OPPDATERING FRA DE SISTE DAGENE MED BILDER :)

Siste dag i juli, og i morgen skriver vi 01.08.2015! Sommeren er på langt nær ferdig.

Jeg har sommerferie fra korene frem til 18.08.2015. Da begynner vi høstsemesteret i koret hvor mannen min og jeg synger.

Jeg har hatt spillejobber på fløyta i begravelser. Spillejobbene foregår gjerne på tirsdager eller fredager, og det hender av og til en sjelden gang at jeg får en spillejobb i begravelser på mandager.

Når jeg spiller fløyte i begravelser, er det stort sett de samme sangene som går igjen som de pårørende ønsker å høre. Det er gjerne “Trondheimsnatt” av Åge Aleksandersen og Siciliano av J.S Bach. Av og til ønsker de pårørende at jeg selv skal velge en melodi som jeg skal spille på fløyta. Da har jeg av og til valgt: Tanz Der Glückliche Sehelen” av komponisten Glück. Den er kjempevakker og fin, og passer perfekt å spille i begravelser/bisettelse. De tre sangene er sanger som jeg har innøvd, og som sitter i fingrene.

Jeg stortrives med å få spillejobber på fløyta, og jeg føler meg så privilegert som får lov til å formidle musikk til de som hører på 🙂 Når jeg spiller er jeg i min egen verden, for jeg er i musikkstykket jeg spiller. Selv om det ikke er 100% stilling, så har jeg spillejobber på fløyta i begravelser ca. 6 – 8 ganger i måneden, og det er jeg kjempefornøyd med 🙂

Nå har jeg fått en spillejobb på fløyta i en bisettelse neste fredag 07.08.2015. Det har jeg selvfølgelig takket ja til!

I dag hadde jeg spillejobb på ar fløyta i begravlese, og den begynte kl.11.00. Jeg møtte organisten til en øvelse kl.10.00. Kom hjem kl.12.30.

Etter jeg kom hjem slappet jeg av, og tok det med ro før jeg tok på meg skoene og gikk meg en tur. Været var overskyet, men en fin temperatur. Det begynte å duskregne litt da jeg gikk, men det ble bare med det. Likevel fikk jeg tatt noen bilder av motiver som jeg oppdager er fine å ta bilder av.

Når jeg går tur, går jeg for å nyte stillheten, roen og freden, men samtidig har jeg øynene med meg for om jeg ser noen fine motiver som jeg kan ta bilder av.

I morgen 01.08.2015 er vi invitert på grillfest hjemme hos min tremenning og hennes mann. Det er meldt bra vær. Flere felles venner av oss kommer også, og det blir kjempekoselig og sosialt 🙂

Til uka som kommer skal jeg også på kontroll til veterinæren med labben til Nadina. Veterinæren skal ta nytt røntgenbilde for å se hvordan bruddene har grodd. Fremdeles er Nadina tålmodig, men hun synes det er kjempegodt å få komme ut av hundeburet for å kose seg i fagnet <3 🙂 Det nyter hun til gangs 🙂

Vi Trøndere håper på bedre vær i august. Enda er ikke sommeren 2015 ferdig, men vi håper på sol og varme. Det fortjener vi Trøndere nå!

 

 Her får dere se noen bilder som jeg har tatt de siste dagene:

Jeg har slått meg på kreativ fargelegging, og det er så avslappende. Mønstrene i fargeleggingsboken er kjempefine og detaljerte. På dette mønsteret brukte jeg nesten bare to farger.

Selfiebilde av Nadina som koser seg i fanget 🙂

St. Olavs Hospital i Trondheim.

I Sykehusparken ved St. Olavs Hospital har de plantet kjempefine sommerblomster, og de Trondheim Kommune er flinke til å passe på slik at blomstene står fint gjennom hele sommeren 🙂

Noen trær med kongler på og blomster ved Sykehusparken 🙂

Dammen i Sykehusparken med noe av grunnmuren av en av de gamle sykehusbygningene som stod på dette området før.

Dette store treet står midt i Sykehusparken.

Nå på denne tiden av sommeren er det tid for lupiner. Jeg synes lupiner er kjempefine sommerblomster 🙂

Da jeg tok dette bildet så jeg 5-6 humler som satt på disse lupinene 🙂

La humla suse 🙂

Måsene hører jo hjemme ved sjøen, og ikke i et tettbygd boligområde. Tidlig i april kommer måsene, og de bygger reir på hustakene ved der vi bor, og til og med på skråtaket til naboen vår! I år som i fjor, og som året før der gikk det galt med måseungen som ble klekket. Den ramlet ned på fra hustaket og mistet livet. Lærer måkene? Nei! Bare vent! I april neste år kommer måsene tilbake igjen for å hekke!

I Trondheimsområdet befinner kanskje det seg et barn som fryser på sin venstre fot!

Vi har sol i Trondheim, bare at den holder seg bak skyen!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 thoughts on “OPPDATERING FRA DE SISTE DAGENE MED BILDER :)

 1. Kerr kost innlegg du har skreve og knallfine bilda du har tatt. Æg likt godt det bildet av blomsten med humla på. Det bildet va så fint 🙂

  Kerr bra at du trives med å spille. Det hadde vært artig å få hør dæg igjen men æg har jo sett videoopptakan som du har lagt ut på youtubeen din, facebooken og bloggen din tidligere. Æg syns du e flink 🙂

  Æg ønska dæg ein fin fredag og æg ønska dæg ein fin hælg 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du likte bildene og innlegget mitt 🙂 Det er nok det bildet jeg likte best denne gangen jeg også.

   Jeg stortrives med å spille fløyte, og det gir innvendig glede. Når jeg får formidle musikk til de som hører på, og de blir rørt av musikken jeg spiller, har jeg gjort jobben min. Musikk er et språk som alle forstår 🙂

   Blir kjemperørt av de fine ordene du skriver. Det var kjempekoselig sagt 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

 2. Kjempe fine og morsomme bilder, som vanlig.

  Musikk er terapi og jeg kan tenke meg at fløyte er vakkert i begravelse, og du spiller nok både verdig og fint.

  Lupiner er helt nydelige blomster. De vokser overalt her på sørlandet og var nok på topp i juni. Jeg hentet meg inn et par buketter, vakkert. De pynter virkelig opp 🙂

  Klem 🙂
  lillja recently posted..Presanger som havner innerst i skapet…My Profile

  • Lillja: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Ja musikk er terapi, og musikk er et språk som alle forstår uansett kulturer. Man bruker musikk i festsammenheng og i sorg.

   De gangene jeg plukker inn blomster, eller kjøper blomster, så går de en utrygg framtid i møte…. Katten…. Jeg må passe på å ta blomstene bort når jeg ikke er hjemme, for de har veltet vannet og veltet blomsterkrukker mange ganger!

   Lupiner pynter virkelig opp som du sier 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 3. Kjekt å lese trivelig bloggoppdatering fra deg 🙂 Du er heldig som kan spille både piano og tverrfløyte. De gangene jeg hørt deg spille har spilt nydelig. Tverrfløyte er det fineste instrumentet å høre noen spille på.

  Etter jeg ble voksen angrer jeg på at jeg sluttet å spille piano da jeg kom i tenårene. Det ble kjedelig å øve, og det var mye annet som opptok interessene mine på den tiden. Jeg tror det er vanlig at mange gir seg med idrett eller å spille instrument når de kommer i puberteten.

  Flotte bilder som vanlig. Jeg koser meg når jeg ser bildene dine 🙂

  Fin, fin lørdag ønskes deg 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar! Det var kjempekoselig sagt av deg. Jeg er kjempeglad, og føler meg heldig som får lov til å bruke musikken når jeg jobber 🙂 Det gir så mye tilbake!

   Det er mange som synes tverrfløyte er fint å høre på, og lyden er så behagelig å høre på.

   Kjenner mange jeg også som angrer i dag for at de har sluttet å ta pianotimer når de kom i tenårene, men det handler om å presse seg igjennom når man stagnerer litt, for det er da man utvikler seg teknisk sett på piano. Det er øvingene som de som slutter ikke orker. Husker jo selv at det var ikke alltid like morsomt å sette seg ned å øve på pianoleksa, men når man fikk det til, og fikk gullhjerte eller stjerne fra pianolæreren var det kjempegøy 🙂 Det gav stor motivasjon.

   Kjempekoselig at du like bildene mine 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Herlig innlegg snuppa mi;))

  Du er så heldig som kan spille piano og tverrfløyte;)) Jeg fikk pianoundervisning fra jeg var 8 år til jeg var 12 år. Men sluttet da jeg begynte på ungdomsskolen. Det angrer jeg også på som en hund i dag.

  Jeg ble gald da ungene ville spille i korpset. Og jeg sa det til dem samme hvor kjedelig det er å øve måtte d prøve å holde ut. For de kom til å angre seg om de sluttet. Alle tre har holdt ut i korpset. Eldstegutten hadde permisjon da han var i militæret dette åre. Men han har sagt at han skal finne seg et korps når han flytter til Trondheim. Og jeg vet at han har vær ti kontakt med et par korps. Jentene vil heller ikke slutte. For de synes det er artig å være blant de eldste som de yngste ungene ser opp til. Og på korpsturer får de lov til å være leder for de minste ungene.

  Jeg har hørt det spille to ganger. Den ene gangen var i bisettelsen til faren din og den andre var på en gudstjeneste. Jeg synes du er flink å spille. Og det er fint å høre på;))

  Herlige bilder du har postet på bloggen din. Fy søren så fint bildet var av lupinen med humlen som sitter på blomsten;))

  Kommer som avtalt en tur til deg på mandags formiddag;))

  Ha en fin lørdag;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Else Marit recently posted..Bilder fra vår herlige uke i London, og ferieoppdatering;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg vennen!

   Jeg føler meg kjempeheldig og privilegert som får lov til å bruke hobbyen min til å formidle musikk til de som hører på. Musikken er jo et språk som alle forstår, musikk blir jo brukt i alle kulturer, og musikk brukes til fest og sorg.

   Du er ikke alene om å angre på at sluttet, for det hører jeg mange forteller. Jeg husker selv hvor kjedelig det var å øve. Du kom til et visst nivå, og der stoppet det på en måte opp. Det er da man må holde ut, for plutselig så løsner det, og man blir bedre. Jeg husker særlig da jeg øvde på vanskelige passasjer, og man øvde de om og om igjen. Ikke bare en, men 10 – 20 ganger før det løsnet. Når jeg da fikk det til var det kjempegøy 🙂

   Min yngste nevø som nå er 18 år gammel angrer seg litt han også for at han sluttet i korpset, men han sluttet fordi de større guttene sluttet. De yngste guttene så opp til de eldste, og nevøen min forteller at korpset datt litt sammen etter de flinkeste ungdommene sluttet.

   Tusen hjertelig takk for kjempekoselig kompliment for spillingen min 🙂 Det er flere som sier jeg er flink å spille, og det er kjempekoselig at folk synes 🙂

   Kjempekoselig at du også likte bildene mine 🙂 Motiverer meg masse til å fortsette å ta bilder som jeg deler med dere 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 5. Så flott at du spiller i så mange begravelser. Fint at det er litt annet enn orgelmusikk og salmesang.
  Du er også en av dem som er hekta på fargelegging ser jeg. Ser veldig artig ut, men jeg SKAL IKKE kjøpe utstyr til dette. Da vet jeg hvordan det går. Hehe!
  Sykehusparken fikk jeg brukt en del for to år siden. Et fint sted.
  Fine bilder, Toril!
  Ha ei fin uke!
  Mandy Lou recently posted..Vind i håretMy Profile

  • Mandy Lou: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂 Jeg stortrives med å spille fløyte i begravelser, og det er mange som ønsker fløytemusikk i begravelsen. Dette er jo noe som de pårørende ønsker når de skal velge hvilke musikere de vil ha. De aller fleste velger selvsagt en organist og en sanger, men mange ønsker også gjerne et annet instrument.

   He, he, he 😀 Jeg også vet hvordan det kommer til å gå hvis du hadde kjøpt deg utstyr til fargelegging 🙂 Du hadde blitt hekta 🙂

   Ja Sykehusparken er blitt kjempefint, og det flott at de har laget en slik park. Bare det å gå der å se på blomstene er kjempekoselig 🙂 Trondheim Kommune er flinke til å vedlikeholde det slik at det ser velstelt ut.

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 6. Jeg spilte piano fra jeg var 9 – 18 år, og sluttet det året jeg gikk i 3.klasse på gymnaset. Alle tre barna våre spilte piano i 2-3 år før de sluttet. De syntes det var kjedelig å øve. Vår nest eldste datter har sagt at hun anger seg, og hadde lyst til å begynne på å ta pianotimer da hun gikk på videregående. Jeg sa det til dem før de sluttet at de kom til å angre senere. I dag er jeg glad for at mamma presset meg igjennom de kritiske fasene når jeg syntes det var tung å øve.

  Du er heldig som behersker to instrumenter, og jeg har alltid syntes fløyte er et nydelig instrument å høre på;=)

  Veldig flotte bilder du har delt med oss på bloggen din, og som vanlig er det gledelig å se bildene dine;=)

  Hjelpe meg! Det så ut som et tålmodighetsarbeid denne fargeleggingen du har gjort. Jeg skjønner med en gang at jeg ikke har tålmodighet til å begynne med dette. Det ser veldig moro ut, men nei. Jeg får nyte bildene av det du og flere andre av vennene mine deler av fargeleggingsprosjektene deres;=)

  Du får ha en fin kveld søte deg Torilvennen;=)

  Stor og varm klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Bruk tiden til på å være glad i de menneskene rundt deg som er galde i deg i stedet for å hate de menneskene du hater.My Profile

  • Catzy: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg vennen!

   Samme her! Jeg er kjempeglad for at jeg også greide å fortsette med å ta pianotimer, selv om øvingen var kjedelig og tidkrevende. Husker jo godt at det tok tid for å få en del passasjer i stykkene på plass når man fikk vanskeligere pianostykker å øve på. Det holdt ikke da å øve en gang, men man måtte øve både 10 og 20 ganger før det satte seg i fingrene.

   Jeg også er kjempeglad for at jeg spiller fløyte i tillegg, og jeg elsker å spille på fløyta. Det å få lov til å spille fløyte i begravelser en kjempestor glede, og ikke minst føler jeg meg privilegert som får lov til å formidle musikk til mennesker 🙂

   Fargelegging er kjempegøy, og det er faktisk avslappende også! Nå er jeg i gang med å fargelegge mitt neste motiv. Bruker gjerne kveldene til å fargelegge, for å koble av og stresse ned etter dagens gjøremål 🙂

   Vi trenger noen som liker bildene av det vi fargelegger også 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  • Moffeliten: Ja hun er kjempetålmodig, men i går måtte jeg til veterinæren, for hun hadde fått gnagsår av gipsbandasjen. Nå fikk hun på seg en rød body, som faktisk går skilandslaget en høy gang 😀 He, he, he 😀 Hun kler den 🙂

   På mandag var det 3 uker, og hun har 3 uker igjen med skinne og polstring. Fremdeles er hun kjempetålmodig 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 7. Tusen takk for sist. Det var koselig å treffe deg, og jeg syntes det var koselig å sitte og prate 🙂 Jeg gleder meg til fotballkampen på Lerkendal i kveld 🙂 Det er lenge siden sist vi var der, for det ble liksom ikke det samme etter Store Stå ble borte.

  Nå skjønner jeg godt hva du mener med at Nadina er tålmodig, og jeg ble imponert av henne da jeg var på besøk hos deg. Jeg synes synd på Nadina 🙁 Stakkars katt! Du verden hun var tålmodig, og som hun malte da du tok henne ut på fanget mitt <3

  Fine bilder igjen, og særlig bildet med blomsten og humla. Det bildet likte jeg godt 🙂

  En fin torsdag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 I like måte! Det var kjempekoselig å treffe deg også, og jammen gikk timene fort!

   Jeg også gleder meg kjempemasse til kampen til kveld. Artig at du blir med du også 🙂

   Der fikk du oppleve Nadina sin tålmodighet selv 🙂 Hun er bare kjempetålmodig den frøkena der, og hun elsker å få komme ut for å kose seg i fanget vårt <3 🙂

   Tusen takk for kjempekoselig tilbakemelding på bildene mine 🙂 Det setter jeg kjempestor pris på. Jeg er fornøyd med bildet av humla og lupinen jeg også 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge