TENK Å VÆRE SÅ FULL AV HAT OG TOM FOR EMPATI!

Som dyreelsker, og særlig katteelsker reagerer jeg med avsky når jeg leser slike nyheter som dette: https://www.nrk.no/trondelag/katten-vilma-_1_-kom-ikke-hjem-_-dagen-etter-ble-hun-funnet-skutt-i-hodet-1.15628580 
 
 
Hver gang jeg leser eller hører om slike nyheter om dyremishandling får jeg vondt langt inn i hjerterota og sjelen, og jeg blir rasende sint at jeg begynner å gråte 😢 Jeg får vondt og føler med stakkars forsvarsløse dyret som blir mishandlet av et ondskapsfullt menneske.
 
 
De som mishandler dyr kan ikke ha det særlig bra med seg selv, og de må være fylt av hat og sinne når de får seg til å gjøre en slik grufull og ondskapsfull handling!
 
 
Forskning viser at det er en sammenheng mellom vold mot mennesker og vold mot dyr. Internasjonal forskning viser at gjerningsmennene i større grad enn andre hadde en fortid som dyremishandlere, ifølge forsker Margunn Bjørnholt. Vold mot dyr er et samfunnsproblem vi må ta på største alvor. Kilde: https://dyrevern.no/dyrepoliti/vold-mot-dyr-er-et-samfunnsproblem/
 
 
Opptil 60 prosent av volds- og drapsdømte har startet sin kriminelle løpebane med å torturere og drepe dyr. Voldsforskere ber samfunnet ta dyremishandling på større alvor før det utvikler seg til menneskedrap. Kilde: https://www.nrk.no/dokumentar/_-dyrevold-kan-bli-menneskevold-1.11261278 Det sier sitt!
 
 
De som mishandler dyr er i alle aldersgrupper. Eldre barn som mishandler dyr, har høyere sannsynlighet for å selv ha blitt mishandlet, enn barn som ikke mishandler dyr. Kilde: https://nhi.no/familie/barn/barn-som-mishandler-dyr-har-ofte-selv-blitt-mishandlet/
 
 
At noen kan få seg til å mishandle et forsvarsløs og uskyldig dyr er skremmende! Jeg har selv 4 katter som jeg elsker kjempehøyt ❤❤❤❤ Hadde noen lagt sin hånd på dem hadde jeg blitt så rasende sint at jeg vet ikke hvordan jeg reagert!
 
 
Vi har dyrepoliti i Norge, men slik det fungerer så er det en stor vits. Ta f.eks mishandling av katter. Der har det vært mange grove mishandlingssaker, men det virker som om dyrepolitiet ikke har kapasitet til å sette inn ressurser til å oppklare disse sakene.
 
 
Politikerne i Norge har gått ut og lovet at dyrepoliti skal få mer ressurser for å få oppklart dyremishandlingssaker. Foreløpig fungerer dyrepolitiet alt for dårlig! Det virker generelt som om særlig mishandling av katter blir nedprioritert.
 
 
Som katteeier merker jeg godt at holdningen til katter som kjæledyr er lav. Jeg har hørt mange si: “Det er jo bare en katt!” Det hører vi aldri noen sier om en hund! En katt er ikke “bare” en katt”. En katt er et likeverdig kjæledyr som en hund!
 
 
I rasekattmiljøet jobber vi med å prøve å høyne statusen til katten som kjæledyr, og vi oppfordrer sterkt de som har huskatter å sterilisere/kastrere huskattene sine. Det er for å unngå at det blir for mye huskattunger som fødes.
 
 
De aller fleste huskattunger gis bort gratis, og det ikke med på å høyne statusen til katten som kjæledyr. Når man får en katt gratis er kanskje terskelen for noen lav til å bare dumpe katten når det nærmer seg ferie. Deter så trist 😢
 
 
Derfor oppfordrer vi i rasekattmiljøet til å ta seg noen tusen kroner i betaling for en huskattunge. Jeg tror holdningen til katten som kjæledyr vil bli høyere hvis man må betale for katten!
 
 
Den/de som mishandler dyr eier ikke ett eneste fnugg av samvittighet, empati og den/de må være følelseskald og full av hat!
 
 
Hvis jeg hadde sett at noen hadde mishandlet et dyr i mitt nærvær foran mine øyne hadde jeg forsvart dyret, og jeg skulle gladelig gått i fengsel for dyrets rettigheter ❤❤❤
 
 
Dyremishandling er en ondskapsfull handling som må politiet må prioritere! En som mishandler dyr vil kanskje neste gang mishandle et menneske! Når jeg leser om dyremishandlingssaker begynner jeg rett og slett å gråte 😢 Så fælt synes jeg det er 😢
 
 

Godpusejenta mi Nadina med hennes førstefødte kattunge i D-kullet ❤😊 Bildet er bevis på at katter har følelser, og de elsker sine kattunger ❤😊

 
 

Godpusejenta Nadina koser seg med sine 6 kattunger i E-kullet ❤😊

 
 

Godpusejenta mi Dixie Rose koser seg med sine 3 kattunger i F-kullet ❤😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “TENK Å VÆRE SÅ FULL AV HAT OG TOM FOR EMPATI!

 1. Åååhhh råbra skrevet snuppa mi;))

  Huff;(( Det er sååå trist når de er dyremishandlingssaker;(( Hvordan kan noen gjøre noe sååå jævlig mot et dyr som ikke kan forsvare seg selv;((

  Dyremishandlere må være psykopater. Og det er skummelt å tenke at en som mishandler dyr også kan ty til vold mot mennesker.

  Ha en råfin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit

 2. Det skremmer meg. Folk som mishandler dyr er ikke til å stole på.

  Dyrepolitiet er en stor vits. Her i byen var de en sak der noen mishandlet en katt. Folk i nærhete visste hvem det var. Saken ble henlagt.

  Er det noe som gjør meg sint så er det saker om mishandling av dyr 🙁

  En fin, fin dag ønskes deg, mannen din og kattene

  Klem, klem fra Moa Elisabeth

 3. Jeg klarer nesten ikke lese om slike f
  æle saker for jeg blir oppriktig lei meg.

  Det er veldig vikti å ha fokus på teamet og politikerne må gjøre mer slik at et dyrepoliti får nok penger.

  Jeg har også hørt det nevner at folk sier at det bare er en katt. Da blir jeg sint. Maco er mer enn en katt. Han er klok og inteligent <3 Jeg ville aldri sagt til en som har hund at det bare er en hund.

  Du må ha en riktig fin ettermiddag 🙂

  Go'klem fra Irene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge