SEPTEMBER MÅNED I ORD OG BILDER :)

Vi har snart kommet til midten av september, og ute er det høst. Her hos oss i Trondheim har vi hatt en kjempefin høst med mye fint og varmt vær. Den siste uka har vært kjempenydelig, med sol og fin temperatur 🙂 Når været er slik er høsten kjempenydelig 🙂 Derimot når det blåser og regner kan jeg glatt hoppe over høsten, for da kommer også leddsmertene mine.
 
 
Jeg har brukt godværsdagene til å gå turer, og hva er vel mer nydelig enn å se de kjempefine høstfargene som har begynt å komme på bladene på busker og trær. Her om dagen da jeg gikk tur måtte jeg stoppe opp for å nyte det praktfulle synet som jeg så av kjempefine høstfarger på trærne. Det var helt magisk! Stoppe opp, ta seg tid til å la sanseinntrykkene nyte et praktfult syn 🙂
 
 
31.08.2017 var hadde jeg time til ortoped for håndleddet mitt. De to siste årene har jeg slitt med at det kjennes ut som om håndleddet glipper ut av ledd, og det er smertefullt. Ikke særlig praktisk når jeg står og spiller fløyte, men jeg greier å overse smerten som kommer da.
 
 
Jeg hadde med meg CT-bildene som var tatt til timen. Først så ortopeden på bildene, og på meg, og så sier han: “Det var et interessant fenomen”! Da skjønte jeg at det kom noe mer fra ortopeden. Ortopeden kunne fortelle at jeg nesten ikke har brusk igjen i håndleddet, og at bein ligger og gnisser mot hverandre! Det er skikkelig artrose! Nå vil han gå inn med artroskopi for å se hvordan det ser ut i håndleddet mitt samt fjerne betennelse som ligger der. Så tar vi det derfra. I verste fall må jeg være forberedt på at hele håndleddet må stives helt av. Håndleddet skal jeg ha hele livet, og jeg ønsker å være smertefri. Slik det er nå er det smertefullt når det glipper flere ganger om dagen! Nå tar jeg en ting av gangen.
 
 
Jeg kjenner noen som synes høsten og mørketiden er en tung årstid, og jeg føler med dem <3 Selv har jeg aldri vært depriert om høsten, for jeg synes høsten er kjempefin årstid. En perfekt høstkveld for meg er å sette seg i sofaen under godpleddet, med en god kopp te, tenne stearinlys, finne frem håndarbeidet, kose med kattene, lese en god bod, lese et blad eller å se på TV 🙂 Jeg føler meg tilstede i nuet når jeg nyter høstkvelden på den måten <3 🙂     Nå som høsten er i gang har jeg selvsagt spillejobber på fløyta ved gudstjenester, begravelser, hyggetreff m.m, og jeg stortrives med fløytespilling 🙂 Det er noe spesielt å få formidle musikk til de som hører på, og de blir jo så takknemlige for musikken jeg gir dem 🙂 Siden jeg sliter med håndleddet mitt bruker jeg å spille en dag i uka, og da kan det gjerne være to spillejobber på to forskjellige plasser.     Jeg har jo holdt på med livsstilendring en stund, og har jeg har faktsik gått ned noen kilo. Min inspirasjon har jeg hentet fra Anette Marie sitt team som heter "Vekt jeg liker": Team jeg liker
 
 
“Vekt jeg liker” er en del av “Team jeg liker”, og jeg har fulgt bloggen til Anette Marie i flere å, jeg har fulgt teamet på snap siden teamet startet opp, og jeg har fulgt jentene på “Vekt jeg liker”. Jentene på “Vekt jeg liker” har en lengre vei å gå når det gjelder vekt.
 
 
Etter jeg begynte å følge med “Vekt jeg liker” inspirerte det meg for å gjøre en livsstilendring jeg også når det gjelder trening og mat 🙂 Selv begynte jeg å trene til fysioterapeut i juni 2016 for opptrening etter en achillessceneoperasjon. I begynnelsen var det lett opptrening uten alt for mye vektbelastning. Da jeg begynte å gå på tredemølla greide jeg å gå en runde på 2 km/t, og det var tungt skal jeg hilse å si! Jeg holdt på med den opptreningen frem til desember 2016, for da hadde jeg en ny operasjon under hælen i sceneplaten. Sceneplaten var betent, og jeg ble operert. Så begynte jeg på med opptrening til fysioterapeuten i januar 2017. Selve opptreningen gikk bra, og jeg fikk et tilpasset treningsprogram for hele kroppen som jeg kunne kjøre. Fra januar – mars trente jeg en gang i uka. I mars begynte jeg å trene to ganger i uka. Jeg merket framgang. På tredemølla gikk jeg gradvis oppover på fart fra 2 km/t til 3 km/t. Jeg begynte å legge på mer vekter ettersom jeg merket at jeg ble sterkere. Det i seg selv var en stor motivasjon.
 
 
Begynte også å føre inn logg over det jeg spiste i løpet av en dag på en app jeg har på telefonen som gjør at jeg kan følge med om jeg overstiger kaloriinntaket. Det har jeg gjort siden oktober 2016. Maten jeg spiser er ren mat bestående av karbonadedeig, kylling, grønnsaker, frukt, magre produkter som mager cottage cheese, mager kesam, kyllingpålegg osv. Jeg henter en god del tips matvarer som brukes av Grethe Roedhe. I helgene kan jeg unne meg noe godt, men i ukedagene smaker jeg ikke slikkerier i det hele tatt!
 
 
Ildprøven for om jeg hadde gått ned vistes på bunaden min 17.mai i år 🙂 17.mai 2016 var bunaden litt trang over brystet, men i år hang den over brystet og livet. Ser at jeg har fått musker, for jeg har aldri hatt særlig synlige biceps. Det har jeg nå 🙂 Alt dette gir meg mer guts til å fortsette treningen. Jeg har økt i vekter hele veien. Senest nå i september økte jeg farten på tredemølla, og har nå kommet opp i 4 km/t 🙂 Samt på leggpress, seated leg curl, nedtrekk bredt grep, nedtrekk smalt grep og stående roing kabel har jeg økt vektbelastningen 🙂 Jeg fører treningsdagbok etter hver økt for å se tilbake på.
 
 
Siden jeg har kronisk betennelsesreumatisme har jeg krav på gratis fysioterapi etter jeg har kommet opp i egenandelskortet. Dered trener jeg to ganger i uka helkroppsøkt hos fysioterapeuten, og komplimenterer med en ekstra treningsøkt på treningssenteret. På treningssenteret kjører jeg kun overkroppstrening.
 
 
Jo da, jeg vet jeg har noen utfordringer fysisk når det kommer til treningen. Pga at achillesscenene mine er for korte kan jeg ikke løpe og hoppe. Etter achillesoperasjonene mine i 1996 og 1997 har jeg ikke fått til å løpe eller å hoppe. Sykling på sykker er ubehagelig for achillesscenene mine, for da river det bak i scenene. Jeg går på tredemølla, og jeg begynner nå med 10 minutter oppvarming, deretter trener jeg igjennom det jeg skal gjøre før jeg avslutter med 20 minutter på tredemølla. I dag har treningen min blitt en del av hverdagsrutinene mine, og jeg har kommet så langt at jeg blir rastløs hvis jeg ikke får trent 🙂
 
 
Etter hver treningsøkt har jeg enda mer energi, og jeg kan gjerne gå i gang med å vaske huset etter jeg har trent 🙂 Nei da, jeg har ikke ADHD 🙂 Ha, ha, ha 🙂
 
 
Jeg har funnet min form for trening, og foreløpig er tre dager i uka mer enn nok for meg, og det er bra på mosjonsnivå som jeg er. Hver og en må finne sin form for trening, og for hva de synes er bra for dem.
 
 
Koret mannen min og jeg synger i har også begynt høstsemesteret nå, og vi har en del å gjøre i løpet av høsten. Fredag 15.09.2017 kl.21.00 skal vi synge på Trondheim Torg. I Trondheim er det noe som heter for Kulturnatt, og rundt om i sentrum er det flere scener hvor det foregår ulike kulturunderholdning hele dagen. Fra kl.19.00 – 22.00 på scenen på Trondheim Torg skal det være konserter med forskjellige kor, og koret vi synger i skal synge kl.21.00. Resten av høsten skal vi i koret arrangere korkafè, vi skal synge på en julekonsert i kirka og vi skal synge på vår tradisjonelle julekonsert 4.juledag 🙂 Det blir kjepegøy å vise oss frem, og ikke minst synge for publikum 🙂
 
 
Vi har også begynt høstsemesteret i redaksjonen i Bel Canto som er den lokale koravisen for Norges Korforbund Sør-Trøndelag. Høstens første utgave av Bel Canto er i oktober, og den siste er i desember 2017.
 
 
Det har også vært oppstart av styremøter i styrene jeg sitter i (katteklubben jeg er medlem i og Aby- og somaliringen).
 
 
Dagene går fort, og jeg er jo den personen som elsker å ha ting å være engasjert i. Det gir hverdagen mening og glede 🙂 Er det en ting som er sikkert så er det at jeg finner glede i hverdagsgjøremålene mine 🙂
 
 
Jeg har tatt noen høstbilder som jeg ønsker å dele med dere, og jeg håper dere liker dem 🙂
 
 

08.09.2017 var jeg til negledesigneren min, og fikk ordnet neglene etter sommerferien. De var totalvrak etter flere uker med sommerferie 🙂

 
 

Fargen her er jeg forelsket i, og den velger jeg hver gang 🙂

 
 

Vi bor i nærheten av en park, og ved parken har kommunen satt ut store blomsterbed. Jeg måtte bare fotografere denne blomsten i det kommunale blomsterbedet 🙂

 
 

Blomstene i det kommunale blomsterbedet 🙂

 
 

Kjempefine blomster i blomsterbedet 🙂

 
 

Kjempefine gule blomster i det kommunale blomsterbedet 🙂

 
 

Mandag 11.09.2017 var det valgdag i Norge, og selvfølgelig fikk jeg gjort borgergleden min! Jeg stemte:……. Hemmelig valg 🙂

 
 

Beste måten å begynne dagen på med avsien, min hjemmelagete frokostsmoothie og kaffe 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “SEPTEMBER MÅNED I ORD OG BILDER :)

  • Frodith: Tusen takk for kjempekoselig kommentar deg 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine, og det motiverer meg til å fortsette å ta bilder som jeg deler med dere 🙂

   Treningen er blitt en stor del av hverdagen min, og jeg kan være slapp med smerter i leddene mine, men når jeg kommer meg på trening er det kjempegodt 🙂 I tillegg er det en helsegevinst med tanke på når man blir eldre. Styrke er kjempeviktig med tanke på skjelettet når man blir eldre.

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

 1. Kerr kanon koslig innlægg du har skreve og ikkje minst kanon fin bilda 🙂 Æg får jo dårlig samvittighet når det gjeld træning når æg læs bloggen din førr æg sku ha vært flinkar tel å træn. På grunn av at æg jobbe ræva av mæg med masteroppgava rekk æg ikkje å træn. Vi har træningsrom på skola som æg kan benytt hvis æg vil men æg e sliten etter en lang dag på læsesalen og da vil æg heim tel samboern.

  Næglan din va kanon fin og førr ein fin farge 🙂

  Æg ønska dæg en fin ættermiddag 🙂

  Stor bloggklæm fra mæg

  • Siri Elise: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Setter kjempestor pris på det du skriver til meg, og det gir meg stor motivasjon til å fortsette å skrive, og til å dele bilder med dere som leser bloggen min 🙂

   Treningen har faktisk blitt en stor del av hverdagen min nå, og jeg blir rastløs når jeg ikke trener. Jeg kan føle meg litt slapp med smerter fra morgenen av, men når jeg kommer meg på trening er det kjempegodt 🙂 Motivasjonen min er når jeg kjenner jeg blir sterkere, samt ser synlige resultater 🙂

   Tusen takk for det 🙂 Vet du, den fargen velger jeg hver gang, for jeg elsker fargen på neglene mine. Den går til aboslutt alt av klær.

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

 2. Det er kjekt å lese blogginnlegget ditt om hva du bedriver hverdagene dine med, og du er en engasjert dame som liker å ha noe å gjøre 🙂 Du har alltid vært en engasjert person med mange jern i ilden.

  Au, det hørtes ikke godt håndleddet ditt, men bra at du får hjelp. Du trenger håndleddet når du skal spille på fløyta di.

  Du imponerer med treningen din, og det sier jeg fordi jeg vet at du har kroniske betennelser i leddene dine. Det står mye mer respekt at dere som har en kronisk sykdom trener enn når vi som ikke har disse plagene trener. Vi som ikke har en kronisk sykdom tar det som en selvfølge at vi kan jogge en tur, gå på ski, gå i fjellet, gå en tur i marka eller gjøre annen fysisk aktivitet. Jeg tror slik du gjør det med magert og sunt kosthold er den beste måten å gå ned i vekt på, og jeg sa det til deg da jeg traff deg i Kristiansund at det vistes på deg at du hadde tatt av. Ikke gi deg, og stå på videre 🙂

  Fin, fin kveld ønskes deg, mannen og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Setter alltid pris på tilbakemeldingene dine, for det motiverer meg til å fortsette å blogge 🙂 Jeg liker jo å dele bilder på facebook, instagram, snapchat og blogg, og det er kjempekoselig når jeg får tilbakemeldinger fra det dere ser 🙂

   Håndleddet gjør mest vondt når det hopper ut av posisjon hvis jeg spiller fløyte eller piano, eller når jeg trener. Da gjør det vondt i flere timer. Siden jeg spiller fløyte ønsker ortopeden å ta artroskopi av håndleddet for å se hvordan det ser ut, og så tar vi det derfra. Jeg er de tryggeste hender!

   Jeg kommer til å fortsette å trene, for jeg synes styrketrening med vekter er kjempegøy, og det er blitt en stor del av hverdagen. Ikke minst er det jo helseforebyggende også med tanke på å styrke skjelettet når jeg blir eldre. Styrke er jo kjempeviktig når vi blir eldre.

   Hver og en må finne sin måte å trene på, og for meg er det styrketrening som hjelper. Hvis jeg ikke hadde hatt betennelser i achillesscenene mine og plagene jeg har i achillesscenen hadde jeg heller valgt å gå tur i marka eller tatt en skitur om vinteren, men når situasjonen er som den kan jeg gjøre andre ting!

   Tusen takk for det <3 🙂 Kjempekoselig sagt 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Såååå råkoselig innlegg du har skrevet snuppa mi;)) Den positiviteten du sprer gjennom bloggen gjennom det du skriver og bildene du legger ut er helt utrolig;))

  Såååå spennende og varierte dager du har da. Og jeg er råimponert over at du fremdeles fortsetter med treningen. For min del begynner jeg med friskt mot en eller to ganger. Men dørstokkmila er alt for lang for mitt vedkommende. To venninner og jeg er flinke til å gå en tur i uka. Da går vi en fast rute ikke så langt fra der vi bort. Når jeg kommer hjem fra jobb er jeg trøtt og sliten. Og sofaen er den som frister mest da.

  Åhhhhh såååå råfine bilder du har lagt ut. Og bildet av blomsten var råfin. Det bildet likte jeg;))

  Ha en råfin kveld;))

  Sooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Så langt kan voksne bloggere hevne seg hvis de kommer på kant med andre bloggere….My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar på blogginnlegget mitt Else Marit vennen 🙂 Det setter jeg kjempestor pris på. Hvorfor skal jeg sitte å klage på bloggen min når jeg ikke har noe å klage over? Helt i orden at man kan ha dårlige dager, og det har alle sammen. Jeg ønsker å vise at som ufør kan man ha positive dager, og være aktiv på forskjellige plan. Jeg har valgt den løsningen.

   Kjempekoselig at du likte bildene mine. Det kommer flere høstbilder i ett innlegg som jeg skal skrive i dag eller i morgen.

   Jeg føler dagene mine er fylt med variasjon, og ikke minst kjempeherlige gjøremål 🙂

   Treningen for meg er blitt en del av mine faste rutiner, og jeg synes det er kjempegøy å trene. Motivasjonen min finner jeg når jeg kjenner jeg blir sterkere, ser at jeg får muskler og ser resultater fra da jeg begynte å trene 🙂 Jeg kan ha en dag hvor jeg er slapp fra morgenen av med smerter i leddene, men når jeg kommer meg på trening får jeg energi, og det er kjempegodt etterpå 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Koselig innlegg og positivt innlegg du har skrevet, og som alltid så deler du nydelige bilder på bloggen din 🙂 Jeg har sagt det før, og sier det igjen at du er blitt mye flinkere til å ta bilder de siste årene. Bildene blir mye finere nå du beskjærer dem slik at du får motivet i sentrum 🙂 Den fargen på neglene dine er fin, og det er fargen for deg 🙂

  Det var koselig å være med deg å trene på Impulse, og jeg blir med flere ganger og trener. Det vises at du har fått opparbeidet deg teknikk på øvelsene, og jeg tar av meg hatten for treningen du har begynt med.

  Nå også håndleddet ja <3 Selv om du har dine plager i leddene dine stopper ikke det deg, men som du sier det selv får du ikke noe igjen for å synke ned i en stol og synes synd på deg selv. Du må fortsette med livsstilendringen du har begynt på, og jeg er sikker på at du når målet. Fra i fjor sommer til nå vises det på deg at du har gått ned, og jeg ser det på ansiktet ditt.

  En fin ettermiddag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjemekoselig kommentar fra deg 🙂 Kjempekoselig at du liker innlegget og bildene mine 🙂

   Det var kjempekoselig å høre. Dette med bilder har jeg fått gode råd fra lesere og facebookvenner om å beskjære dem før jeg deler dem, og det er råd jeg har tatt med meg.

   Tusen takk 🙂 Jeg liker også fargen kjemepgodt, og det er liksom min farge 🙂

   Kjempegøy at du ble med og trente på Impulse samme meg, og jeg gleder meg til lørdag når du skal bli med igjen 🙂

   Treningen er blitt en fast rutine, og de dagene jeg er litt slapp i kroppen og drar på trening er det kjempeherlig etterpå 🙂 Merker at jeg får ny energi 🙂

   Jeg har bestemt meg for at plagene mine ikke skal stoppe meg, for det alternativet er ikke aktuelt for meg!

   Fysioterapeuten tok mål av meg på mandag, og jeg hadde gått inn fra før ferien 🙂 Det er kjempeherlig, og gir ny motivasjon til å fortsette 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge