VÅR 17.MAI I ORD OG BILDER <3 :)

Det har blitt 20.05.2020, og 17.mai er over for i år. Jeg gleder meg alltid til 17.mai, for jeg synes dagen er en kjempekoselig dag. Jeg elsker å ha på meg bunaden min, og jeg bærer bunaden min med stolthet <3 🙂
 
 
Selv om mannen min og jeg ikke har unger har vi likevel planer sammen familie og venner 17.mai. Begge to liker 17.mai, og vi synes 17.mai er en viktig dag. Tidlig på dagen når det er 17.mai ser vi på toget hvor eldste ungen til min niese går sammen klassen sin.
 
 
Kl.13.00 bruker vi å dra ned til sentrum for å se på borgertoget. Om ettermiddagen pleier vi å være på besøk til familie eller venner av oss til grilling eller kaffeselskap.
 
 
I år var det merkelig å våkne opp 17.mai, for det var en rar dag hvor ting ikke var som det pleide. Følte det som en tomhet jeg aldri har kjent på før.
 
 
Det var stille i gaten og i nabolaget ellrs. Normalt sett på en 17.mai hører vi lyden av slagverk og marsjerende korpsmusikanter i det fjerne etter flaggheising på sykehusområdet.
 
 
Vi stod opp kl.08.00, og hang opp flagget. Kokte oss kaffe, og hadde en avslappende morgen 🙂 Satte på 17.mai-sendingen fra TV2, og da kom jeg litt i 17.mai-stemning. Etter TV2 var ferdige med programmet sitt slappet vi av med 17.mai-sendingen fra NRK 1. Da kom jeg i 17.mai-stemning, og da fikk jeg følelsen som jeg bruker å ha 17.mai med litt småkribling i magen 🙂
 
 
Kl.13.00 da hele Norge skulle synge Nasjonalsangen “Ja, vi elsker” sammen ble det en sterk følelse. En sterk følelse av fellesskap og kjærlighet til hverandre, og kjærlighet til Norge som nasjon.
 
 
Det var rørende å se på Kongefamilie når de dro ut til folket. Du verden for en kjempeflott Kongefamilie vi har <3 🙂
 
 
17.mai-sendingen på NRK 1 gjorde at jeg fikk en kjempefin 17.mai-stemning 🙂
 
 
Kl.16.00 gjorde vi oss klar, for kl.17.00 var vi invitert på 17.mai-middag og kaffe hjemme hos et vennepar av oss. Tenkte å ha på bunaden min, og jeg hadde gledet meg til å ha den på. Det kunne jeg bare glemme 🙁
 
 
Ble kjempelei meg da jeg innså at bunaden min måtte henges tilbake i skapet. Ikke fordi at bunaden var for trang. Stakken på bunaden falt rett ned da jeg tok på hektene, og stakken var alt for stor. Vesten var slamsete og stor, og den var ikke fin på meg en gang. Da ble jeg kjempelei meg 🙁 Slukøret måtte jeg henge tilbake bunaden i skapet, men trøsten er at skjorta er strøket ferdig til neste år 🙂 Ha, ha, ha 🙂 Jeg valgte å ha på meg en kjole jeg kjøpte i februar.
 
 
Vi hadde en kjempekoselig ettermiddag og kveld hos venneparet vårt, og vi fikk servert god middag, kaffe og pavlova. Satt og pratet og koste oss 🙂
 
 
17.mai ble en kjempekoselig 17.mai <3 🙂
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder som jeg tok, og håper dere liker bildene mine 🙂
 
 

Pyntet med 17.mai-lys på salongbordet 🙂

 
 

Pyntet med 17.mai-lys på spisebordet 🙂 Jeg elsker å pynte opp til de forskjellige høytidene 🙂

 
 

17.mai pyntet vi opp med grønt løv og flagg, og det ble kjempefint p verandaen 🙂

 
 

17.mai-pynt på verandaen vår 🙂

 
 

Det Norske flagget i rødt, hvitt og blått 🙂

 
 

17.mai-bilde av godpusejenta mi Hera <3 🙂

 
 

Pavlovakaken som venninnen vår hadde bakt til vi kom 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “VÅR 17.MAI I ORD OG BILDER <3 :)

 1. Fine bilder du har tatt og ser ut som dere hadde en fin dag.

  Vi hadde 17.mai frokost sammen svigerfamilien min og det var trivelig. Været var det eneste som la en demper på dagen.

  Hihi 🙂 Tror du må sy inn bunaden din til neste år. Bra det er den veien det går og ikke den andre veien. Kjole er fint å ha på seg i alle anledninger.

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

 2. Ååååhhh snuppa mi sååå råfine bilder du har tatt. Og så råkost du har pyntet oppp;))

  Jeg synes også 17.mai var merkelig dag. Det er bare eldste jenta som spiller i korps. De hadde ett spilleoppdrag på 17.mai. Jeg pleier normalt sett å gå i toget sammen ungene i klassen. Men det var ikke noe tog i år. Det var rart synes jeg.

  Vi hadde 17.mai frokost hjemme hos oss bare vi i familien. Og om ettermiddagen var vi på grilling hjemme broren til mannen min. Det var råkost;)) 17.mai ble en fin dag selv om ting var annerledes;))

  Ha en råfin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

 3. Koselig å se de nydeige 17 mai bildene dine som du har tatt 🙂 Du har pyntet så nydelig.

  Vi hadde 17.mai frokost sammen mamma og pappa, søsteren mi familien hennes hjemme hos oss. Det var koselig. Selv om det var en merkelig 17.mai ble det en koselig dag, og det ble den i år 🙂

  Du får ha en riktig fin kveld 🙂

  Go’klem fra Irene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge