ER STATSBUDSJETTET ET FORSØK PÅ Å PRESSE OSS SOM ER UFØRETRYGDET UT I JOBB IGJEN?

Hva i all verden er det politikerne tenker på når de foreslår i sitt statsbudsjett som ble fremlagt i går at uføre fra 1. jan. 2015 skal skattlegges som vanlige arbeidstagere?

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/statsbudsjettet-2015/saa-mye-faar-du-i-skattelette/a/23311612/

Selv er jeg 80% ufør pga av kronisk betennelsesreumatisme, og jeg har lån. I prinsippet at jeg går inn med en overgangsordning for uføre med gjeld, slik at de skjermes i tre år.

Selv ble jeg uføretrygdet fordi kroppen min sa stopp! Jeg jobbet først som førskolelærer fra 1992 – 1996. Deretter fikk jeg omskolering til å ta fag på lærerhøgskolen bl.a. musikk og spes.ped, og jobbet så fra 2000 – 2004 som faglærer i ungdomsskolen. Valgte også selv å studere musikk mellomfag og til slutt musikk mastergrad! Fra 2005 til dags dato har jeg jeg jobbet som pianolærer, freelancemusiker på tverrfløyte med spillejobber i bryllup, begravelser, gudstjenester og begravelser i tillegg til 20% kordirigent!

Selv om jeg har jobbet de siste årene, fikk betennelse etter betennelse, og har gjennomgått operasjoner etter operasjoner. Etter en dag på jobb måtte jeg ta smertestillende for å i det hele tatt fungere hjemme, og etter én dag på jobb hadde jeg store kuler på hælene mine samt jeg var betent i albuer og skuldre! Til slutt sa min fastlege stopp! Han mente at min kroniske betennelsesreumatisme var grunnlag til at jeg burde søke om uføretrygd. Jeg fikk en kjempeflott veileder på NAV, og hun søkte meg inn på arbeidsavklaringstiltak for å se hva kroppen min tålte. Jeg var heldig å få arbeidsavklaring på kontoret på Norges Korforbund Sør-Trøndelag. Begynte i 50%, men da jeg kom hjem lå jeg på sofaen med store smerter, og kulene på hælene mine var så store at jeg nesten ikke fikk på meg sko. Det verket i skuldre og albuer. Gikk så ned til 40%, og det gikk bra i to uker. Da kom smertene i skuldre og albuer tilbake, og hælene ildrøde og betente. Deretter måtte jeg gå ned til 30% Heller ikke det gikk. Smertene og betennelsene i kroppen gjorde at jeg ikke hadde overskudd til noe som helst annet enn å ligge på sofaen. Jeg måtte starte dagen med smertestillende før jeg dro på jobb, og da kulene på hælene mine var på det største fikk jeg ikke på meg sko. Jeg måtte gå i sandaler.

Prøvde så ut 20%, og det gikk kjempebra! Da fungerte jeg både på jobb og på hjemmebane! Jeg slapp å ta medisiner om morgenen før jeg dro på jobb. Gikk så opp til 35 % for å se hvordan jeg reagerte, og etter to uker hadde jeg betennelser flere steder i kroppen at jeg ble sykemeldt i 3 dager fordi det verket i hæler, albuer og skuldre. Ble enig med veilederen min at jeg skulle gå ned til 20%, og det viste seg igjen at det var det som fungerte perfekt for meg.

Etter arbeidsutprøvingen skulle veilederen min skrive en rapport om meg som skulle danne grunnlaget for å søke om uføretrygd!

Jeg fikk en kjempebra ropprot hvor det stod svart på hvitt at jeg var positiv, engasjert, arbeidsvillig, kreativ, strukturert, selvstendig, har god orden og jeg hadde utført jobben på kontoret på en kjempeflott måte! Det står også skrevet at hvis Norges Korforund Sør-Trøndelag hadde hatt midler nok, skulle de gladelig ansatt meg i 20%!

Rapporten ble sendt inn til NAV sammen med uttalelser fra min fastlege, fysioterapeut og ortopeden min. Så var det bare å vente. I mellomtiden hadde jeg min AAP utbetaling hver måned.

Etter dette ventet jeg i 1 1/2 år før jeg fikk beskjed fra NAV om at jeg måtte sende inn krav om uføretrygd, for NAV var positiv til å innvilge en uføretrygd for meg. NAV-legen så tydelig at min betennelsesreumatisme ikke kom til bli bedre på sikt.

Etter å ha ventet i noen måneder fikk jeg brev i posten om at 80% uføretrygd var innvilget. Nå er jeg kjempeheldig som kan jobbe i 20%, og det gjør jeg også. Jeg jobber i 20% som kordirigent, og tar spillejobber på fløyta utenom. Føler meg beæret som får lov til å arbeide med det som er hobbyen min. Selvsagt skulle jeg ønske at jeg kunne jobbe mer, for jeg elsket jobben min som lærer!

Helsa mi var ikke forenelig med et slikt arbeid, og slett ikke i barnehage hvor det er mye løft av unger, av- og påkledning, for unger trenger hjelp til å ta av og på yttertøy, skyving av disser, skyving av akebrett, løfte unger når de faller og slår seg samt det verste som gjorde meg syk å stå ute når været var kaldt og rått! Det var det som utløste reumatismen min for første gang i 1995. Jeg stortrivdes i jobben min som førskolelærer!

Helsa mi var heller i forenelig slik at jeg kunne jobbe som lærer. Som lærer er det mye ståing som medførte betennelser i hælene mine, være ute i kulde og slaps når man har inspeksjon, skrive på tavla, og det medførte at skuldrene mine og albuene mine ble betente og obligatoriske turdager om høsten og vinteren. De obligatoriske turdagene måtte jeg sykemelde meg fra. Siden jeg er operert i hælene flere ganger har jeg ikke balanse nok til å gå på ski, og jeg har ikke styrke nok i armene til å bruke skistaver. Jeg stortrivdes også i arbeidet mitt som lærer!

Det er ingen som blir uføretrygdet for moro skyld! Alle sammen av oss som er uføretrygdet har faktisk en grunn for at vi har fått uføretrygd innvilget!

Selvsagt skal det lønne seg å jobbe slik statsbudsjettet er lagt frem. Det er jeg enig i!

Slik det fremkommer av statsbudsjettet, vil de kutte i inntektsgrunnlaget til den som er uføretrygdet, og det hører ikke hjemme i det hele tatt! Det vil si at indirekte vil politikerne presse uføretrygdete tilbake til jobb! Jeg selv kan ikke jobbe om 3 år! Selv vet jeg at min kroniske betennelsesreumatisme kan medføre at jeg må ha flere operasjoner. Jeg vet bare ikke når, og jeg vet ikke hvor! Hvis jeg får en betennelse i en hæl, må jeg operere den betennelsen!

Hvilken arbeidsgiver vil ansette en kronisk syk person? Svaret sier vel seg selv. Ingen arbeidsgivere ønsker  ansette en arbeidsgiver de vet er kronisk syk som kommer til å få en del fravær pga sykdommen sin. Tilrettelegging for en arbeidstaker som er kronisk syk koster penger for bedriften, og det har de færreste bedriftene råd til. Hvis en arbeidstaker sliter med rygg, nakke og skuldre vil en bedriftslege eller fysioterapeut pålegge en bedrift å legge til rette slik at arbeidstakeren kan få en heve- og senkbar arbeidspult, men jeg har hørt at bedrifter har nektet å gå til anskaffelse av slike pulter, fordi det koster penger! Andre bedrifter igjen har slike pulter på sine bedrifter, nettopp for å forhindre belastningsskader hos sine ansatte. Disse bedriftene samarbeider gjerne med en fysioterapeut for å legge til rette for sine ansatte.

Dersom politiskerne og andre som kritiserer uføretrygdete tror at vi som er uføretrygdet er det for moro skyld, tar de skammelig feil! Vi har ikke bedt om å bli uføretrygdet, og vi har ikke bedt om å bli syke! Felles for oss er at vi gjerne skulle ha byttet plass med noen andre for å få være i jobb!

Jeg kunne gjerne tenkt meg å fortsette om lærer i skolen, men når skolen ikke kan legge til rette for at jeg kunne slippe å stå flere timer om dagen, være ute å ha inspeksjon i rått og kaldt vær og være med på obligatoriske skidager, ja da har man ikke noe å stille opp med. I tillegg krever kommunen at sine ansatte skal jobbe i hvert fall i 50% stilling. De ansetter ikke en person i 20% stilling. Det blir for kostbart for dem! Dermed sier svaret seg selv at jeg ikke kan gå tilbake til yrket som lærer.

Heldigvis og takk og lov har jeg jobben som kordirigent i 20%, og det passer meg kjempebra. Jeg stortrives i jobben, og jeg får brukt meg selv 100% på det jeg brenner for 🙂 Ikke minst får jeg jobbet med mennesker noe jeg stortrives med 🙂

Selv har jeg funnet ut hva som fungerer best for meg og min kroniske betennelsesreumatisme. Jeg må ha god tid om morgenen. Begynner dagen med en god og varm dusj, for å bli varm i leddene mine. Deretter spiser jeg en god frokost før jeg går løs på dagens jobb med å forberede ting til kordirigentjobben. Det være seg øve inn stemmene til koret slik at de sitter som spikret. Jeg har også ofte korsanger jeg må arrangere, og det bruker jeg også tid på.

Neste post på programmet er at jeg går i gang med å øve på fløyta, før jeg tar en god pause. Da spiser jeg lunch, og etter jeg har spist lunch går jeg meg en tur. Jeg elsker å gå turer. Hvis det er kaldt og rått ute blir ikke turene så lang, for da hovner jeg opp i hælene mine, og hælene blir røde og betente! To dager i uken trener jeg til fysioterapeut, og det er kjempegodt! Når jeg kommer hjem igjen, går jeg i gang med å øve på fløyta og piano igjen. Mannen min kommer hjem fra jobb kl.16.30, og vi spiser middag. Hver tirsdag er vi på koret hvor vi begge synger. Ellers er det gjerne styremøter m.m. for oss begge to, for både mannen min og jeg har forskjellige styreverv vi er engasjerte i.

Hvis jeg har en dårlig dag med i leddene mine med mye smerter hender det at jeg må ta meg en varm og god dusj for å holde leddene mine myke, og det pleier faktisk å hjelpe. I følge min lege som kjenner meg ut og inn trenger jeg å styre min egen hverdag, for en dag kan jeg være stiv i leddene mine, og ha mye smerter, og neste dag ikke. Det er om morgenen leddene mine er stivest, og det er da jeg trenger tid til å få dem myke slik at jeg ikke skal få store smerter. I tillegg er jeg avhengig av å ta reumatismemedisinen for å holde reumatismen min i sjakk.

Nei jeg setter meg ikke ned og synes synd på meg selv fordi jeg er ufør, for jeg nyter hver eneste dag, og jeg har en kjempebra livskvalitet. Jeg har familie, slekt og venner som jeg verdsetter kjempehøyt, og ikke minst jeg har interesser som gir meg kjempestor glede i hverdagen 🙂

Likevel reagerer jeg på statsbudsjettet som ble lagt frem i går! Snakk om å ta fra de fattige og gi til de rike. Skam over dette statsbudsjettet, og særlig for de som er uføretrygdet! Med et slikt statsbudsjett ber de om å få flere sosialklienter, og er virkelig det politikerne ønsker?

La oss som er uføretrygdet beholde den inntekten vår vi har krav på! Dersom politikerne tror at vi som er uføretrygdet kommer oss ut i arbeid om 3 år, tar dere skammelig feil. Vi har fått innvilget uføretrygden vår fordi vi har krav på det pga helsa vår.

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 thoughts on “ER STATSBUDSJETTET ET FORSØK PÅ Å PRESSE OSS SOM ER UFØRETRYGDET UT I JOBB IGJEN?

 1. Knakende bra innlegg du har skrevet. Heldigvis er jeg ikke uføretrygdet, men jeg reagerte også på forslaget om den nye reformen. Pinlig når vi bor i et rikt land som Norge. Jeg kjenner mange som er uføretrygdet. Alle sammen av forskjellige årsaker, og alle sammen har god grunn til å være uføretrygdet på hver sin måte. Skal svigerinnen min som er uføretrygdet som har flere prolapser i nakken og ryggen være nøtt til å jobbe? På grunn av prolapsen i nakken har hun kronisk migreneanfall, og hun kan ikke slå av en bryter når hun får migreneanfallene sine. Migreneanfallene kommer som lyn fra klar himmel, og da må hun ligge i mørkt og kjølig rom.

  Hun har lån på bolig, og i verste fall blir hun tvunget til å selge boligen sin hvis forslaget går igjennom.

  Jeg heier på alle dere som er uføretrygdet av en eller annen grunn. Kjemp for rettighetene deres.

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill fra deg!

   Det er nettopp det. Jeg tenker på gru på de som har boliglån, og kanskje må selge leilighetene sine pga den nye reformen, og det er jo ikke slik det skal være i dagens samfunn!

   Hvis det er slik at de ønsker å ha oss som er uføretrygdet tilbake til jobb, så får de fader meg legge til rette for at man kan være syk når man har en dårlig dag. En kronisk syk kan ikke bare “ta seg sammen” å gi 100% når han/hun har smerter. Hvilken arbeidsgiver vil ansette en person som de vet kommer til å ha mye fravær pga sykdom? Ingen arbeidsgiver! Å arbeide i skjermet bedrift slik de som er fysisk og psykisk utviklingshemmet eller sammen med dem er ikke å legge til rette for en ufør. Hadde jeg blitt tilbudt en slik jobb ville jeg nektet plent. Skulle de lagt til rette for en jobb til meg, skulle det ha vært innen noe av det jeg kan og har utdanning til!

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 2. Fantastisk bra skrevet vennen 🙂 Vi får håpe at forslaget IKKE går igjennom….for forslaget virker svært lite gjennomtenkt og så mange som vil bli rammet på en særdeles uheldig måte….Og de blåblå vil tape mange stemmer dersom dette får et ja…..Tør vi håpe at de har begynt å grave sin egen grav??? Ha en fin dag videre venne og stor klem til deg :)..<3
  Diva Andrea recently posted..Det gjør noe med meg….My Profile

  • Diva Andrea: Tusen takk for det vennen, og tusen takk for kjempefint innspill fra deg 🙂 Jeg er helt enig! Forslaget virker ikke gjennomtenkt i det hele tatt, og det er som du sier mange som vil bli rammet på en uheldig måte! Hvis dette går i gjennom håper jeg at regjeringen taper mange stemmer! Snakk om å ta fra de fattige, og gi til de rike! Det er jo det som skjer hvis dette går igjennom! Skal skatten min bidra til at en riking fra Oslo vest skal få mer penger til å kjøpe seg bil nr.2, hytte ved sjøen etc? Ikke tale om!

   Hvis dette er et forsøk på å presse oss som er uføretrygdede tilbake til jobb igjen, gjør de en grov feil. Vi er blitt uføretrygdet fordi vi har fått det innvilget pga kroniske sykdommer, og vi vil ikke bli bedre med årene. I hvert fall ikke jeg. Jeg er fullstendig klar over at min reumatisme kan slå ut til de små leddene mine f.eks. fingrene mine, og da må jeg få 100% uføretrygd! Jeg ble operert i lillefingeren min pga at leddet var betent, og det var første operasjon i selv fingeren. Så legen min bare speiler meg hvilken vei reumatismen min vil gå på sikt. Nå vet jeg at NAV (i hvert fall de rådgiverne jeg har hatt der), har sagt at målsettingen for en person som har kroniske plager, er at de ikke skal bli syke av å jobbe. Det sa min rådgiver til meg før jeg hadde min arbeidsavklaring. De var tydelig på at vi som var der måtte si i fra når vi fikk smerter.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 3. Kjempebra skrevet,håper virkelig at dette ikke går igjennom. Tøft av deg og stå frem og fortelle oss andre om din helse,jobb og det du brenner for.
  Ønsker deg en fin dag og helg.Klem Gro!

  • Gro: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill fra deg 🙂 Ja jeg brenner for dette, og rettighetene til alle oss som er uføretrygdet. Det er jo så mange som er uføretrygdet av en eller annen grunn, og ingen av oss hadde fått det innvilget hvis vi ikke hadde gått igjennom det som kreves for å få det.

   Dette forslaget fra regjeringen kan få katastrofale konsekvenser, særlig for de som har f.eks. boliglån. I verste fall må de selge leilighetene sine. Det er ikke slik det skal være! Hvis det er fordi de ønsker å få oss som har koniske smerter og plager ut i jobb igjen, gjør de en stor tabbe! Ingen av oss som er kronisk syke kan forutsi formen vår fra en dag til en annen. Min jobb som kordirigent passer meg ypperlig, for hvis jeg har mye smerter fra morgenen av, har jeg hele dagen på å hente meg inn før jeg skal på jobb om kvelden. Vi som har kroniske smerter kan ikke styre smertene våre, men det virker det som om politikerne ikke forstår.

   Jeg er i hvert fall ikke en av dem som sitter hjemme og synes synd på meg selv, og de jeg kjenner som er uføretrygdete gjør det heller ikke.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr og klem fra Toril og kattene

 4. Supert innlegg som du har skrevet. Dette statsbudsjettet er å ta fra de fattige å gi til de rike, og det er synd hvis reformen skal gå utover dere alle som er uføretrygdet. Hvis dette forslaget går i gjennom kommer regjeringen til å tape mange velgere ved neste stortingsvalg. La dere som er uføretrygdet få beholde den inntekten dere har.

  Hvis regjeringen vil presse dere ut i jobb, må de legge til rette slik at arbeidsplasser tar hensyn til deres sykdom. Du og flere andre kan ikke planlegge dagene deres med smerter. Det er noe alle sammen forstår. Dere kan kanskje jobbe en uke før dere blir dårlige. Det er ingen som blir friskere av å presse seg selv å gjøre en jobb når de er syke. Den som ikke forstår det burde vært i deres sko før de uttaler seg.

  Stå på med engasjement ditt.

  Ha en fin fredag 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill fra deg på innlegget mitt 🙂

   Det har du så rett i! Jeg tenkte det samme selv. De rike skal få mer skattelette, mens de som er uføretrygdet skal være nøtt til å skatte som en vanlig arbeidstaker. Det skulle vært omvendt spør du meg at de som er uføretrygdet skulle få skattelette.

   Jeg tror også at hvis forslaget går igjennom kommer regjeringen til å miste mange velgere.

   Det er det jeg er redd for jeg også at det er det som er målsettingen til regjeringen å presse oss som er uføretrygdet ut i jobb, og for mange kommer det aldri til å gå bra! Mange av oss som er kronisk syke med smerter kan ikke bestemme oss at den dagen vi skal på jobb så har vi ikke smerter. Har man smerter fra morgenen av, så har man så vondt at man har det beste hjemme til formen er bedre.

   Heldigvis og takk og lov passer jobben min som kordirigent meg kjempebra! Hvis jeg kjenner at jeg har smerter fra morgenen av, har jeg hele dagen til å komme meg på, siden jeg begynner på jobb om kvelden. Jeg kan ha så store smerter i føtter, albuer og skuldre fra morgenen, men kommer meg utover dagen, og fra morgenen av hadde jeg ikke greid å komme meg på jobb.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 5. Kanonbra skrevet snuppa. Jeg måtte også slutte i jobben min som førskolelærer på grunn av prolaps i ryggen min. Og jeg fikk yrkesrettet attføring. Det er fåtallet som vet hvor tungt jobb i barnehage er. Og hvor mange ganger har jeg ikke fått kommentaren om at de store ungene greier å kle på seg selv. Det gjør de. Men de må likevel ha hjelp til å knyte sko, hjelp til å ta av og på vintersko, hjelp til glidelåser, når de faller og slår seg så løftet vi dem opp for å trøste dem og det er mye bruk av armer, bein og rygg når ungene er ute. Det hjelper ikke hvor gamle ungene er. Unger trenger hjelp av voksne. Selv om mange av 4-5 åringene er flinke til å kle av og på seg trenger de masse hjelp likevel. Spesielt om vinteren er det tungt å jobbe i barnehagen. Tunge kjeldresser som skal av og på, av og på med ski, tunge akebrett når vi var på aketur. Skidager vi hadde i barnehagen var ille. Jeg hadde vondt i ryggen at jeg var på nippet til å sykemelde meg. Men jeg holdt ut til siste dag. De som tror barnehagejobb er en enkel jobb kan tro om igjen. Og de skulle prøve å jobbe i barnehage selv.

  Jeg husker jeg kom til legen da ryggsmertene var på det verste. Legen min sa rett ut til meg at nå var det stopp. Og han sykmeldte meg på dagen. Etter operasjonen fikk jeg ikke lov til å begynne og jobbe i barnehage igjen. Ryggen min ville ikke klare det. Han prøvde å forberede meg på at jeg kanskje kom til å bli uføretrygdet. Heldigvis hjalp operasjonen;))

  Jeg tjente ikke bra når jeg hadde yrkesrettet attføring på lærerhøgskolen. Derfor skjønner jeg vreden mot statsbudsjettet hvis politikerne tenker på å få igjennom forlaget om uføretrygdete og skatt. Dette forslaget kan ikke gå igjennom. Da vil dere bli tvunget ut å jobbe igjen. Mange av dere som er uføretrygdete er det fordi dere har en eller annen kronisk sykdom som gjør at kroppen deres ikke vil fungere i en jobb. Jeg vet akkurat hvordan det er å gå på jobb med store smerter. For det gjorde jeg før legen min sykemeldte meg. Før jeg dro på jobb måtte jeg ta ryggtablettene mine for å klare og kjøre bil. På dagen måtte jeg ta tabletter. Det var så ille at jeg lå på sofaen om kveldene med store smerter.

  Jeg jobber som lærer. Og læreryrket er også tøft fysisk. Jeg vet ikke hvor mange timer hver dag jeg står ved tavla og kateteret. Det er flere timer om dagen. Og du med kroniske betennelser i hælene dine så skjønner jeg godt at du merket det. Jeg kjenner det godt i skuldrene nå jeg har skrevet mye på tavla. Det er statisk og tøft å stå og skrive på tavla. Vi lærerne må bruke tavla mye når vi underviser elevene.

  Du er en av dem som har prøvd før du måtte kaste inn håndkleet. Det står det stor respekt av. Du er en fighter. Og det har du bevist mange ganger.

  Jeg håper ikke forsaget til dette statsbudsjettet går i gjennom. Det er typisk høyrepolitikk at de skal ta fra de som ikke har så mye å gi til de som har fra før. Jeg er ikke interessert i mer skattelette. For jeg tjener ikke mer på det. Gi heller dere som er uføretrygdete mer. Nei takke meg til denne høyreregjeringen. Jeg håper de mister mange stemmer slik at arbeiderpartiet kommer tilbake.

  Ha en fin lørdag;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Hverdagen har innhentet oss etter en herlig sommerferie;))My Profile

  • Ofmariel: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill fra deg vennen 🙂

   Dette er noe jeg virkelig brenner for, for jeg synes forslaget ikke hører noe sted hjemme. Jeg tenker med skrekk og gru på de som kanskje har boliglån, og i verste fall må de selge sine leiligheter fordi de ikke har råd med å sitte med boligen sin. Det er ikke slike det skal være!

   Huff ja! Dette er høyrepolitikk så det holder, og noe jeg aldri støtter, eller kommer til å støtte!

   Du peker på masse kjempeviktige poeng ved det å være førskolelærer og lærer. Begge yrkene er kjempetunge, og folk nekter de tror ikke på meg når jeg sier det. Jeg tror det bunner i total uvitenhet!

   Alle som kjenner meg sier at jeg gir meg ikke så lett, og ikke før jeg må. Jeg vil prøve før jeg vet at det ikke går.

   Du vet jo også kjempegodt hva smerter siden du ble operert i ryggen din, og de opererer jo ikke rygger før de må. Førskolelærer og vond rygg er en kombinasjon som ikke hører sammen. Jeg er kjempeglad på dine vegne at det går bra med jobben din som lærer! Det unner jeg deg av hele mitt hjerte 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 6. Æg syns du sett fingern på my viktig i innlegget du har skreve og æg e enig med dæg. Mamma e uføretrygda førdi ho har leddgikt. Ho går på cellegift førr å holde gikta si i sjakk. Mamma fikk ikkje sjansen tel å jobbe så mykkje før ho blei ufør og trygda ho får e minstepensjonisttrygd. Ho kunne aldri greid å komme sæg i jobb og ho har hjelpemidla heime som ho må bruk daglig som spesialkniv førr å skjære med og mange andre tilpassa ting. På grunn av krøplate fingra greie ho ikkje å skiv på data. Det e ikkje my mamma kan gjør av jobba. Ho har store smerta tel tider og æg har sett ho ligg til sengs på grunn av smertan.

  Det e sinnsjukt hvis ho må ut å jobbe med den nye reformen og det vil ho aldri grei. Mange forståsægpåera har komme med kommentara tel mamma at ho kan jo sitte på et kontor og ta telefona. Med fingra som e krøplat kan ho ikkje det. Det e disse forståsægpåeran æg bli førbanna på for mamma sine vegne. Dæm e relativt frisk sjøl og dæm kjæm med velmeinte råd som ikkje hæng sammen i det hele tatt. Æg har hørt dæm har sagt tel mamma at ho må ikkje sitt inne og synes synd på sæg sjøl. Det gjør ikkje mamma. Mamma trene 3 ganga i uka i varmebasseng på reumatismehuset. Ho e sosial i lag med vænna og ho e engasjere sæg i frivlligsentralen som å fær heim tel eldre og sætt og prat med dæm som trøng det. Dæm på frivillighetssentralen veit at mamma ikkje kan jobbe og dæm sett ho heller ikkje tel slike jobba. Dæm kjøre og hente ho kvar gang ho har satt sæg opp. Når dæm forståsægpåeran foreslår at ho mamma burde prøv å jobbe bli æg førrbanna. Dæm tenke ikkje. Det som fungere førr dæm treng ikkje å funge førr ho mamma.

  Mamma har ikkje råd tel å mist nåkka av trygda si. I verste fall må ho selge leiligheta si førrdi ho ikkje har råd tel å bo der. Det e det verste som kan skje hvis forslaget tel statsbudsjettet går igjennom.

  Sjøl veit æg at æg kan ha arva leddgikta tel ho mamma. Fastlægen min følge nøye med mæg og søstra mi. Den leddgikta mamma har e arvelig. Mormor hadde også den formen førr leddgikt.

  Tusen takk førr at du tar opp temaet her. Det va så bra å læse det du hadde skrevet.

  Ein fin kveld tel dæg 🙂

  Bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill fra deg på innlegget mitt 🙂 Jeg er engasjert og opptatt av dette temaet, for jeg synes det er kjempeurettferdig av regjeringen å kreve at vi som er uføretrygdet skal skatte som de yrkesaktive. Det kommer kanskje til å bli mange som kanskje må selge boligene sine, fordi de ikke har råd til å bo i leilighetene sine. Er ikke slik det skal være!

   Det virker som om regjeringen vil presse de som er ufør tilbake til jobb igjen, men de aner ikke hva det vil si å ha kroniske smerter som varierer fra dag til dag. En dag kan være kjempebra, men neste dag så er man stiv, støl og det verker i leddene.

   Jeg er kjempeglad for at den jobben jeg har begynner kl.19.30 de kveldene jeg jobber, for hvis jeg har en dårlig dag, har jeg hele dagen til å komme meg på. Det samme når jeg har spillejobber på tverrfløyta. Jeg begynner da heldigvis så sent på jobben at jeg er i mye bedre form enn om morgenen til tiden. Morgenene om vinteren er da jeg har mest smerter.

   Hvis forslaget til denne reformen går igjennom kommer de garantert til å miste mange velgere, og da er det til pass for regjeringen!

   Ønsker deg en kjempefin mandagsettermiddag 🙂

   Purr, purr og bloggklem fra Toril og kattene

  • Kari M Y Bakøy: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du likte innlegget mitt 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagsettermiddag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 7. Veldig bra og engasjerende blogginnlegg du har skrevet;=) Jeg reagerte med en gang jeg hørte om forslaget om endring av skatt til de/dere som er uføretrygdete, og jeg forstår ikke hvorfor dere skal bli den lidende gruppen. Hvis statsbudsjettet går igjennom mister høyre min stemme ved neste stortingsvalg, og jeg tror de mister mange stemmer uansett hvis forslaget går igjennom.

  Forstår ikke politikerne hvordan det er å være uføretrygdet? Ikke nok med at dere mister mye av arbeidsinntekten når dere blir ufør, men jammen skal dere skatte som vanlige arbeidstakere på lik linje med oss som arbeider. Det er ubegripelig for meg hele forslaget. Jeg kan ikke forstå at politikerne sin intensjon er å få dere tilbake i jobb innen 3 år. Dere har fått uføretrygd innvilget, og alle dere dere som er ufør har helsemessige årsaker til hvorfor dere er uføretrygdet. Det er noe dere har retten på deres side på så lenge dere fyller vilkårene og kravene for å motta uførestønad.

  Jeg forstår veldig godt at du reagerer på forslaget, og jeg håper som deg at det ikke går igjennom.

  Ha en fin ettermiddag søte deg Torilvennen;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Oppdatering fra meg og mine;=)My Profile

  • Catzy: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempefint innspill på innlegget mitt vennen 🙂

   Ja det blir oss uføretrygdede som blir den tapende gruppen, og det er helt absurd! Selvsagt skal det lønne seg å jobbe, men når man er syk med en kronisk sykdom som ikke blir noe bedre med årene, har man ikke noe valg! Det er for ille hvis uføretrygdede blir presset ut for å jobbe. Hva vil da skje? Jo de kommer til å gå på en smell etter noen dager eller uker med smerter. Tar en arbeidsplass hensyn til det? Nei det gjør de ikke! Det er lite populært å komme på et jobbintervjue å si at man har en kronisk sykdom. Vil man bli tilbudt en jobb da? Nei.

   Derfor er jeg kjempeglad for at jeg har den 20% stillingen som jeg har nå. Jeg begynner kl.19.30 hver mandag. Hvis jeg har en dårlig dag fra morgenen av med leddene mine, har jeg hele dagen til å lade opp batteriene mine på. Det samme gjelder når jeg har fløytespillingsjobbene mine. Jeg begynner da såpass seint at jeg har fått i gang kroppen min at den fungerer.

   Det jeg reagerer på er at dette statsbudsjettet er å ta fra de som har lite å gi til de som har mye, og det reagerer jeg kraftig på!

   Jeg er 100% sikker på at hvis dette forslaget til statsbudsjettet går igjennom, kommer den sittende regjering til å tape mange stemmer!

   Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge