DET NÆRMER SEG ADELKATTEN SIN ÅRLIGE JULEUTSTILLING :) NYE BILDER AV KATTENE :)

Du verden som ukene går! Neste søndag 27.11.2016 er det 1.søndag i advent, og da nærmer det seg for den siste katteutstillingen i 2016.
 
 
Årets siste utstilling skal foregå på Dal i Letohallen lørdag 10.12 – 11.12.2016. Jeg skal ha med meg Nadina, Grace, Gizmo og Elvis. Nadina har fått den høyeste tittelen (Supreme Champion) som det går an å komme som fertil, og det eneste hun nå oppnår er Hederspris (HP). Siden Nadina er 7 år gammel får hun lov til å stille som senior (7 – 10 år). Det skal bli kjempegøy 🙂
 
 
Grace stiller som ungdyr (7 – 10 måneder), og det gjør også Grace sin kullbror (Gizmo) 🙂 Min abyssinervenninne May Britt har med seg en av kattungene fra O-kullet sitt (Osiris/Oliver), og han stiller i kattungeklassen. Osiris/Oliver er kattunge, det er Elvis som er pappaen til ham.
 
 
Siden Elvis har med seg tre kattunger fra to forskjellige kull, og stiller som avlhann på utstillingen 🙂 Elvis skal ikke frem til bedømmelse, men må være tilstede på utstillingen. Da er det poengsummen til alle tre kattungene som gjelder for resultatet til Elvis.
 
 
Jeg gleder meg kjempemasse til utstillingen, og ikke minst til å treffe mine abyssinervenner igjen 🙂 Adelkatten sin juleutstilling er faktisk årets høydepunkt før jul.
 
 
Jeg har begynt med litt pelsstell før utstillingen, og det må til. Uken før utstillingen bader jeg kattene. Jeg bader ikke kattunger og ungdyr fordi de har babypels enda. De voksne får seg et bad.
 
 
Nadina har en litt lengre pels enn Dixie og Elvis, og hun beskjærer jeg med en spesialbørste som får bort løshår og litt underspel som de ikke skal ha. Dette gjør jeg før jeg bader henne. Hun synes det er kjempegodt, og hun står og maler når jeg gjør det. Jeg bruker børsten på Nadina nå hver dag frem til jeg skal bade henne. Etter at hun er badet bruker jeg rett og slett så enkelt som et pusseskinn for å få bort løspels. Sommeren 2015 brakk jo Nadina labben sin, og så fikk hun et kull med kattunger i mai, og derfor har ikke Nadina fått badet.
 
 
Når det gjelder Elvis så børster jeg bare ham. Elvis skal ikke opp til noen dommer, men jeg vil at han skal være fin i pelsen likevel. Grace og Gizmo slipper å bade siden de ikke har fylt ett år enda.
 
 
Det kribler i magen til utstillingen, og jeg gleder meg kjempemasse 🙂 Til dere som bor i nærheten av Dal (ikke så langt fra Eidsvoll) er dere hjertelig velkommen innom Letohallen på Dal på katteutstillingen 🙂
 
 
Her kommer noen nye bilder som er blitt tatt av kattene i det siste, og jeg håper dere liker bildene 🙂
 
 

201116_nadina4

Godpusejenta Dronning Nadina slapper av på plassen sin i sofaen <3 :)

 
 

171116_dixie2

Godpusejenta Prinsesse Dixie Rose <3 :)

 
 

111116_elvis_vil_ha_mat4

Vi har èn regel, og det er når vi sitter ved middagsbordet og spiser, har ikke kattene lov til å gå på bordet, og det vet Elvis. Som den sniken han er vet han råd….

 
 

111116_elvis_vil_ha_mat5

Han sniker seg bak meg, og legger seg på skulderen,og han slår på malingen sin så det høres, og ligger der optimistisk i håp om en bitteliten smakebit 🙂 Skulderen er vel ikke bordet da, matmor 🙂 1-0 til Elvis, og matmor har tapt 🙂

 
 

141116_kveldskos_med_elvis_og_dixie2

Hva er vel mer avslappet enn en kveldsstund med en malende Elvis i fanget og en malende Dixie i armkroken? <3 :)

 
 

161116_grace4

(N) Hakrilas Grace som bor hos fòrverter og hennes halvsøster Felilcia/Signe skal reise sammen sin matmor og matfar på juleferie opp til Finnmark med fly. Her tester Grace ut softbagen 🙂 Foto: Linnea Höök

 
 

161116_grace5

(N) Hakrilas Grace som nå er 6 1/2 måned gammel <3 :) Foto: Linnea Höök

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 thoughts on “DET NÆRMER SEG ADELKATTEN SIN ÅRLIGE JULEUTSTILLING :) NYE BILDER AV KATTENE :)

 1. Hehe, dronning Nadina. Passet utrolig godt det 🙂

  Elvis er en luring, og hvilket hjerte ville ikke smeltet her <3

  Fine bilder og jeg skjønner godt at du gleder deg til denne utstillingen. Du er så flink med kattene og de krever jo en god del stell. Men sånt er jo bare koselig 🙂

  Ønsker deg masse lykke til!

  Klem fra Bust og meg <3
  Lillja.blogg.no recently posted..Har du fått purring fra Difi?My Profile

  • Lillja: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Ja, Nadina passer kjempegodt til kallenavnet mitt “Dronning” Nadina, for hun er en dronning som bestemmer reglene for det sosiale samspillet mellom kattene. I tillegg er hun også den eldste hunnkatten i flokken som hadde kull sist.

   Elvis er en kjempestor koseklump, og han er en snik som vet hva han skal gjøre for å fange matmor sin oppmerksomhet 🙂

   Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂 Tusen takk for kjempekoselige og rørende ord 🙂 Jeg elsker alle tre kjempehøyt, og de er mine edelstener. Hjertet mitt hadde blitt smuldret opp i småbiter hvis noe skulle skje dem.

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂 Gi Bust en stor kos og klem fra meg <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Åhhhh snuppa mi;)) Sååå råfine bilder;))

  Litt av noen blinkskudd du har publisert. Og jeg lo godt da jeg så bildene på facebook der han ligger over skulderen din;)) Han er sååå søøøt;))

  Jeg kommer innom utstillinga den helgen. Men vet ikke hvilken dag. Jeg gleder meg til å treffe deg og kattene.

  De gangene jeg stilte Snuppa syns jeg det var artig. Men hun er ingen utstillingskatt i forhold til dine katter. Og hun taper på at hun har for lys farge.

  Ha en fin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Bli med i facebookgruppen Bloggere mot det sykelige jaget etter det “perfekte” utseendeMy Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine også 🙂

   Dette med at Elvis ligger på skulderen når vi spiser har han kommet på i det siste. Rett før bildet ble tatt tok han labben, og klappet til gaffelen slik at potetbiten datt av gaffelen 😀

   Så kjempekoselig at du kommer innom i løpet av utstillingshelgen 🙂 Det blir kjempekoselig å treffe deg 🙂

   Jeg vet at du syntes katteutstilling var morsomt, men Snuppa deres har svak farge, og da vil hun tape. Siden det kullet der har fargen blitt mer og mer viktig for dommerne. Hun kunne ha gjort det bra på en liten utstilling hvor det ikke var så mange abyssinere. Jeg synes det er kjempebra du selv skjønner det 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Det er alltid like kjekt å lese det du har skrevet om utstillingen du skal på i desember, og det virker som er kjekk interesse hvor du møter mange folk med den samme lidenskapen for katt som det du har 🙂

  Å guri malla for noen herlige bilder 🙂 Bildene av Elvis hvor han ligger over skulderen din var et perfekt situasjonsbilde, og bildet av deg med Elvis på fanget og Dixie på armen var et bilde fylt med kjærlighet <3

  Det er avslappende å ha en malende katt på fanget. Lucia benytter anledningen til å legge seg i fanget hver kveld som vi slapper av i tv-stolene våre. Jeg kan sovner om ettermiddagen av malingen hennes. Det er ikke for noe at de sier at katt som maler senker blodtrykket og stress.

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂

   Det er kjempekoselig på utstillinger, og under en utstillingshelg kan vi snakke “katt” 24/7 med hverandre uten at andre ser på oss som noen “tullinger”. Ja vi er crazy cat ladies, men det er positivt 🙂

   Mannen min fant fort frem kameraet da Elvis lå slik, men fant ut at han knipset litt i seneste laget, for rett før disse bildene ble tatt klappet Elvis til gaffelen med labben sin slik at jeg mistet maten på tallerkenen igjen 🙂

   Hvis jeg er trøtt om ettermiddagen, og en av kattene kommer og legger seg i fanget mitt og maler, så kan jeg finne på å sovne på sofaen jeg også 🙂 Maling er så avslappende 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Koselig med innlegget ditt hvor du forteller om katteutstilling. Kan du ikke fortelle hvordan en utstilling foregår? Det hadde vært interessant å lese. Jeg kjenner til hundeutstillinger, for min x-mann og jeg hadde hun før barna ble født. Han drev med jakt og utstillinger.

  Jeg fulgte med serien som gikk på nrk som het for Alt for dyrene, og det var gøy å se det lille vi fikk se fra kaninutstilling og katteutstilling. Jeg synes programmet var litt rotete lagt opp med for korte bolker. De kunne kanskje ha tatt for seg to og to dyr i 2 – programmer og så nye to dyr.

  Fantastiske bilder av kattene dine 🙂 Elvis var vakker der han ligger som et skjerf over skulderen din. De to bildene av Elvis var mine favorittbilder 🙂

  Jeg ønsker deg en fin tirsdags kveld 🙂

  Bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Fin helg med kjæresten, og jeg er i gang med nytt hekleprosjekt 🙂My Profile

  • Gry: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂 Mannen min fant fort frem kameraet da Elvis lå slik, men var litt for sent, for rett før bildet ble tatt klappet Elvis til gaffelen slik at maten datt av gaffelen 🙂

   Tusen takk for tipset angående bloggemne. Det kan jeg gjøre ja, og det skal jeg få til så snart som mulig.

   Jeg fulgte også med disse programmene. Kjempefin intensjon dette, men jeg er enig med deg at det ble for mye hopping hit og dit. De kunne tatt noen dyr i to programmer, noen andre dyr i de to neste. Det ble for mye hopp fra kaninutstilling til adopsjonshunder fra Spania.

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 5. Hvis det er en ting jeg kan skrive under på er det at kattene dine er trygge og tillitsfulle <3 De får masse omsorg og kjærlighet hos dere. En tillitsfull katt ville aldri ha kommet i fanget og lagt seg på den måten kattene dine gjør. Vakre bilder av kattene som du dere 🙂

  Jeg har vært og sett på utstillinger hvor kattene dine har deltatt på, og det forbauser meg så rolige og trygge kattene på utstillingene er. Første gangen jeg var og hilste på deg og kattene på utstillingen du var på hadde jeg sett for meg masse mjauing. I mange bur lå kattene og tok livet med ro, og de var ikke stresset av at publikum så på dem ved burene.

  Det hadde vært morsomt å prøve å stille ut Maco også, men han er vinneren vår samme hva en dommer måtte mene 🙂

  En fin onsdag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Det var kjempekoselig skrevet 🙂 Jeg er nok enig med deg at en katt som er skeptisk til mennesker ikke ville kommet opp i fanget til andre mennesker som den ikke kjente. Jeg har sett katter som er litt skeptisk av seg, og de kommer sjelden og legger seg i fanget.

   Kattene som er på utstillinger er rolige, for de vant med utstillingslivet. Derfor er den første gangen man stiller en katt på utstilling kjempeviktig for katten. En trygg og rolig utstilling første gang er alfa omega for at katten skal skjønne at utstilling ikke er farlig.

   Det hender at katter kan ekspledere, men da kan det være noen små ting som utløser dette som f.eks. at dommeren ikke har vasket bordet godt nok mellom hver katt, eller at det sitter en fertil hannkatt rett i nærheten av en annen fertilhannkatt. Derfor er det regler for hvordan burplasseringer skal settes opp. To fertile hannkatter skal ikke ha bur ved sisden av hverandre, og heller ikke to fertile hunnkatter.

   Det er sant 🙂 Maco er deres kjempefin edelsten <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 6. Kerr kanonartig å læs om det du skriv om utstillinga 🙂 Æg har ikkje nåkka forutsetning førr æg har aldri vør på katteutstilling før. Det e fjærnt fra min verden.

  Æg e ening med ho Gry at det hadd vært artig om du kunne skriv om ka som skjer på ei utstilling. Det hadd vært kanonartig å læs.

  Æg har vør og sett på hundeutstilling førr et vænnepar av oss har hund og dæm driv med utstilling på hunden sin og dæm driv også med agilitytræing på hunden.

  Æg ønska dæg ein fin dag 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Kjempekoselig at du syntes innlegget mitt var interessant, og ja jeg skal skrive et innlegg om hvordan en katteutstilling er. Det var et kjempegodt tips jeg fikk av Gry og deg 🙂

   Else Marit og jeg dro på katteutstilling i Trondheim på midten av 90-tallet, og vi gikk i flere timer og så på kattene. Det var da jeg så abyssiner for første gang. Jeg ble hodestups forelsket i rasen. Det var mitt kjennskap til katteutstilling før jeg begynte med det selv, og det er en kjempemorsom hobby 🙂 Tenk å få prate “katt” 24/7 en hel helg uten at andre ser rart på oss 🙂

   Min far var på hundeutstilling med hunden vår, og han lovte seg selv “Aldri mer!” 🙂 Tror både han og hunden var sliten 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge