KLAR FOR FREDAG OG HELG :) KOS DERE MED NYE HØSTBILDER :)

Tenk at det er fredag, og en deilig helg står for tur 🙂
 
 
I Trondheim er det nok en kjempeherlig høstdag. Det er overskyet ute nå. Vi merker at det er kjøligere ute, men det er oppholdsvær. Hittil har vi ikke hatt så mange dager med kulde. Det har vært noen få frostnetter, men temperaturen om dagene har vært fine 🙂
 
 
I dag stod jeg opp kl.08.00. Jeg dusja, spiste frokost, drakk kaffe og leste avsien. Kl.10.00 møtte jeg organisten som jeg skulle spille sammen med i bisettelsen for å øve sammen. Kl.11.00 hadde jeg spillejobb i bisettelse. Jeg kom hjem kl.12.30.
 
 
I går kveld var mannen min og et vennepar av oss på kino. Vi så filmen “Bølgen”. Personlig syntes jeg filmen var kjempebra, og det var handling hele veien. Oppbygningen fra begynnelsen til selve raset skjedde var bra, og det var spenning hele veien. Det er jo klart at noe sånt kan skje på de rasutsatte stedene i Norge, og derfor opplevde jeg at filmen hadde sannhet i seg. Jeg ble litt skuffet over slutten, for man skjønte at det kom til å gå bra. Mitt personlige terningkast blir 5!
 
 
I kveld skal mannen min på premiere på den nye filmen til “James Bond”. Det er en kunde av dem på jobben til mannen min som har leid en kinosal hvor filmen skal vises.
 
 
Denne helgen er den eneste helgen i november vi ikke har noen planer, og det blir kjempegodt å kose seg med håndarbeid, slappe av og nyte helga 🙂 I morgen skal jeg ta meg en trimtur, og blir været bra, blir det fotografering på turen min. Vi har bestemt at vi skal ta oss en tur på besøk til moren min, og det er alltid kjempekoselig 🙂 Hvis min mor er i form i morgen formiddag, regner jeg med at hun tar turen innom oss på besøk.
 
 
I morgen er det halloween, men i nabolaget her vi bor er ungene blitt gamle at de går ikke halloween lengre. Jeg har kjøpt inn twist som ungene kan få hvis det kommer noen utkledde små spøkelser og skjelett på døren 🙂
 
 
Halloween har jo blitt nokså mye kritisert i media, men jeg tror vi bare må finne oss i at skikken er kommet for å bli hos oss også enten vi liker det eller ei.
 
 
Min erfaring er at ungene har oppført seg kjempefint, og de er høflige når de ringer på døren. Jeg har til og med opplevd at unger har sunget en sang for meg når jeg har åpnet, og det synes jeg er kjempekoselig 🙂 Ungene har jo blitt innprentet at de ikke skal ringe på døren når de ser at utelyset er slått av. Det virker det som om de respekterer. Skolen, foreldrene og media har jo skrevet mye om forholdsregler på halloween.
 
 
Hvis jeg skal få velge mellom halloween og julebukk, så holder jeg en knapp på julebukk, for det er jo en gammel Norsk tradisjon. Likevel respekterer jeg at halloween er en skikk som den oppvoksende generasjon nå har tatt i bruk. Samfunnet og tiden vi lever i har forandret og utviklet seg, og vi har hentet mange tips og skikker gjennom TV’n og medier for øvrig.
 
 
I går etter jeg var ferdig med en spillejobb på et hyggetreff gikk jeg meg en trimtur. Været var kjempefint med sol fra skyfri himmel, og jeg var ikke sen å be om å fotografere underveis på turen min 🙂
 
 

Dere skal få lov til å da del i noen høstbilder som jeg tok på trimturen min i går 29.10.2015:

 
 

På mange trær har bladene falt av, men noen trær har få blader igjen på grenene sine 🙂

 
 

Skyfri himmel sett under et tre med kjempefine høstfarger på bladene 🙂

 
 

När löven faller <3 🙂

 
 

Et tre med kjempefine farger på høstbladene sine 🙂

 
 

Trær med kjempefine farger på bladene 🙂

 
 

Den kjempefine oktobersolen skinner gjennom trærne 🙂

 
&nbsp

Oktobersolen skinner gjennom grenene på trærne 🙂

 
 

Jeg ønsker alle mine blogglesere og trofaste bloggvenner en kjempefin fredag, og ei kjempefin og og god helg 🙂

Bildet er lånt fra denne nettsiden: http://www.graphicsbuzz.com/graphics/dejame-intentar-graphics-da895f.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 thoughts on “KLAR FOR FREDAG OG HELG :) KOS DERE MED NYE HØSTBILDER :)

 1. Åååååå, så fine bilder! Som vanlig..

  Ja, nå er det heldigvis fredag. Denne uken har stort sett bare vært stress med flytting. I mårra er jeg helt ferdig så da skal jeg slappe av 🙂

  Du har hatt en innholdsrik uke 🙂 Kino er gøy!

  Du får ha en riktig god helg, du og dine <3

  Klem 🙂
  lillja recently posted..Hello, It`s me!My Profile

  • Lillja: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine, og det motiverer meg kjempemasse til å fortsette å ta bilder som jeg deler med dere 🙂

   Huff ja! Det er mye styr med flytting, og det tar sånn tid for å komme seg i orden, og ikke minst bo seg inn. Regner med det var kjempegodt å komme seg inn, og da er det godt å slenge føttene på bordet 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 2. Sååååå fine bidler snuppa mi;)) Bildene du har postet nå var noe av de fineste jeg har sett. Og jeg likte godt de to nederste bildene du har tatt;))

  Jeg er sliten etter forrige ukes leirskole. Og i helga har jeg null planer. Jeg skal til byen i morgen, for jeg må finne en bursdagsgave til en venninne i syforeningen.

  Ha en fin fredag;)) Og god helg til deg også;)) Gi kattene dine en stoooor kos fra meg.

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Er det trynefaktoren som gjelder på blogg.no når bloggere får straffesanksjoner?My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg vennen 🙂 Setter kjempestor pris på tilbakemeldingene på bildene mine, og du aner ikke som det motiverer meg til å fortsette å dele bilder med dere 🙂 Når jeg så solstrålene skinne gjennom grene på treet, måtte jeg fotografere det. Slike motiver liker jeg godt å fotografere 🙂

   Håper du fant bursdagsgave til syforeningsvenninnen din?

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Kerr knallkost å sjå at det va kommen ennu et nytt innlægg fra dæg med hærlige bilda 🙂 Steike han kerr fine bilda du har tatt 🙂

  Takk ferr at du skreiv din meining om Bølgen. Det fresta mæg enormt tel å sjå filmen. Æg har jo hørt my positivt om den og æg har løst tel å dra å sjå den. Æg må få opp farta før det tas av. Den har jo gått ei sund.

  Æg ønska dæg ein fin fredag 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg! Kjempekoselig at du likte bildene mine, og du aner ikke hvor stor pris jeg setter på tilbakemeldingene på bildene jeg deler med dere 🙂

   Du bør komme deg for å se filmen Bølgen. Filmen var kjempebra og troverdig, og faktisk tuftet på noe som har skjedd, og kan skje igjen mange steder. Den har jo gått siden slutten av august måned da, så du bør nok få opp farten ja 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

 4. Fantastsike bilder med flotte høstfarger du har fotografert. Du har ikke tenkt på å forstørre noen av bildene dine for å ramme dem inn?

  Sønnen og datteren min er hjemme i helgen, og i morgen skal vi i halloweenselskap til min søster og hennes familie. Siden barna våre så gamle at de kunne gå ut på halloween laget vi en tradisjon med et halloweenselskap hjemme hos hverandre. Det er en fin tradisjon som vi ønsker å holde ved like. Selv om datteren og sønnen min er blitt for store til å gå utkledd rundt på dørene synes de det er koselig å ha denne tradisjonen hjemme hos tanten sin 🙂 Vi kler oss ut ennå vi, og det synes barna som ringer på døren er morsomt 🙂 Vi synes det er moro å få besøk av barna som går rundt på halloween.

  Jeg har forståelse for de som ikke liker denne tradisjonen, men som voksen lar man det ikke gå ut over barna. La barna få ha det morsomt. Datteren og sønnen min opplevde noen ganger å få huden full av kjeft av voksne som ble sinte for at de ringte på døren. Regelen om å ikke ringe på hvis utelyet var slått av gjaldt den gangen som nå. Noen hadde helt glemt å slå av utelyset, og de benyttet anledningen til kjefte på barna. Det synes jeg er ufint gjort.

  Jeg har ikke i mot halloween, og det er fordi jeg selv har to barn som har vokst opp med halloween.

  Julebukkskikken må jeg si at jeg savner. Jeg husker da søsteren min og jeg var yngre gikk vi alltid julebukk på dørene til naboene, og vi fikk masse slikkerier som vi forspiste oss på 🙂 Vi delte alt slikkeriet likt mellom oss.

  Jeg er ferdig med kjolen som jeg har heklet, og nå har jeg begynt med nytt hekleprosjekt 🙂

  Ønsker deg en fin kveld 🙂

  Bloggklem fra Gry

  • Gry: Tusen takk for kjempekoselig kommentar på innlegget mitt! Kjempekoselig at du likte bildene mine, og du aner ikke hvor det motiverer meg til å fortsette å ta bilder som jeg deler med dere 🙂 Jeg har tenkt på å forstørre noen av bildene mine, men har ikke kommet så langt ennå. Når jeg går trimturene mine, må jeg av og til stoppe opp hvis jeg ser et fotomotiv som jeg synes er fint å fotografere som f.eks. solskinn gjennom grenene på et tre. Det er jo bare magsik å se 🙂

   Hørtes kjempekoselig ut med halloweenselskap, og en kjempekoselig tradisjon. Jeg hadde også kjøpt inn noe godt til evt. unger som kom, men det bor ingen så små unger i nærheten av oss. Synes det er kjempekoselig å pynte opp med litt orange lys, gresskar i glass på halloween 🙂 Ikke noe skaper en så fin stemning som dempet belysning og levende halloweenlys :9

   Vi også gikk julebukk hvert eneste år da jeg var ung, og vi gikk 3-4 jenter sammen, og vi sang til de som åpnet opp. Det syntes de var kjempekoselig, og vi fikk masse godter som vi fordelte mellom oss.

   Gleder meg til å se det nye hekleprosjektet ditt. Jammen går det unna. Synes du poster bilder på håndarbeidsgruppa på facebook ofte av alt det kjempefine håndarbeidet du lager 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 5. Det er kjekt og godt med fredag, og helg nå. Etter middagen sovnet jeg på sofaen, og når jeg våknet var jeg totalt kake. Gubben måtte koke kaffe til oss.

  Talglysene på stuebordet er tent, og i kveld skal det bli kjekt med et glass rødvin 🙂 Mellomstemann dro ut til noen kamerater, og yngstemann sitter og spiller et dataspill sammen med en kamerat.

  Jeg sier et stort wow til bildene dine, for de var vakre 🙂 Snakk om å fange øyeblikket av en fin høstdag. Det har du greid 🙂

  Kos deg i helgen 🙂 Fin, fin kveld til deg 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂 Det var kjempefine motiver å fotografere den dagen, og da jeg så solstrålen skinne mellom trærne var jeg ikke sen å be nei 🙂

   Det er kjempegodt å slappe av etter ei hektisk arbeidsuke. Fredager for oss er “helligdager”, og da synes vi det er kjempegodt å slappe av, kose oss med “Norske Talenter” og “Seinkveld med Thomas og Harald” på TV’n 🙂

   De helgene vi ikke har noen planer besøker vi familie og venner om lørdagene eller søndagene 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 6. Jeg tok helg etter seinvakten går kveld jeg, og jeg har 3 dager fri før jeg begynner med seinvakt 🙂 Det er godt det 🙂 jeg hadde tenkt å gå en tur i Estenstadmarka i dag, men været frister ikke til å gå i marka. Jeg skal kjøre en tur å trene på 3T i stedet 🙂

  Du verden for noen vakre bilder du deler med oss 🙂 Bildene dine viser hvor fin høsten som årstid er 🙂

  En fin søndag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg! Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂 Da jeg så solskinnet gjennom grenene på de trærne, var jeg ikke sen om å finne frem mobilen, for jeg elsker slike motiver 🙂

   Jeg hadde tenkt på å gå en trimtur i dag, men hælen min setter en stopper for det. Må sitte med foten på ei pute, for hælen er kjempevond. Får se det an til i morgen. I dag er det vått, rått og hustrig ute, og det skal ikke mer til før at leddene mine gjør vondt. Gjorde sikkert kjempegodt å komme deg på trening på 3T i går 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 7. Nå er det en ny uke, ny måned og nye muligheter;=) Jeg håper du har hatt en fin helg? Vi har hatt en veldig koselig helg hele familien. Koste oss med taco på fredagskvelden, og på lørdag laget vår eldste datter pizza til oss. Hun er veldig flink til å lage forskjellige typer pizza;=) I går gikk mannen min og jeg oss en tur i marka, og det var veldig deilig å komme seg ut;=)

  Vi feirer ikke halloween lengre, men vi kjøper inn noe godt til barna som kommer på dørene. Siste året barna våre gikk halloween var da de gikk i 7.klasse på barneskolen. Da de begynte på ungdomsskolen følte de at de ble for store. De kom noen søte små spøkelser på døren vår, og de var veldig søte alle sammen;=)

  Jeg liker bedre julebukkskikken, men har ingenting i mot halloween. Halloween er to skikker som er slått sammen, og kommer opprinnelig fra Nederland. Det er USA som har gjort halloween til det som kjennetegner den i dag. Hvis jeg skal velge en Amerikansk skikk som jeg kunne tenkt meg til Norge er det Thanks Giving. Det er en veldig hyggelig skikk, og det var en stor opplevelse å få med seg da jeg var utvekslilngsstudent i Chicago. Vår eldste datter mener akkurat det samme at Thanks Giving var en veldig hyggelig høytid å feire.

  Vi gikk julebukker da vi var barn vi også, og da de åpnet dørene sang vi mange sanger. Noen ganger ble vi bedt inn til de vi ringte på hos. De prøvde å gjette på hvem vi var bak maskene våre. Søsteren min og jeg prøvde å få barna våre til å gå julebukk noen ganger, og de gikk julebukk 3-4 ganger tror jeg.

  Ha en fin mandag søte deg Torilvennen;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Høstens hverdag hos oss;=)My Profile

  • Catzy: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg vennen 🙂

   Har hatt en kjempekoselig og avslappende helg. Fredagskveld slappet vi av, så på TV’n og bare koste oss. Lørdagskveld var vi på besøk til en korvenninne av oss, og i går var vi på besøk til min mor hvor vi spiste middag, og koste oss sammen med henne 🙂 Var på graven til min far, og tente lys siden det var Allehelgenssøndag <3 🙂

   Jeg hører vennene mine som har unger på samme alder som deg sier det samme at de sluttet å går rundt på halloween da de gikk siste året på barneskolen. Når de begynner på ungdomsskolen blir de for voksne til å kle seg ut slik. De begynner kanskje med å ha halloweenfester hjemme hos hverandre.

   Selv synes jeg det er kjempekoselig å pynte opp med glassgresskar med lys inni, og dempet belysning. Det er kjempekoselig 🙂

   Jeg hører flere jeg kjenner som har opplevd Thanks Giving i USA anbefaler denne skikken her i Norge også. De sier det er noe helt spesielt med den dagen. I USA har de ikke den julefeiringen som vi har her i Norge. Det har jeg lest jeg også at USA har videreutviklet skikken halloween slik vi kjenner den i dag. I USA er jo voksne også med og går sammen med ungene sine. Her i Norge går ungene mange sammen, men det hender at voksne går sammen med de minste ungene.

   Det har hendt at vi har fått besøk av julebukker i mellomjula, men det er sjeldent ja. Den skikken er jo også en kjempekoselig skikk. Husker vi gikk 3-4 jenter sammen. Vi sang på dørene til folk, og det syntes de var kjempekoselig 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge