MENER NOEN SERIØST AT BLOGGERE SOM SLITER PSYKISK, SLITER MED SELVSKADING ELLER ER ALVORLIG SYKE SKAL BLOGGE FRA EGNE BLOGGPORTALER I STEDET FOR PÅ NORGES STØRSTE BLOGGSTED?

Det er mye man skal lese før øynene faller ut, og slike overskrifter er det ikke første gang jeg har lest der bloggere på sine egne blogger høylydt kritiserer bloggere som blogger om sine psykisk lidelser, bloggere som er selvskadere og bloggere som er alvorlige syke! 

Når man blir møtt med overskriften på en av Norges største bloggportaler: “Bloggportal, for de psykisk syke, selvskadere og de alvorlige syke” hvor godt voksne bloggere sitter og kritiserer, og skriver nedlatende innlegg hvor man høylydt ønsker bloggerne som blogger om psykiske problemer, bloggere som er selvskadere og bloggere som er alvorlige syke bort fra Norges største bloggsted, og over på egne bloggportaler, har man lov til å reagere, og å ta disse bloggerne i forsvar! 

Slik usaklig negativ kritikk og nedlatende innlegg, særlig hos voksne bloggere, burde de ha holdt seg for god for til å publisere offentlig, og særlig med tanke på at vedkommende blogger selv har jobbet i helsevesenet… Hvor sårende er det ikke å lese slike tankeløse innlegg for bloggere som sliter psykisk fra før? I mine øyne er det rett og slett diskriminerende å ytre seg på en slik måte ovenfor en gruppe i samfunnet som faktisk sliter fra før! 

Kanskje vedkommende blogger mener at de som sliter med psykiske problemer, de som er selvskadere og de som er alvorlig syke skal stues bort i samfunnet ellers også da?  

Er ikke Norges største bloggsted et bloggsted som er er ment å være åpent for alle bloggere, uansett kulturell bakgrunn, religion, politisk ståsted, syk, ikke syk, de som sliter psykisk, de som er selvskadere? Hvem har rett til å dømme disse bloggerne? Ingen av oss! Alle som ønsker har lov til å blogge om det de ønsker på Norges største bloggsted, uansett om de sliter psykisk eller ikke! 

Hvis voksne bloggere ikke tåler å lese bloggere som åpent og ærlig blogger om sine psykiske lidelser, kroniske sykdommer, er alvorlig syke og evt. er selvskadere på et av Norges største bloggsted, og i tillegg ønsker disse bloggerne bort fra bloggportalen og over på egne bloggportaler, forteller det meg om at den/de som publiserer slikt offentlig på bloggen sin, ikke eier noe som heter empati og nestekjærlighet! 

Disse “kritikerne” burde ha visst at det koster kjempemasse av en blogger som sliter psykisk eller er selvskader å være åpen om dette i bloggen sin, og for mange bloggere som sliter psykisk, er det faktisk terapi å blogge og skrive ned sine tanker og følelser på sin egen blogg! Det siste disse ærlige og tøffe bloggerne bør bli møtt med, er nedlatende kritikk for at de blogger om et vanskelig tema, og i tillegg vite at bloggere ønsker dem bort fra bloggportalen hvor de blogger! 

Hvis man ikke tåler å lese en åpen og ærlig blogg hvor en blogger forteller om sine psykiske lidelser, selvskading eller at en blogger er alvorlig syk, så gå ut fra den bloggen. Finn en annen blogg som du liker bedre! Hvem er du som tråkker på en som sliter psykisk, for det er nettopp det du gjør nå du skriver sårende, nedlatende og kritiske innlegg om bloggere som blogger om dette temeaet! Kanskje heller det er “kritikeren” som burde finne deg en annen bloggportal? 

I min jobb som spes.ped for elever i ungdomsskolen har jeg jobbet med mange ungdommer som har slitt psykisk på forskjellige områder og har vært selvskadere. På spes.ped-studiet mitt hadde vi masse barne- og ungdomspsykologi for å være rustet til å jobbe som spes.ped, men jeg har personlig lært mye mer av å lese blogger der bloggeieren åpent og ærlig har skrevet om sine psykiske problemer, og f.eks. hvordan han/hun sliter med selvskading, enn å sitte og lese psykologiske faglitteratur om temaet. Det er fordi en psykisk lidelse er forskjellig fra person til person, og en person som f.eks. har diagnosen PTS (posttraumatsikstresssyndrom), er ikke like enn annen person som har samme diagnose! 

Jeg reagerer kraftig når jeg leser slike tankeløse innlegg, og særlig med tanke på de jeg kjenner som sliter med en eller annen psykisk lidelse! Snakk om å tråkke noen ned i gjørma! Usmakelig spør du meg! Slike uttalelser vitner om mangel på empati og respekt for andre mennesker! 

TANKER OMKRING BLOGGING (POSITIVT OG NEGATIVT)!:)

Jeg har lenge tenkt på hvordan jeg ønsker denne bloggen her. Målet da jeg fikk flyttet bloggen over på mitt eget private hjemmesidedomene som jeg betaler selv var at bloggen skulle være en personlig. Jeg hadde et mål om å bruke denne bloggen til å markedsføre meg selv som fløytist, legge ut mine egne bilder, legge ut videoer hvor jeg spiller fløyte, legge ut videoer med korene jeg synger, legge ut videoer av koret jeg dirigerer m.m. Det vil si en personlig blogg primært handler om meg selv, min kjære mann og hobbyene mine som er: musikk, korsang, kattene, fotografering, håndarbeid (hekling og strikking), familie og venner. Dere som er genuint interessert i katter kan følge Blogg for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett: http://www.hakrilas.no/blogg  Mye av de samme bildene som jeg legger ut på kattebloggen min av kattene mine legger jeg ut her også, men på denne bloggen skal handle om meg og mitt liv.
 
 
I en periode nå har jeg vært forsiktig med bruk av private bilder på bloggen min, og å skrive personlige innlegg. Jeg har det siste året kun brukt bloggen som en ren billedblogg hvor jeg har lagt ut bilder gjennom to fotoutfordringer jeg av og til er med i (“Himmelsk” og “Mandagstema”) samt bilder av kattene mine. Årsaken til min forsiktighet er at det finnes bloggere som tar på seg rollen som selvutnevnt “bloggpoliti”, og “bloggpolitiet” følger alltid med hva andre bloggere foretar seg på sine blogger når det gjelder innlegg og billedbruk. Bloggpolitiet kritiserer alltid andre bloggere når de mener at bloggere gjør noe feil på bloggene sine. Det slår aldri feil at “bloggpolitiet” alltid er “feilfri”! 🙂
 
 
Hvilke blogger liker jeg å lese da? Jeg elsker først og fremst å lese katte- og dyreblogger. Katte- og dyrebloggere står mitt hjerte nærmest! 🙂 <3 Jeg liker også kjempegodt å lese blogger som er personlige hvor bloggeren tørr å by på seg selv. Siden jeg er interessert i psykologi og har jobbet i mange år med ungdommer som sliter psykisk, synes jeg det er interessant å lese blogger hvor unge mennesker står fram på bloggene sine og forteller at de sliter psykisk. Slike blogger kan man lære kjempemasse av å lese, og for de aller fleste er det å skrive en blogg en kjempegod terapi når de de sliter psykisk. Det siste disse bloggerene trenger å få er usaklig kritikk, for jeg tror de færreste av oss vet hvor mye det koster å være åpen og ærlig om sin psykiske helse! Slike bloggere fremstår for meg som ærlige og oppriktige bloggere.
 
 
Jeg liker også kjempegodt å  følge med bloggene til de bloggerene som deltar fotoutfordringene jeg av og til er med i (“Himmelsk” og “Mandagstema”). Motivasjonen min til selv å fotografere blir kjempestor når jeg ser på disse bloggene! 🙂
 
 
Det er ikke lett å være personlig i en blogg, men noen bloggere greier det på en kjempefin måte! 🙂 Disse bloggerene vet akkurat hva de skal gjøre for å få meg som leser interessert i det de skriver. Hvis blogginnlegg når inn til hjertet mitt, er de for meg ærlige bloggere. Med hånden på hjertet kan jeg si at jeg er ikke flink til å skrive helt personlige innlegg. Mange ganger tenker jeg slik: “Hva kan jeg blogge om da som er interessant å lese om for andre bloggere?”
 
 
I tillegg liker jeg kjempegodt blogger som bruker humor i form av bilder og tekst! 🙂
 
 
Jeg liker også kjempegodt bloggere som har gode diskusjoner, og der hvor bloggeren er åpen for å få ulike meninger og innspill fra sine blogglesere. De lar alle lesere få skrive hva de mener i kommentarfeltet, og de greier å få en kjempefin og kjempegod diskusjon.
 
 
Så finner du de bloggerene som sensurerer kommentarer fra blogglesere. De sensurerer kommentarer fra lesere som kanskje har en annen mening enn dem selv. Jeg og flere mister alt som heter respekt for slike type bloggere. Bloggleserene som prøver å skrive kommentarer gjennomskuer dette fort at deres kommentarer blir sensurert. Resultatet er at man ikke gidder å legge igjen kommentarer hos disse bloggerene. Min mening er at slike bloggere ikke burde ha diskusjoner på bloggen sin. Disse bloggerene skriker høyest om “ytringsfrihet”, men selv trykker de ned ytringsfriheten ved å sensurere bort kommentarer, og ved å ikke la alle få si sin mening. Hvis jeg opplever at mine kommentarer blir sensurert bort hos en blogger fordi han/hun ikke er enig i mine meninger, kommenterer jeg aldri mer hos den bloggeren.
 
 
Jeg kommer nok kanskje til å ha noen diskusjoner på bloggen min i ny og ne med tema som jeg engasjerer meg i, men jeg kommer ikke til å sensurere bort kommentarer fra noen av mine lesere.
 
 
Når mine blogglesere kommenterer på bloggen min er målet mitt å ha en dialog/kommunikasjon med dem. Bloggleserene mine skal føle seg velkommen på bloggen min. Jeg prøver så fort jeg kan, og når jeg har tid å svare hver enkelt av dere når dere har kommentert. Av og til kan det være at dere må vente noen dager før dere får svar, men svar skal dere få.
 
 
Absolutt alle som blogger ønsker at bloggene våre skal bli godt likt som bloggere av våre lesere! 🙂 De fleste bloggere er forsiktig med å fremheve seg selv. Jeg mener man ikke skal være redd for å fremheve sine positive egenskaper å vise det man er flink på, for hver enkelt blogger er kjempeflink på noe. Noen bloggere er kjempeflinke til å ta gode bilder, og bildene er fryd for øyet å se på! 🙂  Jeg blir kjempeimponert over bloggere som er kreative og som lager mye fint i håndarbeid! 🙂 Bildene av det de legger ut av sine håndarbeidsprodukter imponerer meg kjempemasse! 🙂 Jeg synes det er kjempeherlig at bloggere viser andre bloggere og sine blogglesere hvilke evner, resurser og egenskaper de sitter inne med, og det er jammen mye! 🙂
 
 
Det jeg ler godt av, er bloggere som skriver innlegg etter innlegg med selvskryt på selvskryt om hvor snille, greie og perfekte de er både som bloggere og som medmennesker. Gjerne er innleggene krydret med massiv negativ kritikk mot andre bloggere sin oppførsel på nettet, og for eksempel hvor fæle andre  bloggere er mot dem. Huff, stakkars… 🙂 Jeg får over hodet ikke medfølelse med disse bloggerene, men jeg mister all respekt for dem, og det er fordi noe skurrer når de alltid mener at alle andre enn dem selv er slemme og grusomme. Nå er jeg 100% sikker på at de bloggerene som blir fremstilt som slemme og grusomme kanskje ikke er så slemme som disse bloggerene vil ha det til. Alt kommer til syvende og sist på hvordan man oppfører seg selv.
 
 
Når jeg nå holder på å finne ut hvordan jeg vil forme denne bloggen min er hovedmålet mitt at bloggen min skal vise meg som person. Så får jeg se hvor mye jeg våger å by på meg selv. Jeg skal love å gjøre så godt jeg kan, og dét takket være dere mine faste og trofaste blogglesere og bloggvenner som jeg vet følger med bloggen min! 🙂 De aller fleste av mine bloggvenner har jeg lært å kjenne gjennom hobbyen som vi har felles som er rasekatter og utstillinger, og 2 av mine bloggvenner kjenner jeg fra barne- og ungdomsårene mine da vi gikk på samme barne- og ungdomsskole og videregående skole! 🙂
 
 
Hvis jeg med denne bloggen greier å gjøre den så personlig som mulig slik at den blir meg har jeg nådd det målet jeg ønsker.
 
 
Jeg ønsker dere alle mine kjære bloggvenner en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DEBATTOPPFØRSEL PÅ BLOGGENE VÅRE!

Jeg stiller meg et stort spørsmål når det gjelder folk sin oppførsel på internett og blogger når det foregår samfunnsdebatter, og spesielt på bloggstedet blogg.no mener jeg mange diskusjoner og debatter utvikler seg i en gal retning! I en hver debatt vil det være folk som er uenig i det man skriver.
 
 
Slik er det i samfunnet ellers også! På arbeidsplassen hvor jeg jobber har vi faste personalmøter, og det er ikke alltid vi er enige med hverandre. Koret jeg jobber som dirigent for skjer det samme. Der er uenigheten om hvilke sanger som skal synges. I et kor på 40 sangere vil det være 40 ulike meninger om sangreportoar. Da er det ingen som går til personangrep mot hverandre.
 
 
Jeg har blogget noen år nå, og har sett gang på gang at debatter og diskusjoner, og særlig på blogg.no og ulike internettsider ellers kan utvikle seg til direkte personangrep og hets hvis man tilfeldigvis er uenig.
 
 
De som går til personangrep under diskusjoner blir så usaklige at de ser det ikke selv, og de tar ikke fem flate øre for å sette ut ondskapsfulle løgner om personer man ikke kjenner eller har møtt! Dette er helt forkastelig og avskyelig synes jeg! Det er helt greit at folk er uenige, og har andre meninger under en debatt. Hadde vi sittet i samme rom som de andre diskusjonsdeltakerne, hadde folk kanskje ikke turt å gå til personangrep mot den/de som har andre meninger enn seg selv, men siden folk sitter skjult bak en PC-skjerm blir for for tøffe, og da tar de seg ikke fem flate øre for å gå til angrep mot de som mener noe annet enn dem!
 
 
Et eksempel på det er en debatt som foregikk på bloggen til synskepeggy for leden dag:
 
 
http://synskepeggy.blogg.no/1295440619_er_man_helt_blindog_l.html#comment
 
 
Jeg deltok selv i denne debatten, fordi dette temaet er noe som jeg er engasjert av for tiden. Min mening ble ikke godt tatt i mot av en annen godt voksen blogger ved navn Inger J som gikk til personangrep mot meg og min venninne og rasekattvennine Catzy! Denne voksne bloggeren kom med stygge beskyldninger og stygge løgner som hun ikke hadde noe grunnlag for å komme med! Hvorfor? Jo, fordi hun ikke kjenner meg eller vet ikke hvem min venninne og jeg er!
 
 
Jeg må ærlig innrømme at jeg ble lyne forbanna når Inger J som jeg ikke kjenner i det hele tatt kunne finne på å gå til personangrep i form av stygge løgner og stygge usannheter om meg og min venninne, men jeg prøvde å være saklig i det jeg skrev selv om jeg var sint! Har man ikke rett til å forsvare seg da uten å ty til stygg språkbruk? Jo, jeg mener det!
 
 
Ta f.eks blogg.no. Der har de noe som heter ip-blokkering. Det vil si at man kan blokkere en annen blogger vekk fra å kommentere på bloggen sin. De har også en innstilling som kalles for kommentargodkjennlig. Gjentatte ganger har de ansvarlige på blogg.no sagt og skrevet at de som bloggere der selv ansvarlige for det som blir publisert på bloggene når det foregår debatter og diskusjoner. Det vil si at en blogger har et ansvar for å sile ut stygge kommentarer som kan virke støtende på noen, eller når debatten utvikler seg til et rent personangrep mot andre diskusjonsdeltakere! Her mener jeg at en voksen blogger bør være oppgaven voksen!
 
 
Da jeg bloggget fra blogspot og denne blogge så jeg aldri slike usaklige debatter, men hvis vi som bloggere på blogspot skulle oppleve at en debatt skulle utvikle seg i feil retning med personhets kan vi bloggere sette på funksjonen kommentarkontroll, eller å sette på innstillingene at de som kommenterer på våre blogger her inne ha googlekonto for å sile ut stygge kommentarer. Vi har også en annen mulighet her inne, og det er å skule bloggene våre, og bare invitere de vi selv ønsker som lesere!
 
 
09.01.2009 hadde jeg en debatt på min daværende blogg på blogg.no. I begynnelsen foregikk debatten i rolige former, men plutselig kom det inn provoserende kommentarer fra en godt voksen blogger som var ute etter å provosere. Flere av de som deltok på debatten min sa at de følte at vedkommende blogger provoserte. Dette taklet ikke vedkommende blogger, og gikk til direkte personangrep mot flere av de som var med i diskusjonsdeltakerne! Til slutt valgte jeg å sette på funksjonen kommentarkontroll for å sile ut stygge kommentarer og personangrep som kom inn på bloggen min! Det endte med at vedkommende blogger som selv hadde gått til direkte personangrep mot flere av oss, begynte å beskylde oss for at vi mobbet henne, og hun skulle anmelde bloggen min til politiet!
 
 
Jeg skjønner poenget med at folk velger å ha åpne blogger slik at den som ønsker skal få kommentere på bloggen, og at alle skal få si sin mening under en debatt. Det er vel og bra det, men når en debatt utvikler seg til et rent inferno med personangrep har debatten allerede blitt ødelagt!
 
 
Jeg tror også at en av årsakene til at det kan forekomme personhets og at stygge kommentarer på en god del blogger på blogg.no når det foregår en debatt kommer av at mange lesere ikke leser hele innlegget, men kanskje deler av et innlegg. Da får de ikke med seg sammenhengen i debatten! Et godt tips er å lese hele innlegget før man kommenterer! En annen årsak til at mange bloggere på blogg.no opplever å mottat stygge og krenkende kommentarer på sine blogger er fordi hovedvekten av bloggere der inne er unge bloggere.
 
 
Uansett om vi blogger fra blogspot eller andre bloggsteder har vi bloggeiere et klart ansvar for hva som blir publisert på bloggene våre av innlegg og kommentarer! Hvis vi som bloggeiere ser at en debatt vi kanskje har utvikler seg i feil retning bør vi være såpass voksne at vi setter på kommentarkontrollfunksjonen. Det er ikke morsomt å få inn kommentarer som er direkte personangrep på bloggene våre. Min første tanke er: “Hvordan føler den personen som opplever personangrep?”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...