OPERASJONEN I FOTEN OVERSTÅTT, OG JEG SLAPPER AV MED GODPUSENE MINE <3 :)

Lørdag og helg igjen 🙂 Hvor har denne uken blitt av? Ikke vet jeg. Ute er det overskyet og 19 grader, og det er kjempeherlig 🙂 Kattene koser seg ute på verandaen. Ikke hvert år de kan være ute der i oktober 🙂 Hera holder på og jakter på løv som hun tar med seg inn på stua. 
 
 
Alt er bare bra her. På onsdag 10.10.2018 ble jeg operert i venstre fot. Ortopeden løsnet på muskel- og achillesscenefestet bak kneet. Det er jo så stramt. Nå vil jeg få litt bedre bevegelse i foten. Ortopeden sa det var stivt i hele achillesscenen min, og det er ikke rart at jeg får vondt når jeg går. 100% bra kan de ikke gjøre meg, men jeg vil få bedre funksjonalitet enn hva jeg hadde. Hvis jeg skulle blitt 100% bra skulle noe ha vært gjort da jeg var barn, men så langt hadde de ikke kommet. 
 
 
Jeg har hatt smerter etter operasjonen, men det er helt normalt. De første to ukene skal jeg sitte med foten høyt, bruke en ispose bak og avlaste med krykker. Krykkene skal jeg bruke i to uker. Etter to uker får jeg begynne til fysioterapeut for opptrening. Det gjelder jeg meg kjempemasse til 🙂 Jeg kjenner jeg savner å trene!
 
 
Får ikke gjort noe spesielt, og jeg rigger meg til i sofaen med foten på ei pute. Jeg bruker dagene til å slappe av, lese bøker og blader, høre på musikk, høre på radio, se TV og håndarbeid. Får da vært litt produktiv også 🙂 Torsdag 11.10.2018 hadde jeg besøk av venninnen min Irene. Hun kom innom på tur før hun skulle på seinvakt på sykehuset. Det var kjempekoselig 🙂 
 
 
Det som er imponerende er at kattene skjønner at jeg har det vondt. Alle sammen er i nærheten av meg, og det virker som om de skal passe på matmor <3 🙂 Kattene bytter på i tur og orden å ligge i nærheten av meg, eller opp på meg. Det viser at katter er og blir kloke dyr <3 🙂 
 
 
I dag fikk jeg tatt meg en dusj for første gang etter operasjonen, og du verden det var kjempeherlig 🙂 Man føler seg som et helt annet menneske 🙂 
 
 
Det blir en stille og rolig helg, men det er like bra når formen ikke er på topp. I kveld skal jeg se på “Skal vi danse”, og det blir en avslappende TV-kveld. 
 
 
Jeg ønsker alle mine kjære bloggvenner, følgere og lesere en kjempefin lørdag <3 🙂 Ta godt vare på dere selv <3 🙂 
 
 
Ønsker å dele noen bilder med dere som jeg har tatt de siste dagene 🙂 
 
 

Bildet jeg tok av foten min etter operasjonen før jeg skulle dra hjem fra klinikken. 

 
 

Det er alltid godt å få ut venflonen etter en operasjon. 

 
 

Etter en operasjon i foten er det helt vanlig å ta blodfortynnende. Denne setter jeg en gang for dagen i magen, og jeg setter den selv. Det er slett ikke moro å sett sprøyten selv, men må man så må man. 

 
 

Denne julebrusen anbefales på det varmeste 🙂

 
 

Grønn smoothie til frokost er kjempegodt 🙂 

 
 

Godpusejenta Nadina har lagt seg godt til rette på matmor sine to puter da jeg benyttet anledningen til å ta en tur på WC, og når jeg kom tilbake måtte jeg nærmest søke i 10 eksemplarer om å få tilbake putene 🙂 Ha, ha, ha 🙂 Hun koste seg der hun lå ja <3 🙂

 
 

>

Godpusejenta Dixie Rose har overtatt plassen i sofaen, og passer på matmor <3 🙂

 
 

Godpusejenta Hera slapper av i sofaen sammen matmor <3 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 thoughts on “OPERASJONEN I FOTEN OVERSTÅTT, OG JEG SLAPPER AV MED GODPUSENE MINE <3 :)

 1. Åhhh snuppa mi;)) God bedring;)) Bra du har kattene til selskap. Ja katter forstår mer enn hva vi mennesker forstår. Og de vet når vi mennesker har det vondt. Jeg tror de er ekstra sensitiv for når eierne har det vondt.

  Hørtes vondt ut med operasjonen. Du må bare ta det med ro så lenge du har fått beskjed om det. Og tiden for at du kan trene igjen kommer fortere enn hva du aner. Hvis du begynner for tidlig kan du skade foten mer enn hva godt er.

  Jeg håper du blir hjulpet av operasjonen.

  De sprøytene fikk jeg også etter ryggoperasjonen min. Jeg fikk mannen min til å sette dem. For jeg klarte ikke det selv. Det er en grunn til at jeg ikke er sykepleier;))

  Åhhh sååå råfine bilder av kattene. Og det råe blikket Hera har;)) Hun er rå;))

  Ha en råfin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Råherlig sommereferie hjemme hos familien i Trondheim;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for det Else-Marit vennen <3 🙂

   Kattene har passet på og vært til selskap for meg <3 <3 <3 🙂 Alle de gangene jeg har blitt operert er de alltid i nærheten av meg og de vil ligge ved siden av meg. Du snakker om kjærlighetsdyr <3 🙂

   Det har ikke vært godt nei, og jeg har hatt vondt. Ikke rart, for de har jo tross alt løsnet på en scene og en muskel. Ortopeden sa det rett ut at jeg måtte regne med å ha foten høyt på en pute og med ispose rundt i 2 ukers tid. Det er for å hindre at det oppstår indre blødninger i selve muskelen.

   Jeg føler meg som en sykepleier jeg nå når jeg har satt disse sprøytene på meg selv. Det er kanskje verre å gjøre det på andre, men meg selv ikke i det hele tatt. Første kvelden jeg satte sprøyten var jeg litt sånn der 🙂 He, he, he 🙂

   Tusen takk for at du likte bildene av kattene 🙂 Ja, Hera har nok blikket etter sin mor, men hun er mildere i looken.

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og fortsatt kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. God bedring 🙂 Jeg håper du kommer deg fort på føttene igjen. Får vondt av deg som må igjennom så mange operasjoner men du takler det hele på en positiv måte. Det har du alltid gjort når du har blitt operert og det står det stor respekt av.

  Når en av oss er syke passer Lucia på oss og hun forstår at vi ikke er i form og Lucia kommer og legger seg sammen oss 🙂

  Det er kjekt å få se bildene av kattene dine og de er lekre alle sammen 🙂

  Vi skal slappe og kose oss med taco i kveld 🙂 Jeg følger litt med skal vi danse men jeg vil også følge med Stjernekamp. Artistene er flinke 🙂

  Fin, fin lørdag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for det <3 🙂

   Jeg er nok en utålmodig sjel som vil på føttene fort. Ortopeden påpekte det tydelig at de første 2 ukene var det kjempeviktig å ha foten høyt med ispose, og etter en uke begynne å gå på foten inne. Han sa det var på grunn faren av innvendig blødning. siden det er snakk om at de har løsnet en muskel.

   Hva annet skal jeg gjøre. Det er jo for at jeg skal få litt mer bevegelighet, selv om at jeg vet at 100% bevegelighet vil jeg aldri kunne få pga medfødte stramme achillesscener.

   Ja, kattene er det dyret som oser av kjærlighet til oss mennesker, og de skjønner så mye <3 🙂 Blir helt rørt jeg <3 🙂 De har byttet på å ligge i nærheten av meg. Om morgenen når jeg har våknet har jeg hatt minst 3 katter på meg 🙂 Mannen min holdt på å ta bilde en morgen da jeg hadde 3 katter opp på meg 🙂

   Jeg gleder meg til "Skal vi danse" i kveld 🙂 Blir så imponert over hvor mye de har lært på disse ukene. Læringskurven er bratt ja 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  • Deveny: Det håper jeg også,men mer bevegelighet vil jeg få, men ikke 100%. Bedre er jeg fornøyd med 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 3. Tusen takk for sist 🙂 Jeg måtte jo ta turen innom deg for å hilse på deg. Hvis det er til noen trøst er det alltid smerter og stivhet etter en operasjon den første uken. Nå har de kuttet muskelen og achillesscenen. Det vil gi deg en smerte som om du har fått juling på en fotballbane. Du må fotsette å pleie med foten liggende høyt og ispose på foten for da vi smertene og hevelsen gi seg.

  Jeg har truffet deg mange ganger etter dine operasjonen, og den positiviteten du har etter operasjonene er beundringsverdig <3 Det handler om at du har godtatt at du har reumatisme og det er det første budet.

  Jeg så det på da jeg besøkte deg at kattene dine brydde seg om deg og det var rørende å se <3 Du har rett når du sier at kattene enser at vi eierne er syke.

  I kveld der det siste vakt før jeg har fridager frem til onsdag. Det blir deilig 🙂 Jentene begynner på skolen imorgen etter høstferien sin og de har slappet av 🙂

  God bedring med foten din. Jeg kommer på besøk en dag så kan vi prates nærmere <3

  Du får ha en riktig fin søndag 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene S: Tusen takk for sist! Det var kjempekoselig som vanlig at du kom en tur på besøk <3 🙂 Greit at du jobber så nære da 🙂

   Hva annet skal man gjøre. Jeg vet jeg har betennelsesreumatisme, og jeg vet jeg må igjennom operasjoner for å få bort arrvev og betente ledd. Får ikke gjort noe fra eller til, og da har jeg to valg, og jeg velger heller da å være positiv i stedet for å la det ødelegge meg.

   Jeg har vært flink til å ha foten høyt med ispose hele tiden, og som ortopeden påpekte er det spesielt viktig nå som jeg har begynt å gå på foten inne. Da vil jeg bruke muskelen mer, og da øker faren for innvendige blødninger. Jeg begynner til fysioterapeut på onsdag, og jeg gleder meg kjempemasse 🙂

   Blir rørt av å tenke på så mye kjærlighet kattene gir oss i ulike situasjoner <3 🙂 Det vises kjempegodt at de skjønner at noe står på <3 🙂 Kjempegodt med fridager da 🙂

   Vi snakkes 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Stakkars deg 🙁 Jeg håper operasjonen har gått bra, og at du får smertefrie år <3 Slik du beskriver operasjonen hørtes det ikke godt ut.

  Jeg har operert en gang, og det var da jeg tok blindtarmen i 7.klasse. Det husker jeg som om det var i går.

  Du må ha god rekovalisens og god bedring <3 Så får du kose mye med pusene <3

  Jeg ønsker deg en fin kveld 🙂

  Stor bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Adventstiden skaper stemning og forventning 🙂My Profile

 5. Gry: I dag er det 2 uker siden operasjonen, og jeg begynner til opptrening til fysioterapeut. Det skal bli kjempeherlig 🙂 På fredag fikk jeg lov til å begynne og gå på foten, men jeg har satt meg med foten høyt med ispose på. Det har gjort godt 🙂 Regner med når jeg kommer hjem fra fysioterapeuten i dag må jeg ta ispose en stund.

  Kattene har fått masse kor, og de har gitt masse pusekos til matmor <3 🙂

  Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

  Purr, purr, og stor bloggklem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge