TANKER OMKRING BLOGGING (POSITIVT OG NEGATIVT)!:)

Jeg har lenge tenkt på hvordan jeg ønsker denne bloggen her. Målet da jeg fikk flyttet bloggen over på mitt eget private hjemmesidedomene som jeg betaler selv var at bloggen skulle være en personlig. Jeg hadde et mål om å bruke denne bloggen til å markedsføre meg selv som fløytist, legge ut mine egne bilder, legge ut videoer hvor jeg spiller fløyte, legge ut videoer med korene jeg synger, legge ut videoer av koret jeg dirigerer m.m. Det vil si en personlig blogg primært handler om meg selv, min kjære mann og hobbyene mine som er: musikk, korsang, kattene, fotografering, håndarbeid (hekling og strikking), familie og venner. Dere som er genuint interessert i katter kan følge Blogg for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett: http://www.hakrilas.no/blogg  Mye av de samme bildene som jeg legger ut på kattebloggen min av kattene mine legger jeg ut her også, men på denne bloggen skal handle om meg og mitt liv.
 
 
I en periode nå har jeg vært forsiktig med bruk av private bilder på bloggen min, og å skrive personlige innlegg. Jeg har det siste året kun brukt bloggen som en ren billedblogg hvor jeg har lagt ut bilder gjennom to fotoutfordringer jeg av og til er med i (“Himmelsk” og “Mandagstema”) samt bilder av kattene mine. Årsaken til min forsiktighet er at det finnes bloggere som tar på seg rollen som selvutnevnt “bloggpoliti”, og “bloggpolitiet” følger alltid med hva andre bloggere foretar seg på sine blogger når det gjelder innlegg og billedbruk. Bloggpolitiet kritiserer alltid andre bloggere når de mener at bloggere gjør noe feil på bloggene sine. Det slår aldri feil at “bloggpolitiet” alltid er “feilfri”! 🙂
 
 
Hvilke blogger liker jeg å lese da? Jeg elsker først og fremst å lese katte- og dyreblogger. Katte- og dyrebloggere står mitt hjerte nærmest! 🙂 <3 Jeg liker også kjempegodt å lese blogger som er personlige hvor bloggeren tørr å by på seg selv. Siden jeg er interessert i psykologi og har jobbet i mange år med ungdommer som sliter psykisk, synes jeg det er interessant å lese blogger hvor unge mennesker står fram på bloggene sine og forteller at de sliter psykisk. Slike blogger kan man lære kjempemasse av å lese, og for de aller fleste er det å skrive en blogg en kjempegod terapi når de de sliter psykisk. Det siste disse bloggerene trenger å få er usaklig kritikk, for jeg tror de færreste av oss vet hvor mye det koster å være åpen og ærlig om sin psykiske helse! Slike bloggere fremstår for meg som ærlige og oppriktige bloggere.
 
 
Jeg liker også kjempegodt å  følge med bloggene til de bloggerene som deltar fotoutfordringene jeg av og til er med i (“Himmelsk” og “Mandagstema”). Motivasjonen min til selv å fotografere blir kjempestor når jeg ser på disse bloggene! 🙂
 
 
Det er ikke lett å være personlig i en blogg, men noen bloggere greier det på en kjempefin måte! 🙂 Disse bloggerene vet akkurat hva de skal gjøre for å få meg som leser interessert i det de skriver. Hvis blogginnlegg når inn til hjertet mitt, er de for meg ærlige bloggere. Med hånden på hjertet kan jeg si at jeg er ikke flink til å skrive helt personlige innlegg. Mange ganger tenker jeg slik: “Hva kan jeg blogge om da som er interessant å lese om for andre bloggere?”
 
 
I tillegg liker jeg kjempegodt blogger som bruker humor i form av bilder og tekst! 🙂
 
 
Jeg liker også kjempegodt bloggere som har gode diskusjoner, og der hvor bloggeren er åpen for å få ulike meninger og innspill fra sine blogglesere. De lar alle lesere få skrive hva de mener i kommentarfeltet, og de greier å få en kjempefin og kjempegod diskusjon.
 
 
Så finner du de bloggerene som sensurerer kommentarer fra blogglesere. De sensurerer kommentarer fra lesere som kanskje har en annen mening enn dem selv. Jeg og flere mister alt som heter respekt for slike type bloggere. Bloggleserene som prøver å skrive kommentarer gjennomskuer dette fort at deres kommentarer blir sensurert. Resultatet er at man ikke gidder å legge igjen kommentarer hos disse bloggerene. Min mening er at slike bloggere ikke burde ha diskusjoner på bloggen sin. Disse bloggerene skriker høyest om “ytringsfrihet”, men selv trykker de ned ytringsfriheten ved å sensurere bort kommentarer, og ved å ikke la alle få si sin mening. Hvis jeg opplever at mine kommentarer blir sensurert bort hos en blogger fordi han/hun ikke er enig i mine meninger, kommenterer jeg aldri mer hos den bloggeren.
 
 
Jeg kommer nok kanskje til å ha noen diskusjoner på bloggen min i ny og ne med tema som jeg engasjerer meg i, men jeg kommer ikke til å sensurere bort kommentarer fra noen av mine lesere.
 
 
Når mine blogglesere kommenterer på bloggen min er målet mitt å ha en dialog/kommunikasjon med dem. Bloggleserene mine skal føle seg velkommen på bloggen min. Jeg prøver så fort jeg kan, og når jeg har tid å svare hver enkelt av dere når dere har kommentert. Av og til kan det være at dere må vente noen dager før dere får svar, men svar skal dere få.
 
 
Absolutt alle som blogger ønsker at bloggene våre skal bli godt likt som bloggere av våre lesere! 🙂 De fleste bloggere er forsiktig med å fremheve seg selv. Jeg mener man ikke skal være redd for å fremheve sine positive egenskaper å vise det man er flink på, for hver enkelt blogger er kjempeflink på noe. Noen bloggere er kjempeflinke til å ta gode bilder, og bildene er fryd for øyet å se på! 🙂  Jeg blir kjempeimponert over bloggere som er kreative og som lager mye fint i håndarbeid! 🙂 Bildene av det de legger ut av sine håndarbeidsprodukter imponerer meg kjempemasse! 🙂 Jeg synes det er kjempeherlig at bloggere viser andre bloggere og sine blogglesere hvilke evner, resurser og egenskaper de sitter inne med, og det er jammen mye! 🙂
 
 
Det jeg ler godt av, er bloggere som skriver innlegg etter innlegg med selvskryt på selvskryt om hvor snille, greie og perfekte de er både som bloggere og som medmennesker. Gjerne er innleggene krydret med massiv negativ kritikk mot andre bloggere sin oppførsel på nettet, og for eksempel hvor fæle andre  bloggere er mot dem. Huff, stakkars… 🙂 Jeg får over hodet ikke medfølelse med disse bloggerene, men jeg mister all respekt for dem, og det er fordi noe skurrer når de alltid mener at alle andre enn dem selv er slemme og grusomme. Nå er jeg 100% sikker på at de bloggerene som blir fremstilt som slemme og grusomme kanskje ikke er så slemme som disse bloggerene vil ha det til. Alt kommer til syvende og sist på hvordan man oppfører seg selv.
 
 
Når jeg nå holder på å finne ut hvordan jeg vil forme denne bloggen min er hovedmålet mitt at bloggen min skal vise meg som person. Så får jeg se hvor mye jeg våger å by på meg selv. Jeg skal love å gjøre så godt jeg kan, og dét takket være dere mine faste og trofaste blogglesere og bloggvenner som jeg vet følger med bloggen min! 🙂 De aller fleste av mine bloggvenner har jeg lært å kjenne gjennom hobbyen som vi har felles som er rasekatter og utstillinger, og 2 av mine bloggvenner kjenner jeg fra barne- og ungdomsårene mine da vi gikk på samme barne- og ungdomsskole og videregående skole! 🙂
 
 
Hvis jeg med denne bloggen greier å gjøre den så personlig som mulig slik at den blir meg har jeg nådd det målet jeg ønsker.
 
 
Jeg ønsker dere alle mine kjære bloggvenner en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 thoughts on “TANKER OMKRING BLOGGING (POSITIVT OG NEGATIVT)!:)

 1. Heisann,

  Et godt og gjennomtenkt innlegg. Jeg skjønner at du er forsiktig med private bilder – jeg har en regel – kun bilder av meg og kattene.. jeg tåler å bli slengt litt veggimellom av andre i ny og ne – men som du sier “bloggpolitiet” eller skal vi kalle de “bloggmonster”?

  Gleder meg til å følge bloggen din her – og kikke både på bilder og lese.

  Gode klemmer fra Anne Marie og pusene:)

  • Anne Marie Dahl: Tusen takk for innspill på blogginnlegget mitt! Jeg prøver meg fram med hvilke bilder jeg legger ut, men det blir stort sett bilder av kattene, bilder jeg tar ute når jeg er ute og går tur, bilder av korene jeg synger, håndarbeidsbilder og noen videoer.

   Jeg også tåler å bli slengt veggimellom av andre hvis de har behov for det, men hvis noen av mine bloggvenner opplever det tar jeg dem i forsvar. Synes det er kjempedumt at andre bloggere skal slenge bloggere veggimellom, og særlig flaut blir det når voksne bloggere gjør det. Det er for lett å si at “de yngre bloggerne” skriver negative ting om andres blogger når vi vet at voksne bloggere også gjør det.

   Jeg holder meg milevis unna bloggere på en eller annen måte rakker ned på andre bloggere.

   Godt forslag Anne Marie! 🙂 Synes “bloggmonster” var en god betegnelse! 🙂

   Ønsker deg en kjempefin 1.juledagsettermiddag! 🙂

   Purr, purr og klem fra Toril og kattene

 2. Dette var et bra innlegg som setter ord på det å blogge og det å være blogger.

  Jeg synes du alltid har hatt fin blogg, og jeg har fulgt deg fra du begynte å blogge. Det hørtes ikke noe koselig ut med bloggpoliti som du kaller dem, og jeg forstår ikke vitsen med å være påpassere for andre. Hva vil de oppnå med det? Jeg skjønner det bare ikke.

  Jeg leser fast forskjellige bloggere, og jeg koser meg med de bloggene jeg leser 🙂 Overfladiske blogger som mote og sminkeblogger hopper jeg elegant over. Jeg liker at bloggere byr på seg selv, og jeg merker med en gang om en blogger er sannferdig om det han eller hun blogger om. Det byr meg i mot hvis jeg leser en blogg der den som blogger klager på andres blogger og det andre blogger skriver på sine blogger. Jeg har ikke noe til overs for mote og sminkeblogger, og de som blogger om det må få lov til å gjøre det. Det er deres interesse.

  Det du har skrevet var skikkelig bra 🙂

  Du må ha en fin kveld 🙂

  Klemmer i massevis Irene

  • Irene: Tusen takk for innspill på blogginnlegget mitt! Det var kjempekoselig å høre! 🙂 Jeg har et mål, og det er å kose meg når jeg blogger, og det andre er å ha god kontakt med dere som følger bloggen min! 🙂 Derfor er målet mitt gjennom denne bloggen å gi mine lesere et innblikk i min hverdag gjennom bilder og videoer, og hvis folk ikke liker bloggen min får de bare finne seg en ny blogg som de liker bedre. Så enkelt er det!

   Jeg skjønner heller ikke hvorfor andre bloggere hele tiden skal passe på hva andre bloggere foretar seg på bloggene sine. De som gjør det vet nok selv hvorfor de gjør det, men det er vanskelig å skjønne hvorfor. Jeg tror sjalusi er hovedårsaken til at bloggere tar på seg rollen som selvutnevnt “bloggpolti”. Jeg har selv opplevd å ha “bloggpolti” på bloggen min hvor vedkommende blogger kunne fortelle meg at det var forbudt å legge ut bilder av en katt som viste buken! 😀 Jeg lo så tårene trillet da jeg leste kommentaren! 😀 Hvem kunne ta en slik kommentar seriøst? Jeg gjorde det ikke. Hadde jeg lagt ut pornobilder hadde jeg skjønt det, men da hadde også bloggstedet jeg blogget på tatt affære vil jeg tro.

   Bloggere som hele tiden skriver negative ting om andre bloggere orker jeg ikke en gang å lese. Det betyr at de har lite å blogge om, og lite som skjer i hverdagen sin.

   Ønsker deg en kjempefin 1.juledagsettermiddag! 🙂

   Purr, purr og klem fra Toril og kattene

 3. Steike bra innlegg du har skreve. Æg har alltid likt bloggen din og æg lika de fine bildan du lægg ut på bloggen din og æg elska bildan du lægg ut av kattan din og dæm himmelske bildan dine. Du må gjør ka du føle førr. Hvis du vil vær meir personlig på bloggen din så gjør du det, men æg skjønna skepsissen din. Æg trur det viktigste e at bloggen din gjenspeile dæg og ikkje nån andre. Når æg sitt og læs blogga så bli æg lei av å læs alle bloggan som blogge om sminke, mote og klær. Bloggan e så lik. Har du læst en sånn blogg har du læst alle. Æg vil at en blogg ska ha variert innhold. Hverdagsbloggera e bloggan æg lika best.

  Ha en fin dag.

  Bloggkæm

  • Sea: Tusen takk for innspill på blogginnlegget mitt! Det var kjempekoselig å høre! 🙂 Jeg prøver å finne en balansegang med hvordan jeg vil ha denne personlige bloggen min. Dette er jo en hverdagsblogg, og da er målet mitt at den skal gjenspeile min hverdag, og hva som skjer hos meg.

   Jeg er helt enig med deg at blogger som handle om sminke, mot og klær er like, og for meg er det kjedelig å lese slike blogger. Bloggere med variert innhold faller også i min smak sammen med katte- og dyreblogger! 🙂

   Ønsker deg en kjempefin 1.juledagsettermiddag! 🙂

   Purr, purr og bloggklem fra Toril og kattene

 4. Jeg tenker sjelden over hvor personlig jeg er på bloggen min. Jeg har nok ikke veldig mye snasent sladder å komme med, ettersom det så og si aldri er en problemstilling jeg føler jeg må ta stilling til. Jeg skriverj o stort sett om dyrene mine.

  Synd at enkelte må legge seg borti hva andre holder på med, og hva andre skriver. Det er nå en av de tingene man må ta med i vurderingen når man velger hva man skal skrive om, men jeg synes ikke du skal bry deg så veldig mye om det. Hvis jeg kommer over en blogg hvor det står “dritt” om andre bloggere, eller mennesker generelt, synes jg bare bloggen virker dum og umoden.
  Carina Josefine recently posted..Julebakst og bikkjebakereMy Profile

  • Carina Josefine: Jeg føler også at jeg heller ikke har sladder å komme med. Har vel en helt vanlig A-4 blogg hvor dere som er mine faste lesere kommenterer, og det er det som er kjempekoselig! 🙂

   Jeg synes det er kjempesynd at enkelte bloggere må blande seg bort i hva andre bloggere holder på med og skriver om på sine blogger. Slike bloggere er som du sier dumme og umodne, og jeg tar ikke slike bloggere seriøst en gang. Det viser bare at de ikke har nok å blogge om, og tror at de får flere lesere på den måten, noe de ikke får.

   Ønsker deg en kjempefin 1.juledagsettermiddag! 🙂

   Purr, purr og klem fra Toril og kattene

 5. Det er ikke lett å blogge. Jeg prøver å være personlig når jeg blogger. For jeg vet at familien min og hjemme i Trøndelag, slekt og venner som bor andre steder i landet leser bloggen min. De ønsker å følge med på hvordan vi har det.

  Men jeg har en tommelfingerregel. Og det er at jeg aldri legger ut bilder av meg selv, mannen min, ungene våre eller andre familiemedlemmer. Jeg legger bare ut bilder av Snuppa vår og fine bilder jeg har fått fra familen og venner på facebook eller mail. Hvis familie, slekt eller venner ønsker å se bilder av oss og ungene deler jeg dem på facebook. Men billedmappen deler jeg bare med famile, slekt og nære venner som jeg kjenner godt. Utenforstående facebookvenner har ikke tilgang til familiebildene.

  Hvis du vil være personlig på bloggen din skal du bare være det. Dette er din blogg. Og du skal ikke bry deg så mye om hva utenforstående bloggere som ikke kjenner deg mener. Vær deg selv på bloggen din. Det tror jeg du kommer lengst med.

  Jeg synes det er teit og umodent når bloggere skriver negative ting om andre bloggere på sin blogg. Kommer jeg over en sånn blogg orker jeg ikke lese den. Jeg synes det sier mye mere om den bloggeren som skriver sånt. Og jeg tror det er et rop om oppmerksomhet når de gjør det på den måten.

  Du må ha en fin dag videre snupppa mi;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Adventstid og fotokonkurranse;))My Profile

  • Ofmariel: Tusen takk for innspill på blogginnlegget mitt! 🙂 Det er en balansegang om hvordan man vil blogge, og hvor personlig man vil være. Jeg også er vel ganske restriktiv når det gjelder hvilke bilder jeg legger ut på bloggen min. Det blir stort sett bilder som jeg tar når jeg går turer, bilder av kattene mine, bilder av fine objekter, bilder av korene jeg synger i, bilder av ting jeg har laget og videoer. Jeg elsker å dele bilder og videoer som jeg tar, og når mine lesere synes det er koselig å se bildene og videoene mine, kommer jeg fortsatt til å legge ut bilder og videoer! 🙂

   Jeg skygger banen fort hvis jeg ser en blogg som skriver negativt om hva andre bloggere gjør på sine blogger, for jeg har ingen interesse av å lese slike blogger! Synes det sier mye mere om den bloggeren som skriver slike innlegg, og den bloggeren kan ikke ha nok å blogge om når han/hun synker ned på et slikt nivå.

   Ønsker deg en kjempefin 1.juledagsettermiddag Ofmarielvennen! 🙂

   Stor klem fra Toril

 6. Gjennomtenkt og godt innlegg fra deg. Det er en balansegang med å være personlig og ikke, og jeg er som Anne Marie veldig forsiktig med å bruke bilder på bloggen min. Jeg vil være personlig når jeg skriver. Bloggen min er til for familie, slekt og venner. Bildene jeg legger ut på bloggen min er stort sett av kattene, for jeg har som deg mange rasekattvenner som leser bloggen min.

  Jeg er en samfunnsengasjert person, og jeg liker å skrive om tema som opptar meg i samfunnet. Heldigvis har jeg fått bare konstruktive kommentarer på diskusjoner jeg har hatt på bloggen min;=)

  Jeg mener alle som blogger skal få blogge om det de selv ønsker uten innblanding fra andre, og det er lite voksent å henge ut andre bloggere på bloggen sin hvis det er uenighet mellom to bloggere. Hvis jeg er uenig med en blogger, er det bedre at jeg tar det opp med den bloggeren det gjelder i stedet for å sette meg ned å skrive negativt innlegg om denne bloggeren. Kommer jeg over et innlegg hvor en blogger skriver negativt om andre bloggere synes jeg synd på bloggeren, og for meg virker det som om bloggeren som skriver negative ting om andre bloggere MÅ ha oppmerksomhet.

  Du nevner bloggpoliti. Det beste er å overse bloggpolitiet. Jeg ser bloggpolitiet som en god porsjon med underholdning;=)

  Ha en fin dag søte Torilvennen;=)

  Varm og god klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Adele – Skyfall (James Bond 007 Offical Full Music Video)My Profile

  • Catzy: Tusen takk for ditt innspill på blogginnlegget mitt! Jeg har ingenting å klage på jeg heller når det gjelder tilbakemeldinger og kommentarer på bloggen min, og jeg er kjempeglad for bloggleserne jeg har som følger meg her på hverdagsbloggen min! 🙂

   Det er kjempeinteressant med bloggere som er samfunnsengasjert, og som har diskusjoner på bloggene sine. Ikke alltid jeg kommenterer på samfunnsdiskusjoner på blogg eller nett, for jeg synes det ødelegger så mye hvis lesere går til personangrep pga andres meninger i en diskusjon. Er det noe som mange bloggere og en del lesere ikke kan, er det det høffelighet under diskusjoner. Det er alt for lett å være stor i kjeften bak tastaturet! Jeg deltar aldri på nettdiskusjoner som handler om religion og tro, og det er fordi jeg mener at det med religion og tro er noe personlig. Uansett om man er kristen eller muslim så er det personlig.

   Jeg tror du har rett når du skriver i svaret ditt at det kan se ut som om den som kritiserer andre bloggere på sin blogg må ha oppmerksomhet.

   Ønsker deg en kjempefin 1.juledagsettermiddag Catzyvennen! 🙂

   Stor klem fra Toril

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge