloggern gjør så mye fælt. Hærre gud sei æg. Æg har læst på rampelyset førr å kunn uttal mæg om forumet men æg skjønna ka dæm som æg har kontakt med meina.

  Kjæresten min og æg fekk baby i febrar i år. Æg lægg ut bilda av hjertet vårt på bloggen min <3 Hvis nån prøva sæg og fortæl mæg at æg eksponere ho så får dæm dra tel hælveta med det. Det e vår datter og æg bestemme over ho sjøl. Æg lægg aldri ut naken bilda av ho men snille bilda som ho ikkje skal skjæmmes av når ho bli stor. Ikkje får æg så mykkje som en spons på bloggen min og kommer æg aldri tel å få sia æg blogge så sjelden som æg gjør. Ho e det største i livan våre no og da vil æg vis førr familie og slækt og vænna som bor langt unna at ho e edel steinen vår. Familie og vænna og slekt synes det e koslig at vi fortærl om ho og dele bilda av ho på bloggen vår,

  Æg eksponere ho ikkje. Eksponere ungan sin gjør dæm først når det e rekalme inni bilde at ungan blir brukt tel sponsa innlegg. Så læng at ikkje det e spons inn i bildet e det heller ikkje eksponering.

  Æg som mamma veit bæst førr datra mi i lag med kjæresten min. Så enkelt e det. Ingen andre kan bestem over valgan vi tar. Æg mishandle heller ikkje datra mi som dæm som skriv på rampelyset meine at mamma bloggeran gjør. Det handle om å vær bevist i valgan sine hvilke bilda vi som e foreldre lægg ut. Æg e bevisst på og lægg ut bilda som ho ikkje ska bli flau over nå ho bli stor men bilda som ho ka vær stolt over.

  Rampelyset som forum e vi få på kg som har noe tel overs førr.

  Æg øska dæg en fin søndag 🙂

  Hilsen Siri Elise

  • Siri Elise: Såpass også ja. Det sier jo sitt da at dere som er på andre forum ikke har noe til overs for Rampelyset. Jeg har kun selv sittet og lest på sidelinjen på Rampelyset, og dèt kun fordi jeg kan uttale meg når jeg først kritiserer Rampelyset på Kvinneguiden.

   Den kritikken jeg og flere andre gir Rampelyset og da kvinneguiden er berettiget med god grunn, for jeg kaller Rampelyset for det aller største mobbeforumet et diskusjonsforum kan inneholde. Det skremmer og ryster meg at anonyme nettroll får sitte som anonyme å skrive det de gjør.

   Her har vi i samfunnet normer, regler og definisjoner for hva som er og blir mobbing, men på Rampelyset har de sine egne som spriker langt fra de definisjonene samfunnet ellers har.

   Jeg har lagt merke til at de som skriver på Rampelyset er noen dobbeltmoralister når de sitter og diskuterer bloggere. De er i harnisk når de blir kritisert av andre bloggere, men går rett i strupen på når de får kritikk for deres usmakelige oppførsel.

   De på andre forum har forstått hvordan det henger sammen, og det sier mye 🙂

   Når det gjelder eksponering av unger i blogginnlegg er jeg som jeg har skrevet enig i at unger skal ikke brukes i reklame. Unger som blir brukt i reklame på blogg blir eksponert, og for meg er det faktisk det som er eksponering. Ikke det å legge ut enkelte bilder av ungene sine i nye og ne. Hvis bloggere vil legge ut noen bilder av sine unger er det noe ingen andre utenforstående bloggere og andre har noe med å blande seg i. Selvsagt bør foreldre som legger ut bilder av ungene sine være seg ansvaret bevisst på hvilke bilder de deler, og spørre seg selv om bildet er noe man selv kan stå inne for. Det er kjempeviktig at ungene ikke skjemmes av bildene foreldrene deler på en blogg, facebook eller instagram. Slik billeddeling ser ikke jeg på som eksponering av unger. Derimot unger som blir avbildet i reklameinnlegg er eksponering.

   Foreldre vet best hvor grensen går for sine egne unger, og ikke utenforstående. Mammapolitiet på Rampelyset vet å uttale seg langt over grensen når de mener at foreldre mishandler ungene når de deler bilder av ungene sine. Det er og har aldri vært mishandling! Slike uttalelser er det verste jeg leser, og “mammapolitiet” på Rampelyset sitter der og tror at de selv er feilfrie. Det verste er at noen av de “mammapolitiene” på Rampelyset selv ikke blogger, og da vet de ikke hva det vil si å blogge. Derfor blir det dobbeltmoralistisk å sitte anonymt på et offentlig diskusjonsforum å kritisere bloggere som de ikke en gang kjenner, men som de lar seg provosere over på blogg, instagram og snap chat .

   Ønsker deg en kjempefin søndagskveld <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 4. Veldig viktig innlegg du har skrevet. Jeg kjenner ikke til kvinneguiden som du nevner. Ut fra det jeg har forstått er det et offentlig diskusjonsforum hvor de som skriver kan få være anonyme.

  Jeg er sterkt imot slike diskusjonsforum hvor de som debatterer får være anonyme. Når de får være anonym faller terskelen for hvor grensen går for hvordan de omtaler en 3.person. Som anonyme får de seg til å skrive noe de aldri ville ha skrevet under sitt ekte navn.

  Jeg liker ikke slike diskusjonsforum. De tapper meg for energi.

  Barn har rett på privatliv. Det er ingen lover mot å dele bilder på nettet av egne barn. Jeg forstår ikke hvorfor noen skal sitte på sidelinjen å leke bloggpoliti for å påpeke hva bloggere gjør galt. Eksponering av barn gjennom reklameinnlegg er meget uehldig. Jeg ville aldri ha brukt mine barn til sponset reklame på bloggen min. Barn skal få slippe å være en del av reklamer.

  Normale bilder hvor du som stolt mamma viser frem dine barn for dine lesere er ikke noe problem. Det er foreldrene selv som bestemmer over sine egne barn, og ikke bloggpolitiene.

  I løpet av tiden jeg har blogget har mine to barn vært så store at de har fått være med på å bestemme hvilke bilder av dem jeg har fått lov til å dele på facebook. Jeg har bevisst ikke delt bilder av mine to barn på bloggen siden jeg har en ren håndarbeidsblogg. Det ville være unatrulig for meg. Hvis jeg hadde hatt en hverdagsblogg ville jeg ha gjort det. Jeg ville være nøye på hva slags bilder jeg hadde delt.

  Noen av bloggerne som legger ut bilder av sine barn bør bli flinkere å tenke over hvilke bilder de legger ut. De må spørre seg selv om hadde bildet vært i orden for dem selv. Det handler om å være kritisk til bildene de legger ut.

  Så lenge det ikke er forbudt med Norsk Lov å dele bilder av barna sine på blogg eller instagram har ingen andre utenfra noe med å blande seg i hva foreldre gjør med bilder av egne barn. Ufotenforstående som leker mamma politi bør rydde sin egen sti før de rydder andre sine stier.

  Jeg har lest at noen mener at det er forbudt å legge ut bilder av andres barn uten å spørre. Det er ikke lov å ta et bilde av andres barn alene uten å spørre om lov.

  Hvis det er et offentligg arrangement men mange tilskuere til stede for eksempel 17.mai eller et idrettsstevne er det lov. Tar du som foreldre tar et bilde av elevene i klassen til datteren eller sønnen din går forbi i 17.mai-toget viser det den selve situasjonen. Du har lov til å bilde fra et offentlig idrettsarrangement som viser situasjonen som for eksempel et turnstevne.

  Rådet mitt er at hver og en kan passe på seg selv.

  Jeg ønsker deg en fin søndag 🙂

  Bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Adventstiden skaper stemning og forventning 🙂My Profile

  • Gry: Tusen takk for kjempefin kommentar fra deg med innspill på blogginnlegget mitt 🙂

   Jo da, Kvinneguiden er et offentlig diskusjonsforum hvor medlemmene får være anonyme. Helt i orden med anonymitet på alle tråder bortsett fra Rampelyset hvor det diskuteres fysiske mennesker som kanskje er innom og leser hva som skrives om seg selv. I tillegg når de som er anonyme på Rampelyset sitter og angriper bloggere/influencere og andre med personhets, nedrakking, konspirasjonsteorier, spekulasjoner, latterliggjøring, løgner m.m. Disse eksemplene er og blir mobbing i følge definisjoner, for det foregår over lang tid, og vedkommende som blir utsatt for det kan ikke forsvare seg mot flertallet som sitter i trådene og ytrer seg på denne måten 🙁

   Bare jeg tenker på hvordan disse anonyme på Rampelyset ytrer seg blir jeg kjempesint, og jeg ser rødt!

   Der sitter de som anonyme og tar på seg rollene som bloggpoliti og mammapoliti. Begge politiene er like ille når de diskuteres, for de tror de er så perfekte og uten feil selv. Det verste er jo at noen av dem selv ikke blogger, og da blir det litt dobbeltmoralistisk å sitte og rakke ned på bloggere.

   Når det gjelder eksponering av unger er jeg helt enig med deg, og jeg også tolker eksponering av unger til å gjelde bruk av unger i reklameinnlegg. Der blir ungene eksponert med et formål som er å tjene penger. Akkurat det er jeg imot, men jeg fordømmer ikke disse bloggerne. Vil de eksponere sine unger på den måte så vær så god, for det er deres unger.

   Det å legge ut vanlige bilder (ikke reklame) er heller ikke eksponering. Da handler det om å vise livet sitt, og det er det foreldrene selv som bestemmer hvor grensen går. Utenforstående “mammapoliti” har ikke rett til å blande seg bort i om en blogger ønsker å dele et og annet uskyldig bilde av ungene sine! Jeg tror at foreldre som blogger vet
   godt hvor grensen går for deling av bilder av sine unger på blogg, instagram eller snapchat.

   Jeg kommer aldri til å forstå meg på disse selvutnevnte “mammapolitiene” som tror de selv er så feilfrie. Rister på hodet av dem.

   Ønsker deg en kjempefin søndagskveld <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge