BLOGGOPPDATERING MED NYE BILDER :)

De fleste Trøndere spør seg selv om hvor godværet med sol og varme blir av? Har værgudene glemt oss her i Midt-Norge? Været har for det meste bestått i grått vær og regn, regn og atter regn. Det er slik at vi må skru på varmeovnene, for det er ganske så hustrig. Jo da, vi har sett den rare gule tingen på himmelen noen dager, men bortskjemte er vi ikke. Nå er vi Trøndere et tålmodig folkeslag, så den som venter på noe godt venter ikke forgjeves 😉 Det kommer nok en varmebølge med sol og varme hit til Trøndelag også.

Nå nærmer det seg sommerferie, både fra det koret jeg dirigerer og de korene jeg synger i. På mandag som kommer 15.06.2015 har vi sommeravslutning i det koret som jeg dirigerer. Vi begynner på igjen når skolene begynner i august 🙂

12.06 – 14.06.2015 er det duket for sangerstevne på Oppdal. Der skal koret hvor mannen min og jeg synger være med på. Mannen min er leder i Norges Korforbund Sør-Trøndelag, og han skal holde åpning- og avslutningstalen på sangerstevnet. Vi i koret skal synge på korkro på fredagskveld 12.06.2015.

Lørdag 13.06.2015 skal vi synge på Hovden (et fjell på Oppdal), og vi må ta gondolbanen opp. Her kan dere lese mer om hvor vi skal: http://www.oppdalbooking.no/Index.aspx?PageID=462&ProductDetails=ProductID=17

Jeg er ikke så glad i høyder, og dette skal bli interessant 😉 Trosser høydeskrekken min, og blir med på dette, for det er jo en opplevelse for livet å være med å kjøre gondolbane 🙂

En av dirigentene til de andre korene som skal synge på Hovden nekter å bli med opp, for han har slik høydeskrekk, og en av korsangerne må dirigere koret.

Kl.13.00 skal vi synge på Domus på Oppdal, og jeg skal dirigere koret vår, for dirigenten vår skal dirigere det andre koret hun er dirigent for på en konsert i kulturhuset.

Kl.16.00 på lørdag skal vi synge på konsert i Kulturhuset på Oppdal.

Om kvelden er det middag, og sosialt samvær med de andre korene 🙂

Søndag 14.06.2015 er det avslutning av sangerstevnet 🙂

Tirsdag 16.06.2015 har vi sommeravslutning i koret vårt med kurvfest. Da tar vi med oss maten vi vil ha, og dekker et koldtbord 🙂

Det andre koret hvor jeg synger (Trønderkor) skal på landssangerstevne på Levanger nå til helgen. Jeg valgte å prioritere Heimklang, for det er flere av altene som ikke skal være med på sangerstevnet.

Jeg har fått flere spillejobber på fløyta, og jeg skal spille i 4 bryllup og ved 4 gudstjenester.

Holder på å forberede katteutstilling som katteklubben som jeg er med i skal arrangere 27.06 – 28.06.2015. Vi venter ca.250 katter på utstillinga vår, og jeg gleder meg kjempemasse 🙂

Det skal bli kjempegodt med sommerferie, men jeg kommer til å øve på fløyta, for jeg vet jeg kommer til å få fløytespilling i begravelser. Derfor vil jeg være godt nok forberedt for spillejobbene mine.

3-4 dager i uken er jeg ute og går trimtur på ca. 2-3 km. Det er kjempegodt. Jeg merker hvordan formen kommer seg dag for dag, for det har tatt tid å bygge seg opp igjen etter to tette lungebetennelser (november og mars).

Planene ellers i sommerferien er avhengig av været. Blir det godt vær, drar vi til fjæra hvor vi griller og koser oss. Vi skal noen dager opp til Namdalen, og da tenker vi på å ta en tur opp til Namskogan Familiepark, og vi er invitert på hytta til søsteren min og mannen hennes. Det skal bli kjempekoselig.

Nå kan ikke søsteren min og jeg reise bort samtidig pga av vår mor som er i dårlig form. Hun trenger at en av oss er i byen i nærheten hvis hun skulle få dårlig periode med hallusinasjoner. Min mor har en demensform som sitter i parkisonområdet i hjernen. Det medfører mye angst, hallusinasjoner, hun har i perioder hallusinasjoner hvor hun tror det er folk som overnatter i leiligheten hennes, hun tuller med dato, dag og klokkeslett, hun er dårlig til beins, hun får mer og mer dårlig motorikk og selvfølgelig problemer med hukommelsen. Hun har på et plaster i 24 timer som skal hjelpe henne, og vi har sett litt effekt av bruken av plasteret.

I dårlige perioder kan hun ringe både søsteren min og meg 10 – 15 ganger om dagen, men legen hennes på geriatrisk avdeling har sagt vi må skåne oss selv ved å ikke ta telefonen så mange ganger. Da syr vi puter under armene hennes, og i gode periodene hennes skjønner hun det.

Tre dager i uken er hun på dagsenter, og der stortrives hun. Vi merker at hun blomster de dagene hun er på dagsenteret 🙂 Da har hun så mye å fortelle 🙂 Hun har hjemmesykepleier 3 ganger om dagen. Takk og lov kan hun bo hjemme, og det ser vi er det beste for henne.

Det er kjempetrist når foreldrene våre begynner å bli dårlige og helsa deres skranter. Både søsteren min og jeg elsker moren vår kjempehøyt <3 Vi vil være der for henne når hun trenger oss. Søsteren min og jeg har annenhver helg hvor vi har ansvaret for moren vår. De helgene jeg har ansvar henter vi henne gjerne med hjem hit, hun får kose med kattene, vi spiser middag med henne, går turer slik at hun kommer seg litt ut og tar kanskje en tur ut ved sjøen hvis hun er i form til det.

Av og til blir jeg provosert og sint når jeg får kommentarer som: “Det er jo bare å få henne på sykehjem slik at andre kan ta vare på henne!” Måten enkelte sier det på høres så hardt og brutalt ut, og det synes jeg er sårende. De som kommer med slike uttalelser skal vite at mor er “for frisk” til å være på sykehjem her i Trondheim Kommune. Hun har best av å bo hjemme så lenge som mulig, for søsteren min og jeg har merket at de gangene hun har vært med og overnattet borte, har mor blitt forvirra og rotet mye i to uker etterpå før det har gått seg til igjen. Flytting av eldre vil i mange tilfeller medføre at de eldre blir forvirret. I samråd med hennes fastlege og med legen på geriatrisk avdeling har mor best av å bo hjemme. Hjemmesykepleien har sagt til oss at dersom mor skulle bli dårligere så setter de inn ennå mer hjemmebesøk hos henne. Det handler om at mor skal være trygg også, og det er kjempeviktig for oss. Søsteren min og jeg er enige om at mor skal ikke stues bort på et sykehjem. Hun trenger aktiviteter og faste rutiner i hverdagen, og det får hun gjennom å delta på dagsenteret! Så lenge hun greier seg å bo hjemme, skal hun få lov til å bo hjemme.

Her kommer noen bilder som jeg har tatt de siste dagene. Håper dere liker dem 🙂

Heimdalshallen på Heimdal i Trondheim hvor vi i koret øver, og hvor vi i katteklubben som jeg er med i skal arrangere vår internasjonale katteutstilling 🙂 Hallen ble åpnet i august 2014 🙂

Parkeringsplassen utenfor hallen med gode parkeringsmuligheter 🙂

Kveldshimmelen i går kveld 09.06.2015 🙂

Kjempefine og nydelige øredobber som jeg fikk fra min bloggvenninne Moffeliten 🙂 Besøk den kjempefine bloggen til Moffeliten her:  http://moffelitens.blogspot.no/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “BLOGGOPPDATERING MED NYE BILDER :)

 1. Kerr koselig å læs innlægget ditt 🙂 Det hørtes kult ut med sangerstevne da. Æg tænke dokker får ei fin helg 🙂 Det e ikkje farlig å ta sånn gondolbane. Æg har tatt ein gondolbane som ligna.

  Æg ska ha ferie fra den første uka i juli, og i fire uka. Det glær æg mæg tel. Skal tel syden i lag med nån venninna. Vi skal tel Kreta og æg glær mæg.

  Æg skjønne godt at du ikkje kan reis nå langt når du har ei mor som ikkje e heilt frisk. Æg hadde nok heller ikkje reist fra mamma eller han pappa hvis nån av dæm hadd vør sjuk.

  Æg jobba jo som omsorgsarbeider i heimetjenesta hær i kommunen æg bor og æg ser at dæm eldre har godt av å bo heime. Nån av brukeran vår pleie av og tel å vær på avlasting på sjukeheim men når dæm kjæm heim te sæg sjøl e mange førvirra og dæm veit ikkje kor dæm e. Dokk gjør lurt i å la mor dokkers bo heime længst mulig.

  Hærregud så fine øredobla ho Moffelitens har laga 🙂 Dæm va lekker 🙂

  Æg ønska dæg ein fin kveld 🙂

  Stor klæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Å så kjempeherlig med sydenferie. Vi vet ikke helt hva vi gjør enda, men vi ser nok været an for hvordan det blir her før vi bestemmer oss.

   Ja ikke sant? Jeg er kjempeimponert over øredobbene jeg fikk fra Moffeliten, og de er kjempefine 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

 2. Så bra at du likte dem. Jeg har Epla-butikken min, men den er dessverre stengt til over ferien. Det vil stå på bloggen og facebook-siden til MV når den åpner igjen §:o)
  Moffeliten recently posted..Dagens lookMy Profile

  • Moffeliten: Ja jeg likte kjempegodt øredobbene du laget, og jeg har brukt dem flere dager 🙂 Gleder meg til å følge med på de kjempefine smykkene du lager når du åpner butikken din igjen 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 3. Trivelig innlegg du har skrevet, og viktig det du skriver angående more din. Jeg er glad for mamma og pappa er friske, men pappa begynner å bli dårlig til beins. Han bruker stokk, men mamma er i fin form. Begge to er 78 år gammel. Broren min og jeg er enige om når den dagen kommer og mamma og pappa blir så dårlige skal vi prøve å la dem bo hjemme så lenge det går. Mange av mine arbeidskollegaer har foreldre som er skrale, og de forteller at de hele tiden har dårlig samvittighet at de må besøke foreldrene sine. Som jeg skjønner har du også det. Det tror jeg er normalt.

  Kjekt med sangerstevnet, og jeg gleder meg til å høre mer om hvordan det var. Jeg har tatt gondolheisen opp til Hovden noen ganger når jeg har vært på Oppdal. Det kommer til å gå bra, og du kommer til å overleve 🙂

  Har Moffeliten laget ørepynten? De var fine, og jeg likte dem 🙂

  Fine bilder du har tatt også 🙂 Vi er også lut lei regnet og dårlig vær. Jeg vil ha sol jeg nå, og det er jeg sikker på at befolkningen her i Møre og Romsdal også ønsker.

  Fin, fin kveld 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for det! Kjempekoselig med så kjempekoselige tilbakemelding fra dere 🙂 Det setter jeg kjempestor pris på <3 🙂

   Det er nettopp det med den dårlige samvittigheten. Slik som i helgen da jeg var på Oppdal. Jeg kjente den dårlige samvittigheten i meg til tider, men som min mor sier når hun har gode perioder må vi bare reise bort for å slappe av, for det gjorde hun og min far også da mormor var på hennes alder.

   Ja Moffeliten har laget dem, og jeg synes det er kjempefine. Hadde på meg øredobbene i helgen på festen 🙂

   Vi fikk sett sola på Oppdal da, for der dukket det gule fenomenet kalt sol opp på himmelen 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Artig å lese oppdatering fra deg snuppa mi;))

  Vi har ikke hatt det bedre vi heller. For det har vært mye regn her i Oslo også. Derfor gleder jeg meg til å reise til London i håp om at jeg får se en bit av sola;)) Når jeg snakker med mamma, pappa og søstrene mine klager de sin nød over dårlig vær hjemme i Trondheim. Vi hadde fint vær i går.

  Herregud så stilige ørepynt Moffeliten har laget. Og jeg er imponert over hvor flink hun er;))

  Skal dere ha katteutstillingen på Heimdal? Pleier dere ikke å ha utstilling i Charlottenlundhallen? Det har dere hatt de gangene jeg har besøkt deg på utstillingene deres. To ganger når Snuppa var med var det i Charlottenlundhallen.

  Jeg skjønner valget til deg og søsteren din når det gjelder moren deres. Og når hun fungerer best hjemme hos seg selv må andre skjønne at sykehjem ikke det beste for henne.

  Svigermor går på dagsenter. Og hun trives godt. Hun går to dager i uken på dagsenter.

  Huff a meg. Jeg gruer meg til den dagen mamma og pappa blir demente, og trenger mer hjelp. Og jeg skyver dagen langt foran meg. Jeg synes du og søsteren din fordeler hjelpen dere gir moren deres godt mellom dere. Men det må slite på dere begge siden dere er to søsken. Vi er heldigvis 3 søsken som kan hjelpe mamma og pappa den dagen det kommer. Og det håper jeg blir lenge til.

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Skjerp dere ansvarsløse og dobbletmoralistiske mødre til tenåringsjenter for hvilke signaler dere sender utMy Profile

  • Ofmariel: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg vennen! Setter kjempestor pris på de kjempekoselige kommentarene du skriver på bloggen min 🙂

   Ja ikke sant! Jeg elsker øredobbene som Moffeliten har laget, og jeg brukte dem på sangerfesten på Oppdal i helga 🙂

   Vi skal arrangere katteutstillingen i Heimdalshallen. Den hallen vi vanligvis pleier å bruke er utleid, fordi vi glemte å booke den. Der vi pleier å ha kafeteriaen er utleid til bryllup, og da kan vi ikke bruke det området i hallen til katteutstilling. Dermed har vi fått låne Heimdalshallen i år.

   Min mor stortrives på dagsenteret, og hun har kjempegodt ut av det. Da sitter hun ikke hjemme og synes synd på seg selv. Hun får komme seg ut, og har faste rutiner i hverdagen sin Hun blomstrer de dagene hun er på dagsenteret, og det er kjempegodt for søsteren min og meg at hun trives så godt som hun gjøre. Dere er heldige som er flere søsken, og selvsagt hjelper det mye i en slik omsorgssituasjon.

   Det er ikke morsomt når foreldrene som vi elsker så høyt blir skrale, og blir avhengig av hjelp. Ja søsteren min og jeg har fordelt oppgaven fint mellom oss, og vi tar hver vår tur. Det skulle blott bare mangle siden vi elsker foreldrene våre <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 5. På jobben klager vi mye over det dårlige været, for det er drittvær. Jeg vil ha sommer, sol og varme. Kanskje ble vi litt vel bortskjemte i fjor sommer, og derfor blir v straffet i år.

  Fine øredobber bloggvenninnen din har laget 🙂 En på jobben min lager smykker, og smykkene hun lager er fine 🙂

  Pappa har begynt å skrante med helsa si. Han er dårlig til beins, og har begynt å få litt demens. Søsknene mine og jeg merker det, for han spør om igjen og om igjen i en samtale. Mamma er lei seg, for hun skjønner hvilken vei det går. I samråd med mamma skal pappa få bo hjemme så lenge som det går.

  Det er idiotisk at andre kommenterer hva søsteren din og du velger å gjøre med moren din. Det er vanskelig å få sykehjemsplass for eldre i dag, og de må være så dårlige for å få plass. Søsteren din og du er de enste som kan fatte de riktige avgjørelsene for moren din. Jeg synes det virker som om mange fortest mulig vil ha foreldrene sin inn på sykehjem når de blir gamle. De tenker ikke over at det kan oppleves som utrygt for den eldre å bli flyttet på sykehjem. Så på deres, og tenk på moren deres sitt behov. Det er det som er det riktige å gjøre.

  Kos deg på Oppdal i helgen 🙂 Jeg gleder meg til å se bilder på facebooken din, instagram og bloggen din, for jeg regner med du kommer til å ta bilder kjenner jeg deg rett 🙂

  En fin ettermiddag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg! Det setter jeg kjempestor pris på 🙂

   Vi fikk i hvert fall sett solen på Oppdal, for det var lettskyet pent vær, men litt småkaldt i skyggen.

   Jeg synes også at øredobbene som Moffeliten har laget var kjempefine, og jeg brukte dem på sangerfesten på sangerstevnet i helgen 🙂

   Det er kjempetrist når foreldrene våre som vi elsker så høyt begynner å få dårlig helse 🙁 Man hjelper dem fordi man elsker dem kjempehøyt <3 🙂

   Jeg kjenner jeg blir oppgitt når utenforstående som ikke er i vår situasjon skal belære oss om hva vi burde gjøre, og det som viser seg i de tilfellene er at de selv ikke er i samme situasjon hvor foreldrene er syke og trenger hjelp.

   Min mor har det best hjemme hos seg selv i trygge omgivelser hvor hun har sine møbler og personlige ting. Min søster og jeg vil hjelpe henne med å gjøre hverdagen hennes bedre fordi vi elsker henne <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge