DIETTMAT ER SÅ ABSOLUTT IKKE KJEDELIG :)

Det er onsdag eller “lillelørdag” som vi kaller det. I morgen er det fridag og helligdag.
 
 
Vi våknet til solskinn for første dag på mange uker, og vi Trøndere lurte på hva den gule dingsen på himmelen var for noe. Det var solen 🙂 Det er meldt godt vær i morgen og på fredag. Endelig skal vi blåfrosne Trøndere få lov til å nyte ett par dager med sol 🙂
 
 
Dagen min begynte med at jeg laget laget frokost. Nå er jeg inne i en periode hvor jeg spiser havregrøt med proteinpulver, blåbær og en liten teskje med økologisk peanøttsmør på 🙂 Havregrøt står på planen på dietten min 🙂 Tok så en kopp kaffe, leste avisen.
 
 
Etterpå gikk jeg kardioøkten min (rask gange over stuegulvet) 450 x 8 m = 3,6 km. Gjorde så styrketreningsøkten min som i dag var helkroppsøkt. Kjempegodt å være ferdig med treningen i rett tid på dagen.
 
 
Etter treningen øvde jeg på tverrfløyta i 1 1/2 times tid.
 
 
Kl.13.00 spiste jeg lunch. På diettplanen var det knekkebrød med kalkunpålegg, agurk og eple. Koste meg med lunchen og en kopp kaffe.
 
 
Kl.15.00 hadde jeg time til fysioterapeuten min hvor jeg skulle gå på tredemølle. Det er kjempeviktig å gå på tredemølla for å myke opp tåa, og jeg får ikke smerter i tåa når jeg går på tredemøllen.
 
 
Gikk 5,5 km/t på hastighet, og jeg gikk 3,6 km. Det var over all forventning, for før alt ble stengt gikk jeg mellom 5,3-5,4 km/t i hastighet på tredemølla. Utholdenheten min har blitt bedre med egentreningen jeg har holdt på med, og det er jeg kjempefornøyd 🙂 Jeg har time til fysioterapeuten min torsdag en uke for å gå på tredemølla.
 
 
Kom hjem kl.16.00. Når mannen min kom hjem spiste vi middag. På diettmenyen min stod det proteinomelett med kalkunbacon. Da bruker jeg ett egg og ren eggehvite som jeg pisker sammen, og det er kjempegodt 🙂
 
 
Den som tror at diett betyr det samme som å sulte seg tar helt feil. Enda har jeg igjen mat på dagens matplan.
 
 
Treningen går også kjempebra, og det går kjempefint å trene styrke 4 ganger i uka 🙂 Jeg får virkelig energi av å trene.
 
 
Synes det er kjempegodt å ha en matplan med mine makroer som er tilpasset meg. Maten på planen er kjempegod 🙂 Selve maten er temmelig likt det som Grete Roede har på sine matplaner.
 
 
I morgen reiser mannen min opp til Namdal hvor familien hans bor. Han skal besøke sin mor for å hjelpe henne med nettbrettet vi har kjøpt til henne. Siden det er flere i familien til mannen min som er i risikogruppen vil vi ikke vær så mange om gangen som besøker dem. Da er det bedre at mannen min reiser oppover alene. Jeg får heller bli med senere i sommer når vi vet hvordan det går med restriksjonene. Svigermor er 86 år, og hun er redd for smitte. Det forstår vi kjempegodt! Mannen min kommer hjem på søndag igjen.
 
 
I denne koronatiden har ikke søsteren min og jeg fått lov til å møte vår mor, og vi synes det er kjempetrist, men når vi ser hvor travelt pleierne som jobber på omsorgsboligen har det har vi stor forståelse for at det er restriksjoner for å besøke beboerne der. Selv om det er omsorgsbolig hvor moren vår bor regnes det som institusjon på linje med sykehjem siden det jobber pleiere der 24/7.
 
 
Vi har sett hvor travelt pleierne har det, og det siste de trenger er at noen av beboerne skal bli smittet av korona. Søsteren min og jeg ringer moren vår en gang i uka, og det setter hun kjempestor pris på.
 
 
Ønsker å vise dere noen bilder av diettmaten jeg spiser, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂 Jeg blir aldri lei maten, for maten er kjempegod 🙂
 
 

Ikke noe er som å begynne dagen med havregrøt med proteinpulver, blåbær og peanøttsmør på 🙂 Favoritten min på diett nå 🙂

 
 

Lunchen min med knekkebrød, kalkunpålegg, agurk og eple 🙂

 
 

Middag med karbonadedeig, kokt blomkål, kokt brokollig og mager cottage cheese på 🙂

 
 

En annen middagsfavoritt er proteinomelett som består av egg, eggehvite, kalkunbacon, gressløk og tomat 🙂

 
 

Kveldskosen min er mager cottage cheese, med diettvennlig karamellsaus med lite kalorier i og mandler 🙂 Smaker kjempegodt 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “DIETTMAT ER SÅ ABSOLUTT IKKE KJEDELIG :)

  1. Lekre matbilder snuppa mi;)) Nam;)) Maten der så rågodt og delikat ut. Jeg vet at de som går på Grete Roede kurs spiser mye mat til hvert måltid.

    Det er bra du får en diett å holde deg til som er tilpasset deg. Og det er bra at sånt finnes. Du har jammen jobbet hardt for å nå målet ditt. Og det ved hjelp av deg selv med støtte fra de rundt deg. Jeg tror ikke mange ville ha klart det du har klart.

    Godt for mannen din å komme hjem til familien sin. Mamma og pappa vil ikke ha besøk av for mange av gangen siden de er oppe i årene. Søstrene mine hjemme i Trondheim kommer ikke begge to samtidig. Men de deler seg. Selv om mamma og pappa er frisk tar de forholdsregler.

    Ha en råfin ettermiddag;))

    Stooor klem fra Else Marit
    Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

  2. Det så deilig ut 🙂 Bildene som du deler på instagrammene, snappen og facebooken din ser delikate og fristende ut.

    Har det blitt mer vanlig med å ha peanøttsmør i havregrøten? Jeg synes jeg hører mange som prater om at de bruker det i grøten sin. Kanskje jeg skal prøve det hvis jeg lager havregrøt. Jeg spiser ting i perioder. I en periode kan jeg drikke smoothie, og en annen periode kan jeg spise smoothie bowl.

    Når du går å diett får du allsidig mat, og det er det som er det viktigste for deg for å få i deg de viktigste næringsstoffene kroppen din trenger.

    Du får ha en riktig fin og god kveld 🙂

    Go’klem fra Irene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge