ENDELIG SLÅR POLITIET TIL MOT ANONYME NETTMOBBERE!

Det er jammen på tide at nettmobbing blir tatt på alvor av politiet:

http://www.rbnett.no/nyheter/article10344500.ece#.VGvOLZV_wyQ.facebook

Vær klar over at du avslører deg selv uansett om du tror du er anonym, og politiet greier kjempefint å spore opp anonyme nettmobbere. 

Endelig så kommer politiet til å gjøre noe, og det er jammen på tide! Hver dag er det alt for mange som opplever nettmobbing, og felles for de som mobber er at de opptrer som anonyme. Jeg har hørt og sett bloggere som har opplevd å få grove trusler, og faktisk også blitt direkte drapstruet! Felles for de som har skrevet kommentarene, er at de skjuler seg bak å være anonym. 

Nettmobbing er en uting, og det verste jeg vet er når utenforstående sier: “Du må ikke ta deg nær av det!” Da vil jeg si at vedkommende indirekte støtter nettmobbing, og vedommende er feig i mine øyne. Dersom en blogger opplever å få anonyme kommentarer hvor trusler og æreskrenkelse inngår i kommentaren, skal dette bli tatt på alvor! Jeg mener ingen skal ta lett på anonyme mobbekommentarer. Hvis du ser en kommentar på en blogg hvor det foreligger trusler og æreskrenkelser mot en blogger, vær så snill å si fra istedet for å si: “Ikke bry deg om det!”. 

Jeg mener det er kjempeviktig at vi bloggere står sammen, og viser at vi ikke godtar anonyme mobbere ødelegger for andre! De anonyme mobberne skal ikke få vinne!

Det er viktig å huske på at de som mobber anonymt på nettet ikke er verdt gjørma vi tråkker i! Deres meninger er ikke verdt fem flate øre! Når de synker så lavt å mobbe andre som anonym på nettet viser de at de ikke har baller nok til å stå frem med eget navn. Det er de alt for feige til! De ville aldri turt å gå bort til en vilt fremmed person på gaten og kommet med stygge kommentarer, trusler og æreskrenkelser uten videre. 

Det er viktig å huske på at anonyme mobbere ikke har noe liv, og de er rett og slett ynkelige personer som ikke fortjener oppmerksomheten fra noen! 

Nå er det på tide at det blir gjort noe med nettmobbing, for anonym nettmobbing er et økende problem på nettet! 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 thoughts on “ENDELIG SLÅR POLITIET TIL MOT ANONYME NETTMOBBERE!

 1. Helt enig! Men så var det dette med de fine grensene da i en diskusjon f.eks. Enkelte klarer ikke å diskutere fordi de er altfor hårsåre og tar alt personlig. Og kaller alle kommentarer for mobbing..spesielt hvis man ikke er enig med vedkommende. Mange av den type bloggere der ute….

  Ha en finfin dag vennen 🙂 Stoor klem 🙂
  Diva Andrea recently posted..Det gjør noe med meg….My Profile

 2. Knallbra innlegg fra dæg. Det e på tide førr det mange bloggera som får inn mange grove og krenkende kommentara som består av trusla. Æg såg første sesongen av Bloggeran kor ho Voe viste frem nån eksempla på anonyme kommentara som ho hadde fått inn på bloggen sin. Æg meine at det e kommentara som politiet må ta alvorlig.

  Ho Diva nevne dæm som kalle det mobbing når blogglæseran ikkje e enig. Det vil æg tro at politiet glatt ser at det ikkje e mobbing. Æg meina at dersom man ikkje takle å få kommentara hvor blogglæseran ikkje e enig så bør man ikkje diskuter p bloggen sin. Det e greit å vær uenig men man kan skriv sine synspunkta på en saklig måte.

  Æg ønska dæg ein fin dag 🙂

  Bloggklæm fra mæg

 3. Bra at noe endelig skjer. Jeg synes det er ille at de som mobber andre nettbrukere som anonym får lov til å herje med andre som de gjør. Noen ganger har jeg sperret opp øynene både 2 og 3 ganger over skikkelig stygge kommentarer som er blitt postet av anonyme. Da mener jeg stygge kommentarer som går langt over grensen for hva som kan aksepteres. Jeg forstår ikke hvordan personen bak slike anonyme kommentarer får seg til å skrive de stygge kommentarene.

  Jeg er enig med Diva Andrea jeg også. Du finner mange bloggere som ikke tåler å lese at andre har andre meninger dem selv. De hopper opp og hyler mobbing så fort de får inn en kommentar hvor leseren er uenig med bloggeren uansett hvor saklig begrunnet kommentaren fra leseren er. Jeg skriver aldri kommentarer hos disse bloggerne, for jeg er redd for at de tar min kommentar i verste mening.

  Ha en fin ettermiddag 🙂

  Klem, klem fra Mona
  Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

 4. Hei Toril! Det er fint at nå blir det forhåpentligvis slutt på det. Bloggere bør inspirere hverandre og ikke tråkke eller mobbe hverandre.

  Ønsker deg en god kveld:)

 5. Det er bra. Og jeg håper det ikke blir med snakkingen. Jeg får vondt de gangene jeg har kommet over en blogg eller lest kommentarfelt på et nettsted hvor det foregår mobbing. I går var det en av moderatorene på en kattegruppe på facebook som hadde fått en stygg kommentar hvor en facebookbruker hadde skrevet at hun var stygg. Moderatoren hadde rapportert kommentaren til facebook. Og det var sterke reaksjoner blant medlemmene på kattegruppa.

  Jeg synes at det er mye mer mobbing på blogg.no enn på andre bloggplattformer. Blogg.no fraskriver seg ansvaret for at mobbing skjer hos dem. Og de tar ikke tak i mobbeproblematikken. De burde fått en smekk fordi at de godtar mobbing.

  Diva skriver om dette med bloggere som ikke tåler å se kommentarer med andre sine meninger. Og da mener de at de blir mobbet. Når ble det mobbing å ha andre meninger i en debatt hos en blogger? De bloggerne vet ikke hva det vil si å bli mobbet. Og de burde ta en prat med bloggere som har opplevd mobbing på bloggene sine før de uttaler seg.

  Bra du skrev om dette snuppa mi;))

  Ha en fin fredag;))

  Stoor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Hverdagen har innhentet oss etter en herlig sommerferie;))My Profile

 6. Hvis dette stemmer er et bra, men jeg frykter for at det bare er tomme ord.

  Statsministeren lovte under en nyttårstale for et par år siden at regjeringen skulle bevilge mer penger slik at politiet kunne få ta nettmobberne. Hva har skjedd? Ingenting. Nettmobbingssaker blir henlagt fordi politiet har for dårlig kapasitet. Det er viktig at vi som bruker nettet føler oss trygge på nettet. Jeg slettet bloggen min, og det var fordi jeg fikk inn mange stygge anonyme kommentarer. Jeg vet godt hvem som skrev kommentarene på bloggen min. Den anonyme som skrev kommentarene avslørte seg selv mange ganger på skrivefeilene sine, og den anonyme var lett å avsløre. Da det stormet som verst opplevde jeg at kommentarene mine jeg som jeg skrev i kommentarfelt på bloggene til bloggvennene mine ble forfalsket, og de ble signert med falskt navn. De som gjorde det var voksne bloggere, og de burde skjemmes. Jeg kommer ikke til å ha blogg igjen. Det skremte meg at voksne mennesker kunne oppføre seg så elendig.

  Politiet må vise at de tar de anonyme som mobber på nettet alvorlig. De anonyme som mobber må være blinde når de tror at de ikke legger igjen spor etter seg på nettet når de skriver mobbekommentarer, og de trenger å få en lærepenge slik at de lærer.

  Du får ha en fin fredag, og god helg 🙂

  Godklem fra Irene

 7. Det er veldig viktig at politiet nå tar nettmobbing på alvor, for det er alt for mye av det. Den episoden hvor bloggeren Voe fortalte om det hun hadde opplevd av netthets så jeg også, og jeg hadde vondt av den flotte jenta. Felles for de kommentarene Voe fikk på bloggen sin var at de var skrevet av anonyme. Feiginger som tror de kan skjule seg som anonym. De som er nettmobbere tenker ikke på at de sårer mottakeren når de mobber. Jeg blir rasende sint når jeg leser kommentarer hvor leserne ber en blogger om å ikke bry seg om stygge kommentarer. Ikke bry seg om? Det er det vi lesere SKAL og MÅ gjøre hvis vi ser en blogger blir utsatt for netthets. Anonyme nettmobbere er noen stygge nettroll.

  Takk til deg Diva Andrea som trekker frem den gruppen bloggere som roper “Ulv, ulv” når de forteller at de blir mobbet. Jeg tenkte som deg på den gruppen bloggere.

  Ved nærmere ettersyn på bloggene deres ser vi ofte at denne gruppen bloggere er i forsvarsposisjon fordi deres blogglesere har en annen mening enn dem. De tåler ikke at andre lesere har andre meninger, og de påberoper seg å bli mobbet. Det finnes KLARE definisjoner for hva som er mobbing, enten det er i det virkelige liv eller på nettet. Jeg tror de som bortforklarer disse definisjonene for hva som er mobbing selv kan finne på å mobbe andre på internett.

  Ha en fin kveld videre søte deg Torilvennen;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Bruk tiden til på å være glad i de menneskene rundt deg som er galde i deg i stedet for å hate de menneskene du hater.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge