DEN SOM LER SIST LER BEST, OG DEN SOM LER SIST ER TREGEST I OPPFATTELSEN :) DIXIE ROSE OG ELVIS TOK MATMOR BOKSTAVELIG TALT PÅ SENGEN :)

Snakk om å bli tatt på senga bokstavelig talt 🙂 Der ble jeg jammen lurt av Elvis og Dixie 🙂 De peker nesten nese til meg nå 😀
 
 
Sist gang Dixie Rose hadde løpetid så jeg absbolutt ingen paring. Mannen min og jeg satt og lo av Elvis som prøvde å pare Dixie og Nadina, og den lille tenåringen var jo totalt på på bærtur bokstavelig talt. Blir ikke noen kattunger å pare på ryggen til hunnkattene nei!
 
 
Derfor tenkte jeg ikke mer over det, og ukene og dagene gikk. En ukes tid før jul sier mannen min at han syntes Dixie var blitt litt tjukk. Når jeg løftet henne kjente jeg at hun var litt tyngre enn hun vanligvis er. Nå er Dixie Rose en tynn katt, og det har hun alltid vært. Jeg trodde at hun hadde lagt på seg fordi hun har vært roligere nå som det er vinter. Så jeg tenkte ikke mer over det. Jeg la jo merke til at hun spiste litt mer, men katter spiser når de er sultne. Noen ganger spiser de mye, og andre ganger blir de matlei som oss mennesker. Tanken om at Dixie Rose kunne være drektig streifet meg ikke en gang 🙂
 
 
Før forrige helg la jeg merke til at Dixie Rose var så rund om buken, magen var hard og hun hadde kuler på hver side av magen. Jeg sjekket pattene til Dixie, og de var rosa og store. Jeg hadde jo sett at Dixie i det siste har sovet mer enn før, men det gjør de også når de har innbilt svangerskap. Første tanken min var: “Nå har hun innbilt svangerskap”. Det kan skje hos katter hvis en hannkatt prøver seg å pare hunnkatten. Da vil løpetiden komme etter ca. 63 dager. Under innbilt svangerskap har hunnkatten akkurat de samme symptomene som når de virkelig er drektig.
 
 
Jeg turte virkelig ikke tro på at Dixie Rose var drektig. Derfor bestemte jeg meg på torsdag å ringe veterinæren, for å få en ultralyd av Dixie. Da kunne jeg være 100% sikker på om Dixie lurte meg eller ikke. Da kunne jeg også forvente ny løpetid om noen uker.
 
 
I går fredag 08.01.2016 var jeg til veterinæren hvor det ble tatt ultralyd av Dixie, og gjett hva? Dixie er drektig 😀 Veterinæren kunne se i hvert fall 4 kattunger på ultralyden. Det store spørsmålet mitt er: “Når har Elvis og Dixie paret seg?” Jeg har over hodet ikke sett en eneste paring mellom de to, men det måtte være sist gang Dixie hadde løpetid. Paring kunne ha skjedd når jeg har vært ute en tur.
 
 
Det var kjemperørende å se ultralyden, og da går det opp at det ligger små levende individer i magen til Dixie. Helt magisk å se hjertet på kattungene slå, og jeg blir så rørt av glede at jeg begynner å gråte 🙂
 
 
Når jeg tenker etter så husker jeg at Dixie kastet opp 26.11.2015 og i hotellsenga på hotellet da vi var på utstilling 28.11.2015. Jeg trodde at det kom av at Dixie hadde spist for fort, for når kattene spiser for fort, kan de kaste opp rett etterpå.
 
 
Ut fra logiske beregninger vil det ble kattungefødsel om 2 – 2 1/2 uke. I dag så jeg også full fest i magen til Nadina. Det er som om det bukter seg som en liten bølge under pelsen hennes.
 
 
Den siste tiden Dixie har igjen av drektighetsperioden skal kattungene bare ligge å vokse til de er klare å komme ut. Den vordende kattemamma Dixie har vært frisk og rask under drektigheten. Hun har vært kjempekosete og i godt humør. Det er som om hun stråler av lykke
 
 
Jeg har jo sett de siste ukene at Nadina har måttet gi seg i forhold til Dixie, men nå skjønner jeg hvorfor. Siden Dixie er drektig vil hun nå bli den som kommer øverst på tronen som “dronning”. Jeg husker særlig en episode lørdagen før jul. Dixie lå og sov oppe på toppen av vitrineskapet, og Nadina hadde bestemt seg for at hun også ville ligge der. Nadina hoppet opp, og nærmet seg vitrineskapet hvor Dixie Rose lå. Mamma Nadina fikk automatisk marsjordre fra Dixie, og Nadina trakk seg tilbake.
 
 
Det er godt jobbet av Elvis at han skal bli pappa til to kull før han selv fyller ett år 🙂 Han blir jo pappa til Dixie sine kattunger, og han blir jo pappa til Nubi sine kattunger i Moss 🙂
 
 

Dixie Rose til tar ultralyd til veterinæren, og veterinæren peker på hvor kattungene ligger, og Dixie Rose sin drektige mage 🙂

 
 

090116_dixie3Den vordende kattemamma Dixie Rose sover mye nå, og hun gjør seg klar til kattungefødsel 🙂

 
 

090116_drektig_mage_dixie2Dixie sin drektige mage

 
 
Denne gangen var det Elvis og Dixie som lurte matmor trill rundt 🙂 Ja, ja, ja. Matmor er treg i oppfattelsen, så den som ler sist ler best 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 thoughts on “DEN SOM LER SIST LER BEST, OG DEN SOM LER SIST ER TREGEST I OPPFATTELSEN :) DIXIE ROSE OG ELVIS TOK MATMOR BOKSTAVELIG TALT PÅ SENGEN :)

 1. Dette var overraskende ja 🙂 Så du har ikke merket noe altså? Jeg ble overrasket da jeg leste oppdateringen i går på facebook. Du sa jo ikke noe om det da jeg traff deg 5.juledag.

  Jeg er glad på dine vegne, og jeg håper fødselen går bra 🙂 Det skal bli kjekt å følge med bloggen din, instagrammen din, snapchat og facebooken din videre 🙂

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Ja det skal jeg hilse deg å si at det var 🙂 Nei over hodet ikke! Da mannen min sa at han syntes hun hadde lagt på seg litt kjente jeg også at Dixie var litt tung, men jeg trodde det var fordi hun var roligere nå som det er vinter og kaldt. Da blir kattene roligere, og da kan de legge på seg litt.

   Det håper virkelig jeg også! Jeg skal passe på Dixie hele tiden slik at hun føler seg trygg <3 🙂

   Vær trygg! Det kommer oppdateringer på facebook, blogg, instagram og snapchat 🙂

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Nææææh så artig snuppa mi;)) Du sa det jo da jeg traff deg 2.juledag at du syntes hun hadde lagt på seg. Men du trodde ikke at hun var drektig siden du ikke hadde sett noen paringer;)) Herregud nå ble jeg glad;))

  De kattungene kommer til å bli råsøte;))

  Jeg gleeeder meg jeg også til å lese flere oppdateringer om Dixie, kattungefødselen, Elvis og Nadina;))

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Advent- og førjulstiden er over oss. Måtte den fylle alle med fred og harmoni.My Profile

  • Else Marit: Ja gjett om det er kjempegøy da, og du aner ikke som jeg gleder meg Else Marit vennen 🙂

   Jeg turte ikke håpe på for mye, for jeg har jo opplevd innbilt svangerskap hos Nadina en gang, men derimot ble jeg kjempeglad da jeg fikk det bekreftet på ultralyd hos veterinæren på fredag 🙂

   Vær sikker! Det kommer oppdateringer på facebook, instagram, snapchat og blogg 🙂

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  • Randi: Ja du kan bare få lov til å le, for det gjør jeg også bare ved tanken på at Elvis og Dixie har fått det til uten at jeg var klar over det.

   En fordel er jo det, for det er lang ventetid de tre ukene før man ser rosa patter på en hunnkatt etter paring 🙂

   Det som var kjemepgøy, var jo at de som lånte Elvis til paring heller ikke hadde sett eller hørt noen paringer, og der ble det også blinkskudd. På Adelkatten sin utstilling gikk jeg rundt å fortalte at Elvis var ikke kjønnsmoden nei…. Vel den må jeg nok trekke tilbake 🙂

   Vær sikker! Det kommer oppdateringer på facebook, instagram, snapchat og blogg 🙂

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 3. Ha ha ha ha ha;=) Si meg hvilken luring du har fått i huset?

  Jeg lo godt da jeg leste innlegget ditt, og jeg lo godt da jeg leste oppdateringen din på facebook;=) Du ble lurt godt av Dixie og Elvis;=)

  Jeg krysser alt jeg har for at den kommende kattungefødselen går bra, og jeg gleder meg veldig til å følge med videre;=)

  Du må ha en fin mandag søte deg Torilvennen;=)

  Varm og stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Høstens hverdag hos oss;=)My Profile

  • Catzy: Ja det kan du jammen si Catzyvennen 🙂 En svensk luring av dimensjoner. De som lånte Elvis til paring før jul hørte og så heller ingen paringer, og der ble det også full blink 🙂

   Jeg håper inderlig at fødselen til Dixie går bra, og hun har jo vært frisk under hele drektighetsperioden så langt. Eneste at hun kastet opp den uken jeg skulle på Adelkatten sin utstilling, men jeg koblet ikke i det hele tatt, nettopp fordi jeg ikke hadde sett noen paringer.

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Den nyheten ventet jeg ikke å lese nå, men du verden så morsomt at søte Dixie og flotte Elvis skal bli foreldre 🙂 De begynner tidlig disse hannkattene.

  Du skal være trygg på at jeg kommer innom for å hilse på kattungene når de er født 🙂

  En fin ettermiddag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Det var det flere som ikke gjorde 🙂 Selv om kull mellom Elvis og Dixie var planlagt i vår, så jeg ikke denne drektigheten komme nå, men det er kjempegøy 🙂

   Da mannen min før jul sa at han syntes at Dixie hadde lagt på seg, kjente jeg at hun var tyngre å løfte, men det var da hun begynte å få skikkelig kuler på sidene, og bollemage jeg begynte å ane at det var noe. Den første tanken som slo meg var at hun hadde innbilt drektighet, for det opplevde jeg hos Nadina før hun ble drektig med E-kullet. Da veterinæren tok ultralyd, sa han at det slett ikke var noen innbilt svangerskap :9

   Ja du må komme innom for å hilse på nurkene når de blir født 🙂

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 5. Hærregud e det sant? Kerr artig å læs 🙂 No blei æg glad på dine vægne. Æg håpa at fødselen går bra og at kattungan e fresk og fin 🙂

  Æg ønska dæg ein fin kveld 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge