KATT SKUTT MED LUFTGEVÆR :(

Når jeg leser slike nyheter i avisen får jeg tårer i øynene!:( Jeg reagerer med sinne og tristhet når jeg leser om katter eller dyr generellt som blir mishandlet!:(
 
 
Nok en dyremishandlingssak er kommet fram for dagen:
 
 
http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/lade/article1598772.ece
 
 
Hva er det som folk til å gjøre noe slikt som å skyte en katt med luftgevær mot en stakkars forsvarsløs katt som ikke har gjort noe galt? Eier ikke slike folk respket for et levende individ? Det ser ikke slik ut nei, dessverre 🙁
 
 
Det første som slår meg er at folk som mishandler en katt eller på den måten slik vi leser i ovenstående artikkel ikke eier et fnugg av respekt for et levende individ som en katt er! De eier ingen respekt for andres eiendom!
 
 
Jeg velger å kalle dette en ugjerning som ikke er tilgivelig! Om ugjerningen er gjort i pøbelskap eller gjort for å drepe katten vet man ikke, men begge deler er like grusomt å tenke på 🙁
 
 
Hvis ugjerningen mot den stakkars katten er gjort i rent pøbelskap av ungdommer mangler den/de personen/e god gammeldags folkeskikk! Mangel på folkeskikk mener jeg ligger kun hos foreldre. Det er og blir foreldrene som til syvende og sist har det hele og fulle ansvaret for å lære ungene sine at en et katt skal behandlet med respekt! Hvis unger ikke har fått den lærdommen når de er unger, hvordan kan man forvente at de kan vise respekt for andres eiendom senere i livet? Unger som ikke lærer seg grunnleggende respekt når de er små vil kanskje som voksne aldri lære seg respekt for andres eiendom! Hvis ugjerningen på katten er gjort som pøbelskap bør dette få konsekvenser for ungene!
 
 
Hvis ugjerningen mot katten er gjort med hensikt for å drepe er dette dypt tragisk! Ingen har noe rett i å drepe en katt uansett! Katten har like mye rett i å leve som en hund! En katt og en hund er likestilte dyr!
 
 
Som katteier selv vet jeg at det er mange mennesker som ikke liker katter, men de har ingen har rett i å skade en katt av den grunn!
 
 
Jeg spør meg selv om de som mishandler dyr (slik som Smed ble) kan ha store psykiske problemer? Det kan kanskje se slik ut. Kanskje dyremishandlere også har store problemer med agresjon og sinne? Veien fra å mishandle et stakkars forsvarsløst dyr til å mishandle et barn er kanskje ikke så veldig lang!
 
 
Uansett mener jeg at dyremishandlere må ha psykiske problemer! Ingen oppegående folk med vett og forstand mishandler et dyr!
 
 
Nå må Norske politikere få øynene opp for at vi må få strengere straffer for dyremishandling! Det hjelper ikke å få et vennlig klapp på skulderen. Dyremishandling er og blir kjempealvorlig, og det må slås ned på!
 
 
Jeg tenker på familien til katten Smed hvor fortvilte de var de fikk høre hva som hadde skjedd. I artikkelen på Adressavisen.no står det at eierne til Smed først ble sinte og så lei seg. Som stolt eier av kjempeherlige katter selv, har jeg kjempestor forståelse for reaksjonsmåten til eierne til katten Smed! Nå skal eierne til Smed anmedle mishandlingen, og jeg håper for Guds skyld at de finner vedkommende som har gjort dette slik at den/de kan få straffen sin så det holder!
 
 
Jeg er engasjert i kampen for dyr sine rettigheter, og jeg kjemper sammen med flere andre dyreelskere om å få et dyrepoliti i Norge. Det er på høy tid!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 thoughts on “KATT SKUTT MED LUFTGEVÆR :(

 1. Jeg blir så forbanna jeg også når jeg leste artikkelen. Hadde jeg fått tak i den som hadde gjort dette hadde jeg ikke tatt ansvar for konsekvensene. Personer som mishandler dyr skulle fått smake akkurat den samme medisinen og smertene som de selv påfører stakkars dyrene.

  Personer som mishandler dyr kan ikke være helt vel bevart. De må være blottet alt som heter for samvittighet og empati!

  Jeg håper eierne får tak i den eller de som har gjort dette. Og jeg håper de kan bli anmeldt og få en streng straff.

  Ha en fin helg søta;))

  Stor klem fra Ofmariel

 2. Huff, leste denne artikkelen tidligere i dag. Blir så frustrert og og lei meg når jeg hører om sånt. Enig med deg i det du skriver. Håper den skyldige blir funnet, men det er vel lite trolig dessverre.
  Takker for koselig kommentar inne hos meg. Ønsker deg og halegjengen ei superfin helg.

 3. Huff det er fælt. Jeg blir sint når jeg leser om dyremishandling. Håper den skyldige blir funnet, de fortjener virkelig straff mener jeg!

 4. Sv: Så gøy at noen fikk brukt for de. Photoshop er et stort program så man lærer av å leke litt og teste ut ting man kanskje egentlig ikke er interessert i, men gjennom det oppdager man kanskje funksjoner man kan bruke til andre ting. God Helg!

 5. Leste denne artikkelen tidligere i dag jeg også. Fryktelig 🙁
  Det som i tillegg gjør det ekstra tragiskt og ekkelt er at det sannsynligvis er gjort av noen i nabolaget!!
  Får tårer i øynene når jeg leser sånt jeg også. Godt at det gikk bra med Smed John ihvertfall. Håper han ikke får varige mén av hendelsen.
  Tenk deg familien til Smed John når han skal ut igjen!! Det må bli nervepirrende (med tanker om at det kan skje igjen). Stakkars folk.

 6. Åhhh jeg ble rasende sint da jeg leste artikkelen. Noe så grusomt og ondskapsfult å gjøre;=( Som Gro tenker jeg også på de stakkars eierne til katten. Jeg hadde aldri turt å slippe noen av kattene mine ut hvis noe liknende hadde skjedd med dem.

  Jeg forstår meg ikke på mennesker som utøver slik vold mot en stakkars og forsvarsløst katt! De fortjener samme behandling selv! En katt er et liv som SKAL behandles med respekt!

  Det hadde vært på sin plass at de som skjøt katten kunne blitt straffet, men dessverre ser det ut som om slike saker er nedprioritert hos politiet;=(

  De som mishandler dyr er mennesker som må være psykisk ustabile, for ingen friske mennesker har samvittighet til å mishandle en uskyldig katt. Det kan tyde på at de sliter med et sinnemestringsproblem.

  Flott at du engasjerer deg i kampen for dyr sine rettigheter!

  Du må ha en fin søndags ettermiddag;=)

  Stor klem fra Catzy

 7. Jeg kan ikke forstå hvordan folk kan behandle dyr på den måten. Jeg elsker dyr og får vondt lang inni hjerterota bare jeg kjefter på hundene eller katta. Jeg hater dyremishandling og er sjokkert over hvor mye det er av det. Er helt enig i at straffen burde vært mye strengere, for det er eneste måte å bli kvitt mest mulig på!

  Sv; Boken kan absolutt anbefales, men er veldig vanskelig å få tak i den. Mulig den kan kjøpes på en bokhandel eller brukthandel, men på nettet finnes den ikke. Jeg hadde flaks og fant den på qxl.no. Fikk etterfølgeren "Gravkammeret" i julegave av Kåre for et par år siden, og da måtte jeg jo ha "Labyrinten" også, så lette høyt og lavt etter den.

  Jeg kjøper også bøker på salg, om jeg finner de billig. Er egentlig sjelden jeg kjøper bøker, for har så mange liggende ulest. Ellers kikker jeg på qxl.no blant annet, for der finner man ofte kjempebillige bøker!

  Ha en fin søndag videre, du også! 🙂 Bloggklem.

 8. SV: Oi, da er nøklene viktige! Hadde trolig klart å låse meg ute hver gang jeg bare skulle kaste søpla jeg da! HaHa

 9. Nei og nei. Stakkars katt:( Dyremishandling er ikke tilgivelig samme hva som er grunnen.

  Dyremishandlere må være fulle av hat når de kan synke så lavt å mishandle et dyr. Du skyter bare ikke på andres dyr med luftgevær! Hva foregår i hodene på slike folk?

  Anmeldelse er på sin plass, og jeg håper politiet finner ut hvem som har gjort dette. Jeg tror nok ikke jeg ville turt å slippe katten ut etter en slik hendelse. Vi har ikke dyr, men jeg mener at det må bli mye mere fokus på dyrens rettigheter enn hva det er i dag.

  Du må ha en fortsatt fin søndag:)

  Bloggklem fra Grynet

 10. Jeg leste artikkelen for leden dag, og jeg satt og hoppet i sinne over forskrudde folk som er så ondskapsfulle mot katter!

  Jeg tenker også på familien til Smed hvor forferdelig de må ha det når de slipper han ut. Hva om det skjer igjen?

  Hvorfor nedprioriterer politiet slike anmeldelser? Et dyr er jo et liv, og ingen har rett til å skade et dyr.

  Jeg mener at de som mishandler dyr må være psykopater. De kan neppe ha noe som kalles for samvittighet eller empati.

  Vi har ikke hatt Maco ute ennå, og vi kommer neppe til å ha han ute alene. Jeg tar ikke sjansen på at noe galt skal skje han. Vi har lært han å gå i bånd, og det er han flink til.

  Dyrevern er en viktig kamp å kjempe, og vi dyreeiere må stå sammen i kampen.

  Ha en fin mandag snuppa:)

  Stor klem fra Irenesola

 11. Sv; Det er viktig å bare blogge når man har lyst, for man skal jo ikke føle seg tvunget til å blogge. Det er tross alt ikke noe man må, men noe man gjør frivillig. 🙂 Det er sjelden jeg blogger med mindre jeg er i humør til det, men noen ganger føler jeg for å legge ut en oppdatering likevel – som f.eks da Maximus var syk.

  Så koselig at du vil lese bøkene mine, da. 🙂 Regner jo ikke med at voksne skal lese dem, for det er tross alt for jenter mellom 9 og 16 år. Men det er kjempekoselig at du har lyst! 🙂 Ja, forsidene er flotte. Er litt skuffet over forsiden på bok fem, da det bilde av feil gutt, men slik går det når de ikke sender skissene til meg først. Alt i alt er de veldig fine og jeg er absolutt fornøyd med illustratøren!

  Tusen takk! 🙂 Ønsker deg en fin dag og uke, også!

  Bloggklem.

 12. Sv; Så du bor i Trondheim, det er jo ikke langt unna meg. 🙂 Er akkurat det samme været her, og regner med at mesteparten av snøen forsvinner i løpet av dagen. Ble ordentlig sur da det begynte å snø i helgen, for jeg håpet at vi skulle være kvitt den nå.

  Tusen takk! 🙂 Ja, dyrene synes nok det er godt å være ute nå. Hehe, er ikke alle katter som er like glad i snø. 😉 Maximus bryr seg ikke om snøen, men blåser det og er kaldt, da vil han være inne!

 13. Ofmariel: De som mishandler forsvarsløse dyr har seriøse personlige problemer, for ikke et normalt oppegående menneske ville funnet på noe sånt! Tror du har rett. De eier ikke et eneste fnugg av empati og samvittighet!

  Ønsker deg en kjempefin onsdag, Ofmarielvennen!:)

  Stor klem fra Toril

 14. Mandy Lou: Jeg også! Jeg blir så fly forbanna og lei meg på den stakkars katten sine vegne. Dessverre nedprioriterer politiet slike dyremishandlingssaker!:( Politikerne må få øynene opp for at vi trenger mere sikkerhet for dyr her i Norge!

  Ønsker deg en kjempefin onsdag!:)

  Klem fra Toril

 15. Elin: Jeg også blir sint, og jeg blir så sint at jeg gråter når jeg leser artikler om dyremishandling!

  Håper også de skyldige blir tatt, for de fortjener straff så det holder! Egentlig skulle de hatt samme behandling som de påførte dyret! Kanskje det hadde vært en lærepenge!

  Ønsker deg en kjempefin onsdag!:)

  Bloggklem fra Toril

 16. Tonje Anita: Jeg kan ikke så mye, men jeg har lært meg hvordan jeg kan beskjære bilder. Fikk tips fra rasekattkollegaer av meg at jeg burde beskjære slik at kattene mine kom i fokus. På andre bilder har jeg lært meg å sette litt farge på bildene. Det er kjempegøy!:)

  Ønsker deg en kjempefin onsdag!:)

 17. Gro: Det fryktelig, og jeg skjønner ikke hvordan folk kan ha samvittighet til å påføre et dyr smerte!:( En ting er sikkert! De eier ikke et eneste fnugg av empati og samvittighet! Hadde jeg vært vitne til at noen hadde skadet noen av mine katter, hadde jeg satt himmel og jord i bevegelse for å få tatt dem, og jeg vil ikke stå for mine handlinger da nei!

  Kjempebra det gikk bra med Smed, men jeg tenker familien hans er livredd når de slipper ham ut i frykt for at slikt skjer igjen!

  Ønsker deg en kjempefin onsdag!:)

  Bloggklem fra Toril

 18. Catzy: Jeg ble så forbanna at jeg gråt da jeg leste artikkelen!:( En ting er sikkert som penger i banken, og det er at de/den som utfører slike groteske handlinger mot et forsvarsløst dyr ikke kan ha et eneste fnugg av empati og samvittighet, for ikke et normalt oppegående menneske ville gjort noe sånt mot et dyr! De eier ikke respekt for andres eiendom, og et levende vesen!

  Jeg er helt enig! De som mishandler dyr er alvorlig og mentalt forstyrret!

  Ønsker deg en kjempefin onsdag, Catzyvennen!:)

  Stor klem fra Toril

 19. Christine: Ikke jeg heller, og det langt over min fatteevne! Jeg håper eierne til Smed får tak i den/de som har gjort dette, og jeg håper de får en straff så det holder! Egentlig burde de lidd samme skjebne som de påførte katten!

  Jeg elsker å lese bøker, men når jeg jobber med masteroppgaven har jeg ikke tid, men jeg leser mye i juleferier, påskeferier og sommerferier!:) Det er avkobling det!:)

  Ønsker deg en kjempefin onsdag!:)

  Klem fra Toril

 20. Tonje Anita: Jeg har et par ganger forlatt huset uten husnøkler, men da har min kjære mann vært hjemme og låst meg inn når jeg kom hjem. Husnøklene er viktig for meg å huske når jeg skal ut!:)

 21. Grynet: Jeg ble så sint at jeg råt da jeg leste artikkelen!:( Hvordan får folk seg til å gjøre en slik grotesk ugjerning mot et forsvarsløst dyr som ikke har gjort noe vondt?

  Jeg holder fast på at de/den som mishandler dyr ikke eier empati og samvittighet, og at de ikke kan være helt oppegående, for et oppegående person med empati og samvittighet ville aldri gjort noe sånt!

  Jeg er kjempeglad for at jeg har innkatter! Huspusen vår trives kjempegodt som innekatt, og dessuten bor vi jo såpass nært vei her vi bor.

  Ønsker deg en kjempefin onsdag!:)

  Bloggklem fra Toril

 22. Irenesola: Jeg også ble så sint at gråt da jeg leste det!:( Kan bare ikke skjønne hvordan folk kan få seg til å skade et dyr! Jeg har skrevet det før, og skriver det gjerne igjen, men de som mishandler dyr eier ikke noe som heter empati og samvittighet!:( De må ha store personlige problemer, og trenger hjelp!

  Jeg er kjempeglad fordi vi har innekatter, men hadde noen vært utekatter og noen av mine kjære katter hadde blitt mishandlet ville jeg satt himmel og jord i bevegelse for å få tatt rotta på den/de som hadde mishandlet dem! De fortjener å lide samme skjebne selv!

  Ønsker deg en kjempefin onsdag, Irenevennen!:)

  Stor klem fra Toril

 23. Jeg blogger når jeg har tid og lyst. Blogging må ikke bli en tvang, for da mister man fort lysten på å blogge. Tenker på toppbloggerne spesielt. De føler jo at de må poste 2-3 innlegg hver dag for å beholde lesere. Det må være litt av et press!

  Akkurat nå er jeg så sjokkert over det som foregår på Synskepeggy sin blogg på blogg.no!:( Stakkars arme blogger! Hun har fått de to værste bloggdamene Inger J på 48 år og Marie H på 56 som mobber, trakasserer og truer henne!:( Det er en motbydelig oppførsel de to viser på Synskepeggy sin blogg, og på bloggen til Marie H! Jeg er kjempeglad for at min rasekattkollega Catzy og venninnen min Ofmariel og jeg kom oss unna Marie H!

  Dette som skjer på bloggen til Synskepeggy er kjempetrist!:( Jeg finner ikke ord! Det gjør at jeg mister litt lysten for å blogge, for jeg vet og ser av setimeteren at Marie H er inne daglig på bloggen min, og hun gransker den med lupe for å ta meg på noe!

  Tenker det er mange unger som koser seg med bøkene dine!:) Jeg har fått tips om hva jeg kan kjøpe i gave til unger jeg kjenner!:)

  Ønsker deg en kjempefin onsdag!:)

  Klem fra Toril

 24. Christine: Jeg bor i Trondheim. Det er ikke langt unna. Vi har jo begynnelsen på mars ennå, og av erfaring vet vi at vi kan vinter nr.2 i mars. Det har vi fått før også! Vi hadde jo kjempefin vårstemning i Trøndelag, men så kom snøen å ødela alt. Jeg gleder meg kjempemasse til vår, sol, sommer og varme!:)

  Ønsker deg en kjempefin onsdag!:)

  Klem fra Toril

 25. Ganzania: Tusen takk for kjempekoselig kommentar!:) Kjempekoselig å se deg på bloggen igjen!:) Det blir av og til sånn i perioder for de fleste av oss!:)

  Ønsker deg en kjempefin onsdag!:)

  Klem fra Toril

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge