OPPDATERING OM HVORDAN DET GÅR MED TRENINGEN MIN OG MIN VEI TIL EN SUNNERE LIVSSTIL :)

Jeg har jo slitt med betennelse i venstre fot i achillesscenen og hælen, og fikk treningsforbud to ganger (en uke i sommer og en uke i august). Var på røntgen, og fikk så time til ortoped. Ortopeden sier at det er så stramt i achillesscenen, og det fører til at scenefestet i hælen står i spenn. Det igjen fører til betennelse under hælbeinet. Ortopeden vil prøve med en ny type operasjon som kan være mye bedre for meg. Han vil løsne på muskel- og achillesscene festet øverst i leggen, og få bort arrvev som har dannet seg. Operasjonen vil gjøre selve muskelen og achillesscenen i leggen bedre. Ortopeden sier at jeg blir ikke 100% bra siden jeg har medfødte for stramme achillesscener. Jeg har fått time til operasjon 10.10.2018 🙂 
 
 
I september fikk jeg akutt betennelse i høyre skulder. Det er slimposebetennelse. Når jeg er til fysioterapeuten gjør jeg øvelser for å mye opp skulderen. Jeg skal til legen igjen i slutten av oktober hvis jeg ikke er bra, for da vil han henvise meg til ortoped. Fysioterapeuten er helt enig. 
 
 
Behandlingen jeg gjør er øvelser med lette strikk, og hjemme har jeg rispute som jeg varmer i mikrobølgeovnen, parasett, ibux og tigerbalsam. Jeg forstår ikke hvorfor kattene spretter av gårde når jeg smører meg med tigerbalsamen? 🙂 Ha, ha, ha 🙂 
 
 
Jeg fikk en kortisonsprøyte i skulderen til fastlegen, og jeg fikk treningsforbud i begynnelsen av september for å ta det 100% med ro. 
 
 
Etter uken med treningsforbud var omme var jeg fort tilbake på trening. Jeg liker ikke når jeg får avbrudd fra treningen med treningsforbud, for jeg føler at det ødelegger alt, men jeg må høre på hva fysioterapeut, ortoped og fastlege sier. 
 
 
Nå er jeg tilbake for 100% med trening. Jeg får ikke lov til å ta øvelser som belaster skuldrene som nedtrekk nøytralt grep, nedtrekk bredt grep, pec fly og stående roing. Det er kjedelig, men jeg får ta det igjen senere. Viktigst er at jeg får trent det jeg kan få trent. 
 
 
Jeg har vært så flink som jeg kan være med dietten min, men vekten har stått stille. Er i hvert fall kjempeglad for at jeg ikke har lagt på meg. I begynnelsen av saptember begynte for fult med ren-mat-dietten min. Den dietten fungerer for meg, og den gir meg også energi til treningen. På kostholdsplanen spiser jeg til frokost de dagene jeg trener: Havregrøt med vann som har opp i, og jeg topper det med frosne bringebær, banan og sukrin gold. De dagene jeg ikke trener spiser jeg mager kesam, med en håndfull med mandler, frosne bringebær og sukrin gold. Har aldri vært et frokostmenneske, men frokost er det viktigste måltidet man kan spise. Jeg er heller ikke et brødmenneske. 
 
 
Til lunch de dagene jeg trener har jeg kokt egg, masse agurk, cherry tomat og noen skiver kokt skinke. De dagene jeg ikke trene spiser jeg til lunch: Speltlomper med paprika, agurk og kokt skinke på 🙂 
 
 
Som mellommåltider spiser gulrøtter, kålrot eller blomkål 🙂 
 
 
Til middag varierer jeg litt, men jeg skifter på å spise karbonadedeig, kylling, kyllingkjøttdeig, søtpotetpizza, speltlompepizza, kylling i speltlompe. Som tilbehør bruker jeg: grønnsaker, kok ris, kokt brokolliblanding, wokblanding eller  stekt søtpotet til. I stedet for fete sauser over bruker jeg mager cottage chesse, økologisk pestosaus eller mager kesam.
 
 
Hvis jeg blir sulten på noe godt til kvelden tar jeg f.eks. mager kesam som jeg har tinte frosne bringebær eller blåbær oppi og strør over sukrin gold. Dietten er jo etter Grethe Roedes tankegang å spise magre produkter, telle kalorier og veie maten. Kroppen min har best når jeg spiser ren mat, og jeg synes det er kjempegodt 🙂 
 
 
Fysioterapeuten min kan kosthold, og hun har satt opp en kostholdsplan til meg som jeg følger. Jeg holder meg unna søtsaker i ukedagene, men i helgene unner jeg meg noe godt. Når jeg ikke spiser søtsaker på hverdagene mister jeg lysten på sjokolade. Det frister liksom ikke. 
 
 
Har fått spørsmål om hvor mange kalorier jeg ligger på om dagen, men det har jeg ikke lyst til å oppgi. Det jeg spiser er beregnet ut fra aktivitetsnivået mitt, mine behov og mine mål. Fikk for en stund siden fikk jeg kommentar på bloggen min om at jeg aldri viser frem bilder av kroppen min slik at leserne bloggleserne mine kunne få se hvordan kroppen min ser ut. Til det ønsker jeg å si at jeg er ikke den personen som står på treningssenteret, til fysioterapeuten eller foran et speil og tar bilder av kroppen min. Har aldri vært den personen. Den dagen jeg når målet mitt skal jeg ta et bilde i helfigur med klær på slik at dere får se. Min vektnedgang har jeg beregnet til 2 år, og grunnen til det er fordi jeg vil ha en varig og stabil livsstilendring slik at jeg ikke legger på meg fort igjen. Hvis man går fort ned i vekt, er det større fare på å legge på seg enn når man gjør det over lang tid. Når vektmålet mitt er nådd kommer jeg til å ta kontakt med en kostholdsveileder slik at jeg får en kostholdsplan som kan hjelpe meg til å holde vekta. 
 
 
Jeg trener 3 dager i uken. Begynner alltid treningsøkten min på tredemølle i 15-17 minutter. Pga stive achillesscener vil ikke føttene mine samarbeide når jeg overstiger 4,5 km/t. Jeg må ha hellig på -1, og det er fordi at jeg får kjempevondt i hælene når jeg har hellingen nøytralt på 0 . Fysioterapeuten sier det er mye bedre for meg å ha hellingen på -1, og jeg bruker foten riktig når jeg går. Jeg har nå begynt med litt intervaller, og det er kjempegøy. Da går jeg med hastigheten jeg bruker å ha den på 4,4 km/t. Så kjører jeg hastigheten opp litt før jeg setter den ned til 4,4 km/t. Det er kjempegøy med variasjon 🙂 
 
 
Neste øvelse jeg gjør er leggpress 3×15, så seated leg curl 3×5, leg extension 3×10. Noen gange når det er mye folk trener jeg med strikk. Etter jeg har trent lår og rumpe går jeg over å kjøre biceps push down 3×15, og biceps curl 3×15. Jeg avslutter min faste treningsøkt med mageøvelser. Til slutt gjør jeg øvelsene mine for skuldrene. Jeg måtte gå ned i antall repetisjoner på den ene øvelsen, for det gjorde kjempevondt. Så lenge som jeg har smerter i skulderen får jeg ikke ha belastning. 
 
 
Fysioterapeuten har sagt det flere ganger at det er beundringsverdig den treningen jeg gjør, og hun synes jeg skal være stolt av meg selv som nå trener 3 ganger i uka. Jeg vet det kan komme til å bli treningsavbrudd pga betennelser i leddene mine som en følge av reumatismen min.
 
 
Trening gir kjempemasse energi, og jeg elsker styrketrening med vekter 🙂 Når har jeg funnet min form for trening som passer meg. Har alltid likt styrketrening, og jeg har vel likt styrketrening bedre enn å jogge. Grunnen til at jeg ikke likte å jogge var jo fordi jeg hadde smerter i achillesscenene mine. 
 
 
Jeg har fått spørsmål om hvorfor jeg ikke sykler på erogmetersykkel når jeg trener. Det har sin enkle grunn at jeg er alt for stiv i achillessenene og anklene til å tråkke rundt på en ergometersykkel. Jeg har forsøkt, men det var kjempevondt. Dermed får jeg ikke den effekten jeg ønsker, fordi smertene og stivheten stopper bevegelsen i ankelleddet når jeg trår rundt. Gå på tredemølle er det aller beste for meg. Fysioterapeuten testet meg, og føttene mine holder ikke mer enn ca. 20 minutter før jeg får store smerter i achillesscener, hæler og ankler på tredemøllen. 
 
 
Det hender at jeg sammenlikner meg med andre som trener, men fysioterapeuten sier at det må jeg ikke gjøre. Jeg skal trene ut fra mine forutsetninger og begrensinger, og jeg skal ikke sammenlikne meg med andre. Fysioterapeuten sier jeg skal være fornøyd med at jeg har kommet så langt som jeg har. Jeg begynte å legge om kosthold og trening for fullt i februar/mars 2017, og jeg har hatt avbrekk innimellom pga operasjoner og betennelser. Det er noe jeg må innfinne meg i og godta. Betennelsene mine i leddene mine dukker opp helt plutselig og uten forvarsel. 
 
 
Jeg er kjempefornøyd at jeg trener 3 ganger i uka, og det gjør meg kjempegodt 🙂 Kjenner jeg har lyst til å øke på med en dag til med trening, men det får bli neste målsetting. 
 
 
Etter operasjonen i foten 10.10.2018 har ortopeden sagt at jeg må kanskje beregne 4 uker før jeg er tilbake for fullt. Jeg kan begynne å trå ned på foten med en gang etter operasjonen, men jeg må bruke krykker i 1-2 uker. Kan begynne så smått til fysioterapeut i løpet av uke 2, for det er viktig å komme fort i gang igjen med tøyning av achillesscenen. Det blir kjempegodt å komme seg tilbake så raskt. 
 
 
Ønsker å dele noen bilder som jeg har tatt på trening og bilder av noe av maten jeg har spist med dere, og håper dere liker bildene mine 🙂 
 
 

Frokost før trening består av havregrøt (kokt på vann) toppet med tinte frosne bringebær, sukrin gold og banan 🙂 Det er kjempegodt 🙂 

 
 

Tre nødvendige ting å ha med på trening: Joggesko, vannflaske og verdens beste øretelefoner for å høre på musikk 🙂 

 
 

Oppvarming på tredemølla 🙂 

 
 

Leggpress er en av mine favorittøvelser 🙂 

 
 

Seated leg curl er også en av favoritt beinøvelsene mine, og den kjennes ja 🙂

 
 

Litt av hvordan det ser ut i treningssalen til fysioterapeuten 🙂

 
 

Lunch etter trening 🙂

 
 

Speltlompepizza er kjepegodt 🙂 Nam, nam :p 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 thoughts on “OPPDATERING OM HVORDAN DET GÅR MED TRENINGEN MIN OG MIN VEI TIL EN SUNNERE LIVSSTIL :)

  • Deveny: Tusen takk for det 🙂 Nei, jeg gir meg ikke, og målet skal jeg

   Akkurat nå vil hodet gjerne trene mer enn 3 ganger i uken, men fysioterapeuten sa at 3 ganger i uken holder, og det skal jeg være fornøyd med.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke <3 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

 1. Jeg har sagt det mange ganger, og jeg sier det med glede igjen at den prestasjonen du har gjort er imponerende. Det er imponerende at du trener så mye når du har en kronisk reumatisme hvor betennelser slår ut i full blomst når du minst aner det. Derfor ekstra imponerende, og du er et forbilde for andre med en kronisk sykdom at trening gjør godt.

  Du har sunne tanker rundt trening og mat, og det er bra 🙂

  Det høres ut som god mat på dietten, og det så godt ut. Jeg prøvde speltlompepizzaen etter du delte bildet på facebook. Det var deilig 🙂 Jeg kommer utvilsomt til å lage det igjen 🙂

  Stå på, og jeg heier på deg. Ikke gi deg. Du vil møte motgang, men jeg vet du er sterk nok til å komme deg over kneikene.

  Du får ha en riktig fin ettermiddag 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene S: Tusen takk for det 🙂 Det var kjempekoselig sagt av deg <3 🙂

   Jeg kjenner jeg har mye mindre smerter de dagene jeg trener, og jeg sa det til fysioterapeuten at jeg kunne økt til 4 dager i uka. Det sa hun blankt nei til. Når jeg har kronisk betennelsesreumatisme vil neppe kroppen min takle trening 4 dager i uken. Hun sier jeg skal være kjempeglad og fornøyd selv at jeg trener 3 ganger uka. Det er jeg også 🙂 Hodet vil mer enn kroppen 🙂

   Maten er kjempegod, og jeg er mett. Får nesten ikke i meg siste måltid, fordi jeg er så mett når kvelden kommer.

   Kjempegøy at du prøve speltlompepizzaen, og den er kjempegod 🙂 Det er bare fantasien som setter en stopper.

   Jeg gir meg ikke, og målet skal jeg nå 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Så bra at du får til å trene 3 dager i uka. Jeg savner å gjøre det jeg også, men håper jeg kommer i gang etterhvert når jeg får belaste benet igjen. Lykke til videre med kost og trening, og ikke minst operasjon. Klem <3
  HeidiElise recently posted..Før og etterMy Profile

  • Heidi Elise: Tusen takk for kjempefin kommentar fra deg 🙂

   Er kjempefornøyd jeg altså, men nå mener hodet mitt at jeg kan trene 4 ganger i uka. Da sa fysioterapeuten min at det vil ikke kroppen min tåle, og da kan betennelsene komme oftere, og jeg får oftere treningsforbud pga betennelsen. Får høre på fysioterapeuten.

   Jeg er fornøyd med det jeg har klart til nå, og jeg skal nå målet mitt 🙂

   Håper du klare rå komme i gang når du får belaste beinet.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke <3 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

 3. Åhhh snuppa mi;)) Jeg synes du er råflink;)) Ikke ta det ille opp når du må ha treningsopphold pga betennelser i leddene dine. Og ikke vær lei deg. Det er en del av reumatismen din. Fokuser på at du trener jevnlig.For en treningsstopp på en uke vil ikke ødelegge for deg.

  Du må huske på at du har betennelser som kommer når du minst venter det. Og det er en større prestasjon når du er så flink å trene som du gjør enn hvis jeg skulle ha trent det samme som deg. Jeg håper du klarer å se på det du gjør. Og at du kan gi deg selv en klapp på skulderen;))

  Jeg blir sulten når jeg ser matbildene dine. Det er ikke for noe annet at Grethe Roede dietter har bra virkning på folk. Jeg kjenner flere som har gått på Grethe Roede kurs. De sier at det er så mye mat at de rekker ikke å bli sulten mellom hvert måltid. Du må spise det som kroppen din tåler. Jeg leste kommentarene på bildet du delte av speltlompen din. Og hun som begynte å komme med gode råd om hva du skulle spise og ikke spise. Det syntes jeg var råfrekt gjort. Jeg syntes det var råbra at de som kommenterte sa fra at de syntes at det var frekt gjort. Noen skal blande seg i aboslutt alt.

  Ha en råfin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Råherlig sommereferie hjemme hos familien i Trondheim;))My Profile

   • Lagay: Tusen takk for det 🙂 Det var kjempekoselig sagt 🙂

    Jeg sier til meg selv at jeg kan ikke være negativ, for det hjelper ikke. Det er andre som har det verre enn hva jeg har. Er ikke den personen som kan sette meg ned og synes synd på meg selv. Jeg kan si at jeg har vondt, men det hjelper ikke personlig å være negativ.

    Tusen hjertelig takk for det 🙂

    Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke <3 🙂

    Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit-vennen, og det setter jeg kjempestor pris på <3 🙂

   Jeg har begynt å få dårlig samvittighet når jeg må ta treningsfri pga betennelser som oppstår i leddene mine, men fysioterapeuten sier at det skal jeg ikke ha. Når jeg trener så bra som jeg gjør har ikke 1 ukes treningsfri noe å si.

   Synes det går så bra fremover, og jeg vil ikke ødelegge det jeg har oppnådd nå.

   Det er nettopp det betennelsene gjør. De dukker opp når jeg minst venter det. Det er det som er frustrerende.

   Maten er kjempegod, og jeg må spise alle måltidene. Det er maten jeg spiser som er med på å øke forbrenningen. Maten er kjempegod, og jeg blir ikke lei heller 🙂

   Ja, noen skal blande seg i alt, og noen tror hva som er best for alle andre hele tiden. Irriterende, men de mener jo det bare godt.

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Herre min så flink du er og vær stolt av deg selv. Stopp opp og klapp deg selv på skulderen for det har du lov til. Jeg har stor respekt for treningen du gjør og jeg tenker på at du har kronisk reumatisme.

  Da jeg traff deg i sommerferien da vi var på Trondheimstur så jeg på deg at du hadde tatt av. Du må bare jobbe videre og jeg er sikker på at du når målet ditt.

  Fin, fin lørdag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for det, og det setter jeg kjempestor pris på <3 🙂

   Jeg er kjempefornøyd, og jeg er kjempeglad for at jeg har kommet så langt som jeg har. Nå ønsker hodet mitt å trene 4 ganger i uka, men fysioterapeuten sier at det vil ikke reumatismen min takle. Da vil jeg få oftere betennelser, og oftere treningsavbrekk. Hun sier jeg skal holde meg i 3 ganger i uka, og være fornøyd med det nå fremover en lang stund 🙂

   Får jo dårlig samvittighet hvis jeg ikke får trent, men fysioterapeuten min sier at det skal jeg ikke ha, for en uke med treningsavbrekk ødelegger ikke noen ting!

   Jeg skal stå på, og jeg gir meg ikke 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandagskveld, og ei kjempefin og god uke <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge