VI SOM ER UFØRETRYGDET BRUKER IKKE AV DINE SKATTEPENGER!

Selv er jeg 80% ufør pga kronisk betennelsesreumatime. Jeg har jobbet flere år som førskolelærer før jeg videreutdannet meg til adjunkt (lærer) med opprykk med følgende fagkrets: Matematikk, spes.ped 1. og 2.avdeling spes.ped, KRL, Musikk, grunnfag, Musikk mellomfag og Musikk mastergrad.Jeg jobbet flere år som spes.ped og faglærer i musikk og KRL ved en ungdomsskole her i byen, og stortrivdes i jobben min 🙂 Har også vært tilkallingsvikar på musikkskolen som pianolærer. 
 
 
Jeg har stortrivdes i jobbene mine, men var forberedt på at det kunne gå mot uføretrygd når reumatismen ble verre. 
 
 
Da jeg ble uføretrygdet gruet jeg meg til å fortelle at jeg hadde blitt uføretrygdet. Jeg var vel redd for hva andre skulle si, for jeg hørte andre uføretrygdede at de hadde fått mange stygge reaksjoner og kommentarer. 
 
 
Det viste seg å være tull! Jeg har til dags dato aldri fått noen negative kommentarer på at jeg ble uføretrygdet fra familie, slekt og venner. Reaksjonene jeg har fått har bare vært støttende. De synes det er trist at jeg ikke kan jobbe, men de har sagt rett ut at jeg er ei positiv, aktiv og engasjert dame, noe som gjør at jeg ikke setter meg ned og synes synd på meg selv. Familie, slekt og venner ser at liker å holde meg aktiv, noe de mener er kjempepositivt 🙂
 
 
Jeg har heller aldri fått noen negative kommentarer på nettet f.eks. blogg om at jeg er uføretrygdet, og det er jeg kjempeglad for 🙂 Mine bloggvenner, faste lesere og andre lesere har vært kjempehyggelige mot meg, og det setter jeg kjempestor pris på <3 🙂
 
 
Likevel har jeg sett med egne øyne, og lest at flere uføretrygdede har mottatt stygge og nedlatende kommentarer angående at de er uføretrygdet. Det synes jeg er kjempetrist. 
 
 
Mitt inntrykk er at en del mennesker slenger om seg med ubetenksomme kommentarer angående det å være uføretrygdet på nettet. Her om dagen leste jeg en blogger som jeg følger (ikke på blogg.no, men på et annet bloggsted). Jeg har fulgt bloggeren et par år. Bloggeren er uføretrygdet. Det står det i hennes beskrivelse av seg selv på bloggen hennes. Hun hadde skrevet et blogginnlegg hvor hun fortalte at hun gledet seg til å reie til syden i sommerferien sammen med mannen sin og ungene sine. Når jeg leser en slik bloggoppdatering blir jeg med hånden på hjertet oppriktig glad på deres vegne <3 🙂
 
 
Det jeg reagerte på var noen kommentarer som jeg mener over hodet ikke hører hjemme, og det er ikke første gangen jeg har sett den type kommentar i kommentarfeltet hos en blogger som er uføretrygdet! Jeg har lest den type kommentar hos andre uføretrygdede bloggere hvis de forteller at de har kjøpt seg noe, eller skal reise på ferie. 
 
 
Et par av kommentarene jeg reagerte gikk på at et par av leserne mente at som uføretrygdet skulle hun ikke bruke andres skattepenger å reise til syden for! Jeg måtte sitte på hendene mine for ikke å skrive noe jeg hadde angret på! 
 
 
Det er ikke første gangen jeg har lest en slik type kommentar hos en uføretrygdet blogger med beskyldninger om at uføretrygdede bruker andres skattepenger når vi kjøper oss noe eller reiser på ferie! 
 
 
Jeg tviler på at en av de som postet den kommentaren til bloggeren jeg følger leser bloggen min. Vedkommende skal ha det klart for se at vi som er uføretrygdet bruker ikke dine skattepenger! 
 
 
Mange av oss som er uføretrygdet har faktisk vært i jobb i flere år før vi ble måtte bli ufør. Vi har betalt skatt på lik linje som alle andre som jobber i Norge, vi har opparbeidet oss poeng som gir grunnlaget for våre uføreutbetalinger og vi betaler faktisk skatt av uføretrygden vår som vi får utbetalt hver måned! Uføretrygden vi mottar er våre egne penger, og vi har opparbeidet oss rettighetene til å få det vi får. Det er slett ikke dine skattepenger vi bruker! Pengene vi får utbetalt er vår egne penger på lik linje som alle de som har en jobb og som får vanlig lønn! 
 
 
Den/de som mener at uføretrygde bruker av deres skattepenger må tro om igjen! Det er slett ikke tilfellet! Begynn å sette dere inn i reglene for hvordan uføretrygden beregnes for oss som er uføretrygdede før dere kommer med slike beskyldninger! 
 
 
Neste gang dere ser en oppdatering på blogg, facebook, snapchat eller instagram hvor dere ser at en uføretrygdet f.eks. skal reise til syden eller har kjøpt seg et klesplagg hold beskyldningene om at vedkommende bruker dine penger for deg selv! 
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “VI SOM ER UFØRETRYGDET BRUKER IKKE AV DINE SKATTEPENGER!

 1. Det er det størtste tullet jeg har hørt på lenge. Dere som er uføre får utbetalt deres egne penger på lik linje som når vi som arbeider får lønn. Det er deres egne penger som dere har rett til å få!

  Jeg tar mer enn gjerne en diskusjon med en som mener at dere uføretrygdede bruker av skattepengene til oss som jobber. Den personen kommer til å tape en diskusjonen med med, og det skal bli en sann glede å være vitne til å se 🙂

  Det er tydelig at noen ikke har oppdatert seg når det gjelder rettighetene til dere so er uøfretrygdet, og som har minimalt med kunnskap om reglene for trygdeutbetaliinger.

  Bruk trygdeutbetalingen med god samvittighet, for det er deres ærlige og rettmessige penger det er snakk om 🙂

  Jeg ønsker deg en kjempefin ettermiddag 🙂

  Stor bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Adventstiden skaper stemning og forventning 🙂My Profile

 2. Hvor i alle dager tar de det fra? Det er så mange fordommer mot uføretrygdede og jeg skjønner ikke hvorfor.

  Jeg synes synd på dere som er uføretrygdede for det fortjener dere ikke.

  Det er ikke lett når dere møter beskyldninger fra uvitende om at dere bruker andres penger, og det er det største sprøytet jeg har hørt. Jeg begriper hvor de tar beskyldningene fra og hvrofor de kommer med beskyldningene. Noe må det være som trigger dem.

  Om noen som er uføretrygdet bestiller seg en ferietur til syden er vil jeg aldri finne på å si at persionen bruker mine penger. Jeg mener det er uhørte beskyldninger som mange retter mot dere 🙁

  Uføretrygden er deres egne pener som dere har rett å motta.

  Det er bra at du står frem og taler de uføretrygdes sin sak 🙂

  Fin, fin kveld ønskes deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

 3. Hæh???? Seriøst??? Du snakker om en nedlatende holdning mot uføretyrgdede. Og jeg blir forbanna og reagerer når jeg leser eller hører at noen sier at uføretrygdede burker av andres penger. Der sa du det. Det hadde vært til pass for dem hvie de ble ufør selv og måtte ha uføretrygd. Jeg synes ikke synd på dem som har sleivet med kjeften sin mot andre.

  Ha en fin kveld snuppa mi;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..En liten oppdatering med bilder;))My Profile

 4. Jeg vet at mange har forfedelige og negative holdninger når det gjelder uføretrygdede. To stykker jeg kjenner har veldig negative holdninger og tanker om uføretrygdede. Jeg prøver å si til dem at de må sette seg i deres situasjon. De mener at uføretrygdede driver dank og tar fra andres penger. Jeg blir sint og jeg sier fra når de sitter og rakker ned på uføretrygdede. Det får de ikke gjøre i nærvær av meg.

  Dere som er uføretrygdet tar ikke fra noen for dere tjener deres egne penger som dere har krav på, og dere betaler skatt på lik linje som alle andre. Jeg kaller det ondskap fra de som sier at dere som er uføre tar fra andres sin skatt. Det er søren meg ikke tilfelle.

  Veldig bra skrevet innlegg 🙂

  En riktig fin kveld til deg 🙂

  Godklem fra Irene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge