NEI TAKK, JEG TRENGER INGEN BARNEVAKT!

Jeg har gjentatte ganger i de siste månedene (mai – nå i september) fått inn flere kommentarer fra én anonym leser. Grunnen til at jeg sier én anonym leser, er fordi ip-nummeret er det samme på alle kommentarene fra den anonyme. Jeg har bevisst valgt og ikke godkjenne kommentarene fra den anonyme, for jeg vil ikke diskutere med ham/henne på bloggen min.

Du anonym vet godt hvem du er, og jeg skal ikke avsløre ip-nummeret ditt, og jeg ser av statcounter at du daglig besøker bloggen min. Likevel tusen takk for at du daglig besøker bloggen min 🙂 Jeg vil heller ikke spekulere i hvem du er anonym, og for meg er det akkurat det samme hvem du er!

Kommentarene jeg har mottatt er kritikk av bilder jeg legger ut, og kritikken går på at det er andre personer med på bildene mine! Dette gjelder på bilder har tatt på katteutstillinger og andre bilder jeg har tatt. Den anonyme minner meg stadig på at det ikke er lov til å legge ut bilder av andre personer, den anonyme har gjentatte ganger spurt meg i sine kommentarer om de som er med på bildene vet at jeg har lagt dem ut, den anonyme kommet med kommentarer om at han/hun kjenner mange personer på mine bilder og sist men ikke minst har den anonyme kommet med beskyldninger om at jeg har stjålet bildene av kattene mine som jeg har lagt ut på bloggen min!

Her er mine svar til den anonyme som har kommentert:

1) Jeg trenger ikke deg som barnevakt på bloggen min, og barnevakt for bilder jeg legger ut!

2) Du kjenner slett ikke noen av de som er med på mine bilder, og det er tom trussel fra din side! I så fall vil jeg vite fult for- og etternavn på de personene du har skrevet at du kjenner. Det kommer du ikke til å gjøre, for sannheten er at du ikke kjenner en eneste av de personene som er avbildet på mine bilder 🙂

3) Jeg legger ut akkurat de bildene jeg selv ønsker på min egen blogg!

4) Du anonym har ingenting å blande deg bort i om jeg har fått godkjennelse fra de som er med på bildene til å publisere dem på bloggen! Dette er kun en sak mellom meg og den/de som er med på bildene!

5) Beskyldningene om at jeg har stjålet mine egne bilder av mine katter vil jeg ha meg frabedt! Hva slags intensjon skulle jeg ha å stjele bilder av andre abyssinere! Beklageligvis så er nok alle mine bilder av Dixie, Nadina, Aros og Estilo mine egne bilder som jeg egenhendig har tatt selv!

6) Hvis du anonym absolutt vil vite det har vi i rasekatt- og utstillingsmiljøet en gylden regel oss i mellom at det går kjempefint å publisere bilder av oss på facebook og blogg. Mange bilder blir tatt når vi er på utstillinger, og mange av oss utstillere jobber som assistenter på en utstilling. Dermed er vi automatisk gjenstand for å bli med på bilder hos mange utstillere, men også publikummere. Ikke minst når kattene våre er i panelet så ønsker vi å dele bilder av dem, og da vil det gjerne vises assistenter på bildene. Vi har spurt hverandre på forhånd om det går fint om bilder av oss blir publisert, og da har nesten alle sammen gitt sitt samtykke. De som ikke ønsker at bilder av seg selv blir publisert på facebook eller blogg har også gitt beskjed om det. Dommerne som dømmer på utstillinger har gitt klarsignal til at bilder av dem blir lagt ut, for de sier at de blir tatt bilder av over alt hvor de reiser og dømmer!

7) De andre bildene som jeg publiserer på bloggen min hvor personer er med, har du over hodet ingenting å blande deg bort i om jeg har spurt mine venner om tillatelse til å publisere bilder av dem på facebook eller blogg!

8) Jeg står ikke til regnskap for deg anonym for hva jeg foretar meg når det gjelder å publisere bilder på bloggen min!

9) Spørsmålet til deg fra meg er: “Er du ansatt som selvutnevnt bloggpoliti?” Det virker slik når du anonym siden mai måned har skrevet anonyme kommentarer under så og si alle mine innlegg hvor jeg har publisert bilder om at jeg bryter Norsk Lov!

10) Hvis du ønsker å vite det, kommer jeg til å fortsette å legge ut bilder på bloggen min, og jeg lar meg ikke skremme av dine kommentarer om at jeg bryter Norsk Lov når jeg legger ut bilder på bloggen min!

11) Alle dine anonyme kommentarer kommer jeg fortsatt til å slette, for å publisere kommentarene dine er for meg helt og holdent meningsløst! Jeg kunne valgt å publisere kommentarene dine, men det hadde vært med ett formål, nemlig at mine blogglesere selv kunne se hvordan anonyme dummer seg ut, og ikke tørr å stå fram med navn eller nicknavn.

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 thoughts on “NEI TAKK, JEG TRENGER INGEN BARNEVAKT!

 1. Det er irriterende når utenforstående blander seg inn på hva du foretar deg på bloggen din. Totalt unødvendig mener jeg. Du skal ikke behøve å stå til regnskap for en anonym som kommenterer på bloggen din, og som med sikkerhet ikke kjenner deg.

  Jeg bryr meg ikke om bildene vennene mine på facebook legger ut. Hvis de legger ut bilder blir det opp til dem selv om de har spurt de som er med på bildene. Jeg vil aldri finne på å blande meg bort i hva de gjør.

  Ikke bry deg om kommentarene fra den anonyme, og ikke bry deg om at den anonyme påstår at han kjenner de som er med på bildene dine. Den anonyme skriver det for å skremme deg. Jeg synes bildene du legger ut er fine, og du tar flotte bilder av naturen og kattene dine 🙂

  Ha en fin ettermiddag 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for innspill fra deg på det jeg har skrevet! Ja det er irriterende når folk jeg ikke kjenner eller vet hvem er blander seg i hva jeg gjør på min blogg! Dette har jo den anonyme ikke noe med å blande bort i! Jeg står heller ikke til regnskap for den anonyme.

   Selvsagt er det trussel for å få meg redd at den anonyme påstår at han/hun kjenner personer som er med på bildene mine. Akkurat det greier jeg ikke ta alvorlig i det hele tatt!

   Jeg bryr meg heller ikke om hva slags bilder mine venner legger ut på facebook eller bloggene sine! Det får bli opp til dem selv.

   Ønsker seg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 2. Du har fått besøk av bloggpolitiet altså….Jaja….enkelte har litt for lite å gjøre skjønner jeg….gudbedre altså! Hvor langt enkelte er villlige til å gå i håp om å starte en bloggkrangel eller egle opp til bråk har sluttet å sjokkere meg…Må nesten synes synd på sånne folk…de kan umulig ha det bra med seg selv…Fortsett å blogge vennen og la ingen herje med deg 🙂
  Diva Andrea recently posted..Det gjør noe med meg….My Profile

  • Diva Andrea: Tusen takk for kommentaren fra deg også vennen! Ja jeg kaller den anonyme for “bloggpoliti”. Den anonyme har lite å gjøre når han sitter og følger med på mine bilder som jeg legger ut, for så å skrive regelrett dumme kommentarer!

   Jeg greier ikke ta den anonyme alvorlig en gang, og hver gang det har tikket inn en kommentar har jeg trukket på smilebåndet, og ristet på hodet.

   Vær du trygg. Jeg kommer ikke til å gi meg å blogge!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 3. Jeg tror det finnes mange av disse bloggpolitiene som du kaller dem. Og de er irriterende å ha med å gjøre, for de blander seg bort i det som de ikke har noe med.

  Du må fortsette å legge ut bilder på bloggen din, for du har faste blogglesere som elsker bildene dine, og bildene du tar av kattene er råfine 🙂 Hva??? Har den anonyme som har kommentert skrevet at han eller hun kjenner folk på bildene dine? Det kan ingen ta alvorlig. Da håper jeg at den anonyme beviser hvem det er. Hvis ikke er det ikke troverdig å skrive sånt.

  Jeg synes det er på sin plass at du setter det anonyme bloggpolitiet på plass.

  Ha en fin kveld 🙂

  Klem, klem fra Mona

  • Mona Eisabeth: Tusen takk for kommentaren fra deg også. Du har helt rett at disse selvutnevnte “bloggpolitiene” er det mange av. Det verste er at disse “bloggpolitiene” selv ikke eier nettoppførsel.

   Ja det er irriterende, men jeg tar ikke kommentarene fra den anonyme seriøst en gang, for det greier jeg bare ikke! Jeg mistet respekten allerede den første gangen da den anonyme skrev at han kjente mange personer på bildene mine.

   En gang selvutnevnt “bloggpoliti” alltid selvutnevnt “bloggpoliti”. De kommmer aldri i til å forandre seg!

   Ønsker deg en kjempekoselig torsdagsettermiddag 🙂

   Bloggklem fra Toril

 4. Ikke bry deg om den som skriver de anonyme kommentarene der. Hvorfor må andre hele tiden blande seg i hva andre gjør på internett? Jeg skjønner ikke hva de vil oppnå. Men jeg tror at den den som har skrevet kommentarene vil prøve å rakke ned på de bildene du legger ut eller kanskje også skremme deg til å ikke legge ut bildene dine.

  Det skal du ikke bry deg om. Jeg håper du ikke tar deg nær av de kommentarene. Den anonyme kan ikke ha det særlig bra med seg selv. Og det kan godt tenkes at den anonyme har sine svin på skogen. Hvem vet.

  Husk at du gleder mange med bloggen din og bildene du legger ut. Ikke bare på bloggen din. Men på facebook og instagram også.

  Du må ha en fin mandags kveld;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Hverdagen har innhentet oss etter en herlig sommerferie;))My Profile

  • Ofmariel: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg også vennen 🙂 Nei jeg bryr meg ikke om kommentarene fra anonym. Jeg har mistet respekten for den anonyme sine kommentarer for flere måneder siden, og jeg greier bare ikke å ta den anonyme sine kommentarer seriøst.

   Det er et spørsmål jeg også har stilt meg, ikke bare èn gang, men mange ganger!Jeg mener det er så unødvendig at folk som man i det hele tatt ikke kjenner eller vet hvem er blander seg i hvilke bilder andre bloggere legger ut!

   Jeg gidder ikke stå til regnskap for feige anonyme som i tillegg prøver å narre meg med at han kjenner mange av de personene jeg har tatt bilde av. Det er bare bullshit å i det hele tatt skrive slike kommentarer!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 5. Det e ingen som træng barnevakt verken på face eller på blogg. På facebook har æg sett at venna av mæg har fått rapportert inn uskyldige bilda dæm har lagt ut. I mine øya e det ikkje nåkka galt med de bildan dæm har lagt ut. La nå folk få gjør ka dæm vil på face eller blogg så længe det ikkje strid mot loven. Folk har førr lite å holde på med når dæm har ti tel å sitte og skrive sånne kommentara som det du forteller at du har fått på bloggen din.

  Klart det e irriterende at dæm som skriv sånne kommentara e så feig at dæm ikkje skriv navnet sitt. Æg meina at har man ikkje nåkka positivt å sei så hold kjæft.

  Bildan du lægg ut e det du som bestemme om du vil lægg ut og andre har ikkje nåkka med om det e andre folk med på bildan din. Så længe du veit at du gjør det riktige.

  Ønska dæg ein fin dag 🙂

  Bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for kommentaren din! Det er det så absolutt ikke. Barnevaktsyndromet bør folk legge fra seg, og særlig når den anonyme i tillegg kan få seg til å skrive at han kjenner mange personer på bildene min. Da mister i hvert fall jeg respekten for den anonyme, og jeg greier ikke ta vedkommende seriøst.

   Hvilke bilder mine facebookvenner og bloggvenner legger ut har jeg ingenting med, og jeg gidder ikke bruke energi på å gruble på om de forholder seg til regler om publisering av bilder på internett. Det blir bare opp til dem selv.

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr og bloggklem fra Toril og kattene

 6. Om katteutstillingen er et offentlig arrangement som alle kan delta på, så har du faktisk lov til å ta og poste bilder uten godkjenning. Du bryter ingen lover. Skal du navngi enkeltpersoner eller legge ut portrettbilder ville jeg anbefalt å snakke med vedkommende først, noe jeg regner med at du og de fleste andre faktisk også gjør.

  Noe annet er det med lukkede arrangementer der alle som kommer må være medlem av en forening, eller f.eks. første skoledag eller et eller annet skolearrangement. Der må en ha godkjenning for å publisere noe. Det fins blant annet mennesker som lever på hemmelig adresse, og disse bør beskyttes. Det er også grunnen til at foreldrene med barn i barnehage og skole må godkjenne at bilder av deres barn blir brukt f.eks. på barnehagens eller skolens hjemmeside. Det er ikke alle som ønsker at bilder av seg selv eller av barna skal offentliggjøres, og uansett om de ikke har noen spesiell grunn bør det respekteres.

  For journalister gjelder egne regler.

  Håper dette var oppklarende både for deg og den som sender deg kommentarer 🙂
  Ann-Elin recently posted..Heklede matterMy Profile

  • Ann-Elin: Tusen takk for kommentaren og innspillet fra deg! I kommentaren din nevner du så absolutt det som er viktig å tenke på når man publiserer bilder på nettet. Jeg også regner med at de som navngir personer som er med på bilder selv har ordnet opp før de publiserer bildene, og jeg orker ikke bruke energi på å gruble om de har sitt på det tørre når de legger ut bilder.

   Ja en katteutstilling er et offentlig arrangement hvor hvem som helst kan være med, og hvem som helst av publikum kan komme å se på.

   Selv har jeg ei kjempegod rasekattvenninne som både blogger, og har facebook. Hun hadde et forhold fra tidligere som ikke var helt bra, og har gitt meg og andre felles venner klar beskjed om at hun ikke vil bli navngitt med riktig navn på nettet. Jeg får lov å publisere bilder av henne, men ikke skrive hennes riktige navn. Det er noe vi som kjenner henne tar hensyn til, og noe annet skulle bare mangle! Slikt skal respekteres av oss som legger ut bilder!

   Igjen tusen takk for kjempefint innspill fra deg 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr fra Toril og kattene

 7. hei
  det må jeg si det var litt av en overskrift! tenkte hva har skjedd hos deg når du skriver slik…. men når jeg leste innlegget så forstår jeg jo overskrifta.
  ja dette er til både å le og grine av
  helt enig med svaret til ann-elin, godt svart 🙂

  må riste på hodet og le, har du stjålet dine egne kattebilder og lagt ut på din blogg? he he godt jobba 😉

  jeg trur jeg kan si på alle leserene dine vegne : forsett og blogg, gleder mig til neste innlegg 🙂
  klæm

  • TL og dyra: Jeg greier egentlig ikke ta den anonyme sine kommentarer seriøst en gang, og det skjedde da den anonyme første gangen skrev at han kjente mange personer på bildene jeg hadde lagt ut på bloggen min.

   Jeg også rister på hodet med de beskyldningene den anonyme flere ganger har kommet med at jeg har stjålet bilder av mine egne abyssinere! Jobber godt jeg vet du 😀 Kniiiis 😀

   Nei jeg lar meg ikke skremme til taushet av den anonyme, og den anonyme skal vite at jeg over hodet ikke bryr meg.

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr og klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge