INTERVJUE MED MEG PÅ VG SIN NETTAVIS I DAG!

I september 2019 ble jeg operert for skjev neseskillevegg. Jeg har i alle de år vært kronisk tett i nesen. Ble utredet flere ganger da jeg var barn og ungdom, men de kunne ikke finne noe.
 
 
Da jeg var 18-19 år gammel var jeg til en øre, nese og halslege som nevnte at jeg hadde skeiv neseskillevegg, men det var ikke noe å gjøre. Jeg måtte finne meg i at det var slik. Tenkte ikke noe mer over det.
 
 
Når man ikke får puste skikkelig gjennom nesen er det ubehagelig. Selv fant jeg det som jeg trodde var løsningen, nemlig å bruke nesespray. I dag vet jeg at det gav meg falsk trygghet. Lite ante jeg om hva det skulle føre til.
 
 
I september 2019 skrev jeg et blogginnlegg om dette som dere kan lese her: https://dixierose.blogg.no/operasjonen-av-min-skjeve-neseskillevegg-skulle-ha-blitt-gjort-for-mange-ar-siden.html
 
 
Forrige uke fikk jeg en overraskende melding på chatten på facebook av en journalist som hadde lest blogginnnlegget mitt, og hun hadde tidligere skrevet et artikkel om nesesprayavhengighet siden det er mange som er avhengige av det.
 
 
Journalisten hadde begynt å tenke litt hva er det som gjør at folk er kronisk tette slik at de må begynne å bruke nesespray. Så kom hun i snakk med noen som hadde sagt at skeiv neseskillevegg kunne være en årsak til kronisk nesetetthet. Hun ønsket å snakke med noen som hadde tatt neseskilleveggoperasjon.
 
 
Journalisten i VG ønsket intervjue med meg, og det fikk hun selvfølgelig. Artikkelen finner du på VG sin nettside som plussartikkel i dag. Her kan dere lese den: https://www.vg.no/nyheter/i/wePrdn/hadde-tett-nese-hele-livet-endelig-kan-jeg-puste
 
 
Det er viktig for meg å få ut min historie, for jeg vet det er mange som går med nesespray i vesken, og som bruker nesespray daglig. Hvis jeg hadde visst at dette kunne føre til høyt blodtrykk og propp i øyet, hadde jeg aldri brukt nesespray i så mange år.
 
 
Er du en som er kronisk tett i nesen vil jeg anbefale å prate med fastlegen din. Få en henvisning til øre, nese, halslege for en konsultasjon. Det kan være skeiv neseskillevegg som er problemet! Ikke nøl! Ta operasjon hvis du blir tilbudt det. Jeg lover at den vil hjelpe, og jeg fikk et helt annet liv etter operasjonen 🙂
 
 
Her får dere se noen skjermbilder fra artikkelen som står på nettsiden på VG i dag. Jeg legger ikke ved hele, men hvis dere ønsker å lese hele artikkelen kan dere betale for å lese plussartikkelen.
 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

>

 
 

 
 
Resten av artikkelen kan leses i sin helhet her: https://www.vg.no/nyheter/i/wePrdn/hadde-tett-nese-hele-livet-endelig-kan-jeg-puste

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “INTERVJUE MED MEG PÅ VG SIN NETTAVIS I DAG!

 1. Jeg fikk ikke lest hele saken for jeg har ikke VG + 🙁

  Det er flott at saken blir belyst, for det er mange som sliter med nesetetthet, og de tyr som i ditt tilfelle til nesespray. Nesespray gjør vondt verre. Det skulle aldri ha blitt solgt i butikker, men jeg kan forstå at nesespray blir løsningen. Bivirkningene av overforbruk av nesespray er faktisk som i ditt tilfelle høyt blodtrykk og blodpropp.

  Skeiv neseskillevegg er mer utbredt enn hva folk vet, og de som får anbefalt operasjon burde absolutt uten noen omstendigheter velge det.

  Det er supert at du er åpen om din historie 🙂

  Du må ha en riktig fin kveld 🙂

  Go’klem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar og støtte fra deg også 🙂 Setter kjempestor pris på det <3 🙂

   Hører jo om flere og flere som forteller om at de er tette i nesen hele tiden. Anbefaler dem at de oppsøker fastlegen sin for å få en henvisning til øre, nese og hals. Hvis neseskilleveggen er tett, og de blir anbefalt å ta en operasjon gjør det! Det er ikke noe å grue seg til i det hele tatt! Jeg merket jo bedring allerede da jeg skulle ta stingene i nesen.

   Nesespraybruk er ikke bra i lengden, og slimhinnene blir mer hovne av nesespray!

   Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Sååå råbra at du stilte opp på dette intervjuet snuppa mi;)) Og det var en råbra artikkel.

  Min eldste søster har fått beskjed om at at hun har skeiv neseskillevegg. Hun er tett hele tiden. Og hun skal opereres. Jeg sendte henne sms i går etter jeg leste saken om deg.

  Det er råbra at du står frem med historien din. Jeg husker jo at du brukte nesespray. Men jeg tenkte aldri over at du var tett i nesen. Jeg forstår det er slitsomt å være så tett.

  Det er råbra at du kuttet ut nesesprayen da du lå på sykehuset i fjor vår. Så råbra at du har blitt hjulpet av operasjonen. Håper søsteren min også blir bra;))

  Ha en råfin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Passert midten av februar og jeg har vinterferie;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg med støtte <3 🙂 Setter kjempestor pris på det 🙂

   Hvis søsteren din har blitt anbefalt operasjon i nesa for neseskilleveggen så bør hun gjøre det! Ikke nøl! Du må igjennom nesepustetester for å se hvor tett det er. Hos meg var det kjempetett, og jeg skåret lavt på tetthetsgraden. Da jeg tok nesepustetesten etter 6 måneder var det stor forandring på grafen, og det viste at operasjonen hadde hjulpet meg 🙂

   Selv merket jeg forandring da jeg tok stingene etter to uker, og det var kjempeherlig 🙂

   Ønsker deg Else Marit-vennen en kjempefin søndag <3 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge