TID FOR ÅRSVAKSINE AV DIXIE ROSE, OG JEG VALGTE ORKDAL DYREKLINIKK :) (Sponset innlegg)

I dag var det tid for å vaksinere vår yngste abyssinerhunnkatt, Dixie Rose, og det valgte jeg å gjøre på Orkdal Dyresenter: http://www.orkdaldyresenter.no/

Som rasekattoppdretter vaksinerer jeg kattene mine en gang i året. Det er fordi jeg har kattene mine med på katteutstillinger, og katteutstillinger er en arena hvor kattene kan bli smittet med smittsomme sykdommer. Blir katten smittet, kan det få alvorlige konsekvenser for katten, for i verste fall kan katten dø av sykdommen!

Selv om mine katter er innekatter vaksinerer jeg dem en gang i året. Jeg anbefaler også alle som har utekatter om å vaksinere kattene sine. Det skal bare ett nys fra en annen katt, og vips så kan katten din være smittet med en alvorlig sykdom som den kan dø av. 

Alle dyreklinkker utfører de mest rutinepregede undersøkelsene og operasjonene som vaksinering, kastrering, sterilisering og id-merking. Prisene er forskjellig fra dyreklinikk til dyreklinikk. Derfor vil jeg anbefale på det varmeste å ringe rundt til forskjellige dyreklinikker for å høre om pris. Ved noen dyreklinikker har tilbud på vaksinasjon av dyreene om våren, og mange dyreklinikker har kampanjer med lave pakkepriser på kastrering/sterilisering, vaksine og id-merking av dyrene. Det er rett og slett for å bekjempe et økende og stort problem med dumping av kattunger som vi dessverre ser om sommeren! 

Når jeg skal til veterinæren med kattene mine har er jeg bevisst på flere ting ved valg av dyeklinkk. De ansatte må være faglig dyktige, jeg ønsker at de ansatte hos veterinæren skal vise omsorg og kjærlighet for kattene mine, jeg ønsker at de ansatte skal vise meg som katteeier respekt, prisen på å vaksinere katten må ikke være alt for dyrt siden det er en rutinepreget undersøkelse og sist men ikke minst ventetiden for å få en time har også mye å si. 

Jeg kjenner ett par av mine rasekattvenner som har snakket kjempepositivt om Orkdal Dyresenter, og jeg tenkte: “Hvorfor ikke prøve å vaksinere en av kattene der?” Denne gangen var det min yngste abyssinerhunnkatt (Dixie Rose) som trengte sin årlige vaksine. 

Orkdal Dyresenter ligger i Orkanger i Orkdal Kommune. Fra Trondheim tar det ca.20 minutter å kjøre. Man kjører E 39. Orkdal Dyresenter er lett å finne, for det ligger nært hovedveien, noe som gjør at det er lett å se bygningen. Det er godt med parkeringsplasser utenfor dyresenteret noe som er også er viktig. 

Orkdal Dyreklinikk er en smådyrsklinkk. De behandler i hovedsak hund, katt, men også gnager, ilder, fugl og minigris. Tjenesten klinikken tilbyr er: Vaksinering, kastrering/sterilisering, tannbehandling, pelsstell, røntgen og avliving. 

Jeg merket meg fort at de ansatte på Orkdal Dyreklinikken (både de i resepsjonen, dyrepleierne og veterinærene) var dyrekjære, de forgudet dyrene, de hadde et kjempegodt lag med dyr, og de tenkte på dyrets beste! Det gikk fort å få time til å vaksinere Dixie.

Gjennom noen år med katteoppdrett, har jeg jo opplevd et par veterinærer som har vært nokså brå og brutale med noen av kattene mine når de har undersøkt dem. Dette har kattene reagert på, og det gjør ikke situasjonen noe bedre siden det å være til veterinær er en stresset og uvant situasjon for dyret.

Veterinæren som skulle sette vaksinen på Dixie hadde en kjempeflott måte å tilnærme seg henne på. Hun lot Dixie bli trygg på henne. Jeg satt igjen med en følelse av at både Dixie og jeg som eier av Dixie ble kjempegodt i varetatt, og det mener jeg er kjempeviktig! 

 Dyreklinikken på Orkdal Dyresenter ligger i samme lokale som dyrebutikken Buddy. Buddy er en dyrebutikkjede på samme måte som “Hund som hobby” og “Tamkjeden”. Det første som slo meg at dette var en smart løsning å ha dyrebutikken i samme lokalet som dyreklinikken, og det syntes også de ansatte. Butikken Buddy tjener penger på kundene som er til veterinæren og omvendt. De ansatte ved dyreklinikken og de ansatte på dyrebutikken hjelper hverandre hvis det behøves.

Resepsjonsomrdået på dyreklinikken på Orkdal Dyresenter. Derfra går man ut i dyrebutikken Buddy. 

 

I likhet med andre dyreklinikker har også Orkdal Dyreklinikk godt utvalg med spesialfór til både hund og katt. Mitt førsteinntrykk var at det var utrolig oversiktlig og god plass i fórhyllene, slik at man som kunde lett finner det fóret man skal ha til kjæledyret sitt.

Venterommet på Orkdal Dyreklinikk er lyst og trivelig. De ansatte har satt frem te og kaffe slik at eierne kan forsyne seg med det mens de venter. Det fører til at besøkende ved dyreklinikken føler seg ekstra velkommen 🙂 

Venterommet på Orkdal Dyreklinikk. Lyst og trivelig 🙂

Betjeningen i resepsjonen på Orkdal Dyreklinikk er kjempeblide og serviceinnstilte 🙂 

Inne på veterinærklinikken var det også lyst og trivelig atmosfære 🙂 

Behandlingsrommene bærer også preg av den lyse og trivelige atmosfæren 🙂

Preoperasjonsrommet på Orkdal Veterinærklinikk hvor de gjør klart og steller dyret før operasjoner. 

Røntgenrommet på Orkdal Dyreklinikk.

Et annet av undersøkelsesrommene på veterinærklinikken 🙂

På Orkdal Dyreklinikk har de to oppvåkningsrom for dyrene. Det er ett rom for hundene, og ett rom for kattene. Dette er oppvåkningsrommet for hundene. 

Orkdal Dyreklinikk har et eget laboratorium hvor de dyrker prøver som de tar av dyrene, og med dette kan de fort få svar på prøvene som dyrkes.

Dixie i transportburet inne på behandlingsrommet hvor hun skulle vaksineres. 

Veterinæren som vaksinerte Dixie med Dixie på undersøkelsesbordet. 

Dixie på undersøkelsesbenken på Orkdal Dyreklinikk.

Fotograferte litt inne på dyrebutikken Buddy. 

Avdelingen for Royal Canin kattemat inne på dyrebutikken Buddy. 

Buddy hadde et kjempebra utvalg til både katt og hund. Her ser dere klorestativ til katt og senger som katten/hunden kan ligge i.

Det var ikke noe å si på vareutvalget som de solgte på Buddy. 

Siden dyrebutikken Buddy ligger i samme lokale som dyreklinikken hadde de fuglene (undulater, finker og papegøyer), kanin og gnagere inne på et eget rom, og ikke ute i butikken slik som de fleste dyrebutikker har. I dette buret ser dere en grønn og en hvit undulat og en nymfeparakitt. 

Etter mitt besøk på Orkdal Dyresenter 16.04.2015, vil jeg mer enn gjerne anbefale klinikken på det varmeste til andre dyreeiere. Jeg fikk et kjempebra inntrykk av klinikken. 

De ansatte på dyreklinikken er faglig dyktige, de har hjerte og kjærlighet for dyrene, de viser omsorg for dyrene og de behandler dyrene med respekt! Kundeservicen på Orkdal Dyreklinikk er upåklagelig, og som dyreeier føle man seg trygg og ivaretatt på en utmerket måte! 

Når det gjelder prisen ligger Orkdal Dyresenter lavere i pris på sine tjenester enn mange av dyreklinikkene i Trondheim Kommune, og det har mye å si. Kastrering/sterilisering, vaksine og id-merking er faktisk billigere hos Orkdal Dyreklinikk enn i Trondheim Kommune. 

Neste gang du skal ta årsvaksine på katten din, kastrere/sterilisere eller id-merke katten din anbefaler jeg Orkdal Dyresenter 🙂

Gå inn på Orkdal Dyresenter sin hjemmeside i dag, og bestill time til dyret ditt: http://www.orkdaldyresenter.no/

Jeg kan love deg at det vil du ikke angre på! 

(Sponset innlegg)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 thoughts on “TID FOR ÅRSVAKSINE AV DIXIE ROSE, OG JEG VALGTE ORKDAL DYREKLINIKK :) (Sponset innlegg)

  • Lillja: Jeg er helt enig! Husker et skrekkeksempel vi hadde med en av mine tidligere abyssinerhunnkatter. Natt til 2.juledag fødte hun først 3 kattunger, og så stoppet veene hennes opp. Da hadde de tre kattungene kommet på løpende bånd. Jeg ringte veterinæren, og han var kjempesur, og ba oss vente noen timer. På telefonen satt jeg og pratet med oppdretter som sa at dette måtte veterinæren ta alvorlig, for kattungen kunne dø hvis den ikke kom ut. Jeg ringte vakthavende veterinær igjen, og var streng med ham. Sa at jeg kjente katten best, og han måtte ta seg tid til å møte oss på veterinærkontoret.

   Det ble tatt røntgen av abyssinerhunnkatten vår, og den siste kattungen lå på tvers, og kunne ikke komme seg ut. Til slutt endte det med keisersnitt. Det første jeg reagerte på var hvordan han hadde sydd kattemor.

   Etter en ukes tid la jeg merke til såret var så rart, og det begynte å sive væske fra såret. Jeg ringe vakthavende veterinær igjen, og dessverre var det han samme som hadde vakt. Han ba meg surt om å kontakte vår egen veterinær!

   Dagen etter ringte jeg veterinæren vår, og de ba oss komme på ø-hjelptime. Like før vi skulle dra hoppet katten opp på vasken på badet, og der språtnet hele såret hennes. Vi tok henne inn i et bur, og kom oss til veterinæren i en full fart!

   De la henne i narkose med en gang, og de lovte å gjøre alt de kunne for å berge henne, men de kunne ikke love noe.

   Hun overlevde hun, og lever i beste velgående i dag <3 🙂

   Veterinæren sa at det var den verste syinga hun noen gang hadde sett! Det var gjort slurvearbeid! Den veterinæren der liker jeg bare ikke, og jeg unngår hvis han har vakt! Har hørt flere her i byen som har fortalt om historier de har opplevd med ham.

   Det er kjempeviktig hvordan man blir tatt i mot av veterinærer 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndag .)

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 1. Nyttig og informativt innlegg med fine bilder 🙂

  Vi vaksinerer Macco hvert år vi også selv om han er innekatt. Det handler om helsen hans.

  Jeg synes det er hensynsløst og egoistisk når katteiere ikke gidder å vaksinere, sterilisere og kastrere kattene sine.

  Vi bruker en veterinær vi, og vi betaler 700,- kr for å årlig helsesjekk og vaksinasjon. Mulig jeg må begynne å undersøke pris nærmere jeg også. Det var et nyttig tips jeg ikke har tenkt på.

  Du må ha en fin fredag 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for det! Jeg var kjempefornøyd med den veterinæren, og de hadde en kjempeflott service til meg som eier, og veterinæren var kjempeflink med Dixie som ble vaksinert 🙂 Det betyr kjempemasse 🙂

   Det var egentlig dyrt det dere betaler for Macco. Anbefaler deg å undersøke litt rundt på priser for vaksine.

   Ønsker deg en kjempefin søndag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Det var interessant å lese. Prisforskjellene her i Kristiansund er også forskjellige. Vi er ikke så ofte til veterinæren med Lucia bortsett fra hvert år når hun skal ha vaksinen sin. Jeg tror vår veterinær er ganske billig, for vi betaler 400,- kr for vaksinering. Vi fikk råd om å sjekke ut prisene først før vi valgte veterinær.

  Det så fint ut på Orkdal Dyreklinikk 🙂 Betjeningen har mye å si for at du skal trives hos veterinæren, og det er viktig at de som jobber der har god kunnskap og kompetanse.

  Fin, fin ettermiddag til deg 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin tilbakemelding 🙂 Prisene er nok forskjellige fra sted til sted, og fra veterinær til veterinær. Tror helt ærlig at prisen er lavere hos veterinær utenfor bygrensen. 400,- kr for årsvaksine er ikke noe å si på. Det er kjempelurt å sjekke ut prisene på forhånd.

   Det var kjempefint og kjempekoselig hos veterinæren der, og det med å ha dyrebutikken i samme lokalet, gjorde til at man ikke fikk slik veterinærfølelse om du skjønner hva jeg mener. De ansatte var kjempekoselige og imøtekommende 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndag .)

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  • Joy: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂 Jeg anbefaler deg å vaksinere katten, for det er kjempemasse smitte, og særlig blant katter som er ute. Det er nok med ett lite nys fra en annen katt, og katten kan være smittet.

   Ja jeg er helt enig! Dyreklinikken på Orkdal var kjempebra 🙂 De ansatte var kjempekoselige og imøtekommende, og veterinærene elsket å jobbe med dyr 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndag 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 3. Det va et opplysende og interessant innlegg du har skreve. Hunden som vi hadd da æg voks opp ble vaksinert kvart år. Æg trur ikkje mamma og pappa vaksinert katten vi hadd. Kanskje det ikkje va så opplyst før?

  Æg skjønne at vaksine e lurt når du har dyr siden dæm kan bli smitta med sykdomma.

  Knallherlige bilda du har lagt ut 🙂

  Æg ønska dæg ein fin lørdag 🙂

  Bloggklæm fra mæg.

  • Siri Elise: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Det er kjempeviktig å vaksinere hunder også. Jeg tror dette med vaksinering av katter som går ute og katter generelt er blitt satt mer fokus på nå, for det er en stor fare for at en katt kan bli smittet med katteinfluensa. Det er nok med ett lite nys i fra en annen katt, og vips kan din katt være smittet. Smittsomme sykdommer på katter er dødelige, dessverre.

   Ønsker deg en kjempefin og god søndag 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 4. Råbra innlegg med gode råd snuppa mi;)) Og at det er forskjellige priser på forskjellige behandlinger til ulike veterinærer. Vi har betalt alt fra 700,- kr til 400,- for vaksinen på Snuppa vår. Hun har ikke vært syk. Og vi har ikke trengt behandling til veterinær for henne utenom vaksinen hun får hvert år.

  Vi bruker veterinæren på Veterinærhøgskolen. De er ikke så dyre på vaksine og årskontroll. Jeg synes det er bra at veterinærene har kampanjer med billige priser på kastrering, sterilisering og idmerking. Og det har jeg sett hos noen veterinærer i Oslo også at de har. Det er mer enn nok kattunger som idiotiske katteiere dumper. Og for å få stoppet dette burde det være pålagt å sterilisere og kastrere huskattene.

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Voksne kranglefanter i 40 – 55 års alderen på blogg…. Pinlig.My Profile

  • Ofmariel: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Jeg fikk tipset for noen år siden i kattekubben jeg er med i om å sjekke prisene for vaksine til veterinær, for det varierer fra veterinær til veterinær. Nå tror jeg at veterinærene utenfor sentrumsnære strøk er billigere. I hvert fall her i Trondheimsområdet.

   Jeg kjenner flere i Osloområdet som har brukt Veterinærhøgskolen, og de er billigere ja. Det er jo sikkert fordi veterinærstudentene skal trene seg på dyr.

   Her i Trondheim har også veterinærene kampanjepriser på id-merking, kastrering og vaksinering til en kjempebillig penge. Det er jo for å få folk til å kastrere huskattene sine.

   Ønsker deg en kjempefin søndag Ofmarielvennen 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 5. Veldig informativt og interessant innlegg, og du reklamerer veldig bra for den veterinæren du var hos;=) Hvis jeg hadde bodd i Trøndelag ville jeg ha brukt dem. Fint at de har en dyrebutikk i nærheten av veterinærklinikken. Det har jeg aldri hørt om før.

  Vi bruker en veterinær som er billigere enn mange andre, og vi har brukt dem i mange år. Det er viktig at vi som har dyr er fornøyd med servicen til veterinærene, for når dyrene våre blir syke er det vondt for oss.

  Fine bilder du har tatt;=)

  Ha en fin søndag;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Bruk tiden til på å være glad i de menneskene rundt deg som er galde i deg i stedet for å hate de menneskene du hater.My Profile

  • Catzy: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂 Jeg var kjempefornøyd med den veterinæren hvor jeg vaksinerte Dixie. De ansatte var serviceinnstilte, kjempekoselige og imøtekommende, og jeg merket at veterinærene elsket å jobbe med dyr 🙂 Da føler man seg ivaretatt som dyreeier 🙂

   Vi hadde veterinær som tema på et medlemsmøte i katteklubben jeg da var med i, og det var noen der som sa at vi burde undersøke prisene for rutineundersøkelser som vaksine, kastrering/sterilisering og id-merking av katten siden prisene er så forskjellige som de er 🙂

   Bare det at de hadde dyrebutikk i samme lokalet som veterinæren, gjorde at man ikke fikk den veterinærfølelsen.

   Ønsker deg en kjempefin søndag vennen 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge